Još brži Thunderbolt

poruka: 11
|
čitano: 1.991
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Još brži Thunderbolt".
16 godina
protjeran
Još brži Thunderbolt

ni sadasnji thunderbolt nije dosao do vecine korisnika a oni vec govore o novom tipu povezivanja

lijepo li je Hrvat biti,majko hvala ti
Moj PC  
2 0 hvala 0
18 godina
Re: Još brži Thunderbolt
Toni93 kaže...

ni sadasnji thunderbolt nije dosao do vecine korisnika a oni vec govore o novom tipu povezivanja

Piše u članku, pišeš ti, pa da i ja zaključim: ni za ovaj thunderbolt još većina nije ni čula, a kamoli vidila, a već govore o novom. 

Očekujem još nekoliko neovisnih potvrda gore napisanog, a do tada mislim da bi trebalo sve stati - i istraživanje i razvoj, a pogotovo najave - barem dok se ovo sad malo ne primi ;)

16 godina
Još brži Thunderbolt

toliko se tehnika brzo razvija da je to ludnica,,   al solarni paneli, baterije i obnovljiva energija jok, kako nafta diktira razvoj da je to čudo jedno,,  

da se tim tempom razvijaju mogućnosti skupljanja sunčeve energije već bi došli da na jedan kvadrat mogu skupiti par KW sunčeve energije

2 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
Još brži Thunderbolt

Ok ovo je za danasnje uvjete pretjerano, ali bi za 2015tu (koja se i spominje) i nadalje moglo biti taman.

Najbolji su mi oni likovi koji i sadašnjoj verziji prigovaraju da je prebrza. Neznam šta bi oni, da smo na dial-upu?

Mi osjećamo da je sve što radimo samo kap u oceanu. Ali ocean bi bio manji da nema te kapi.
Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
protjeran
bus kaže...

toliko se tehnika brzo razvija da je to ludnica,,   al solarni paneli, baterije i obnovljiva energija jok, kako nafta diktira razvoj da je to čudo jedno,,

da se tim tempom razvijaju mogućnosti skupljanja sunčeve energije već bi došli da na jedan kvadrat mogu skupiti par KW sunčeve energije

Solarni paneli i ostala tehnologija koja ide uz njega, isplate se nakon 1000 godina koristenja (za idiote -karikiram).

Jer ne mozes napraviti nista to bez struje koju dobivas iz hidro/termo-elektrana.

Ako je jedini zivot koji imam onaj na BUG-u, da li to znaci da ja nemam zivota?
18 godina
bus kaže...

Ne možeš skupiti par kW sunčeve energije po kvadratu, kad od sunca dolazi u najboljem slučaju 1kW/m2, a trenutna korisnost solarnih ćelija je 20-25%.

U prosjeku po m2 se moze generirati oko 1kWh dnevno

18 godina
Toni93 kaže...

da thunderbolt, nije velika vecina korisnika jos ni USB 3.0 vidjela {#}

16 godina
neaktivan
Još brži Thunderbolt

"maksimalna udaljenost spojenih uređaja iznosit će 100 metara" Ovo mi djeluje ipak malo pretjerano{#}

I'll see you on the dark side of the moon
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Sasoon kaže...
bus kaže...

Ne možeš skupiti par kW sunčeve energije po kvadratu, kad od sunca dolazi u najboljem slučaju 1kW/m2, a trenutna korisnost solarnih ćelija je 20-25%.

U prosjeku po m2 se moze generirati oko 1kWh dnevno

je, tako se i za bengu nekad pricalo nemre benzin na vise od 20 oktana, nemoze benzin na vie od 30 oktana, nemoze bnenzin na vise od 50 oktana,,, a danas ?

nasa saznanja, tehnologija i sve to nas upucuju na neke zakljucke i oni su korektni u znaku vremena, ali tvrditi da se nikada nece moci izvuci odredjena kolicina energije iz necega je i suludo i neodgovorno, znajuci kako se stvari obicno odvijaju :)

16 godina
Još brži Thunderbolt

ma znam, karikiram malo,

u biti i neznam, ajde tko je od ekipe kad su prvi kompovi izlazili mogao i pretpostavljati da će današnji maleni smartphonovi biti xxx puta jači od tadašnjih superračunala,,

tako da i za solarne panele ništa nije nemoguće, zašto nebi razvili tehnologiju, gdje bi u sendviču koristili xxx slojeva, gdje će svaki u određenom valnom spektru izvlačiti maksimalnu snagu,,  vjerujem da će kad nestane nafte to biti moguće,,

dapače, u obliku folije će ekipa to zaljepiti po krovovima kuća, automobila i pospajati,,,,  možemo bar maštati, jer je mašta ta koja potiče budući razvoj

2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
bus kaže...

Nisu ni solarne čelije toliko ekološki čiste, to su sve mitovi. Izrada i odlaganje solarnih čelija ipak zagađuje okoliš, a i trajnost im nije toliko velika. Najčišće su još nuklearne elektrane dok god se ne dogodi 3.14zdarija ala černobil, Japan etc... U nuklearnim elektranama je budučnost i njih treba usavršavati da se ne događaju ovakve katastrofe. Očekujem puno TD-ova, kao i uvijek kad kažem nešto točno, a javnosti ispranoj od kojekakvih stereotipa nepoznato.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice