meni je baš super što nikome nije ni prošlo kroz glavu da bi možda, ali samo !možda! za pad prodaje mogla biti zaslužna činjenica da je kvaliteta glazbe danas toliko drastično niska da ju čak ni tinejdžerice više ne kupuju. a kamoli kolekcionari ili npr. ljudi s ušima.
a što bi ja kupovao muziku kada mogu za džabaka naci na netu...:P
meni je baš super što nikome nije ni prošlo kroz glavu da bi možda, ali samo !možda! za pad prodaje mogla biti zaslužna činjenica da je kvaliteta glazbe danas toliko drastično niska da ju čak ni tinejdžerice više ne kupuju. a kamoli kolekcionari ili npr. ljudi s ušima.

Da se malo nadovežem na raspravu o kvaliteti glazbe:
Pa šta očekujete od glazbe kad se u pola Zagreba tzv. grada hrv. kulture pušta Seka Aleksić,Mile Kitić i danenabrajamkosvejoš.
Ja osobno protiv glazbe iz Srbije nemam ništa - slušam pjesme od Bjelog Dugmeta,ali ove "pjesme" su stavrno sramota.
Neko je na TV-u rekao - "Turbo folk je bomba napravljena u Srbiji,a eksplodirat će u Hrvatskoj" - Čudno je malo kad svi moji prijatelji znaju tekstove od "Avanture" ili "Armanija",a kad ih pitaš jel su čuli z UB40 bulje ko blesavi - neznaju ni za Europe,Eurytmics(ovo sam krivo napiso al nema veze),neznaju ni za ekstra hitove tipa "Bed of Roses","Highway to Hell",a čak nisu čuli ni za domaće hitove tipa "Duge kiše jesenje" ili neke genijalne pjesme od Parnog valjka - al mene baš briga ja ću uživat i kad nekad poslušam Final Countdown,Sweet Dreams,Holdin Out For A Hero,Born To Be Wild,a oni nek plešu uz ritmove avanture.
Pa ko ce jos kupit bilo kaj kad su tu torrenti i Flatrate stvarno nema smisla a o onome kaj se kod nas slusa nema smisla raspravljati ovdje to su jednostavno teske bljuvotine navalili glazbeni virusi s istoka trebalo bi podijelit cjepiva!!!
Pa ko ce jos kupit bilo kaj kad su tu torrenti i Flatrate stvarno nema smisla...
Za dobru mjuzu se uvijek isplati dat novce. Nema ljepšeg od originalnog CD-a u ruci.
Za dobru mjuzu se uvijek isplati dat novce. Nema ljepšeg od originalnog CD-a u ruci.
Sama činjenica da više nema dobrih glazbenika je u neku ruku točna, gledam, slušam ove danas glazbenike pa to je za plakat neka severina, simona da ne nabrajan težak šund i to šta kažu cajke ja slušam uglavnom strane pisme rap, hip-hop, pop, r'n'b itd, naše samo stare pisme, pa sad kad gledan ja neman di izać jer svi puštaju te šugave cajke gadu mi se ili naš šund. u životu san radija i to po najgorim satnicam iako ima tek 19 god još se školujem, i znam kako je teško zaradit, ali kad ljudi od svih troškova ne mogu izdvojit još 200-300-njak kuna za novi cd to je stvarnost daleko je to od ideala, ja ću prvi skinit sa neta, je da nije u redu al tako to ide
Gospon Ime pa pogledaj u profil pa bus videl koliko imam godina ja imam CD-a vise nego ti kose na glavi a njih stotinu je jos iz 1989 godine i to originala ja slusam samo rock i nista drugo to su sve uglavnom kupljeni original CD-ovi davnih godina ovo kaj sam rekao gore je receno opcenito za danasnju mladju generaciju i to stoji svi skidaju sve kaj se moze i to je to, ak koji od mojih starih dobrih rock bendova izda kaj novo ja cu kupit kao primjer je novi AC&DC CD koji je vec kod mene doma no necu kupit nista drugo jer ne valja i ne konzumiram nista osim rocka a i ovak nas plackaju di stignu pa treba uzeti badava ak ti se nudi!!!
svugdje ce naci ispriku,ali da je opcenito svijet u kolapsu,da se smanjeno troshi,pa onda tako i na to,to im nije palo napamet
valjda im tu nije odgovaralo
vishe su im pasali ti drugi razlozi padu prodaje albuma
Pala je prodaja zbog pirata i to je to.
Pala je prodaja zbog pirata i to je to.
Drago mi je to cuti, onda se slazemo u vecini stvari. Cak i po izboru glazbe. Kao hint, poslusaj Disturbed ako ti se svidja AC/DC.
Pa u svejedno pjevači vise zarađuju preko raznoraznih ZAMP-ova nego preko prodaje CD-a. Tako da mislim da ih ovo nije bas previse pogodilo.
Ako mi je baš stalo do grupe koju volim i koja je izdala dobar cd, kupit ću original. Bez obzira što mogu skinuti sa neta, veći mi je užitak kad slušam original!
Plaču majstori da se CD-i ne prodaju dobro... Mislin, kako ih ni sram očekivat od bilo koga da za CD na kojem je jedna pjesma eventualno slušljiva izvali 150 - 200 kn!?? Ma da san milijarder iz principa ih ne bi kupoval!
Sve albume skidan priko torrenta (a di mi je samo etika?
), ali ako mi se neki album dopada kupin ga jer original je ipak nešto posebno. A one koji ni se ne dopadaju ionako obrišen tako da ipak na miru spin celu noć 

živjele neimenovane piratske stranice i p2p
bar dok se ne zaposlim, jer sad mi nije svejedno izdvojit 100 i više kuna za cd
i potpuno se slažem s onim da je sadržaj s orginalnog diska puno draži i imanećeg tu, jer znam ja ponekad kupiti poneki album, ali samo ako je dobar
Normalno da CD niko ne kupuje. Ja sam sve moje CD-ke bacio u podrum, zato sto na jedan kompjuter, MP3 player ili telefon, mogu snimiti stotinjak MP3 pjesama, tako da CD kao medij je stvarno zastaren,kao flopi disk. Zamislite da idete na odmor ili vikend, sa jedno 20-30 audio cd-a, kako bi bilo.
Kao programer koji zivi od prodaja softvera, meni se ne svidja piraterija, no i pred 10-15 godina, kad jos nije bilo interneta, moglo se kupiti piratska kaseta sa pjemama, najcesto pod ruke kod tipova koji prvi imaju najnoviju muziku. Mislim i da zabrane torrent, onda ce se opet pojaviti neki tipovi, sa vezama preko bare, koji nelegalno distribuiraju muzicki, video i neki drugi sadrzaj.
Mislio sam to što sam rekao. Za one koji nešto vrijede nije mi teško iskeširat lovu za originalni CD. To i radim. Pa neću valjda kupovat CD-e od Simone,Petra Graše,Dražena Zečića i sličnih estradnih pojava. A za onu umjetnost koja nešto vrijedi izdvojim ponešto.
A što se tiče piratiziranja,skinem da bi pogledao sviđa li mi se i ako imam para kupim.
Druga je stvar s igrama,za njih stvarno ne mogu izdvojit toliko,a i ne igram više puno.
CD Simonice je iz provjerenih izvora najbolji za podlozit monitor ak malo visi na stranu a za to jedino i sluzi ili kao frizbi!!!
Jao molim vas prestanite s tim glupostima tipa radit za pare,ovo,ono
Svim našim glazbenicima je i više nego dobro,a to što sam ja skinio album preko neta ništa njima neće otežat život - kolke samo pare vrte na reklamama i koncertima.
Svim našim glazbenicima je i više nego dobro
Mislio sam to što sam rekao. Za one koji nešto vrijede nije mi teško iskeširat lovu za originalni CD. To i radim. Pa neću valjda kupovat CD-e od Simone,Petra Graše,Dražena Zečića i sličnih estradnih pojava. A za onu umjetnost koja nešto vrijedi izdvojim ponešto.
A što se tiče piratiziranja,skinem da bi pogledao sviđa li mi se i ako imam para kupim.
Druga je stvar s igrama,za njih stvarno ne mogu izdvojit toliko,a i ne igram više puno.
Neću piratizirat jer takve stvari ni ne slušam.
Ono što slušam i za što sam stvarno zapeo,to kupim.
pljuj po cajki.Sorry,nisam čak ni mislio na njega,slučajno se tu našao. Mislio sam na one koji štancaju pjesme kao aute na traci.
pljuj po cajki.