Ivy Bridge na istom socketu

poruka: 127
|
čitano: 48.662
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Ivy Bridge na istom socketu".
18 godina
protjeran
RE: Ivy Bridge na istom socketu
rustweaver kaže...
Egregični kaže...

Promjena utora i prateće logike je izmišljena samo zato da bi Intel dodatno zaradio svake 2 godine.

Zar velikom intelu toliko treba dodatna zarada od novih chipseta? Koliko uopce novaca oni time okrecu, imas li neke brojke?

Ja mislim da se tu vise radi o bahatosti nego dodatnoj zaradi. Zasto bi njih bilo briga za korisnike? Oni dizajniraju novu arhitekturu kako njima odgovara, i ako ce se chipset morati mijenjati poradi te arhitekture onda ce se jednostavno morati mijenjati.

Prošle godine - 25% prihoda došlo je iz segmenta chipseta i matičnih ploča. Obzirom da čipseti kaskaju po dvije generacije za procesorima te se proizvode u starim i davno amortiziranim tvornicama, zarada je sigurno više nego pristojna. Od svih razloga za izmjenu opravdan je samo prelazak na integrirani memorijski kontroler koji se ujedno poklopio s prelaskom na DDR3 memoriju iako je AMD izbacio procesore koji podržavaju obje memorijske varijante. Takvo ponašanje mogu si priuštiti jer su de facto monopolist ne samo po tržišnom udjelu već i po licencnim pravima nad cijelom arhitekturom.

18 godina
microman kaže...

Pa normalno. Sta će mu cijela vojska jednlicnih procesora kad je jedan i7 2600K dovoljan da razbije cjeli AMD-ov bataljun PhenomII X6 procesora :)))

Nije normalno, nemaju svi para ko ti.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | Voltaža -> Napon FFS
17 godina
neaktivan
Hyperion kaže...
microman kaže...

Normalno je . Ja sam uzeo u primjer najačeg, no mogu ti za primjer dati i i5 2500 vs PhenomII 1075T.

Razlika u cijeni je 70kn, a razlika u preformansama je: KLIK

Da stvar bude banalnija brži je i od 1100T koji je oko 600kn skuplji od i5 2500: KLIK

I'll be back
18 godina
neaktivan
microman kaže...

Normalno je . Ja sam uzeo u primjer najačeg, no mogu ti za primjer dati i i5 2500 vs PhenomII 1075T.

Da stvar bude banalnija brži je i od 1100T koji je oko 600kn skuplji od i5 2500: KLIK

uz svo dužno poštovanje, ipak taj procesor male razlike u cijeni zahtjeva i ploču od trenutno bar 900 kn vrlo vjerojatno uopće nenadogradive nekim boljim procesorom za dvije godine, to je velika mana. evo recimo izgubili su u meni kupca procesora i matične ploče jer planiram upgrade, ali će on ipak biti neki od postojećih amd x6 procesora, a onda za 2 godine budemo vidjeli kako je stanje

17 godina
neaktivan
igy kaže...
microman kaže...

uz svo dužno poštovanje, ipak taj procesor male razlike u cijeni zahtjeva i ploču od trenutno bar 900 kn vrlo vjerojatno uopće nenadogradive nekim boljim procesorom za dvije godine, to je velika mana. evo recimo izgubili su u meni kupca procesora i matične ploče jer planiram upgrade, ali će on ipak biti neki od postojećih amd x6 procesora, a onda za 2 godine budemo vidjeli kako je stanje

Pitaj Hypa kako mu radi ploča za 400kn sa 1075T za 1700kn. Uz dužno poštovanje al pametni mozak nalaže da konfiguracija bude ravnomijerna, a ne ploča šroteks za 500kn, a procesor 1500kn+.

I'll be back
18 godina
neaktivan
microman kaže...

Pitaj Hypa kako mu radi ploča za 400kn sa 1075T za 1700kn. Uz dužno poštovanje al pametni mozak nalaže da konfiguracija bude ravnomijerna, a ne ploča šroteks za 500kn, a procesor 1500kn+.

za oveclocking vjerojatno je problematična, za obično korištenje ne

17 godina
neaktivan
igy kaže...
microman kaže...

Itekako je problematično za bilo šta. 4+1 regulacija na 6X procesor? Ma daj molim te ne pricaj bedastoce. Ta ploča mora hebeno Overvoltati da bi na Stocku držala stabilnim procesor. Sve ti to vodi višim temperaturama i u konacnici smanjuje vijek trajanja matične.

Dakle ravnomjerna kofiguracija prije svega. Nemora ploča biti Rampage III nešt, al neka prosiječna AsRock sa 8+1 regom za 900kn.

I'll be back
Poruka je uređivana zadnji put sub 22.1.2011 22:30 (microman).
18 godina
neaktivan
microman kaže...

Itekako je problematično za bilo šta. 4+1 regulacija na 6X procesor? Ma daj molim te ne pričaj bedastoće. Ta ploča mora hebeno Overvoltati da bi na Stocku držala stabilnim procesor. Sve ti to vodi višim temperaturama i u konačnici smanjuje vjek trajanja matične.

Dakle ravnomjerna kofiguracija prije svega. Nemora ploća biti Rampage III nešt, al neka prosiječna AsRock sa 8+1 regom za 900kn.

sve se to bude isprobalo hype komentar na ovo? konkretno 4+1 na stock?

Poruka je uređivana zadnji put sub 22.1.2011 22:32 (igy).
16 godina
neaktivan
microman kaže...
igy kaže...
microman kaže...

Itekako je problematično za bilo šta. 4+1 regulacija na 6X procesor? Ma daj molim te ne pricaj bedastoce. Ta ploča mora hebeno Overvoltati da bi na Stocku držala stabilnim procesor. Sve ti to vodi višim temperaturama i u konacnici smanjuje vijek trajanja matične.

Dakle ravnomjerna kofiguracija prije svega. Nemora ploča biti Rampage III nešt, al neka prosiječna AsRock sa 8+1 regom za 900kn.

micro look left again

17 godina
neaktivan
traktorista kaže...

micro look left again

Naravno da bude, al obratno{#}

I'll be back
16 godina
neaktivan
microman kaže...
traktorista kaže...

micro look left again

Naravno da bude, al obratno{#}

hahhahhaah ne bi reko.....mozda amd nece dugo drzati tu prednost ali sigurno ce bulldozer pwnat ovu generaciju i7:)

18 godina
microman kaže...

8+2 regulacija.

Da 4+1 nije nikako za x6 procesor osim ako ga neplanirate držat na defaultu. Meni sa normal naponom (ispod toga nemrem postavit uopće u biosu, LAME BIOS) koji je pretpostavljam 1.35V overvolta za 0.1V u loadu, a u idle-u za 0.05-0.075V što je ogromno nešto.

Srećom kao što sam napomenuo mnogo puta ovo je samo privremeno, možda ovog x6 čak i prodam i memoriju te mugena pa pređem nekak jedva jedvice na core i5 2500k, samo što ću imat neko vrijeme stock cooler na njemu blah. No to će biti oko 4.- 5.og mjeseca pa možda zadržim mugena i pređem na bully-a. Zavisi šta će biti isplativije dotad moram furat ovog na def-u.

880G Extreme3 od ASRocka za ~750kn je taman za x6 procesor ispod tog nebih išao.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | Voltaža -> Napon FFS
Poruka je uređivana zadnji put sub 22.1.2011 23:09 (Hyperion).
16 godina
neaktivan
Hyperion kaže...
microman kaže...

8+2 regulacija.

Da 4+1 nije nikako za x6 procesor osim ako ga neplanirate držat na defaultu. Meni sa normal naponom (ispod toga nemrem postavit uopće u biosu, LAME BIOS) koji je pretpostavljam 1.35V overvolta za 0.1V u loadu, a u idle-u za 0.05-0.075V što je ogromno nešto.

Srećom kao što sam napomenuo mnogo puta ovo je samo privremeno, možda ovog x6 čak i prodam i memoriju te mugena pa pređem nekak jedva jedvice na core i5 2500k, samo što ću imat neko vrijeme stock cooler na njemu blah. No to će biti oko 4.- 5.og mjeseca pa možda zadržim mugena i pređem na bully-a. Zavisi šta će biti isplativije dotad moram furat ovog na def-u.

880G Extreme3 od ASRocka za ~750kn je taman za x6 procesor ispod tog nebih išao.

a buldija neces?

18 godina

Velim da nisam još 100% siguran, moram dobit prvo uvid u performanse bulldozera.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Egregični kaže...

Prošle godine - 25% prihoda došlo je iz segmenta chipseta i matičnih ploča. Obzirom da čipseti kaskaju po dvije generacije za procesorima te se proizvode u starim i davno amortiziranim tvornicama, zarada je sigurno više nego pristojna.

Odakle si te brojke izvadio? Zato sto informacije sa intelovih stranica govore o prihodima od cca 18.8%, s time da se tu racuna "Chipset, motherboard and other revenue". Ne radi li se tu i kontrolerima za SSD diskove i kojekakvim drugim intelovim rjesenjima? Pogledati ovdje, na desnoj strani imas "Products". Ako uzmemo da je pola od toga zarada samo od chipseta (spekuliram) dobivamo blizu 10%. Pa sad ti vidi koliki to znacaj ima.

Ima tu i jedan problem, monopol na trzistu chipseta im otvara vrata pravnim glavoboljama i kojekakvim tuzbama za nelojalnu konkurenciju poput onih trzavica sa nVidiom. Ukratko, marginalna zarada koja mozda stvara i vise problema nego koristi.

Doduse ja nisam strucnjak iz ekonomije, pa mozda krivo gledam na te stvari.

To sto imaju visok yield kod chipseta ne znaci nuzno da ih razvoj istog ne kosta finu lovu.

How much wood would a woodchuck chuck if a woodchuck could chuck wood?
Poruka je uređivana zadnji put ned 23.1.2011 3:03 (rustweaver).
18 godina
neaktivan

mislim da je neodgovaranje 4+1 i Phenoma II X6 malo pretjerivanje, overvolt ne može biti opasniji od nekog poštenog overclocka "odgovarajućeg" procesora, naravno da zbog 4+1 i 6 jezgri ne možeš očekivati overclock no hvala bogu rijetko koje ploče iz donjeg segmenta su se pokazivale i inače kao dobri oveclockeri (ne možeš imati i ovce i novce). uostalom malo sam gledao, mnoge ploče iz serije 8XX s podrškom za X6 imaju 4+1 (naranvo one jeftinije) pa se opet vraćamo na ono ne možeš očekivati velik oveclock s jeftinom pločom, ali rad na defaultu da

jedino se slažem s micromanom da bi bilo bolje imati 8+1 ili 2

Poruka je uređivana zadnji put ned 23.1.2011 9:09 (igy).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
microman kaže...
Hyperion kaže...
microman kaže...

Pa pola testova je na strani x6???

nemoj usporedivat stare proceve sa najnovijim i vrlo skupim perjanicama iz intela.. ajd onda usporedi i intel starije generacije.. u biti bezvezno je to uopce usporedivat. Pravi smisao ce ova prica dobit izlaskom bulldozera. e onda usporedi dva nova proca sa slicnom cijenom i u obzir uzmi cijelu konfuiguraciju u tu cijenu. mislim da za nas obicne korisnike koji kupujemo svoj hardware nece postojat "boljeg" intela

ps inace nisam neki fanboy (pogle moj pc) ali ima ovdje dosta takvih vidim..

jokaCRO ingame
17 godina
neaktivan
igy kaže...

mislim da je neodgovaranje 4+1 i Phenoma II X6 malo pretjerivanje, overvolt ne može biti opasniji od nekog poštenog overclocka "odgovarajućeg" procesora, naravno da zbog 4+1 i 6 jezgri ne možeš očekivati overclock no hvala bogu rijetko koje ploče iz donjeg segmenta su se pokazivale i inače kao dobri oveclockeri (ne možeš imati i ovce i novce). uostalom malo sam gledao, mnoge ploče iz serije 8XX s podrškom za X6 imaju 4+1 (naranvo one jeftinije) pa se opet vraćamo na ono ne možeš očekivati velik oveclock s jeftinom pločom, ali rad na defaultu da

jedino se slažem s micromanom da bi bilo bolje imati 8+1 ili 2

Čini mi se da je Hyp napisao da mu je stock voltaža sa stock brzinama nekih 1.30v. E sad ja pitam kako,ako je Cele 1090T vozio na 1.2v sa naravno High End plocom. Nadalje Automatski Overvolt ploče je mnogo opasniji od ručnog zbog same činjenice da ploča pri automatskom overvoltu nemože dati toliko koliko bi trebala dati na stock voltaži.Dakle ukratko regulacija je preopterečena.Preopterečena rega znači samo jedno: Brzo crkavanje.

Ne da bi bilo bolje da imaš 8+2 regu za X6 procesor, nego je to potrebno radi sigurnosti ploče i komponenta na njoj.

I'll be back
17 godina
neaktivan
red_bull kaže...

1.Pa pola testova je na strani x6???

2.nemoj usporedivat stare proceve sa najnovijim i vrlo skupim perjanicama iz intela.. ajd onda usporedi i intel starije generacije.. u biti bezvezno je to uopce usporedivat. Pravi smisao ce ova prica dobit izlaskom bulldozera. e onda usporedi dva nova proca sa slicnom cijenom i u obzir uzmi cijelu konfuiguraciju u tu cijenu. 3.mislim da za nas obicne korisnike koji kupujemo svoj hardware nece postojat "boljeg" intela

ps inace nisam neki fanboy (pogle moj pc) ali ima ovdje dosta takvih vidim..

1. LOL. Ajde pogledaj još jednom test, al ovaj puta obrati pažnju na ljevoj strani di piše Lower is Better(Manje je bolje) i Higher is Better(više je bolje).

Dakle od tolikih testova X6 je samo u dva brži i to mizerno, u svim ostalim testovima(uključujući i Cinebench) Intelov je brži.

2. Kao šta sam prije napisao. Intelov i5 2500 je brži od X6 1100T, a ujedno i 600kn jeftiniji. Također uspoređujem sa onime šta je trenutno na tržištu, a ne sa onime šta još sa proizvodne trake nije izašlo.

3. Sve šta vidiš pod moj PC je kupljeno od MOJIH para koje sa JA zaradio. Nadalje ima nekoliko forumaša koji istu stvar mogu potvrditi jer su vidli račun od te konfiguracije i na koga taj isti račun glasi. Ako pak još onda nevjeruješ nazovi Links i pitaj prodavaća koji je gotovo pola sata brojio preko 30000kn u gotovini. 

I'll be back
18 godina
neaktivan
microman kaže...

Čini mi se da je Hyp napisao da mu je stock voltaža sa stock brzinama nekih 1.30v. E sad ja pitam kako,ako je Cele 1090T vozio na 1.2v sa naravno High End plocom. Nadalje Automatski Overvolt ploče je mnogo opasniji od ručnog zbog same činjenice da ploča pri automatskom overvoltu nemože dati toliko koliko bi trebala dati na stock voltaži.Dakle ukratko regulacija je preopterečena.Preopterečena rega znači samo jedno: Brzo crkavanje.

Ne da bi bilo bolje da imaš 8+2 regu za X6 procesor, nego je to potrebno radi sigurnosti ploče i komponenta na njoj.

ti se procesori kreću u rasponu od 1.0 - 1.475 po tvorničkim specifikacijama, a to ovisi o ploči, ali i samom procesoru. radi sigurnosi ploče i procesora ne bi trebalo raditi oveclock

17 godina
neaktivan
igy kaže...

ti se procesori kreću u rasponu od 1.0 - 1.475 po tvorničkim specifikacijama, a to ovisi o ploči, ali i samom procesoru. radi sigurnosi ploče i procesora ne bi trebalo raditi oveclock

Ne niti jedan PhenomII X6 ne dolazi sa tvorničkim postavljenom voltažom od 1.475.LOL. To je samo min i Max voltaža na kojoj procesori mogu stabilno funkcionirati. Dam se kladit da bi Hypov X6 1075 na 8+2 regi imao znatno manju stock voltažu.

Al eto ako misliš da je OK na ploči sa 4+1 regom vozit x6 procesor samo vozi nitko ti ne brani. Koliko vidim Hyp nije zadovoljan.

I'll be back
18 godina
neaktivan
microman kaže...

Ne niti jedan PhenomII X6 ne dolazi sa tvorničkim postavljenom voltažom od 1.475.LOL. To je samo min i Max voltaža na kojoj procesori mogu stabilno funkcionirati. Dam se kladit da bi Hypov X6 1075 na 8+2 regi imao znatno manju stock voltažu.

Al eto ako misliš da je OK na ploči sa 4+1 regom vozit x6 procesor samo vozi nitko ti ne brani. Koliko vidim Hyp nije zadovoljan.

pa ne dolazi, ja samo govorim da je to u granicama tolerancije, hype nije zadovoljan jer hoće visoke taktove što s tom pločom ne može dobiti

Poruka je uređivana zadnji put ned 23.1.2011 11:32 (igy).
17 godina
neaktivan
igy kaže...
microman kaže...

pa ne dolazi, ja samo govorim da je to u granicama tolerancije, hype nije zadovoljan jer hoće visoke taktove što s tom pločom ne može dobiti

A ja ti govorim da na ploči sa 8+2 regom(za 700kn) dobiješ znatno manje napone, a direktno i znatno manje temperature.

Znaš koji je problem koji ljudi ne shvacaju? Problem je u tome šta se pri kupovini računala štedi na krivim mjestima, a to su vecinom matična i napajanje. Ukratko to ti je kao da prilikom gradnje kuće štediš na Temelju i Armaturi, a unutrašnjost opremiš Plazmama i kožnim namještajem.

Ima jako puno slučajeva(pitaj dečke u Linksovom servisu) gdi su loše ploče i napajanja potegnuli i ostatak konfiguracija spojenih na njih, a sve zbog toga šta se škrtarilo na njima samo da se uzme i7 i HD5870. Osobno bih na ploču sa 4+1 regom prije kupio AthlonII x4 i žrtvovao dva FPS-a u igrama, nego kupio puno skuplji X6 te dobio tih dva FPS-a,al riskirao i procesor i ploču.

I'll be back
Poruka je uređivana zadnji put ned 23.1.2011 11:46 (microman).
18 godina
neaktivan
microman kaže...

A ja ti govorim da na ploči sa 8+2 regom(za 700kn) dobiješ znatno manje taktove, a direktno i znatno manje temperature.

Znaš koji je problem koji ljudi ne shvacaju? Problem je u tome šta se pri kupovini računala štedi na krivim mjestima, a to su vecinom matična i napajanje. Ukratko to ti je kao da prilikom gradnje kuće štediš na Temelju i Armatura, a unutrašnjost opremiš Plazmama i kožnim namještajem.

Ima jako puno slučajeva(pitaj dečke u Linksovom servisu) gdi su loše ploče i napajanja potegnuli i ostatak konfiguracija spojenih na njih, a sve zbog toga šta se škrtarilo na njima samo da se uzme i7 i HD5870. Osobno bih na ploču sa 4+1 regom prije kupio AthlonII x4 i žrtvovao dva FPS-a u igrama, nego kupio puno skuplji X6 te dobio tih dva FPS-a,al riskirao i procesor i ploču.

ti opet misliš da se ja potpuno ne slažem s tobom, prije svega smatram da intel ima bolje procesore, ali smatram da intel i zaje... malo. također smatram da bi bolje bilo imati ploču s boljom regulacijom, ali smatram da će nezahtjevne korisnike (i pod njim mislim one koji ne žele overclockirati) zadovoljiti 4+1 i da će raditi u granici tolerancije te da procesoru niti matičnoj neće ništa biti što radi na 1.3 jer to nije overvolt ako je tolerancija 1.475, a ploča je specificirana za između ostale i 125W i 140W procesore. ploče se kvare, ali ne zbog voltaže procesora od 1.3

Pogledaj malo moje komponente pa mi nađi ploču za sandy koja će biti 1000kn aa da mogu pospajati sve komponente

Poruka je uređivana zadnji put ned 23.1.2011 11:58 (igy).
17 godina
microman kaže...
...

uzaludno objašnjavati...

-problem je u ljudima koji automatski svaku kritiku (OS, CPU, VGA..) doživljavaju kao osobnu i krenu u 'sveti flamewar', tad argumenti više nisu važni.

-ako se štedi, onda se ne kupuje takav CPU ili VGA, uvijek treba gledati ukupnu cijenu pa odlučiti dali je cca 300kn razlike 'uštede' vrijedno tog rizika (i slabijih performansi) za jeftinu MBO.

edit:

igy kaže...
Pogledaj malo moje komponente pa mi nađi ploču za sandy koja će biti 1000kn aa da mogu pospajati sve komponente

- ? {#} no comment. (RAM? ili si očekivao da će i AMDov CPU moći).

- socket je nevažan (to je moglo ostati isto), važan je chipset, pa i u slučaju istog socketa nema koristi. Na ovaj način intel nemora biti unazad kompatibilan (podržavati starije tipove CPUa) i to je zapravo razlog novog socketa. .. kao uvod u EFI i ostale sitnice koje se pripremaju.

Tema? -dakle, kakve koristi-razlike bi za tebe (i druge korisnike) bilo da je intel zadržao socket 1156? To bi samo omogućavalo (ako chipset-BIOS dozvoljava korištenje 'starijeg' CPUa, ništa više.

edit2: otišlo se u offtopic, ali nije pretjerano bitno.. (ipak je povezano), samo što ispada da je tema lowend ili asrock ili VRM...

edit3: OK, Igy, shvaćam .. donekle se slažem, ipak imam drugačiji (osobni) stav... kao: ja nebi na jeftinu MBO stavio skupi CPU, ništa drugo, jer je previše 'sitnica' (razloga) koje čine razliku između jeftinije i skuplje MBO. Osim top-modela koji su preskupi u odnosu uloženog..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put ned 23.1.2011 12:16 (ihush).
17 godina
odjavljen

@igy & microman:

Razumijem i jednog i drugog, ali stvarno ste otišli u offtopic. Šta je da je, Intel je počeo jako zahebavati sa socketima i chipsetima, a uopće nije bilo potrebno. I da, bolja ploča ja jako dobro ulaganje (znam po svom primjeru) ali opet ne treba pretjerivati. Hyp se zeznuo zbog toga što je radio CF kojeg se na kraju riješio, a ostao je bez one ASRock ploče koja mu je bila bolja. Hebiga, sad je naučio lekciju.

Ukoliko vam je mobitel u kvaru, ili ga želite prodati, zovite ovaj broj- 091 172 6697 ili posjetite stranicu- http://mobiservis.webs.com/
Moj PC  
1 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
ihush kaže...

uzaludno objašnjavati...

-problem je u ljudima koji automatski svaku kritiku (OS, CPU, VGA..) doživljavaju kao osobnu i krenu u 'sveti flamewar', tad argumenti više nisu važni.

-ako se štedi, onda se ne kupuje takav CPU ili VGA, uvijek treba gledati ukupnu cijenu pa odlučiti dali je cca 300kn razlike 'uštede' vrijedno tog rizika (i slabijih performansi) za jeftinu MBO.

griješiš nemam ja ništa osobno ni protiv amd-a, ni protiv intela ni protiv micromana

ono što ja micromanu osporavam je tvrdnja da je 4+1 probilematična za X6, ja tvrdim da nije dok se god drži na defaultu, a to što je na nekim pločama 1.2 a na drugim 1.3 V stvar je procesora i ploče, ali nikako ne problematično

Poruka je uređivana zadnji put ned 23.1.2011 12:06 (igy).
17 godina
neaktivan
igy kaže...

ti opet misliš da se ja potpuno ne slažem s tobom, prije svega smatram da intel ima bolje procesore, ali smatram da intel i zaje... malo. također smatram da bi bolje bilo imati ploču s boljom regulacijom, ali smatram da će nezahtjevne korisnike (i pod njim mislim one koji ne žele overclockirati) zadovoljiti 4+1 i da će raditi u granici tolerancije te da procesoru niti matičnoj neće ništa biti što radi na 1.3 jer to nije overvolt ako je tolerancija 1.475, a ploča je specificirana za između ostale i 125W i 140W procesore. ploče se kvare, ali ne zbog voltaže procesora od 1.3

Gle kako ne kužiš? Ja ne govorim da proc (X6 u ovom slucaju) neće radit u granicama tolerancije. Ja govorim da je ploča ta koja neće radit u granicama tolerancije. Ukratko ti rikiraš da ti se uruši Hebeno TEMELJE samo radi toga da pod moj PC možeš staviti X6 i radi hebenih 2FPS-a(ako je uopšte toliko) u igrama. Siguran sam da procesor ne koristiš u svrhe znanstevih izracuna i profesionalnog 3D modeliranja.

Dakle ja ti kažem da matična sa 4+1 regulacijom neće radit u granici tolerancije, jer sama činjenica da Hypova matična Overvolta za velikih 0.5v+ govori da ne radi u granicama tolerancije. Tojest da sa postavljenom voltažom u BIOS-u ploča(regulacija) nije u stanju isporučit dovoljno napona kako bi procesor stabilno funkcionirao. Dakle ukratko Regulacija na Hypovoj ploči je u banani, a usotalom i Hyp koji je vlasnik te konfiguracije je potvrdio isto. EVO ti ploče za 750kn na koju taman paše kakav i5 2300, ima šest S-ATA konektora, jedan PCI-E x16, dva PCI-E x1 i jedan PCI utor.

Dakle bez beda šest HDD-a, jedna grafa,jedna TV kartica i jedna zvučna. 

I'll be back
Poruka je uređivana zadnji put ned 23.1.2011 12:18 (microman).
18 godina
neaktivan
ihush kaže...

- ? {#} no comment. (RAM? ili si očekivao da će i AMDov CPU moći).

- socket je nevažan (to je moglo ostati isto), važan je chipset, pa i u slučaju istog socketa nema koristi. Na ovaj način intel nemora biti unazad kompatibilan (podržavati starije tipove CPUa) i to je zapravo razlog novog socketa. .. kao uvod u EFI i ostale sitnice koje se pripremaju.

Tema? -dakle, kakve koristi-razlike bi za tebe (i druge korisnike) bilo da je intel zadržao socket 1156? To bi samo omogućavalo (ako chipset-BIOS dozvoljava korištenje 'starijeg' CPUa, ništa više.

promjena čipseta ili socketa u ovoj je priči jednaka (osim ako Intel ne promjeni politku, što nije nemoguće), za mene nema nikakve koristi zadržavanje 1156, ali bi imalo zadržavanje čipseta za 1155 za iduću generaciju, što je u ovoj temi sporno zar ne?

17 godina
odjavljen
ihush kaže...

-dakle, kakve koristi-razlike bi za tebe (i druge korisnike) bilo da je intel zadržao socket 1156?

Evo, ja ću ti reći-na ploču za koju sam dao 1300 kn ne mogu staviti novi proc. Da li ti je sad jasnije? Premali je vremenski razmak za zamjenu svega, a opet ako želim veće performanse moram uzeti i novu ploču.

Ukoliko vam je mobitel u kvaru, ili ga želite prodati, zovite ovaj broj- 091 172 6697 ili posjetite stranicu- http://mobiservis.webs.com/
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice