Iskon diže brzine do 50 Mbps

poruka: 58
|
čitano: 15.366
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Iskon diže brzine do 50 Mbps".
17 godina

Napokon se nastavlja Amis/H1 trend.

Bolje ista, kad vec nece optika

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011. http://500px.com/mihovilm

5 0 hvala 0
17 godina

eto tako ce i T-com morat pratit , tako da sadasnji i buduci korisnici vdsl2 ocekujte brze pakete kroz koji mj. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Samo je pitanje kad će zapravo to stići-prvo su mi za moju adresu preko FB rekli do kraja 2 mjeseca,onda se to na provjeri dostupnosti pretvorilo tokom veljače i ožujka .Vidjet ćemo što slijedi.

0 0 hvala 0
15 godina
Re: Iskon diže brzine do 50 Mbps

ok to je odlično a šta je sa linijom tj parnicom koju imamo trenutno??meni su rekli u t-comu da ima propusnost veze oko 40mbit a ja iman trenutno oko 34 u down i oko 3.50 u uploadu ocu li moci dobiti možda do 50mbit??mislin da teško ali cemo da vidimo kada to dođe ;)

14 godina
neaktivan
A ja imam 5/0.5 i kad poteram upload na dropbox iole veceg fajla, link krepava. Router je zakucan, vele procesor u routeru spor! Godinu i pol dana to traje, ja se bunim, oni smanjuju racun... I sad, vise ne primaju moje prigovore, nego POŠTOM moram poslat pismo prigovor na Iskonovu adresu...
"Također odgovor poslan dana 22.01.2015. predstavlja zaključni odgovor. Ukoliko se ne slažete s istim pritužbu na odgovor je potrebno uputiti na višu instancu „Povjerenstvo za rješavanje pritužbi korisnika“, pisanim putem, poštom na adresu:"
15 godina

ajdee sam nek pozure s tim prosirivanjem narancaste zone, bilo bi lijepo da su i tocno naveli u koje to gradove sire tu zonu iako vec znam da ce doc kod mene sam nikak docekat to a u 2015. godini se vucem na 3 mbita ovog jada od brzine na optimi

Bolje biti glup nego celav, manje se vidi...
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen

Mogu oni dizat brzinu koliko hoće, žice su i dalje iz doba Marka Antonija.

Moj PC  
14 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Baš sam uzeo ovaj paket neki dan. Moram pohvaliti stabilnost veze. Dropped frames: 0 nakon 5 sati strimanja na twitch.

Moj PC  
5 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Nadogradite infrastrukturu za ne da ima dostupnost optike samo manje od 1% hrvata. Kada će biti da HT nadograđuje infrastrukuturu u cijeloj RH. Koji je to njihovi hebeni problem da ne žele. Da ponude svima optiku svi bi rade volje uzeli. Cijena po priključku po osobi kada bi se sustavo na cijeloj RH bila par stotina kuna. Sa takvom pokrivenoću bi parirali Svijetu. Takva logika u RH nudi smeće dok ljudi drage volje sa raširenim rukama prihvaćaju a i plaćaju i to više nego vrijedi. Zato neki ljudi žive iznad granice a puno onih ispod.  

Moj PC  
1 1 hvala 0
17 godina
Jim Carrey kaže...

Nadogradite infrastrukturu za ne da ima dostupnost optike samo manje od 1% hrvata. Kada će biti da HT nadograđuje infrastrukuturu u cijeloj RH. Koji je to njihovi hebeni problem da ne žele. Da ponude svima optiku svi bi rade volje uzeli. Cijena po priključku po osobi kada bi se sustavo na cijeloj RH bila par stotina kuna. Sa takvom pokrivenoću bi parirali Svijetu. Takva logika u RH nudi smeće dok ljudi drage volje sa raširenim rukama prihvaćaju a i plaćaju i to više nego vrijedi. Zato neki ljudi žive iznad granice a puno onih ispod.  

Problem je recimo po zgradama, barem tu kod nas u Varaždinu. Dok imaš i jednu bakicu koja ne želi potpisati uvođenje optike, nema ništa od optike za čitavu zgradu, ili barem ulaz. Tako je bilo kod mene prije nekih 150 godina kad su se (jedini put) pojavili T-comovci s idejom da skupimo potpise za uvođenje optike. U ulazu od četiri kata sa po 3 stana na katu života ima u 4-5 stanova, ostalo su prazni gradski stanovi i stanovi kojekakvih hohštaplera koji tu ni ne žive. A imamo i bakicu u jednom stanu što je garancija da optika u moj ulaz neće dok bakica ne ode Bogu za kurira, a i tada je pitanje. A mi smo još i napredna zgrada. Osim toga postojao je i drugi problem, a to je otkapčanje bakra ukoliko uđe optika. A u tom slučaju konkurencija nema više nikakve šanse jer nema načina (osim kopanja kvarta do čvora u ulazu, a i to je pitanje da li pored T-kome smiju). I nebi to bilo ni toliko bitno da su usluge koje je T-koma nudila uz optiku dostojne kapaciteta i mogućnosti koje pruža optika. Ali ne. Oni su nudili isto smeće od par mbps ADSL-a i šugavu SD televiziju za istu cijenu kao i na bakru. Govorim o jednom novijem kvartu u Varaždinu, ali ovo definitivno nije izdvojeni slučaj. Mi u ruralnijim područjima i dalje po pitanju komunikacijskih tehnologija živimo u sjeni T-kominog prikrivenog monopola na sve i svašta, nadamo se da žice koje su potegnute u doba Marije Terezije neće sprhnuti, i tu se još jako jako jako dugo ništa neće promijeniti.

Deckard
16 godina
neaktivan

Kada sve ovo čitam meni to izgleda kao loš SF film jer živim na 3 km od centra "metropole" i Iskon mi ne moše isporučiti više od 6,5 Mbps i to već više od tri godne. 

D.L

1 0 hvala 0
16 godina

samo me zanima di? U 2 kvarta novog zagreba

15 godina

Ja sam gledao za ljubljanicu, tamo pise da moze.

Mislim da cu uzeti 30/5 Mbit

11 godina
deckard kaže...

Problem je recimo po zgradama, barem tu kod nas u Varaždinu. Dok imaš i jednu bakicu koja ne želi potpisati uvođenje optike, nema ništa od optike za čitavu zgradu, ili barem ulaz. Tako je bilo kod mene prije nekih 150 godina kad su se (jedini put) pojavili T-comovci s idejom da skupimo potpise za uvođenje optike. U ulazu od četiri kata sa po 3 stana na katu života ima u 4-5 stanova, ostalo su prazni gradski stanovi i stanovi kojekakvih hohštaplera koji tu ni ne žive. A imamo i bakicu u jednom stanu što je garancija da optika u moj ulaz neće dok bakica ne ode Bogu za kurira, a i tada je pitanje. A mi smo još i napredna zgrada. Osim toga postojao je i drugi problem, a to je otkapčanje bakra ukoliko uđe optika. A u tom slučaju konkurencija nema više nikakve šanse jer nema načina (osim kopanja kvarta do čvora u ulazu, a i to je pitanje da li pored T-kome smiju). I nebi to bilo ni toliko bitno da su usluge koje je T-koma nudila uz optiku dostojne kapaciteta i mogućnosti koje pruža optika. Ali ne. Oni su nudili isto smeće od par mbps ADSL-a i šugavu SD televiziju za istu cijenu kao i na bakru. Govorim o jednom novijem kvartu u Varaždinu, ali ovo definitivno nije izdvojeni slučaj. Mi u ruralnijim područjima i dalje po pitanju komunikacijskih tehnologija živimo u sjeni T-kominog prikrivenog monopola na sve i svašta, nadamo se da žice koje su potegnute u doba Marije Terezije neće sprhnuti, i tu se još jako jako jako dugo ništa neće promijeniti.

To nije točno. Možeš se žaliti hakomu i oni moraju uvesti optiku. Nitko tebi ne može braniti uslugu (demokracija yay), tako da se možeš fino požaliti i ide optika.

Samomrzeći hrvat
17 godina
Entry Point kaže...
deckard kaže...

To nije točno. Možeš se žaliti hakomu i oni moraju uvesti optiku. Nitko tebi ne može braniti uslugu (demokracija yay), tako da se možeš fino požaliti i ide optika.

Ma ja to ne vjerujem ili (vjerojatno) ne kužim, i ako je tome tako onda je to meni nešto novo, makar moram priznati da godinama nisam gledao što-kako-zašto. Evo recimo primjer, ja sam na Optimi, susjed na T-comu. I dođe ponuda za optiku iz T-coma za zgradu (ne vjerujem da bi rješavali optiku individualno po stanovima i zadržali bakar od lokalne petlje, barem su nama bili rekli da možemo samo ostati na bakru ili ga isključiti i potegnuti optiku). I kako ću ja ostati na Optimi ako nas spoje na T-Comovu optiku ? Dal je u tom slučaju T-com dužan i dalje po svojoj infrastrukturi (znači optika koju su postavili za svoje novce + bakar/optika do mojeg stana) davati pristup drugim providerima jer neki susjed ne želi prijeći na T-Com ?

Deckard
17 godina

Ja živim na području Bistre i imam optiku, ali su mi na kuću morali uvući i bakrenu paricu što je po meni debilana i sad imam i optički i bakreni vod na kući a bakreni nije korišten niti jednom osim za svrhu dobivanja telefonskog broja pa se tada ostvarila mogućnost aktiviranja optike. Ja sam čak i protestirao da ne želim i bakreni vod na kući ali oni su rekli da ako želim optiku da se mora i bakrena parica dovući??!! WTF..

Druga stvar imao sam kao 3 mjeseca 100 Mbps internet ali brzina niti u jednom trenutku testiranja nije prešla 51 Mbps, a sada imam 40Mbps i testovi stvarno i potvrđuju ovu brzinu.

Mene sad zanima u nekoj doglednoj budućnosti (npr 5 god) koje su gornje granice brzina interneta preko optike koje bi mogli imati na našem tržištu? Ja predpostavljam da bi preko optike moglo ići na nekoliko Gbps.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Brajki kaže...

Mene sad zanima u nekoj doglednoj budućnosti (npr 5 god) koje su gornje granice brzina interneta preko optike koje bi mogli imati na našem tržištu? Ja predpostavljam da bi preko optike moglo ići na nekoliko Gbps.

samo u tvojim mokrim snovima :)

Origin: F4stReload ----- | ----- Nema na čemu! ----- | ----- Google is your friend !
17 godina

Meni ovo isto zvuci kao SF, ja tek pred tjedan-dva dobio mogucnost da predem sa 4/0.5 na 10/0.64 i odmah potpisao ugovro, sretan ko malo dijete (potpisao sa HTom jer imam njihov tel, a ISKON je mrvu skuplji od njih, 5kn vise mjesecno, plus treba platit 70kn prenos broja, e reko NEDAM...inace sam dosada bio tj jos uvijek sam na Iskonu, samo cekam da mi dodje ruter od HT-a i da gustam na novoj brzini :D ).

A sto bi dao da mogu tih 30/5.... :(

BTW predgradje Rijeke, i mama koja je udaljena manje od 1km od mene je u narancastoj zoni, a ja sam u bijeloj

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.2.2015 10:08 (disco).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Zura kaže...
Brajki kaže...

samo u tvojim mokrim snovima :)

ha ha ha.

htio bi na tim brzinama ko onaj Dalmatinac sa eurojackpot reklame guštaaaat :)

Nego kako su klinci počeli streamat crtiće bojim se sa će i ove brzine koje imam ubrzo postati preslabe. Kad mi dođe ekipa bude i po 7 mobitela/tableta + laptop i komp na mreži a kad se 50Mbps počne dijelit sa tom brojkom ne ispada baš puno za svakog.

11 godina
neaktivan

Baš sam se poveselio kad sam Kutinu vidio na popisu. Ali nažalost to je samo za centar grada. Nije dostupno na mojoj lokaciji. Samo T-koma i Optima dostupni za mene. A oni su brzi sa širenjem optike ko krdo šepavih kornjača. 

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

čekaj, ako je iskon sestrinska tvrtka t-coma, te ima infrastrukturu od t-coma, kako to da je iskon prvi ponudio brže linije  

*** nisam ovlašten da dajem potpis ***
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Kod mene javlja da je dostupno. Novi Zagreb.
Sad sam na Amisu. Ali nema optike od Amisa kod mene niti njihovog VDSL-a. Kažu da sam predaleko od centrale kad sam ih zvao.
E sad pitanje za vas koji koristite Iskon. Koji je FAIR USAGE kod njih. Jer FLAT nije FLAT već je limitiran na određen broj gigabajta. Kolega na BNet-u ima samo internet i ima FLAT koji je limitiran na 120GB, a nakon toga od 18h do 24h mu smanjuju brzinu ispod 1 megabita po sekundi. Tek kad krene novi mjesec se to resetira. Pa vi koji sada likujete mi recite dali i Iskon ima isti "FLAT". Amis ovoga nema. Možeš skidati terabajte ako stigneš toliko u mjesec dana. I oni su možda i jedini operater koji to nema. A sad ako se netko pita kako netko može potrošiti 120GB mjesečno, vrlo lako. STREAM HD filmova glazbe te Youtube-a u HD kvaliteti. Ode dok kažeš keks :)
Tako da ako nemaju pravi flat ovo je za neke beskorisno

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.2.2015 11:14 (izzy007).
14 godina

Bio sam među prvima koji su aktivirali 20/5 paket, zasada sam zadovoljan uslugom i nemam problema.

Za 169 kn mjesečno (Internet + telefon) i više nego zadovoljan, prošli tjedan sam dobio račun 211,42 kn za 1. mjesec što stvarno nije puno.

@izzy007 Iskon nema fair usage i ne smanjuju brzinu.

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.2.2015 11:16 (Cromaki).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
Cromaki kaže...

Bio sam među prvima koji su aktivirali 20/5 paket, zasada sam zadovoljan uslugom i nemam problema.

Za 169 kn mjesečno (Internet + telefon) i više nego zadovoljan, prošli tjedan sam dobio račun 211,42 kn za 1. mjesec što stvarno nije puno.

Koliko naplaćuju uspostavu poziva s PDV-om. Ja na Amisu plaćam 8 lipa s PDV-om za uspostavu. Novi Amisovi paketi imaju skuplje uspostave. Mislim oko 20 lipa s PDV-om.

14 godina

EH, otkinuo sam onaj dio gdje piše koliko sam imao poziva i koliko su trajali te cijenu uspostave :/

Jedino da pričekamo sljedeći mjesec pa da ti točno kažem ili ako netko slučajno nije to bacio da napiše ovdje.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

T-com limit je 6 TB na adslu mjesecno

Moj PC  
0 0 hvala 2
17 godina
4mal kaže...

T-com limit je 6 TB na adslu mjesecno

A?

Sta se desi kad skines tih 6tb?

17 godina

Neznam nikad nisam dosao do tog limita...

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

4mal, da li je to DL only, UL only ili DL+UL?

Go to work, send your kids to school, follow fashion, act normal, walk on the pavements, watch T.V., save for your old age, obey the law. Repeat after me; I am free
16 godina
4mal, od kud info o 6TB? Ja sam kod shit coma ali nikad niko to nije spominjao.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice