Potvrđen Pentax K-7

poruka: 29
|
čitano: 4.194
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Potvrđen Pentax K-7".
17 godina
neaktivan
Potvrđen Pentax K-7

hehe jucer sam pratio odbrojavanje do predstavljanja i kad je odbrojilo, srusila im se stranica od prevelike navale :D Ne samo glavna vec i Spanjolska i jos neke...

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
Potvrđen Pentax K-7

Jedva čekam prve usporedbe. Zanima me hoće li od D300 preuzeti mjesto najboljeg APS-C aparata.

90% mladih si piše gluposti u potpis. Ako si ti među onih 10%... zašto ovo uopće čitaš?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Potvrđen Pentax K-7
Kuv kaže...

Jedva čekam prve usporedbe. Zanima me hoće li od D300 preuzeti mjesto najboljeg APS-C aparata.

Navodno vec je ;) Imas par preview, a jedan od njih je ovaj LINK
17 godina
neaktivan
Potvrđen Pentax K-7

Uff, jedva čekamNevinašce

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina

Ima on brdo zgodnih fičra, ali želim vidjeti side by side usporedbe slika.

D300 još uvijek ima 51 točku AF i 150k okidanja.

Ne kažem da K7 nije bolji nego da se još ne zna :)

90% mladih si piše gluposti u potpis. Ako si ti među onih 10%... zašto ovo uopće čitaš?
17 godina
neaktivan
infinityzg kaže...
Kuv kaže...

Da j srgumeniraj to mao da je bolji od D300. Ja mislim da se neće još ništa znat jedno 2 miseca, tj. dok ne bude kompletan test na dpreview.
17 godina
neaktivan
Bara kaže...
infinityzg kaže...
Kuv kaže...

Da j srgumeniraj to mao da je bolji od D300. Ja mislim da se neće još ništa znat jedno 2 miseca, tj. dok ne bude kompletan test na dpreview.
 Pratim razno razne forume, a K20D je bio vec u nekim stvarima bolji od D300 po pitanju kvalitete slike. Ovo je isti senzor sa dvostruko vise bitova (K20D je imao 2, ovaj ima 4) i manje suma na vecim ISO osjetljivostima. Ali naravno, za sada se jos nista ne zna. Tek za koji mjesec kad se usporedi.
18 godina
infinityzg kaže...
Bara kaže...
infinityzg kaže...
Kuv kaže...

Pratim razno razne forume, a K20D je bio vec u nekim stvarima bolji od D300 po pitanju kvalitete slike. Ovo je isti senzor sa dvostruko vise bitova (K20D je imao 2, ovaj ima 4) i manje suma na vecim ISO osjetljivostima. Ali naravno, za sada se jos nista ne zna. Tek za koji mjesec kad se usporedi.

Kak misliš 2 ili 4?

Većina SLR-a ima 12, odnosno 14 bitova po kanalu.
17 godina
neaktivan
infinityzg kaže...
 Mislim da si totalno falija sa tim brojem bitova. Il je 12 il je 14? Odluči se više za jednu od te 2 brojke.
Reci po ćemu je K20D bolji od D300. Ako se radi o zanemarivoj količini detalje više onda si u pravu, alo misliš na nešto drugo onda nisi.
17 godina
neaktivan
Bara kaže...
infinityzg kaže...
 Mislim da si totalno falija sa tim brojem bitova. Il je 12 il je 14? Odluči se više za jednu od te 2 brojke.
Reci po ćemu je K20D bolji od D300. Ako se radi o zanemarivoj količini detalje više onda si u pravu, alo misliš na nešto drugo onda nisi.
 Nisam mislio na broj bitova, nego na broj kanala preko kojeg se ocitavaju informacije sa chipa ili ti tzv. data readout. K20D ih ima 2, a K7 4. Ono sto mi se dopada kod Pentaxa su izmedju ostalog x-socket, pomak senzora, osjetno niza cijena objektiva, kompatibilnost sa svim K objektivima, itd. Treba pricekat jos koji mjesec dok se ne usporedi i napravi jedna dobra recenzija. Ovako mozemo samo razglabati do sutra :D

Uostalom, evo par linkova sa pentax foruma di ima dosta informacija:

Par primjera fotografija:

http://www.pentax.jp/japan/imaging/digital/slr/k-7/ex.html
17 godina
neaktivan
Bara kaže...
infinityzg kaže...
 Zaboravih odgovoriti na ovo pitanje. Prvenstveno zato sto je K20D otporan na vremenske neprilike. Probaj slikati na laganoj kisici sa D300 ako nemas hrpu vrecica preko njega. Stablizacija unutar tijela pa stari objektivi postanu "stabilizirani" sto automatski znaci da su onda i objektivi jeftiniji od Nikonovih. Podrska za objektive proizvedene od 1975 pa na dalje ili jos starije sa M42 adapterom. Bolje fotke pri vecim ISO osjetljivostima, veca rezolucija, itd.
Poruka je uređivana zadnji put čet 21.5.2009 17:51 (infinityzg).
18 godina

a da proguglaš "d300 weather sealing?" :P

17 godina
neaktivan
Kuv kaže...

a da proguglaš "d300 weather sealing?" :P

Znam :) Skrenuo mi je vec paznju Bara ;) Samo je zanimljivo da se nigdje na web stranici Nikona ne spominje da je D300 weather sealed, a i na netu ima dosta pitanja o tome :(
18 godina
neaktivan
Potvrđen Pentax K-7

Kad sam imao istDS jedva sam čekao da Pentax izbaci nešto bolje. To sam i dočekao kad je stigao k10.

K-7 ima par dobrih funkcija koje bi mi dobro došle ali još uvijek mi se ne isplati zamijeniti mog K10. Očekivao sam da će nakon Nikona i Sonyja i Pentax krenuti sa full frame senzorima.

Ali treba čekati prve službene fotografije sa K-7 da bi se donesla konačna odluka. A možda Pentax ima još koji aparat u pripremi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
Potvrđen Pentax K-7

Slažem se potpuno. Glavni razlog zašto mi je pentax toliko odbojan je što nakon tolikih godina još uvijek nisu izdali ff i ne znam kada budu.

Je li moguće da im stabilizacija predstavlja problem? APS-C senzor možeš malo pomaknuti da stabiliziraš sliku, ali ff (gdje ti snop koji objektiv baca i tako jedva zahvaća senzor) puno teže. Znam da Sony to ima, ali ne znam baš koliko je kvalitetno radi vinjetiranja.

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.5.2009 11:10 (Kuv).

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
jastreb kaže...

Kad sam imao istDS jedva sam čekao da Pentax izbaci nešto bolje. To sam i dočekao kad je stigao k10.

K-7 ima par dobrih funkcija koje bi mi dobro došle ali još uvijek mi se ne isplati zamijeniti mog K10. Očekivao sam da će nakon Nikona i Sonyja i Pentax krenuti sa full frame senzorima.

Ali treba čekati prve službene fotografije sa K-7 da bi se donesla konačna odluka. A možda Pentax ima još koji aparat u pripremi.

pentax je oduvijek smatrao 35mm format amaterskim formatom, za entuzijaste, nedostojan profesionalne upotrebe, te zbog toga nikad niti nisu ulagali značajne svote u razvoj 35mm fotića. isto vrijedi i za digitalne fotiće, aps-c je dovoljan i za entuzijaste i za većinu profesionalnih upotreba.
za veću kvalitetu slike postoji srednji format, u koji je pentax oduvijek ulagao daleko više - Pentax 645 i 67 su top-of-the-line modeli daleko iznad običnog 35mm formata.

pentax 645 digital je najavljen za početak iduće godine.

Kuv kaže...

Slažem se potpuno. Glavni razlog zašto mi je pentax toliko odbojan je što nakon tolikih godina još uvijek nisu izdali ff i ne znam kada budu.

Je li moguće da im stabilizacija predstavlja problem? APS-C senzor možeš malo pomaknuti da stabiliziraš sliku, ali ff (gdje ti snop koji objektiv baca i tako jedva zahvaća senzor) puno teže. Znam da Sony to ima, ali ne znam baš koliko je kvalitetno radi vinjetiranja.

sonyjev i olympusov shake-reduction je 2D - senzor se miče lijevo-desno i gore-dolje, dok pentaxov miče senzor i po z-osi - naginje ga u smjeru i suprotno od smjera kazaljke na satu, te time treba nešto više mjesta za svoj rad.
kao što rekoh, ništa od "amaterskog" FF senzora - za profesionalce dolazi digitalni srednji format.

btw, CoC 35mm stakla je dovoljan za SR, isto kako je CoC aps-c stakla dovoljan za SR na aps-c senzorima.
ea mel tation dignissim theophrastus. inani aperiam inciderint an pri. ut ius nulla quodsi corpora. aliquid vocibus.
18 godina
neaktivan
elkarrde kaže...
ta.
Na žalost, najavljivali su ga još prije izlaska K10, nadam se da će im ovaj put uspjeti.
Što se tiče srednjeg formata kao ispriku za odustajanje od FF formata, po meni je to loša politika. Srednje formatni aparati nisu dizajnirani za svakodnevnu upotrebu. Nikad nećeš vidjeti npr. fotoreportera sa srednjim formatom. A tu su i napredni amateri koji žele bolju opremu a da za to ne moraju prodati auto.
Poruka je uređivana zadnji put sub 23.5.2009 20:39 (jastreb).
18 godina
neaktivan
jastreb kaže...
elkarrde kaže...
Na žalost, najavljivali su ga još prije izlaska K10, nadam se da će im ovaj put uspjeti.
Što se tiče srednjeg formata kao ispriku za odustajanje od FF formata, po meni je to loša politika. Srednje formatni aparati nisu dizajnirani za svakodnevnu upotrebu. Nikad nećeš vidjeti npr. fotoreportera sa srednjim formatom. A tu su i napredni amateri koji žele bolju opremu a da za to ne moraju prodati auto.
 ovaj put je ekšli i prikazan model koji je radio, te nekolicina printova (4×3 metra!) uslikanih tim fotićem. :D
pentax otkad postoji je imao samo dva profesionalna 35mm fotoaparata (LX i MZ-S), oduvijek su tvrdili da im je 35mm amaterskor tržište manjeg značaja - no zato su u srednjem formatu oduvijek jaki.
naprednim amaterima je dovoljan i aps-c fotić, još do sad nisam vidio naprednog amatera koji je nadmašio high-end aps-c aparat.
pentax nije ime koje ide uz bok canonu, nikonu i minolti, već ime koje ide uz bok hasselbladu, mamiyi i bronici. ili, još bolje, kompanijama koje su imala modele i u srednjem formatu i u 35mm - contax i yashica.
btw, fotoreporteri ne koriste srednji format? glupost! kaj je onda koni-omega rapid? ili mamiya 7? 6×7 srednjeformatni fotoreporterski aparati, rekao bi. ;)
vidim da svima fali malo lekcija iz povijesti, izgleda kao da je fotografija počela zanimati ljude tek pojavom digitalnih fotića...
ea mel tation dignissim theophrastus. inani aperiam inciderint an pri. ut ius nulla quodsi corpora. aliquid vocibus.
Poruka je uređivana zadnji put ned 24.5.2009 12:09 (elkarrde).
17 godina
neaktivan
elkarrde kaže...
       izgleda kao da je fotografija počela zanimati ljude tek pojavom digitalnih fotića...
 Na zalost, da :( Danas je puno jednostavnije fotografirati i "razviti" fotku nego prije. Ah fali mi "miris" kemikalija... :D Dominacija P&S fotica...
18 godina
neaktivan
infinityzg kaže...
elkarrde kaže...
       izgleda kao da je fotografija počela zanimati ljude tek pojavom digitalnih fotića...
 Na zalost, da :( Danas je puno jednostavnije fotografirati i "razviti" fotku nego prije. Ah fali mi "miris" kemikalija... :D Dominacija P&S fotica...
premda slikam gotovo ekskluzivno samo na film, nemam ništa protiv digitalne fotografije, baš naprotiv, često koristim digitalce kao svjetlomjere, za procjenu kadra i kompozicije, isprobavanje optike, te ponekad čak i za "ozbiljnije" radove.
no, rekao bi da je sa "spuštanjem" fotografije među širi sloj ljudi zaglupljujućom jednostavnošću digitalnih fotića, drastično je pala kvaliteta fotografije, drastično je pala razina znanja, a porasla je povodljivost i bezumno gutanje svega što velike korporacije nabiju masama niz grlo. tužno.
18 godina
neaktivan
elkarrde kaže...
oduvijek su tvrdili da im je 35mm amaterskor tržište manjeg značaja
Zato ih i posjeduje firma koja izrađuje filtere i drugu opremu za objektive (Hoya), a ljubitelji Pentaxa na forumima raspravljaju o tome da li će Pentax propasti ili ne.
18 godina
neaktivan
jastreb kaže...
elkarrde kaže...
oduvijek su tvrdili da im je 35mm amaterskor tržište manjeg značaja
Zato ih i posjeduje firma koja izrađuje filtere i drugu opremu za objektive (Hoya), a ljubitelji Pentaxa na forumima raspravljaju o tome da li će Pentax propasti ili ne.
Hoya je najveća svjetska kompanija za izradu optike, staklene elemente od Hoye kupuju svi drugi proizvođači, počevši s Carl Zeissom, preko Cosine, Sakara, Nikona, Canona do malih proizvođača kao npr. Sigma i Tamron. Hoya je vlasnik i Tokine. tak da priča o Hoyi kao firmici koja proizvodi opremu i filtere nikako ne drži vodu.
krive forume čitaš. ;) uostalom, baš da pentaxov fotografski odio i propadne, ne bih se žalio - napokon bi si mogao priuštiti najbolju optiku za razumnu svotu love. ;)
btw, pentaxu fotografsko tržište ne čini jedini izvor zarade. ;)
Poruka je uređivana zadnji put ned 24.5.2009 17:22 (elkarrde).
17 godina
neaktivan
Potvrđen Pentax K-7

Evo jedan prezentacijski video:

( obavezno pogledati) Poljubac

A ovaj je samo o fotoaparatu:

Poruka je uređivana zadnji put ned 24.5.2009 18:09 (pajic3).
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
elkarrde kaže...
btw, pentaxu fotografsko tržište ne čini jedini izvor zarade. ;)
 Znam sve to, valjda me nervira činjenica jer znam da Pentax ima mogućnost napraviti fotoaparat u rangu recimo Nikona d700 koji bi bio puno jeftiniji i vjerojatno kvalitetniji. Samo kad bi još imali želju tako nešto napraviti.
Spomenuo sam Nikona d700 jer sam oduševljen njegovim mogućnostima pod slabim svjetlom, jer najčešće fotkam manifestacije koje su obično slabo osvjetljene. Tada mi ne preostaje drugo nego navrnuti na 1600 ASA pa mi na kraju fotke budu pune šuma.
18 godina
neaktivan
jastreb kaže...
Spomenuo sam Nikona d700 jer sam oduševljen njegovim mogućnostima pod slabim svjetlom, jer najčešće fotkam manifestacije koje su obično slabo osvjetljene. Tada mi ne preostaje drugo nego navrnuti na 1600 ASA pa mi na kraju fotke budu pune šuma.
otvori blendu, pomaže. Namigiva

evo, recimo, ja sam potpuno zadovoljan rezultatima koje dobijem s FA50/1.4 i M50/1.7 objektivima, čak i wide-open.
Poruka je uređivana zadnji put pon 25.5.2009 19:49 (elkarrde).
18 godina
neaktivan
elkarrde kaže...

evo, recimo, ja sam potpuno zadovoljan rezultatima koje dobijem s FA50/1.4 i M50/1.7 objektivima, čak i wide-open.
 To mi je malo pre kratko za ovo što ja radim, naročito ako trebam fotkati kazališnu predstavu gdje se ne mogu približiti subjektu.
Objektiv kojeg namjeravam kupiti je DA* 50-135 mm 2.8, mislim da bi mogao poslužiti svrsi zbog većeg otvora blende, a gledajući u metadata mojih fotki oko 100 mm je moja najčešće korištena žarišna duljina kad fotkam predstave. Ima i motor koji pomaže da budem nečujan pri fotkanju koncerata klasične glazbe.
Da se vratimo na K-7, danas sam pročitao da navodno brže fokusira u mraku od k20d što mi se sviđa ali još ću se suzdržati od kupnje. U planu mi je prvo nabaviti par dobrih objektiva.
17 godina
neaktivan
Potvrđen Pentax K-7
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
jastreb kaže...
elkarrde kaže...

To mi je malo pre kratko za ovo što ja radim, naročito ako trebam fotkati kazališnu predstavu gdje se ne mogu približiti subjektu.
Objektiv kojeg namjeravam kupiti je DA* 50-135 mm 2.8, mislim da bi mogao poslužiti svrsi zbog većeg otvora blende, a gledajući u metadata mojih fotki oko 100 mm je moja najčešće korištena žarišna duljina kad fotkam predstave. Ima i motor koji pomaže da budem nečujan pri fotkanju koncerata klasične glazbe.
Da se vratimo na K-7, danas sam pročitao da navodno brže fokusira u mraku od k20d što mi se sviđa ali još ću se suzdržati od kupnje. U planu mi je prvo nabaviti par dobrih objektiva.
 onda su za tebe malo brže stvari, recimo FA77/1.8 limited, K85/1.8, A*85/1.4 ili FA*85/1.4, A*135/1.8. s ovim K85/1.8 i A* staklima si potpuno bešuman. Namigiva

infinityzg kaže...
 RiceHigh nije baš neki pouzdani izvor informacija. Namigiva
17 godina
neaktivan
infinityzg kaže...
 RiceHigh nije baš neki pouzdani izvor informacija. Namigiva
 A nije, ali po pitanju K7 nije daleko lutao :D
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice