Nokia na Windows Phoneu 2012.

poruka: 19
|
čitano: 3.235
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Nokia na Windows Phoneu 2012.".
16 godina
protjeran

A zašto 2012 godine, pa ima se vremena i novaca a i kupci ce čekati pa komotno može i 2014-2015. {#}{#}

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Po meni bi bilo u redu da zbog ovoge ne odbace symbian :/ ja se nadam da neće...

0 0 hvala 0
18 godina

prošla baka s kolačima

Većinu novca sam prokartao, prokurvao i propio. Ostatak sam potrošio bezveze - George Best

2 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Re: Nokia na Windows Phoneu 2012.
Lex Luthor kaže...

A zašto 2012 godine, pa ima se vremena i novaca a i kupci ce čekati pa komotno može i 2014-2015. {#}{#}

Nemaju modus operandi kao hrvatska vlada {#}

15 godina

2012???? O Bože

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Taman kad sam pomislio da su se napokon izvukli iz svoje dugogodišnje tromosti iznenade me sa ovakvom vijesti...

Jedino ako oni znaju nešto što mi ne, tipa izdavanje nove verzije WP7 sa nekim featuresima koje sad nema, možda to Nokia čeka.

Ili im je samo "bed" jer su tek nedavno izdali Symbian 3.

Ako ni jedno ni drugo nije razlog...Google and Apple će imati razloga za slavlje...

jer onda i meni kao dugogodišnjem sljeditelju Nokije ( od 3310 ) će moja trenutna Nokia biti i zadnja.

( jedini iskoraci su bili SE K750, i Iphone )

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.2.2011 12:07 (Ivche).
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Sasvim logicno. Ne mogu si priustiti polovican i nedovrsen proizvod jer bi to bio konacan krah kompanije, njima treba ubojit i kvalitetan proizvod.

2 2 hvala 0
17 godina
neaktivan

Jasno da moraju izbaciti kvalitetan telefon i da buducnost firme ovisi o tome. Ali zato su se i odlucili za Win7 jer je za njega sve propisano. Dakle ima specifikaciju koji CPU ide u telefon i koj je minimum. Isto tako i za rezu ekrana i sav ostali hardware. Dakle na Nokiji je samo da kupi hardware koji sama ne moze proizvesti sklopi ga sa onim hardwarom koji moze proizvesti i stavi OS koji radi sa tim istim hardwarom. Nema tu nekog R&Da i testiranja. sve radi out of the box. Zato mi nije jasno kaj ce im toliko vremena?

16 godina
neaktivan

Ovo im je glupo po meni. Bolje da onda nisu ni objavljivali do 2012.vijest za prelazak na WP.

Ovako ce tijekom ove godine imati još porazavajucije rezultate.

Ionako su im mobitele kupovali korisnici koji su volili Symbian i koji su se kuzili u tehniku.

Pa tko ce pametan sad kupovat mob sa Symbianom od kojeg Nokia odustaje za manje od godinu.

Neznam ja nebi..

Mi osjećamo da je sve što radimo samo kap u oceanu. Ali ocean bi bio manji da nema te kapi.
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Upravo to, ja prvi sad ne bi kupio high end Symbian kad znam da ga i njegov proizvođač mijenja za godinu dana...

Ako predstavljaš nešto novo onda odmah,

u današnje "Super speed" vrijeme te takva čekanja mogu i budu stajala veliki dio tržišta a i samog profita.

Ovakve odluke će u situacijama sa tolikom konkurencijom biti definitivno loš potez 

( Molim bez komentara da Symbian neće umrijeti, nije Elvis da živi vječno {#} )

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.2.2011 13:55 (Ivche).
Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Pa do kraja godine, mogli su meegoo usavrsiti i krneuti sa prodajom high end i midle high range telefona sanjihovim vlastitim os-om a ne ovim super okljestenim osom iz redmonda... koji im nista nemoze posebnog donijetii....

sve mi se vise cini kako je kraj njoke jako blizu :)

za godinu dana vijesti tipa: njoka prodaje sektor za proizvodnju mobilnih tleefona i sl.

da je WP7 tleefon izasao do proljeca, jasna bi i bila migracija... ali zasto im tolko treba da izdaju jedan pisljivi telefon?

HTC je to prek noci napravio :) jel njoka tolko posrnula da to nemoze ? hahahaha

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
JosephBullet kaže...

Zato mi nije jasno kaj ce im toliko vremena?

To tvrdi Jorma Ollila. Elop tvrdi drugu stvar - Nokie s WP7 stižu u 2011, a "masovna proizvodnja" tj. puni zamah i izdavanje novih uređaja očekuju u 2012. Naravno da Nokia ne može nekoliko mjeseci nakon dogovora već imati veliku ponudu različitih uređaja + dovoljno zaliha da ih proda (ako potražnja bude velika).

I još je rekao da će modeli biti predstavljeni u zadnji tren. Dakle nema najave i onda 4 mjeseca čekanja uređaja i "hlađenja kupaca" - čim modeli budu predstavljeni unutar nakon tjedan-dva će se moći kupiti.

TranceMight kaže...

a ne ovim super okljestenim osom iz redmonda... koji im nista nemoze posebnog donijetii....

da je WP7 tleefon izasao do proljeca, jasna bi i bila migracija... ali zasto im tolko treba da izdaju jedan pisljivi telefon?

HTC je to prek noci napravio :) jel njoka tolko posrnula da to nemoze ? hahahaha

Nokia može izdati mobitel taman kada WP7 bude nadograđen.

Specifikacije WP7 su rađene prema high-end Android telefonima. Microsoft uvali u xbox360 directX i napravi posao oko portanja igre na PC (i s PC-a na xbox) puno lakšim. Ista stvar se sada događa s WP7.  A druga stvar je što nokia nema takve komponente ni u jednom svom mobitelu pa je njima problem.

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
Poruka je uređivana zadnji put čet 17.2.2011 16:54 (Paolo2612).
15 godina
neaktivan
TranceMight kaže...

Pa do kraja godine, mogli su meegoo usavrsiti i krneuti sa prodajom high end i midle high range telefona sanjihovim vlastitim os-om a ne ovim super okljestenim osom iz redmonda... koji im nista nemoze posebnog donijetii....

sve mi se vise cini kako je kraj njoke jako blizu :)

za godinu dana vijesti tipa: njoka prodaje sektor za proizvodnju mobilnih tleefona i sl.

kraj njoke?

zaboravljas koliko prodaju dummyphonea

symbian ce jos trajat baren 2 godine

sasvim dovoljno ako sad uzmes s3

ionako kako tehnologija napreduje

koji to smartphone moze trajat vise od 2 godine

tu sam samo radi vijesti o apple-u
17 godina
neaktivan

meni se ovo svida, WP 7 ima puno potencijala, uz HTC najbolje sucelje, a noklia ima sansu za novi start... mozda cak i odgodim kupnju novog uredaja do neke nokije sa WP7

It s me against the world
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Kada je Nokia izbacila oko 2005 N80, to je bio boom shaka laka boom mob, Symbian makar još u povojima ali s velikim i opakim mogućnostima, kao dugoročno jasnom prognozom, a tek koja rezolucija. Neki dan sam prodao E72 pomalo iz očaja jer ma kako god da je tehnički gledano taj mob ne za 5 već za 10, ipak lakše preguram/progutam kraći interval baterije nego skromnu rezoluciju, OS i software evidentno koji je u prednosti. Uz to i Symbian kao OS, da se razumijemo ne pljujem po njemu i ne kudim ga, ali ono što je u vrlo kratkom vremenskom periodu ponudio google, ma ni sam nisam mogao povjerovati u viđeno. Prešao sam jednostavno bezbolno na Android platformu. Komentar na prelaz ili usvajanje W7, najvjerojatnije će polučiti uspijeh ali do tada će trebati vremena. Nadam se da se neće raditi u hodu, jer to nebu bilo konkurenta odrađeno. Osobno preferiram kvalitetan i dizajn i izvedbu kako moba tako i sučelja OS-a, za sada W7 mi se ne dopada, kažem kako bi i njega malo redizajnirali, uglavnom do 2012 što će doći vrlo brzo, vidjet ćemo tko je pogodio s programom. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Ivche kaže...

Upravo to, ja prvi sad ne bi kupio high end Symbian kad znam da ga i njegov proizvođač mijenja za godinu dana...

Ako predstavljaš nešto novo onda odmah,

u današnje "Super speed" vrijeme te takva čekanja mogu i budu stajala veliki dio tržišta a i samog profita.

Ovakve odluke će u situacijama sa tolikom konkurencijom biti definitivno loš potez

( Molim bez komentara da Symbian neće umrijeti, nije Elvis da živi vječno  {#}  )

Slažem se da neće živjeti vječno, ali nije u redu prema korisnicima koji su kupili uređaj s symbian^3 OS-om da ga sad prestanu za dvije godine razvijati.

17 godina
Lex Luthor kaže...

Pametna odluka Nokia-e, taman će 2012. svi dobri upgradei za WP7 izać i bit će bolji OS od trenutnih na tržištu, već je sad brzinom, ali c/p, multitasking i multitouch podrška su veliki zaostatak.

1001010 1100001 100000 1110011 1100001 1101101 100000 1101011 1110010 1100001 1101100 1101010 100000 100001 100000 1101 1010 1101 1010
18 godina

zabranjena licenca GPL pod ms wp7 marketplaceom radi tivozacije ( kad jedino potpisani softver ide na hardver što je slučaj kod xboxa i wp7) što naravno GPL ne dozvoljava. ovim aktom ms izbacuje i svoju MS-RL licencu iz igre. u igri ostaju neke liberalne licence poput MIT/X11, BSD, Apache.  

Većinu novca sam prokartao, prokurvao i propio. Ostatak sam potrošio bezveze - George Best

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
JosephBullet kaže...

Jasno da moraju izbaciti kvalitetan telefon i da buducnost firme ovisi o tome. Ali zato su se i odlucili za Win7 jer je za njega sve propisano. Dakle ima specifikaciju koji CPU ide u telefon i koj je minimum. Isto tako i za rezu ekrana i sav ostali hardware. Dakle na Nokiji je samo da kupi hardware koji sama ne moze proizvesti sklopi ga sa onim hardwarom koji moze proizvesti i stavi OS koji radi sa tim istim hardwarom. Nema tu nekog R&Da i testiranja. sve radi out of the box. Zato mi nije jasno kaj ce im toliko vremena?

Plasman novog proizvoda nije samo sklopiti hardware i nabaciti software, to trenutno može napraviti manje više bilo tko. Nokia se mora pozicionirati iznad konkurencije i ponuditi nešto novo i bolje, definirat do kraja cijlano tržište, cijeli sklop usluga i način na koji želi ući na to tržište. Drugu priliku neće imati, ako ovo uprskaju.

I da, nisu trebali još službeno objavljivati ovo partnerstvo i strategiju.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice