Fućkalo se meni do sad za mobitele, ionak sam imao samo donji rang. No 5 sj..anih iPod-a u par godina mi je promijenilo mišljenje. Mislim da krećem šparat za ovo.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ovo i nije tako loše,morali su ga malo oslabit zbog cijene ,ali koštat će 200€ a to će kod nas biti puno više......
e kad bi kod nas bio 200€ to bi bilo jako dobro!!
200 eura prije poreza.
Bojim se kod nas 2000kn sto u odnosu na 5800 (2400) nije prejeftino..
OK, malo "ozbiljnije" izgleda ali vise se onda 5800 isplati
to navodno otključana košta 200 eura...
ja mislin da će u nas koštat (zaključana) oko 1000 kn...
Da nisam kupio 5800 kupio bi ovo jer na 5800 ne koristim 3g, a gps koristim kad ga vec imam ali mi nije prioritet. Ova nokia je bolja zbog dimenzija, dizajna, odličnog homescreena.
Planiram mijenjat 18000 bodova. Nadam se da će bit vrijedno toga. Jedva čekam!!!
Ako bude ova cjena, ovo se stvarno isplati, bez uvrede ikome, oduvjek koristim nokiu, al ugradeni gps nikad nije dobar bio sto se signala tice (ako se netko ne slaze, neka proba malo po zagrebu), a umts/hsdpa u odnosu na gprs guta bateriju tako da ga ja imam iskljucenog (nije da cu u hrvatskoj po ovim cjenama torrente skidati
), tako da stvarno po meni nokia 5800 nema nikakvu prednost naspram ovog modela. Meni jedino smeta nedostatak tipkovnice na touchscreen mobitelima(pogotovo zato jer puno symbian aplikacija nema virtualnu tipkovnicu, a da ne govorim o igranju (n-gage2.0 za sada uopce ne podrzava touchscreen, a vjerovatno ni nebude)).
Hebate XM5530 ima 434MHz ARM11 proc, a XM5800 369MHz ARM11 proc. Xm5530 snima u 18fps-a video i niskoj rezoluciji, ima slabiju bateriju što je očekivano, manji ekran za 0.3",ali rezolucija je ostala ista kao i na xm5800 640x360. Dimenzije i nisu nešto manje, a xm5530 teži samo 2 grama manje od xm5800???
http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone2=2537&idPhone1=2832
Da je ovaj mob bio na tržištu dok sam išao u kupovinu xm5800, vjerovatno bih uzeo onda XM5530. Nema 3G i GPS, ima slabiju bateriju, lošiju kameru no isti fotić, malo manji ekran i ostalo je sve skoro isto - po meni prihvatljivo, ionako ni nekoristim internet na mobitelu, snimam skoro nikad... Savršeno za mene.
Stvarno puno daje za te pare! Zanima kak će se nositi sa konkurencijom od LG-a (cookie kp501, 502,viewty 990...)
Jedina zamjerka na mobitelu je što nema kapacitivni touchscreen.
Ako bude ova cjena, ovo se stvarno isplati, bez uvrede ikome, oduvjek koristim nokiu, al ugradeni gps nikad nije dobar bio sto se signala tice (ako se netko ne slaze, neka proba malo po zagrebu), a umts/hsdpa u odnosu na gprs guta bateriju tako da ga ja imam iskljucenog (nije da cu u hrvatskoj po ovim cjenama torrente skidati
), tako da stvarno po meni nokia 5800 nema nikakvu prednost naspram ovog modela. Meni jedino smeta nedostatak tipkovnice na touchscreen mobitelima(pogotovo zato jer puno symbian aplikacija nema virtualnu tipkovnicu, a da ne govorim o igranju (n-gage2.0 za sada uopce ne podrzava touchscreen, a vjerovatno ni nebude)).
Sa svim se slažem osim sa n-gageom, n-gage će uskoro izaći za n97, gledao sam video tipkovnica se uopće za to ne koristi, pa će vjerojatno n-gage doći i za ova dva moba, ali vjerojatno nekoliko mjeseci kasnije nego na n97.
Jedina zamjerka na mobitelu je što nema kapacitivni touchscreen.
Dobro da ga nema jer da ima kapacitivni touchscreen ja bi se ubio jer sam iskeširao dva soma za 5800 s resistiv touchscreenom.
Zamolila bi nekoga (tko se donekle razumije u mobitele) može pomoći u odabiru između-XM5800 ili XM5530?
Kolika je razlika u cijeni? Mislim mobitel kupit u Njem. pa sporazumjevam da ce mobitel biti ipak malo jeftiniji.. :)
dali se puno razlikuju u kvaliteti,koje su to razlike i dali su te razlike jako važne?
PS:čula sam da touchscreen nije baš dobar tj. da nije dovoljno osjetljiv,dali je to istina?
Hvala!! :)
kolko dode sad mob ?