Jel' PC (opet) mrtav?

poruka: 53
|
čitano: 9.069
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Jel' PC (opet) mrtav?".
10 godina
odjavljen
Re: Jel' PC (opet) mrtav?

Sta seljakas? Cloud servis i sve te ceka gdje god zelis i sta god zelis...

14 godina
neaktivan
Jel' PC (opet) mrtav?

Ha, meni su se smijali što sam PC sa sobom donio u kartonskoj kutiji, u inozemstvo.

Nije umro. Radi. Mada je 2007. generacija.

Nisu ni PC igre umrle. I dalje me zanimaju. Jedino što nemam vremena za njih.

Laptopi su više za mlade i žene, te stariju generaciju kao moj tata, mama (to sam im kupio za rođendan), ili za neke poslovnjake. Smartphoni su više za djecu i telefoniranje. 

Applovi su više za narodnjačke klubove, nuz zlatni lanac oko vrata.

Svaka roba ima svoga kupca i namjenu.

Tja neće valjda nekakva balavica u pubertetu uzeti PC beštiju koja sve vrti na MAX postavkama, balavica uzvikuje:  "mama honjću Airmaxice, mama honjću Bibera, mama honjću Applaaa.".

PC su za prave ljude, muškarce i žene, koji znaju što vrijedi.

Time waits for no man.

0 1 hvala 0
10 godina
neaktivan

-

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.1.2016 16:40 (cipralex).
10 godina
neaktivan

Mislim da nije ni jedno ni drugo. Povijest PC-a dokazuje je potvrda ničega drugoga nego - reinkarnacije.

17 godina
neaktivan
Jel' PC (opet) mrtav?

Čim sam vidio naslov odmah sam pomislio to je opet Sinatra čudim se što ga nema u temi.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
zaba kaže...
  • Mac Pro nije za seljobere koji se misle igrati na njemu i misle da je The Pirate Bay stranica gdje se kupuju igrice.
  • Kao što Aston Marin nije za sirotinju
  • Apple kupuju oni koji ga mogu i platiti, a osyali pluju po njima iz čiste ljubomore jer si ne mogu priuštiti isti.

Apple je Aston Martin tehnike?

Još nisam čuo da Aston Martin ima:

• Planirani radni vijek (planirano zastarjevanje)
  • EOL update
  • Dizajn za žene i tinejdžerke
  • Cijenu koju si može priuštiti svatko s prosječnom plaćom na zapadu
Koristimo domaće donje rublje (Galeb d.d.)
16 godina
neaktivan
F10EXX kaže...

U mom okruzenju nitko vise ne razmislja o deskopu bas previse, vecina ga doduse ima, od prije 4-5-6-7 godina i vise ne planiraju bas nabavljati, nego samo laptop plus monitor i periferija za doma. Intel se gura u ostale segmente, i drzi na datacenteru, klasicni desktop procesori za consumere im nisu bas neki faktor rasta. A AMD ne trebamo ni spominjat sto se tice CPUa.

Knowing is not enough; we must apply. Willing is not enough; we must do.
18 godina
neaktivan
brada09 kaže...
zaba kaže...

Mac Pro nije za seljobere koji se misle igrati na njemu i misle da je The Pirate Bay stranica gdje se kupuju igrice.

Kao što Aston Marin nije za sirotinju, tako ni Mac Pro nije za sirotinju isto.

Mac Pro je dosta unikatan proizvod al budimo realni, prodavat hardver iz 2012 po toj cijeni je malo neukusno..

A gdje je problem? Ako ima krug kupaca onda se isplati. To je drugi svijet od složenca. 3 x 5K monitora obsluživati, 64GB memorije ugurati, serverski Xenon, dvije FirePro grafičke. Osnovna konfoguracija je 3000$ što je mnogo, ali niti složenac nije jako puno jeftiniji. Testove koji se rade (po časopisima) su testovi za PC ili pretežno za PC i to u igrama. MacPro nema veze s igrama i nikad ne bude imao. To je kao da uspoređuješ F1 i veliš kako je skup a eto niti 400km/h ne ide, a kad tamo nek VW Bugatti Veyron ide preko a košta daleko manje novaca.

18 godina
neaktivan
Onjegin kaže...
zaba kaže...
  • Mac Pro nije za seljobere koji se misle igrati na njemu i misle da je The Pirate Bay stranica gdje se kupuju igrice.
  • Apple kupuju oni koji ga mogu i platiti, a osyali pluju po njima iz čiste ljubomore jer si ne mogu priuštiti isti.

• EOL update

Sorry, zar si nepismen? U tekstu si prepoznao sliku Aston Martin i Apple? Zašto jamrate kako je Apple skup ako si ga može priuštiti netko s prosječnom plaćom na zapadu? Nije toliko skup, kao što niti Aston Martin nije toliko skup i može si priuštiti svaki tko u RH vosi Touareg.

Stvar je predrasuda, a ne novaca. Složenac od škart dijelova uvjek na papiru zvući bolje nego Apple (a i jeftinije)-.

18 godina
zaba kaže...

Sorry, zar si nepismen? U tekstu si prepoznao sliku Aston Martin i Apple? Zašto jamrate kako je Apple skup ako si ga može priuštiti netko s prosječnom plaćom na zapadu? Nije toliko skup, kao što niti Aston Martin nije toliko skup i može si priuštiti svaki tko u RH vosi Touareg.

Stvar je predrasuda, a ne novaca. Složenac od škart dijelova uvjek na papiru zvući bolje nego Apple (a i jeftinije)-.

Pricas gluposti.

Apple nije nikakva premium marka nego je u slicnom cjenovnom rangu kao i PC counterpart samo sto kosta u tom rangu osjetno vise za ono sto nudi konkurencija.

Apple proizvodi se ne rade od nikakvih magicnih premium dijelova ili materijala vec kao i svaki drugi mobitel/PC.

Jedina prava razlika izmedu custom built PCa i Mac proa je OS.

Ono necu dat za mobitel 7k jer sam siromasni ljubomorni peasant, pa cu dat 5k za Samsung/Nokiu jer je to u mojim mogucnostima, a o iPhone-u mogu samo sanjati kao i o Aston Martinu. ROFL

- Psiho246
17 godina
Onjegin kaže...
zaba kaže...

• EOL update

I ja se isto nasmija kad ssam čuo da je Apple - Aston Martin tehnike.

Prije svega.. Engleska autoindustrija odavno propala.. i ako je Aston Martin a.k.a ovaj Apple pretis lonac sa 16 GB RAM-a i 256 GB SSD, ne znam onda šta je Lenovo sa 64 GB RAM-a, 1TB NVMe pohrane? 

Tvrditi da je PC mrtav mogu samo oni koji ništa na njemu i ne rade (prave), pa na ovu temu mogu i sa mobitela odgovarati. Bez PC-a -a nema posla. A koliko znam Fridaya (ili možda nekoga drugo ispravit će me ako griješim) su ga u Irskoj dočekala dva 27" QHD monitora, + Laptop na koje se to sve može spojiti (ili još osim kućišta i laptop).

Dakle 2 QHD monitora a spojili na vodovodnu cijev a na Continuum, a na ovo a na ono, za mene je to PC i ako može pokrenuti Aplikativni dio koji mi pare donosi (pada mi na pamet Adobe Photoshop) to je i dalje PC... a obruto ne može nikako.

PC nije nikada ni bio živ, ako će te moje mišljenje, samo za one koji na njemu nisu ništa ni radili.

PS: Ankete ove +/- manje više su totalna idiotarija. Koga briga je li to +10%, -10%, svijet se kao nikada nije izmjenio nego zadnjih tesetljeće, Smart ovo, Smart ono ili Smart će se zasititi, a pravi posao zna se na čemu se radi. 

PPS: Još kada čujem da na nekom mini laptopu provjerava kôd na autobuskoj stanici (naravno ne skidajući pogled sa laptopa i ne znaući da mu busevi prolaze) i za arhitektu kojo po kiši otvara na iPhone ili Galaxy Edge na vrhu zgrade nacrte i objašnjava obližnjem inžinjeru - dobijem osip od tih priča (srećom brzo se povuče i ne ostavlja ama baš nikakve posljedice).

@Miro: za dobrobit Bug Onlinea nemoj sledeće vijesti više nikada stavljati:

- zastupljenost pojedinog OS-a i 

- raspravu je li PC mrtav ili nije.

18 godina
moderator
Envy kaže...

Ti znači spadaš među one koji žele čitati samo o Uberu i Netflixu? 

...
17 godina
Jel' PC (opet) mrtav?

pa našlo bi se i 'konstruktivnijih' tema, npr pogađalica, koji socket je idući, 1152? Ili 1149, 1157, 1161.. ili čak slot. To bi moglo biti i kriterij za nagradne igre, vrlo nepredvidljiv rasplet.

Imam 3 kom i3, ni jedan kompatibilan.. a sveukupno je 6th gen. Tik-tak by intel.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

3 1 hvala 0
18 godina
Jel' PC (opet) mrtav?

Apple poštuje svoje korisnike i njihove potrebe, tu vidim njihovu snagu.

Da, skupo naplaćuje, ali neće odjednom stubokom promijeniti koncept rada, već će uzeti u obzir da su se ljudi navikli raditi stvari na jedan način i pokušava taj način održati i unaprijediti. Konačno, to što ljudi znaju i kako su se navikli raditi na određenoj platformi predstavlja najjači zalog za njihovu vjernost i moguću kupovinu u budućnosti.

Microsoft, naprotiv, lupa glavom naokolo kao pijanac uvodeći pa odbacujuci nove koncepte, samo da bi ih onda ponovo mijenjao.

Što sam stariji to više cijenim Apple pristup, a vidim i koliko je učinkovit kod samih "običnih" korisnika - profesionalaca i svih drugih ne-geekova koji od tehnike žele rezultat, a ne petljaniju.

Moj PC  
1 1 hvala 0
18 godina
odjavljen
Jel' PC (opet) mrtav?

LOL, skoro nisam ni bio danas na BOL-u. Idem pogledati aktivne teme kad ono u prvoj se već spominje moje ime u prvom postu. Gledam WTF kad ono i u članku

Kako kolega Envy reče - za pravi posao PC će uvijek biti i ostati izbor broj jedan!

A sad brzo lockajte temu dok paradajz nije počeo drobiti

Freak Show Inc.

4 0 hvala 1
12 godina
Jel' PC (opet) mrtav?

Kimk K. approved 

The Time is always righT
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Onjegin kaže...

• EOL update

Ajde da i ja kazem nesto u obranu Apple-a.

Apple je sve do modela iPhone 5 bio ubjedljivo najljepsi mobitel dok iPhone 4 smatram najljepsim mobitelom ikad. Od verzije 5 utopili su se u masu slicnih proizvoda.

A zasto ti kao normalna osoba uopce odgovaras likovima koji misle da ljudi pljuju po Appleu iz ljubomore? 

17 godina
neaktivan
Jel' PC (opet) mrtav?

Klasično PC tržište možda nije potpuno mrtvo, ali definitivno umire i smanjuje se iz godine u godinu. Ono što raste jest tržište servera zahvaljujući razvoju Cloud Computinga i virtualizacije i IoT (auti, wearables, ...). Ja imam laptop star tri godine i smart phone, oboje s RDP klijentom i browserom, to i dobra internet veza je sve što mi treba od fizičkog hardvera. I Xbox One koji mi služi za igranje. U oblaku, međutim, imam još dvadesetak raznoraznih servera stalno i kroz godinu u razne svrhe pokrenem i nakon par sati/dana/tjedana/mjeseci pobrišem još barem 300-400 različitih strojeva, od malih sa dvije jezgre i 4GB memorije, do mrcina sa 32 jezgre, 448GB memorije i 80.000 IOPsa. Dokumenti, fotografije i ostali podaci su mi isto u oblaku, muziku stream-am sa Spotify-a direktno na AV receiver ili telefon, video s Amazon Prime-a i Netflixa direktno na TV,...što se mene tiče, novi PC (i to najjeftiniji laptop koji nađem) ću kupiti tek kad mi gorespomenuti laptop fizički crkne, do tada ne vidim racionalnog razloga da investiram u PC hardver, tj, sve dok u oblaku za par eura na dan mogu u svakom trenutku pokrenuti stroj kakav hoću i kakav mi u datom trenutku treba.

Osim toga, trend prelaska na virtualne strojeve i SaaS u kombinaciji s nekim Thin Clientom u poslovnim okruženjima je posljednjih godina uzeo maha, što još više utječe na pad prodaje računala nego trendovi na tržištu za kućne korisnike. Prosječnom uredskom zaposleniku jednostavno ne treba vlastito fizičko računalo.

Poruka je uređivana zadnji put ned 17.1.2016 3:38 (RobertS).

1 0 hvala 0
17 godina
Miro kaže...
Envy kaže...

Ti znači spadaš među one koji žele čitati samo o Uberu i Netflixu? 

Miro, čitam Bug od samog početka, ovo je bila dobronamjerna kritika i što se mene tiče možeš i Uber i Netflixu također dodati na listu.

Ali sa suzom u očima prisjećam se tekstova kada se objašnjavalo šta je to Sabirnica + Faktor množitelja = Mhz, radionice kroz ne znam koliko brojev kako i šta uraditi u Photoshopu, kako napisati prvi kod. Vi ste nas naučili šta je torrent, kako ga koristiti, što je .torrent fajl, što seederi što leecheri i sl. Kroz Bug magazin sam naučio čitav CSS (početke ste dali ali kasnije tko je htio mogao ga je pojesti) i zaboravio.

O orhitekturi samog računara se mnogo pisalo, i igre koje valjalju (GTA nije nikadan ni bila igra, dok je na 6 stranica rezencija Unreal Tournamenta vs. Quake 3 Arene, da se ne sjećam recenzije "majko za ručak mi spremi odojak", (Doom) naravno, te "svuda pođi kući dođi" Homeworld.

Tada su mi ocjene iz Buga bile relevantnije nego iz Gamespotai  1UP i sličnih portala.

Sjećam se da u mobitele nećete zadirati (bilo je to prije 10-tak godina) jer to spada u specifičnosti časopisa koje mobitele opisuje, ail dobro, vrijeme se mijenja.

Uglavnom ja sam samo naveo dvije teme koje se ponavljaju a koje daju najviše flamea.

Dakle evo teme za sledeći Bug (ne mora biti tema broja): Intelova 6-ta generacija procesora, objasniti procesor, sve Chipsetove H110, H170, B150, B170, Z170, koji podržav koju memoriju, što se desilo u međuvremenu sa 5-tom (Broadwell) generacijom (ja imam osjećaj da je preskočena, ali nije). Evo ja ću temu napisati ako treba.. ali moim te, pogledaj Bugove iz 1999. i malo ranije ili malo starije.

17 godina

Envy, ti govoriš o nostalgiji, prošlom vremenu, dobu dinosaura... danas je bug oglasni prostor između pokojeg sadržaja. Sve ostalo je internet..

prije cca 30tak godina, išlo se na velesajam, nešto vidjeti.. kao SGI chalanger, danas mobač ima te mogućnosti. Kina su prazna itd. sve je to internet... (kriv) evolucija, pa i sadržaja, potrebe.

.. edit

neki dan sam linkao spotić-nostalgiju... tad je na FDDu bilo sve, nije bilo yt-ba.. tad je bug bio the bug.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put ned 17.1.2016 14:20 (ihush).
17 godina
ihush kaže...

Envy, ti govoriš o nostalgiji, prošlom vremenu, dobu dinosaura... danas je bug oglasni prostor između pokojeg sadržaja. Sve ostalo je internet..

prije cca 30tak godina, išlo se na velesajam, nešto vidjeti.. kao SGI chalanger, danas mobač ima te mogućnosti. Kina su prazna itd. sve je to internet... (kriv) evolucija, pa i sadržaja, potrebe.

.. edit

neki dan sam linkao spotić-nostalgiju... tad je na FDDu bilo sve, nije bilo yt-ba.. tad je bug bio the bug.

Slažem se ali će te za ovaj post Miro po ušima malo zveknuti.

Šala mala, primjetio sam da kada sam čitao tekst o HDCP kodiranju i sličnim zaštitama da je tekst u potpunosti iskopiran sa Wikipedie sve mi je bilo jasno.

Ali da se nešto iz te nostalihije i izvući.

Dakle govori više o čaru samog Chpseta nego testirat 20-tak matičnih ploča koje će zauzeti 20 stranica teksta. Da li ću sa H110 ili H170 moj 6-te generacije Core procesor moći upogoniti PCI 2.0 ili 3.0, i da li ću morati AHCI kontrler upotrijebiti ili NVMe... to nam treba i to nije ne izvodljivo toliko.

Na tan način učiš mlađe generacije, plus i mene mogu ti reći mozak zaboli nekada da sklopim pravu konfu. Je il bolje za običnog korisnika 32 GB single channel memorije ili 2*8 GB dual channel memorije.. treba to objasniti ljudima.

Bug može ako to želi i pored reklanog prostra imati onu draž kakvu je imao 1999-te, ali ako postanu kao harper bazar (modni neki magazin sa 400 stranica, listate 30 dok ne dođete do sadržaja) e onda će se kupovati jednom iil dva puta godišnje i to baš radi reklama.. jer želim da vidim zašto to MSI tvrdi da je njegova gemejsrka ploča bolja od Ausove. Itd idt... malo smo oftopičarili ali pouka je izvučena. 

10 godina
neaktivan
Ja mislim da je najveći problem u pretjeranom konzumerizmu čija logika je što više trošiti

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Meni je OK da su kina praznija, rjeđe gledam dječurliju u T+15 minuta kako se tuku na sjedalu ispred ili neku budalu koja ima važan razgovor o subotnjem oblokavanju. Uglavnom u miru gledam film na velikoj dijagonali i zvuku koji nemam doma. :)

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice