Lumia 730 i 830

poruka: 51
|
čitano: 18.585
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Lumia 730 i 830".
11 godina
protjeran
Re: Lumia 730 i 830
Palikuća kaže...

Vidim da su svi imaju jako pozitivan stav, pa da ja kažem i drugu stranu. Nekih aplikacija za windows phone nema. Ja npr. koristim mobilno bankarstvo i još prije dvije godine su ljudi govorili "Ma biti će to uskoro.".  Još uvijek ga nema. Isto tako, neke aplikacije koje imaš na Windows phoneu zapravo nemaš, jer nemaju neke funkcionalnosti koje imaju na Androidu i iOs-u. Ako su ti te aplikacije bitne onda Windows phone nije opcija. Ako ti je dovoljno da na mobitelu imaš email i browser onda je windows phone ok. 

cisto sumnjam da si sposoban koristiti mobilno bakarstvo,a obicni Gugl nisi...

link

Uz to,ja budem u njemackoj,pa kad otvorim Windows Store,i konkretnu grupaciju odaberem,ili u trazenje ubisem mobil banking,izbvaci mi hrpu ORIGINALNIH aplikacija od samih banaka za net banking...

Dakle,to nije do WP-.a,niti do MS-a,nego lokalni problem..

17 godina
neaktivan
Lumia 730 i 830

Evo da i ja podjelim svoje dojmove; Imao sam (za današnje standarde) jadni i bijedni Samsung Omnia 7 3 godine, tek sam nedavno prešao na Android, ti to na Xperia Z1 Compact, dakle mobitel koji je po svim specifikacijama pri samom vrhu android ponude, doduše u compact formatu.

I mirne duše mogu reći da jadna i bijedna Omnia 7 radi skoro jednako dobro kao i Z1C u svakodnevnom radu; browsing, social, messenger, mailovi itd, a riječ je o uređaju sa WP7 i 512 Mb rama.

doduše , gore je bio Nokia ROM pa sam osobno osjetio koliko je jaka i kvalitetna aplikacija Nokia Drive (Here Maps ili kako se već zove na WP8). 

Da mi netko ponudi L930 ili i neku slabiju u zamjenu bez oklijevanja bih prihvatio, jer jednostavno WP platforma toliko više stavlja naglasak na korisničko iskustvo, da se dolazi do toga da sučelje postaje nevidljivo, i ne predstavlja nikakvu prepreku korištenju, dok je s druge strane na androidu konstantna borba sa istim.

Da ne govorim da u 3 godine korištenja Omniju nisam morao restartati praktički nikad, a na Z1C se uredno svakih par dana nešto zbugga (poglavito kamera) ili nešto moraš "ručno poštelati" da bi radilo onako kako je zamišljeno. Da ne govorim o tome koliko je suludo da mobitel sa 2GB rama konstantno guta 1GB, kad i nema pokrenutih aplikacija (odmah nakon restarta).

Sve u svemu, WP (8 pogotovo) pruža puno ugodnije iskustvo korištenja, koje omogućava da svo vrijeme posvetiš korištenju, a ne podešavanju funkcija OS-a. Realno tko ima volje/vremena/ambicije priuštiti si da se zayebava sa nekakvim custom romovima i rootanjem ili čak i korištenjem task menagera kao neizostavnog alata za normalan rad mobitela (a vjerujem da oni sa manje od 1GB rama na androidu to moraju).

Ja želim izvaditi mobitel iz kutije, staviti na njega potrebne aplikacije, upisati šifre od servisa, eventualno podesiti temu i ringtone i početi ga koristiti, i mislim da za to trenutno ne postoji bolja opcija od WP8.

Evo sad idem kroz listu aplikacija na androidu i mislim da sve do jedne imaju i na WP8 (uključujući mpbz) a ako baš neke i nema -ima druga koja radi isti posao. Naravno ne računam stvari kao Antutu i OS-dependant appove tipa antivirus (na WP8 ti to ne treba).

Prije nego me netko napadne, Z1C sam uzeo prvenstveno zato što mi je cijenovno ponuda bila nemoguća za odbiti.

I have nothing to say. Thank you and goodbye. EUNE: replik91
Moj PC  
8 1 hvala 0
11 godina
protjeran
Lumia 730 i 830

Koliko su me popljuvali kad sam prije par godina rekao da ce se Nokija izdici iz pepela,no postojali su dibidusi,koji su se jos radovbali,nokijinom padu i akviziciji od MS-a.Sada im u oči kazem da su First Class Loosers...{#}

Nokia Forever{#}

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.9.2014 21:44 (duhonja).

1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Whatsapp ne može pristupiti galeriji, jer wp to ne dopušta. Developeri su tu nemoćni. Kad sam imao windows phone, više puta sam vidio da se developeri ispričavaju što neki feature nemaju na wp aplikaciji, a imaju na iOsu i Androidu. Kažu da nije do njih nego da windows phone to i to ne dopušta.
14 godina
neaktivan
Lumia 730 i 830

wp dopusta pristup galeriji. Moze se poslati video do max 16 MB velicine koji je ranije snimljen

vlastoručni potpis
Poruka je uređivana zadnji put pet 5.9.2014 23:48 (karaandrijan).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Entry Point kaže...

Imam 520 nekih 7-8 mjeseci i definitivno je telefon za te nofce raketa. Radi 10x bolje nego bilo koji android za te novce pa čak i više. Mislim da će mi neki od tih dvoje biti sljedeći mob.

Potpisujem za Lumiu 520, telefon je grom za te novce. Sad već imam dva.

Za ove iz naslova topika nisam baš siguran. Ni 630tka mi već ne miriše.

Early adopter
15 godina
Lumia 730 i 830

Zanimljivo je kolko se pljuvalo po WP-u dok smo samo nas par kolega hvalili. 

Vidim da sve više ljudi vidi da je WP dobar OS :) 

...Vrhunac moje popularnosti je bio kada me 50 cent spomenuo u pjesmi...
Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
BudalastoStvorenje kaže...

Kakva je uopće budućnosti Windows phonea? Isplati li se kupti bili što s WP-om?

Nije provokacija nego ozbiljno pitanje.

Ne. Ne bih kupila Lumiu pa ni da mi platiš. Pre bih kupila onu najbedniju krntiju od Nokije nego to. Čovek ne zna kako da barata sa Lumijom, dok neko to skapira Marija Devica će da se razdeviči. {#}

sanjchy905
11 godina
protjeran
Lumia 730 i 830

Ma samo je gladis prsticima,nije problem,a ona ti zahvalno radi{#}

2 0 hvala 0
12 godina
protjeran
Lumia 730 i 830

isplati li se mijenjat s2 za lumiu 520

HOW ABOUT NO

1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Lumia 730 i 830

ako ova 730 bude stvarno do nekih 200, kod nas vjerojatno 250e, uzimam.

Last bastion of real motorsport - Isle of Man TT
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Ovisi kako i za što koristiš mobitel. Ja ne bi
16 godina
neaktivan
mithrandir.online kaže...
Nema m-zabu, dakle aplikaciju jedne od banaka s najviše klijenata u Hrvatskoj. Inače je aplikacija odlična, koristim je na androidu svakodnevno, plaćam račune, ma sve moguće, provjeravam stanje tekućeg, obročnih, mastera i sl. Samo ta aplikacija mi je dovoljno velik razlog da ozbiljno razmislim o tome da ne pređem na OS a koji ju nema. Inače mi je wp ok, žena ga ima na L520, pogotovo sad 8.1. ali je i njoj, koja je prešla s androida već dosadnjikav i ograničen. Recimo preko whatsappa ne može shareati video koji je u galeriji nego samo onaj koji snimi preko samog whatsappa i to u trajanju do 1 minute max, što je blago rečeno smiješno. Tako da mislim da ne stoji da je wp za prosječne korisnike a android za zajtjevnije jer ovo su nedostaci koji smetaju i najobičnijeg korianika. No, uz sve to mislim da wp ima lijepu budućnost i da će imati solidan udio na tržištu te će sa svakim updateom biti bolji. Inače od androida uzmite Nexus 5 i imate savršeno iskustvo androida kakav je zamišljen da bude. Za sve za što inače koristim laptop, osim rada u officeu sada napravim na Nexusu i to brzo, jednostavno, učinkovito

Sve ovo sto si ti naveo nisu ogranicenja WP...Nije MS kriv sto ti banka nije izdala app za WP, zovi banku i zali im se, isto tako je i sa whats appom ne moze MS petljati po kodu Whatsappa da bi mogao serovati videe i svoje galerije...

De malo razgranicite mogucnosti OS-a kao OS-a samog i to što izdavači ne izdaju aplikacije ili prave poluaplikacije...

13 godina
neaktivan
A gle, nisam mislio govoriti o wp os-u sa strane programera jer nisam kompetentan za to, već o korisničkom iskustvu pojedinog os-a. Prosječnog korisnika ne zanima čija je krivnja (samog os-a ili developera pojedinih aplikacija) što na određenom os-u ne može nešto napraviti, već mu je bitno može li to što želi ili ne može. Ne zanima ga razlog zašto ne može. I mislim da to ni ne treba zanimati prosječnog korisnika. Uostalom, ja sam rekao da mi je wp ok i da mu predviđam lijepu budućnost. S druge strane nisu mzaba i whatsapp poluaplikacije. Kod whatsappa bi prije rekao da je problem više u MS nego u developerima. Možda griješim
11 godina
protjeran
I Ferrari kao auto je smece jer je Zagreb pun lezecih policajaca.
Svijet je velik, a mi mali. Zaba jos manja.
15 godina
protjeran
Kulo Vi Britania kaže...

isplati li se mijenjat s2 za lumiu 520

Isplati ga se mijenjati za lumiu 800/900 a kamoli za 520..

Informatičarski haiku: Jebo te, Ne radi, Opet | HTC Hero - iPhone 3GS - Nexus S - Nexus 7 - Htc 8S - iPhone 4 - Galaxy S2 - HTC Sensation - Lumia 625 i Nokia N8
13 godina
neaktivan

Ako mu se isplati mijenjati android za wp onda da, inače ne.

11 godina
neaktivan
Lumia 730 i 830

Da ja nabacim par svojih dojmova o wp8 i isplativosti kao vlasnik lumie 520.

Ukoliko ćeš uspoređivati low end wp8 i ekvivalent što možeš kod nas dobiti kod androida renomiranih proizvođača, wp8.1 je mila majka. Stvarno radi fino, iako je ta fluidnost pomalo i zamaskirana animacijama i pokojim load/resume screenom, ali to je daleko bolje izvedeno nego kod low end androida. Po meni najveći plusevi su što internet explorer scrolla savršeno fluidno i na najjeftinijem windows phoneu (no rekao bih da ipak stranice otvara malo sporije, možda se varam). Mail radi super, a nokijina navigacija je stvarno odlična. Također, svi wp uređaji redovno dobivaju nadogradnje sustava, nešto što čak i najskuplji androidi ne mogu reči za sebe.

No ima i minusa. Aplikacija ima, no često kvalitetom zaostaju za androidom. Viber, kojeg često koristim je meni živa katastrofa. Svaki put se iznova učitava kad idem čitati poruke (a to traje prilično), notifikacije znaju kasniti ili se uopće ne pojaviti. Defaultni music player je također pre pre spor. Nema poštenog besplatnog video playera u marketu. Multitasking još nije na nivou androida.

U globalu, lumiu 520 bi preporučio...no tu su recimo moto g i xiaomi 1S. Xiaomi 1S za jedva preko 1000 kn nudi jako puno i ne znam koliko su mu low end lumie konkurentne kad se sve zbroji i oduzme.

0 0 hvala 0
15 godina
Lumia 730 i 830

Kad bi se otprilike kod nas u hr mogla očekivati lumia 730?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Goldmember kaže...

Kad bi se otprilike kod nas u hr mogla očekivati lumia 730?

735 već imaš u edigitalu 2020 kn

13 godina
neaktivan
Lumia 730 i 830

Kada bi se navedena Lumia 730 mogla očekivati u ponudi VIP-a?

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice