Očekivanja od Galaxyja S III

poruka: 59
|
čitano: 9.212
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Očekivanja od Galaxyja S III".
17 godina
neaktivan

Petric po običaju nije uspio izostaviti pojmove "Apple", "iPad" i "iPhone" iz članka koji nema veze s dotičnima.

1080p rezolucija na 4"+ graniči s preseravanjem.

"Sigurno je, stoga, da će Galaxy S III imati makar jednu karakteristiku koja debelo nadmašuje ove." -> Po sadašnjim leakovima neće je biti! Možda Samsung namjerno trolla s lošijim specsima i leakovima, ali to se ne viđa često.

Drago mi je što će i Bug biti tamo!

Moj PC  
7 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Je, full HD ekran bi trebao bateriju od 4500mAh da izdrži do podneva.

3 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Očekivanja od Galaxyja S III

slabije karaktristije su karakteristike slabijeg uredaja.

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
16 godina
neaktivan
Dkc kaže...

1080p rezolucija na 4"+ graniči s preseravanjem.

Ne, da je priča istinita ne bi bilo preseravanje. Kada piksel bude manji od 36 ark-sekundi (na udaljenosti kod koje je širina ekrana 30-40 stupnjeva) onda će biti preseravanje.

www.bug.hr/forum/suspended/
Poruka je uređivana zadnji put čet 26.4.2012 19:45 (Random.).
15 godina
neaktivan

Da, tih 450ak PPIa bi bilo apsolutno savrsenstvo, ali ako nisu mogli napravit Super AMOLED HD+, dakle sa 3 subpixela, sumnjam da ce moci napravit FULL HD, jedino sa Pentile matricom, iako i 300PPI pentile izgleda brutalno, 450PPI bi izgledalo isusovacki.

Ali sumnjam, ne bi im nista ostalo za sljedece galaxyije, nek stave samo Super AMOLED HD+ i to je to, najbolji ekran koji mozemo pozeljeti, neka fino ugode boje, imaju nekakve fosforne nesto zelene podpixele za bolju bijelu boju i za dosta manju potrosnju struje, nek staklo bude super cvrsto, mobitel lagan i ugodan za uporabu, sa Exynos procesorom i da bar stave preko 1Gb rama.

Mali 604 GPU ce pojest apsolutno sve vani, i 16Gb + MicroSD bi bilo fantasticno, iako i 32Gb bez je izvrsno.

Realno,ljudima je dosta i 16Gb, ali ne smije biti kompromisa pred konkurencijom.

Cim ljudi vide SuperAMOELD, 12MPix, 4-jezgre, 32Gb, sta god da dali imat ce top-sellera, garantirano.

Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina

Kome od vas realno treba telefon sa 4,7" ekranom sa FullHD rezolucijom?

Basically any Mac is now an overrated/overpriced PC...
Moj PC  
12 1 hvala 1
16 godina
neaktivan
dark_wizz kaže...

Meni. Ne samo to, nego mi treba nešto još i bolje. Treba mi ekran kod kojega neću vidjeti piksele kad mi zauzima jedno 30 stupnjeva horizontalnog vidnog polja. Za to bi bilo potrebno više od Full HD rezolucije na 4,7''.

www.bug.hr/forum/suspended/
15 godina
neaktivan

Radije cu imat 4.7" nego 3.7" ili nedajboze 3.5".

Kad jednom probas velik ekran, nema nazad. Isto kao da doma imas 20" TV umjesto 42". 

Moj PC  
12 2 hvala 0
15 godina
neaktivan
BMK kaže...

Kad jednom probas velik ekran, nema nazad. Isto kao da doma imas 20" TV umjesto 42". 

Meni je 3.5 pre mali, a nije da imam neku ručetinu. Na s2 je masu bolje tipkati nego na ovom. Veci od 4,3 ne treba (jedino ako ce dosta smanjiti rubove ekrana)

17 godina
neaktivan
Bakaluar kaže...
BMK kaže...

Meni je 3.5 pre mali, a nije da imam neku ručetinu. Na s2 je masu bolje tipkati nego na ovom. Veci od 4,3 ne treba (jedino ako ce dosta smanjiti rubove ekrana)

Galaxy Nexus ima 4.65" pa je gotovo zanemarivo veći od s2.

Nije sve u dijagonalama ekrana ...

13 godina

Malo sam surfao netom, usporedjivao postojece proizvode i gledao malo najave o FullHD rezoluciji i sl.

Ako samsung zaista zeli biti revolucionaran, mora se raditi o dizajnu, ostale su pojedinosti vise manje poznate... ako se zaista ide na FullHD odnosno 16:9 a ekran bude imao 4,7", uredjaj zapravo uz uvijet da ide ekran gotovo do ruba bude manj od HTC One S-a. Dizajn i dobar marketing su se u slucaju iPhona pokazali uspijensima, mozda Samsung zeli pokazati da moze bolje :)

Ja sam polako dosao u fazu da promjenim mob, One S mi je nekako ztapeo za oko, ali nedam 600e za njega! S3 bi trebao biti 500eura kazu, vidijeti cemo :)

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

16:9 ekrani su svojevrsna prevara

16:9 od 4" ima približno površinu kao 4:3 od 3,5".

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
dark_wizz kaže...

Meni se čini da to bio vlasnik IBM-a kad je izjavio prije 40-ak godina amo reć: Kome realno treba računalo u kući?

14 godina
neaktivan
dark_wizz kaže...

MENI, a za ostale ima mobitela i s manjim ekranima na trzistu. kome treba automobil s <300ks, meni. a za ostale ima i s manje ks na trzistu. kome treba............... i tako u bezkonacno, MENI. a za ostale kome netreba ima svega s manje svacega

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.4.2012 21:27 (djdamir81).
16 godina
neaktivan
dark_wizz kaže...

Smartphone je i dalje više luksuz nego potreba, pa ako već ljudi daju određenu svotu za luksuz, zašto ne bi zahtjevali i 4.7" sa FullHD za svoj novac? 

In the end there will be only ( c )haoss ...
17 godina

Ja mislim da nema potrebe za vecim PPI od 350, jer se vec tu ne mogu uociti pikseli golim okom.

Ako neko misli drugacije, molio bi da mi objasni zasto je potrebna veca rezolucija?

Unaprijed zahvaljujem!

1 0 hvala 0
16 godina
Random. kaže...
dark_wizz kaže...

Meni. Ne samo to, nego mi treba nešto još i bolje. Treba mi ekran kod kojega neću vidjeti piksele kad mi zauzima jedno 30 stupnjeva horizontalnog vidnog polja. Za to bi bilo potrebno više od Full HD rezolucije na 4,7''.

Ček malo, ti se to šališ ili si ozbiljan?

Kome normalnom treba full hd na 4.7" ekranu? daj molim te

hobi:moj-android.net
17 godina
neaktivan
Random. kaže...
dark_wizz kaže...

Hm, na svim monitorima se vide pixeli; i na svim televizorima, ako dođeš dovoljno blizu; a i na svim projektorima, ako dođeš dovoljno blizu. Zašto se baš na mobitelima, koji se koriste dosta manje vremena od npr. monitora, ne bi smjeli vidjeti?

15 godina
neaktivan

Kome normalnom treba smartphone?

Ako za iste novce mogu dobit FullHD ekran, naravno da necu biti budala i kupit mobitel s HD. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
nsoul kaže...
Random. kaže...
dark_wizz kaže...

pa meni naravno, ne salim se. opcenito sam za napredak. kako bi to izgledalo da su si proizvodaci misl poslje Nokia 3210 kome treba bolji mobitel od tog. danas dan bi odali s takim mobitelima. to je bio primjer. tako se moze odnod

siti i na bilonstomdrugo. evo jos jedan primjer, sta mislis kad bi proizvodaci rekli kome treba veci LCD od neki 55cm ekrana. pa naravno meni. po meni LCD 2m za veci dnevni idealan. a opet tako velik mnogima ne treba al meni bi bio super. samonsam htionreci puno toga netreba ali ako si covjek moze priustiti i puno plati pogotovo onda treba da ima svega i svacega. ipakmsu to luksuzne stvari o kojima se sadbraspravlja

16 godina
djdamir81 kaže...
nsoul kaže...
Random. kaže...
dark_wizz kaže...

pa meni naravno, ne salim se. opcenito sam za napredak. kako bi to izgledalo da su si proizvodaci misl poslje Nokia 3210 kome treba bolji mobitel od tog. danas dan bi odali s takim mobitelima. to je bio primjer. tako se moze odnod

siti i na bilonstomdrugo. evo jos jedan primjer, sta mislis kad bi proizvodaci rekli kome treba veci LCD od neki 55cm ekrana. pa naravno meni. po meni LCD 2m za veci dnevni idealan. a opet tako velik mnogima ne treba al meni bi bio super. samonsam htionreci puno toga netreba ali ako si covjek moze priustiti i puno plati pogotovo onda treba da ima svega i svacega. ipakmsu to luksuzne stvari o kojima se sadbraspravlja

ne pričam o luksuzu, ali ak već spominješ tv, ja bi da ,i je po cijelom zidu u dnevnom znači oko 8m2 :)

i ne radi se o napretku nego o pretjerivanju s full hd na 4.7".

hobi:moj-android.net
13 godina
neaktivan
full hd na 4.7" bi bio zgodan, ali nije potreban
17 godina
zatojeto kaže...

Malo te hebe matematika a?

Ako je veća dijagonala kako može površina biti približno ista?

Software is like sex... it's better when it's free (Linus Torvalds)
17 godina
DigiMagic kaže...

Hm, na svim monitorima se vide pixeli; i na svim televizorima, ako dođeš dovoljno blizu; a i na svim projektorima, ako dođeš dovoljno blizu. Zašto se baš na mobitelima, koji se koriste dosta manje vremena od npr. monitora, ne bi smjeli vidjeti?

Zato što se mobiteli koriste s najmanje udaljenosti od očiju

ʞɔǝu ɹnoʎ ʞɐǝɹq
15 godina
neaktivan

Zato sto treba biti savrseno.

FULL HD SuperAMOLED+ ekran bi bio apsolutni vrhunac, nenadmašni ekran.

Ma bit ce 99% 720p ekran, malo bi smjesno bilo sad lupit Full HD, ali tko zna.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
xxxxx kaže...
zatojeto kaže...

Malo te hebe matematika a?

Ako je veća dijagonala kako može površina biti približno ista?

Ne znam kako matematicki, ali sam uzeo svoj iP i tatin LG O2X, izmjerio visinu i širinu stranica i dobio sam zanemarivu razliku u površini(nemam više papir na kojem sam zapisao, ali čini mi se da je bilo manje od 1cm2)

While some see them as the crazy ones, we see genius. Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.---R.I.P S.J.|||Minecraft: njofra|BF3: nj0fra
17 godina

Ograničit ću svoj komentar na navode vezane u ekran koji bi, kad je već sve drugo viđeno, trebao biti nešto neviđeno. Prema članku će bez obzira na gustoću piksela i OSTATI neviđeno. Naime, činjenica vezana uz rast ppi-ja na ekranu je: sve preko 300 i sitno ppi nije više razlučivo golim okom i prema tome potpuno besmisleno. Dakle imati ekran sa 450ppi samo zato da bude 1080p je totalni preserans jer trećinu piksela uopće nećete vidjeti, jednostavno čisti višak, dakle kao da ni ne postoje. A zamislite reklamu... Vidite, naš 330ppi ekran je savršen jer pikseli nisu razlučivi prostim okom, e ali naš 450ppi ekran je još bolji jer pikseli nisu razlučivi prostim okom LOL.

Prema tome navoditi u toj mjeri gustoću ekrana kao očekivanu super novost je na razini tehnološkog kutka novinara iz 24sata i spada pod rubriku "zločesta stranica" jer taman i da se navodi pokažu istinitim ne mjenja glupost isticanja toga kao (ne)vidljive prednosti.

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.4.2012 23:17 (Jazzer).
Moj PC  
7 1 hvala 0
15 godina
neaktivan

Po meni neka se radije malo fokusiraju na razvoj baterija u mobitelima nego pumpanje rezolucija i nabijanje jezgri. Nemam ništa protiv da tehnika u mobitelima ide naprijed, ali neka razvijaju i nove baterije.

Šta mi vrijedi full hd reza na ekranu, 4 jezgre i neznam kaj ako moram mob punit jednom ili čak dva puta na dan? Ili barem da naprave neko brzo punjenje da se baterija napuni od nule do 100% za recimo 10min.

Moj PC  
8 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

a možda umjesto full HD ekrana predstave novu bateriju sa trajanjem od 2-3-4-5 dana 

call of duty mw2
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Sve je to super, ali postavlja se pitanje porasta sizea aplikacija/igara zbog puno vece reze...

Evo sto se desilo sa novim iPadom:

"The applications developed by Apple have been upgraded to support the Retina Display. For example Keynote was previously only 115MB but its latest version is 327MB. Numbers is up from 109MB to 283MB, Pages moves from 95MB to 269MB, and iMovie from 70MB to 404MB."

http://www.theverge.com/2012/3/14/2870374/new-ipad-apps-larger-size-retina-display

http://news.cnet.com/8301-27076_3-57398378-248/will-retina-ready-ipad-apps-explode-in-size-not-necessarily/

Galaxy S2 @ Resurrection Remix ICS v1.7, Siyah 3.1.2, BULP6
Moj PC  
3 0 hvala 1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice