ovo bude takav flop da to nisu istine..
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ovo sranje nebi niti baki poklonio. Da mi netko ovo sranje da, hitio bi ga kroz prozor u kantu za smece.
Ovo sranje nebi niti baki poklonio. Da mi netko ovo sranje da, hitio bi ga kroz prozor u kantu za smece.
Nemam obicaj ovako reagirati na forumu ali koji si ti redikul, to je za ne vjerovati.
Inaće junače kako ti je baka, jel je služi zdravlje?
Kako možeš tako nekoga popljuvati u startu, a da parktički nemaš pojma na čemu si istresao svoje frustracije???
cuj, ljudi pljuju po androidu jer aplikacije nisu native vec idu preko dalvika
, a kod firefox os, kolko znam aplikacije budu html5+javascript... pa ti sad vidi kak to bude radilo... u biti to nije nist drugo nego browser OS u jednom...
Ne znam ispod kojeg kamena ti zivis ali kad pogledas malo bolje po internetu vidit ces da je taj koncept firefox os-a je totalno sranje. IQ level u ovom threadu je kriticno nizak tak da nema smisla dalje vise ista pisati jer ce izgledat koda zidu pricam.
IQ level u ovom threadu je kriticno nizak tak da nema smisla dalje vise ista pisati jer ce izgledat koda zidu pricam.
Pa onda se makni s threada pa će biti veći.
Pljujete po nečemu prije nego što ste sami isprobali.
Do verzije 22 ima dosta vremena kada ce biti upotrebljiva.
Treba pogledati kakve ce biti performanse na razlicitim telefonima, po mogucnosti da netreba 4 jezgreni procesor da bi to glatko radilo.
Uz to meni kao programeru je bitno kakav ce biti SDK, ako ce za verziju 1.0 imati barem 40% mogucnosti koje imaju iOS i Android to ce biti fantasticno.
Sudeci po Mozilli kao organizacji ne sumnjam u to da ce biti los proizvod, samo da ga trziste prihvati i da imaju neki nomalan dizajn, a ne da izgleda kao da je dijete crtalo bojanku
Pre svega potrebno je da shvatiš za koga je ovaj OS namenjem; Firefox OS nije tu da bi se takmičio (natjecao) sa Android, iOS ili Windows Phone-om. Firefox OS je tu da omogući novim, ali i već postojećim korisnicima feature telefona da priušte sebi smartphone.
Nemaju svi para da sebi priušte SG4 ili iPhone 5, pa neki čak ni nemaju para da sebi priušte neki telefon koji prelazi 100 evra. Neki čak ni ne žele da daju za telefon preko 100 evra jer smatraju da im to nije potrebno.
Firefox OS je prilagodljiv telefon, ima sve mogućnoti koje očekuješ od jednog pametnog telefona, a cena mu je prihvatljiva za gore navedene korisnike.
Kada pogledate na specifikacije One Touch Fire-a, neki od vas će se smejati prilično slabom hardveru, ali upravo je to jedna od prednosti ovog OS-a - može da radi na slabom hardveru dok recimo Android ne može + je ograničen na verzije (4.0 staviti na 256 RAM-a).
Koristim Firefox OS na Geeksphone Keon telefonu već dva meseca, i mogu reći da je OS obećavajuć. Da, fale mu neke mogućnosti, fale mu aplikacije, ali falilo je sve to i drugima u početku.
Ako se nekome i ne sviđa ovo, neka barem kaže "bravo" Mozili jer misija koja stoji iza ovog OS-a je omogućiti milionima novih korisnika da dožive potpuno web iskustvo na smartphonu kojeg mogu sebi priuštiti po ceni ispod 100e. Pored toga, tu je i "borba" za HTML5 gde Mozilla podstiče razvoj sajtova i aplikacija u ovoj tehnologiji koja je cross platform, dok drugi OS-evi idu u "walled garden" fazonu.
Treba pogledati kakve ce biti performanse na razlicitim telefonima, po mogucnosti da netreba 4 jezgreni procesor da bi to glatko radilo.
Uz to meni kao programeru je bitno kakav ce biti SDK, ako ce za verziju 1.0 imati barem 40% mogucnosti koje imaju iOS i Android to ce biti fantasticno.
Sudeci po Mozilli kao organizacji ne sumnjam u to da ce biti los proizvod, samo da ga trziste prihvati i da imaju neki nomalan dizajn, a ne da izgleda kao da je dijete crtalo bojanku
Potrebna je daljna optimizacija OS-a, Firefox OS je napravljen sa namerom da radi na slabom hardveru, ali ima štucanja koje se popravlja sa svakom novom dogradnjom.
Nadam se da će ti ovo pomoći:https://marketplace.firefox.com/developers/
Pored ove dve države u kojoj je lansiran, do kraja godine bi trebalo da bude preko 10 (datumi se stalno menjaju) i mislim da (iako je rano za reći) ovaj OS ima šanse, barem kod svoje ciljane grupe.
Pre svega potrebno je da shvatiš za koga je ovaj OS namenjem; Firefox OS nije tu da bi se takmičio (natjecao) sa Android, iOS ili Windows Phone-om. Firefox OS je tu da omogući novim, ali i već postojećim korisnicima feature telefona da priušte sebi smartphone.
Nemaju svi para da sebi priušte SG4 ili iPhone 5, pa neki čak ni nemaju para da sebi priušte neki telefon koji prelazi 100 evra. Neki čak ni ne žele da daju za telefon preko 100 evra jer smatraju da im to nije potrebno.
Firefox OS je prilagodljiv telefon, ima sve mogućnoti koje očekuješ od jednog pametnog telefona, a cena mu je prihvatljiva za gore navedene korisnike.
Kada pogledate na specifikacije One Touch Fire-a, neki od vas će se smejati prilično slabom hardveru, ali upravo je to jedna od prednosti ovog OS-a - može da radi na slabom hardveru dok recimo Android ne može + je ograničen na verzije (4.0 staviti na 256 RAM-a).
Koristim Firefox OS na Geeksphone Keon telefonu već dva meseca, i mogu reći da je OS obećavajuć. Da, fale mu neke mogućnosti, fale mu aplikacije, ali falilo je sve to i drugima u početku.
Ako se nekome i ne sviđa ovo, neka barem kaže "bravo" Mozili jer misija koja stoji iza ovog OS-a je omogućiti milionima novih korisnika da dožive potpuno web iskustvo na smartphonu kojeg mogu sebi priuštiti po ceni ispod 100e. Pored toga, tu je i "borba" za HTML5 gde Mozilla podstiče razvoj sajtova i aplikacija u ovoj tehnologiji koja je cross platform, dok drugi OS-evi idu u "walled garden" fazonu.
Potrebna je daljna optimizacija OS-a, Firefox OS je napravljen sa namerom da radi na slabom hardveru, ali ima štucanja koje se popravlja sa svakom novom dogradnjom.
Nadam se da će ti ovo pomoći:https://marketplace.firefox.com/developers/
Pored ove dve države u kojoj je lansiran, do kraja godine bi trebalo da bude preko 10 (datumi se stalno menjaju) i mislim da (iako je rano za reći) ovaj OS ima šanse, barem kod svoje ciljane grupe.
Svejedno...Android je zato namijenjen da bude katica za sve.Tako da Firefox OS ima jaku konkurenciju.A ako Firefox OS bude uspjeh na low end tržištu širiti će se on i na mid i high end.
To ne znači da je Firefox OS loš i da nema šanse.
cuj, ljudi pljuju po androidu jer aplikacije nisu native vec idu preko dalvika
, a kod firefox os, kolko znam aplikacije budu html5+javascript... pa ti sad vidi kak to bude radilo...
Ali to više nije interpreter, javascript se JIT kompajlira u svim popularnim browserima (baš kao i Java). E sada koliko će ionmonkey biti sposoban ostaje za vidjeti.
u biti to nije nist drugo nego browser OS u jednom...
Točno, kao i ChromeOS. Ni ja nisam baš oduševljen sa tim browser-OS forama. Ali razumijem Mozillu zašto su ušli u ovo. Uklapa se u njihovu misiju.
Svejedno...Android je zato namijenjen da bude katica za sve.Tako da Firefox OS ima jaku konkurenciju.A ako Firefox OS bude uspjeh na low end tržištu širiti će se on i na mid i high end.
To ne znači da je Firefox OS loš i da nema šanse.
Ali da da li Android može da radi redovno na 256 RAM memorije i pri tome da je na poslednjoj verziji (4.x.x) ?
U Poljskoj cena Firefox OS uređaja i nije baš neka posebna, dok je Telefonica u Španiji ponudila Fx OS bez ugovora za 69e sa time da dobijaš 30 evra kredita i 4GB memorijsku karticu, ili opciju sa ugovorom gde je mesečna pretplata 3 evra.
Jedva čekam da vidim kako će raditi na HD2.
Ma ima ali još uvjek zeza kamera i prepoznavanje SIM kartice.
Ali kada bude stabilan - to će biti show.
Mislio sam da je možda sređeno do sad.. probao sam valjda prvi build kad je izašao i osim tih par stvari je radio ok.
ČIni se kao zanimljiv OS
Ma ja mislim da bi Nokia bila zakon kada bi u svom bootloaderu omogućila
da se na nju porta sve što čovjek poželi!
Recimo jedna N8 sa Androidom, Maeomo, Win 7.8, ChromeOS, UbutnuOS, FirefoxOS -> takve stvari prodaju proizvod.
Ma ne samo Nokia.. bilo tko da uleti sa bar jednim takvim mobom bi bio epic win ali taj film sumnjam da ćemo gledat
HD2 je zadnji takav uređaj ali sve teže hvata korak s vremenom.. jbg, ipak je 2009. izletio na tržište
da... ali novije lumie malo teze... npr. nisam jos vidio da je netko sredio bootloader od Lumie 920
Nazalost, neam Lumiu pa nisam upućen, ali me zaintrigiralo pa sam prosurfao...
Kažu na XDA:
problem not in bootloader... problem is in WP8 encryption....
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2332977
Vjerojatno je ista stvar i sa ostalim Lumiama...Na videu je N9 na kojem me ne bi čudilo da portaju i Ffox OS i Sailfish,
ako se nađe dovoljno entuzijasta.
ipak je glavni problem u bootloaderu, ako otkljucas bootloader, možeš onda prčnuti unutra kaj got hoces...