Šupci!!! Opet dobivamo ostatke od Čmarmerikanaca.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ne bi se ja ni s ovakvim bunio! 
Ne bi se ja ni s ovakvim bunio! 
Gle-nekako se još i mogu pomiriti (ma vraga) s time da plaćamo višu cijenu, ali da mi naplate više lošiji proizvod-nema šanse!!!
potražnja za amoledom je strasna i ovo je ocekivan potez.tko jamio jamio
Srećom ugrabio sam HTC Desire sa AMOLED-om.
moj brat nije bio te srece...
ali kada usporedim, nije neka razlika, neznam sto reci, neznam kako ocijeniti :)
i kazu da je amoled nekako pinky... da baca na rozasto... hmmmm,,,,,, ponekad bih rekao da slcd baca na rozasto, neznam....
prednost amoleda je sigurno prikaz crne boje...
pa i prije je bilo slična priča sa HTC Desire, nije bilo amoleda pa su kupovali i stavljali sonjev super lcd. Da nisi možda njega uhvatio
moj brat nije bio te srece...
ali kada usporedim, nije neka razlika, neznam sto reci, neznam kako ocijeniti :)
i kazu da je amoled nekako pinky... da baca na rozasto... hmmmm,,,,,, ponekad bih rekao da slcd baca na rozasto, neznam....
prednost amoleda je sigurno prikaz crne boje...
Inaće, super AMOLED je jedno, a AMOLEDdrugo;
Postoji znatna razlika u kvaliteti prikaza i potrošnje energije.
Evo i usporedni test nekoliko različitih ekrana na GSM areni: http://www.gsmarena.com/display_shootout-review-541p7.php
Ovdje se jasno vidi razlika u kvaliteti prikaza pojedinih tipova ekrana.
"The only technology that has a long way to go to convince skeptics (us included) is S-LCD. It’s just too insignificant of an update for the price premium and the time it took to appear. It will need to boost its credentials and shed its image of an emergency cure for the AMOLED shortage. At least, Apple’s Retina display has shown it’s not all lost for LCDs.
And while the future is with AMOLED, it’s not all rosy for them right now either. They offer excellent image quality and lower energy consumption – that should be enough to make them the definitive choice. But the negative effect of the present AMOLED shortage will be felt for some time."
Ja sam srećom ugrabio sLCD verziju, nju sam i ganjao
. Kod amoleda jako sitna slova su faktički nečitljiva, dok se na sLCD-u sve vidi OK. Također ne mogu prijeći preko rasteraste slike kod amoleda u detaljima - vidi se već i s pristojne udaljenosti od cca 30-40 cm (i Desire, i Samsung Galaxy S - kod njega još gore jer su i pikseli rjeđe naslagani). Nedostatk sLCD-a je backlight koji crnu ne čini crnom u mraku, eventualni backlight bleeding, te potrošnja struje kod tamnih sadržaja ekrana (na sLCD-u je svejedno da li je sadržaj crn ili bijel - ovo je zapravo i prednost onima koji vole svijetle wallpapere, bijele pozadine web stranica i aplikacija, kod takvih stvari amoled ždere do duplo više struje od sLCD-a). Imam prilike svaki dan u rukama držati i sLCD i amoled verziju Desirea, i meni nikako amoled ne odgovara. Grafika na sLCD-u je (iz aviona vidljivo) finija.
Lik nije naglasio najočitiju razliku LCD-a i AMOLED-a, a to je čitljivost sitnog teksta i finoća/raster prikaza. Ovo gledanje s boka je sasvim nebitna stvar jer nitko ionako ne gleda na ekran moba pod velikim kutom. Evo iskopao sam nabrzinu na netu fotku uvećanog prikaza jednog i drugog ekrana, otprilike za komparaciju, iako se u praksi razlika bolje uočava:
http://www.gsmarena.com/showpic.php3?sImg=newsimg/10/09/htc-desire-screen-test/gsmarena_001.jpg
Lik nije naglasio najočitiju razliku LCD-a i AMOLED-a, a to je čitljivost sitnog teksta i finoća/raster prikaza. Ovo gledanje s boka je sasvim nebitna stvar jer nitko ionako ne gleda na ekran moba pod velikim kutom. Evo iskopao sam nabrzinu na netu fotku uvećanog prikaza jednog i drugog ekrana, otprilike za komparaciju, iako se u praksi razlika bolje uočava:
http://www.gsmarena.com/showpic.php3?sImg=newsimg/10/09/htc-desire-screen-test/gsmarena_001.jpg
Baš sam maloprije i ja to isto tražio po netu :D Da, ovako se vidi razlika... Trebalo bi baš vidjeti dal di ima slična usporedba sLCD-a i sAmoled ekrana.
Ja osobno nisam primjetio nikakve poteškoće sa čitanjem teksta na superAMOLED ekranu, a jako puno surfam i pročitao sam dosta knjiga na mobu (cijelog Hobbit-a i cijelu trilogiju gospodara prstenova
i još par free e-books). Ali opet, to je subjektivno mišljenje i trebalo bi paralelno usporediti ta dva tipa ekrana za bolju procjenu.
Inaće, dosta tih reviewova po meni krivo radi usporedbe; mislim, baš to; kome je bitan bočni kut gledanja i sl.?? Ili pak dizanje u nebesa rezolucije ekrana na iPhone4 koji ima diagonalu 3.5 inča, a tako i tako na normalnim udaljenostima od očiju na kojima se mob koristi, ta razlika je neprimjetna.
i još par free e-books). Ali opet, to je subjektivno mišljenje i trebalo bi paralelno usporediti ta dva tipa ekrana za bolju procjenu.Naravno, slova (zdravo)normalne veličine su skroz OK, tek ono kad se gledaju sitni detalji, antialiasing, sitna slova (npr. u web browseru bez zooma), onda na amoledu to ne izgleda baš dobro, nečitljivo je doslovno. Kolega mi ima Samsung Galaxy S koji ima super amoled, i kod njega se to uredno vidi da u detaljima ne izgleda baš sjajno u odnosu na slcd. Na Desireu s amoledom efekt je manji jer je i dijagonala manja, pa su pikseli gušće poslagani, al svejedno na slcdu rubovi slova su finije i oštrije prikazani. Sva tri uređaja vrtimo kolege s posla i ja svakodnevno, tako da tu nema sumnje u razlike koje se uredno vide. Nešto slično kao kod komparacije TN i S-PVA panela kod LCD monitora - dok su fontovi na TN-u super čitljivi i oštri s uključenim clear typeom, na S-PVA panelima izgledaju neoštro dok se čovjek ne navikne (buljim u takve stvari svakodnevno, bavim se fotografijom, shodno tome sam pixelpeeper
). Iako, baš kao što otprilike navodiš, nema u praksi nekih problema radi razlike u matricama. Velim, meni osobno tek više odgovara finoća grafike/rubova fontova na slcd-u, dok bih s druge strane stavio ruku u vatru za dubinu crne u mraku na amoledu
.
.
Ja sam sad zavro kao hajvan, želim ovaj SAMOLED i želim samo taj i gotovo (nexus S).
Kad ću već davat tolike pare želim da mi je sve odlično, a svatko spominje kao najveći plus ovog modela, SAMOLED i pure android.
Sad da kupim SLCD neznam, imam osjećaj da nije to to.
Čujem također da SLCD troši više baterije, imate li vi iskustava nekih u vezi ovog?
2.816 Posts! And counting...