Tehnologija ide naprijed. Tako je bilo i kad je došao fullHD video i kad su došli prvi Quad Core procesori, 4 inča mobiteli i slično, bilo je ljudi koji su govorili šta će im to kad im je dvd reza dovoljna i ionako programi ne znaju koristit više od jedna jezgre i 3310 je njemu dosta i slično! :)
Tehnologija ide naprijed. Tako je bilo i kad je došao fullHD video i kad su došli prvi Quad Core procesori, 4 inča mobiteli i slično, bilo je ljudi koji su govorili šta će im to kad im je dvd reza dovoljna i ionako programi ne znaju koristit više od jedna jezgre i 3310 je njemu dosta i slično! :)
al nije dosla full hd reza na geforce dvojku, nego je dosla kad je hardver bio spreman za nju, i nije dosla na 10" monitore, i nije dosla na retardirane sustave koji nemaju ni window manager... napredak mora doci na svim poljima, inace ovo nije napredak
ljudi halucinirate ako mislite da ce vam ova rezolucija ista pozitivnog znaciti, na 10" ne vidite razliku izmedu ovoga i recimo 1366x768
ova rezolucija ce znaciti samo dodatno usporenje sustava koji vec ionako steka(da, android sucelje trzucka) a necete dobiti nimalo sadrzaja u ovoj rezoluciji, ova rezolucija nije prilagodena ni prikazu web stranica, ni multimediji, a igru u ovoj rezoluciji mozete pokrenuti na tom smecu od mobilne grafike jedino bez tekstura i sa low-poly modelima...
I te kako će se vidjeti razlika, kao što se vidi između npr. iPhone 3G (163 DPI) i 4G (326 DPI).
iPad 1 i 2 imaju 132 DPI, a ako iPad 3 bude imao display 2048x1536 imati će 264 DPI
ljudi halucinirate ako mislite da ce vam ova rezolucija ista pozitivnog znaciti, na 10" ne vidite razliku izmedu ovoga i recimo 1366x768
ova rezolucija ce znaciti samo dodatno usporenje sustava koji vec ionako steka(da, android sucelje trzucka) a necete dobiti nimalo sadrzaja u ovoj rezoluciji, ova rezolucija nije prilagodena ni prikazu web stranica, ni multimediji, a igru u ovoj rezoluciji mozete pokrenuti na tom smecu od mobilne grafike jedino bez tekstura i sa low-poly modelima...
I te kako će se vidjeti razlika, kao što se vidi između npr. iPhone 3G (163 DPI) i 4G (326 DPI).
iPad 1 i 2 imaju 132 DPI, a ako iPad 3 bude imao display 2048x1536 imati će 264 DPI
usporedba ti ne stoji jer su svi iphonei prije cetvorke imali smece od ekrana
Ekran 3 i 4-orke se razlikuje prije svega u tehnologiji, rezolucija je tek dodatak. 3GS ima običan tn, dok je na četvorki IPS panel koji bez obzira na rezoluciju ima wow efekt. Što se tiče samog utjecaja rezolucije, računaj da na pola metra udaljenosti ekran dijagonale 25 cm (10") može biti 1080p rezolucije. Prepolovi udaljenost i dijagonalu pa je nekih 800x450 ekvivalent HD-a na formatu iphonea. Sve preko toga neće donijeti ništa bitno jer je to granica mogućnosti ljudskog oka, ali opet ovisi na kojoj udaljenosti se drži uređaj pa tako mislim da ni 2048x1536 nije previše za ipadovih 10" ako ćeš ga držati kao knjigu na 20 cm od očiju.
bas me zanima kak bi film u toj rezi zvakao, a cak da i glatko ide, koja je poanta toga na toj diagonali? zakoji k*rac to sluzi
Pa jel ima filmova u toj rezi uopće? I koliki bi bili i na što bi stavio. Znam da su na youtube eksperimentalno stavljali neki ful veliki video ali ionako zbog kompresija nije bio bog zna što kvalitete a dugo se učitavao jer je ogroman...dok video takvog formata postane nešto normalno na youtube-u do onda ćemo imati 10x jače kompjutere i mobitele. Jer sigurno neću stavljati film od 30GB-a na tablet koji ima 64GB memorije.
Ali evo, izuzev filmova(kojih u toj rezi ni nema) i igara što drugo može predstavljati opterečenje? A čitkost teksta će biti drastično veća i biti će još ugodnije za čitanje.
biti ce jednako ugodno jer ti neces vidjeti razliku, taj ekran nema svrhu i amo trosi vise energije a ne daje nista
grimyHR, možda je vrijeme za naočale?
Pa vjerojatno jer gledaš sa drastično veće udaljenosti. Ja svoj 19'' monitor sa 1280x1024 rezom gledam sa nekih 70cm-a udaljenosti i super mi je slika. Ali se zato sječam kada sam na faksu radio na istom monitoru iste rezolucije ali na udaljenosti 30-40cm nakon 2 sata rada glava me bi me strašno bolila...dok sam po par sati blejao ispred desire sa 800x480 na 10-20cm-a udaljenosti i nikakvih problema
glava te sigurno nije boljela zbog loše rezolucije.. do prije koju godinu su svi monitori (za današnji pojam) imali katastrofa rezolucije i nije bilo takvih problema s glavoboljama..
također, sjedni metar od tv-a i opet nećeš vidjet 720p / 1080p razliku..
opet ponavljam, ove rezolucije su besmislene..
na toj malo dijagonali (10 inča) ćeš npr čitat neki tekst i bit će toliko sitan (čitljiv) ali ćeš morat toliko fokusirat da će te sad zbilja i sa razlogom boljet glavam od buljenja.. za ono kaj se rai na tabletu, neka hd ready rezolucija bi trebala biti max maxova..
po toj logici se niti na ekranu od 4 incha ne vidi razlika između rezolucije 160*240 i rezolucije 640*960? Yeah right!
makar mislim da apple ima patent na "retina" trademark.
što se tiče ekrana, mogu oni dizat tu rezoluciju u nebesa a spuštat fontove na ispod 10-te veličine. mogli su fino investirat u više rama šta je motorola napravila i više prostora na flashu ili hddu jer ovo je isti led-backlit ekran sa ips matricom kod applea odnosno spva kod samsunga
iz vedra neba!
glava te sigurno nije boljela zbog loše rezolucije.. do prije koju godinu su svi monitori (za današnji pojam) imali katastrofa rezolucije i nije bilo takvih problema s glavoboljama..
također, sjedni metar od tv-a i opet nećeš vidjet 720p / 1080p razliku..
opet ponavljam, ove rezolucije su besmislene..
na toj malo dijagonali (10 inča) ćeš npr čitat neki tekst i bit će toliko sitan (čitljiv) ali ćeš morat toliko fokusirat da će te sad zbilja i sa razlogom boljet glavam od buljenja.. za ono kaj se rai na tabletu, neka hd ready rezolucija bi trebala biti max maxova..
A nemam blage, eto to je moje iskustvo
Na televizijama možda nema razlike zbog veličine ekrana, gdje je gustoća puno manja. Ovdje nije poanta o rezoluciji nego o gustoći piskela. Recimo definitivno vidim razliku između mog 19'' sa 1280x1024 i nekog 22'' sa FullHD rezom monitora, doslovce dan i noć a relativno malo veći monitor. I na 24'' isto razlika vrlo velika.
Znate šta, najbolje sačekati da takvi paneli prvo dođu u komercijalne uređaje pa ćemo onda vidjeti jesu fail ili nisu. Pitanje je uopće kada će i doći, a možda se dotada i nešto promijeni(smanji rezolucija, itd.) pa bude nešto sasvim petnaesto nego što su danas napravili.
glava te sigurno nije boljela zbog loše rezolucije
Znate šta, najbolje sačekati da takvi paneli prvo dođu u komercijalne uređaje pa ćemo onda vidjeti jesu fail ili nisu. Pitanje je uopće kada će i doći, a možda se dotada i nešto promijeni(smanji rezolucija, itd.) pa bude nešto sasvim petnaesto nego što su danas napravili.
ti paneli su već 10 godina u svijetu.
glava te boljela zbog vrste panela, svaki panel drukčije zrači. IPS je u tom najbolji i najmanje glava boli od toga.
Taj panel u Retini je IPS kao i u Panasonicovim televizorima
ti paneli su već 10 godina u svijetu.
glava te boljela zbog vrste panela, svaki panel drukčije zrači. IPS je u tom najbolji i najmanje glava boli od toga.
Taj panel u Retini je IPS kao i u Panasonicovim televizorima
ups krivo sam se izrazio onda, mislio sam na te 10'' ekrane sa tom rezolucijom a ne na vrste panela