Roštiljanje Gartnera

poruka: 18
|
čitano: 2.030
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Roštiljanje Gartnera".
18 godina
Roštiljanje Gartnera

Gartner je poznat po tome kako svoje review proizvoda radi na način: onaj tko nam od vas i vaše konkurencije uplaćuje najviše novaca za reklamiranje, imat će i najbolje ocjene u testovima. Cijena review-a kod njih je jako paprena (nekoliko desetaka tisuća $). Nije da su oni jedini takvi i ostali su isti. Eto zato se firmama ne isplati uopće dati nekakav proizvod na review kod novina, osim ako nisu 100% sigurni u pobjedu (a znamo što to znači).

P.S. Pohvala autoru članka na objavljivanju ove vijesti, jer smatram da mnogima može uštediti novce.

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.4.2011 6:33 (dd.inc).

0 0 hvala 0
18 godina
protjeran
Roštiljanje Gartnera

Brand name analni-litičari vs. no-name analni-litičari.. Fight!

Koji luzeri sa obje strane.. tko im isplaćuje plaće?!? :S

0 0 hvala 0
17 godina
Roštiljanje Gartnera

zanimljivo je kako su appleovci uvijek najglasniji (mislim da insider iako ih i tu ima). kad je po predvidanjima iphone bio prvi onda su bili glasni kao najbolji smartphone, pa to se moglo ocekivati... i slicno. a korisnici androida , wp7 i symbiana sutili 

sad kad je iphone po predvidanjima 3. opet su glasni jer se bune da su takva predvidanja lazna i placena. 

znaci kad su statistike na strani applea onda su ok, a kad su na strani nekog drugog onda su placene statistike.

ali kako god bilo , statistike ne znace nista, jer stotine stvari se mogu dogoditi koje ce promjeniti situaciju na trzistu 

hobi: androidhr.blogspot.com

1 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Roštiljanje Gartnera

Svi igraju šporko - i Gartner, i Apple i Microsoft i Horvatinčić {#} itd... Velike pare privlače najgore ljude. A znamo cca kolike se pare vrte oko navedenih ... Iskreno, boli me kitica cvijeća za sve njih.

Moje velecijenjeno mišljenje sam velikodušno dao vama na čast čitanja.

1 0 hvala 0
18 godina
Re: Roštiljanje Gartnera

Ne vidim kaj fali ciframa s kojima su izašli.
Da su napisali da Apple pada na 2% bi se čudil ali su cifre realne.

Za godinu dvije se prestaju proizvodit normalni telefoni i imali budemo samo "smart" phone.

Na mjesto trenutno normalnih telefona budu došli Android telefoni pošto oni rade na svemu i nisu ograničeni na jednu firmu.

Brojke tih telefona su ogromne i pribrojavanjem trenutnim brojkama bude Android skočil onak kak oni prognoziraju.

Apple bude i dalje rasel i imal sve veću prodaju ali ukupne brojke budu debelo na strani Androida.

Isto kak i sad svi seru po Nokiji kak propada a svake godine prodaje sve više i više uređaja.

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.4.2011 9:10 (NEW_MAN).
17 godina
neaktivan
Roštiljanje Gartnera

Ah ta Nokia, legendarni mobilni telefoni. Mogu ljudi *rati i po njoj i po Symbianu koliko god hoce, ali nijedan proizvodjac ne pruza korisniku toliku jednostavnost pri koristenju, a uz to i lijep dizajn i pristupacne cijene.

A Apple je prica sama za sebe. Mozda to i nisu losi uredjaji, ali kostaju previse za ono sto nude. Mogu ljudi *rati i po njemu koiko god hoce, kao i ja upravo sada ali njihovi uredjaji se prodaju, dali je to zbog fancy dizajna, ili zbog kvalitete, ili zato sto su Americke place mnogo vece od EU, a i cijena njihovih uredjaja je tamo pristupacnija. Ima tu mnogo stvari koje mogu utjecati na rast ili pad prodaje.

Ja nikada ne bih za mobilni telefon dao preko 1500kn, a kamoli za iPhone 3 ili 4 tisuce kuna, ni za nikakav HTC. Jednostavno, to je za mene pre*eravanje.

Turbo is my heart, nos is my blood and cars are my life! .. That's Low Life !
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Gman kaže...

Ah ta Nokia, legendarni mobilni telefoni. Mogu ljudi *rati i po njoj i po Symbianu koliko god hoce, ali nijedan proizvodjac ne pruza korisniku toliku jednostavnost pri koristenju, a uz to i lijep dizajn i pristupacne cijene.

Svako ima svoje, ja prije nego sam kupio Htc Desire (za koji, ako ćemo o cijenama, sam dao 800kn, al sam ga uzeo na pretplatu) nisam mogao zamisliti drugi mobitel osim Sony Ericssona, probao sam mobitele svih marki, čak i Nokiu, i to i one najjeftinije i one najskuplje i mogu ti reći da se nikad nisam mogao naviknuti na njih, evo zadnje koji sam probao je bio E52, odlično izrađen osim kaj je nakon 2 mj korištenja otpalo staklo, a zvuk je ko da netko iz lonca priča, ja neznam kaj se s njima dogodilo da toliko fulaju u izradi, a što se tiće korištenja Symbiana, totalno mi je čudan, al moguće da je tak i nekom ko je naviknut na Nokiu kad uzme SE, al ja Nokiu nebi uzeo osim ako se ne poprave al ono 100%

17 godina
neaktivan
Roštiljanje Gartnera

Imao sam 10-tak Nokia, i sve su radile ko urice, bez ikakvih problema, osim kada sam ih ja ucio plivati. I to su prezivljavale sa laganim kvarovima.

Sto se SE-a tice, nemogu se nikako naviknuti na njih, ne pasu mi nikako. Jedno vrijeme sam si mislio uzeti Vivaza al' sam odustao.

Tako da, podupirem tvoj post, navika tu ima veliku ulogu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
Roštiljanje Gartnera

Lijepo da je netko to analizirao.

Ali zar ne bi Bug to i sam mogao napraviti, ako je iole kritička novina i ako već godinama donosi predviđanja Gartnera i ostalih muljatora?

Ali dobro, ni "ozbiljnije" novine to ne rade.

Nego naprosto nekritički prenose sve dovoljno dobro sponzorirane "analitičare" i "ugledne kuće" koje su tu samo da lažu u ime onih koji ih plaćaju.

Kada počne rat, prva žrtva je istina, a tako je i u bitci za novac koja neprestano traje.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Roštiljanje Gartnera

neznam zasto bi bilo preseravanje kupit mob za 3000kn? ja sam za htc dao 3500 i nije mi zao. neki kupuju smartphone jer zele racunalo u zepu. a kome netreba nek kupi mob za 1000kn i gotovo, njegova stvar. a isto tako je moja stvar kaj sam kupio mob na kojem mogu gledat video ili youtube na velikom ekranu, imat dobar mp3 player, dobru kameru, a sve to skupa kosta. prvi mob mi je bio nokia, a i svih 5 ili 6 su bile nokie, i to su bili odlicni uredaji, ali presao sam sa nokie na htc zbog androida i zbog tog jer nokia vise ne radi uredaje ko nekad. i recite vi kaj hocete, ali android mi je kolko jednostavniji tolko vise mogucnosti ima.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Roštiljanje Gartnera

Opet ista priča, tema bi trebala biti vezana za analizu tržišta i Gartner, a svela se na fanboy prepucavanje, kome treba iPhone, kome treba HTC, tko se preserava...

Uveo bi tipku - "opali TRISKU" ispod posta za tu ekipu...

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.4.2011 12:25 (FichoM).
Moj PC  
4 0 hvala 0
17 godina
FichoM kaže...

Opet ista priča, tema bi trebala biti vezana za analizu tržišta i Gartner, a svela se na fanboy prepucavanje, kome treba iPhone, kome treba HTC, tko se preserava...

Nema prepucavanja nikakvoga, samo pokušavam objasniti zašto kupit skuplji mob.

15 godina
neaktivan
nsoul kaže...
FichoM kaže...

Tema je "Roštiljanje Gartnera"

17 godina
neaktivan
Roštiljanje Gartnera

Sto je je, otisli smo u {#}{#} {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
LjudevitB kaže...
nsoul kaže...
FichoM kaže...

Tema je "Roštiljanje Gartnera"

Gman kaže...

Sto je je, otisli smo u {#}{#} {#}

nje ni prvi ni zadnji put :)

18 godina
dd.inc kaže...

Gartner je poznat po tome kako svoje review proizvoda radi na način: onaj tko nam od vas i vaše konkurencije uplaćuje najviše novaca za reklamiranje, imat će i najbolje ocjene u testovima. Cijena review-a kod njih je jako paprena (nekoliko desetaka tisuća $).  Nije da su oni jedini takvi i ostali su isti. Eto zato se firmama ne isplati uopće dati nekakav proizvod na review kod novina, osim ako nisu 100% sigurni u pobjedu (a znamo što to znači).

P.S. Pohvala autoru članka na objavljivanju ove vijesti, jer smatram da mnogima može uštediti novce.

Ke? Koje novine, gde si video da Gartner radi testove proizvoda (pa još sa ocenama) i gde si našao njihov cenovnik za tu uslugu?!

PowerColor and AMD Upgrade Challenge: http://www.hardwareheaven.com/competitions/amd_challenge/ivanv.php
18 godina
Ivan odi na google i napiši gartner bias pa ti bude možda kaj jasnije.
17 godina
Roštiljanje Gartnera

na ovu staru vijest su se appleovci bunili kao placene su statistike, a sad na nova predvidanja da bude ipad dominirao trzistem tableta,sute

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice