iPada – 300.000 primjeraka za vikend

poruka: 90
|
čitano: 8.363
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "iPada – 300.000 primjeraka za vikend".
17 godina
odjavljen
RE: iPada – 300.000 primjeraka za vikend
artfull kaže...

NEkom tko nema novaca nema smisla, naravno. Koliko ljudi u hr vozaju svoje nokije i sonije od 3-4 k kuna ... a zapravo im treba samo sms i ev telefon jer nikada nemaju kune na računu?

Doveo si me u situaciju da moram sam sebe citirati:

MrBlc kaže...

Kuže ljudi zašto to služi - za leći na kauč, malo surfat netom, provjerit mail i bacit negu glupavu igricu. Ono što ne kužimo je kako neko može platiti toliko para za uređaj koji bi trebao značiti komfor i ništa više, a za komfor mu nedostaju neke osnovne stvari - npr: ležim na kauču, komp mi je ugašen, USB stick s dokumentom mi je u džepu = moram se dignit, upalit komp, prebacit sa stika na komp, pa preko iTunesa na iPad ili jednostavno ostati raditi na kompu.

Imao ili ne imao para, kad plačaš komfor koji na kraju ne dobiješ, skupo je. Kupovanje nečega, što ti ne odgovara, samo zato što možeš kupiti je čisti snobizam.

artfull kaže...

S druge strane meni je iPad jeftin, mislio sam kupiti laptop jer mi fali neki veći ekran kad sam u dnevnom boravku, kad idem na put i slično da mogu za spobom nositi, koristiti na putu, na kauču, u krevetu i slično ... imao sam macbook pro koji mi je bio prevelik i pretežak i dao sam ga dalje ... sad sam skoro opet uzeo 12" al sam odustao i uzet ću iPad ili slično ... za mene ušteda od kojih 5-10 k kuna.

Kao i preseravanje po forumima da je tebi 500$ sića.

Sad razmisli kao čovjek koji bira uređaj koji bi mu trebao olakšati život, pa ponovno pročitaj ovaj citat iz mog posta. Možda ti neke stvari budu jasnije.

U životu ne postoje pobjednici, samo preživjeli.
18 godina
logic kaže...

Ovo je postalo kao Paris Hilton. Kad ona ode u WC osvane u novinama. Moze li ijedan dan proci bez iPada? I mi se jos cudimo da se prodaje? Pa kao da ne postoji nista drugo osim iPada.

Nema dileme , svakodnevne vijesti na bugu su apsolutno pridonjele odličnoj prodaji u americi !

18 godina
DSkyline kaže...
Psiho246 kaže...

.

.

Ono - jeeej izbacili smo novi okrljasteni proizvod bez multitaskinga, bluetooth-a, USB-a, mass storage-a itd. pisite svi o nama!!!!

I mediji naravno pisu... :( :P

...jos da se nedovezem: ne podrzava Adobe Flash pa ce biti pa-pa YouTube-u dok ne prilagode video za gledanje na iPadu, nema ugradjenu kameru pa se pozdravi i sa video pozivima preko Skypea, nemogucnost mjenjanja baterije...

.... da se nadovežem , nemaš pojma ...

18 godina

ova slika koju ste stavili trebala bi na zločestu stranicu otici

www.stripovi.tk

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
artfull kaže...
Psiho246 kaže...

Sve sta ja hocu od prijenosnog racunala (a tablet jest prijenosno racunalo) da mogu slusat muziku i browsat web u isto vrijeme, mozda u pozadini imat neki word dokument u kojem sam pisao nesto i isao provjeriti informaciju na google-u.

Mozda mi je i MSN bio u pozadini upaljen.

Takodjer bi htio da mogu utaknuti USB stick u svoj prijenosnik.

Pa nisu to tako nemoguce stvari za napraviti jelda? Ili su Apple tehnicari nesposobni napraviti ono sto svi ostali mogu? ;)

Ehhh, a sad ovo troll...

Ako je tebi definicija trola - onaj koji ima valjane argumente - onda ja i jesam trol a ti to nisi. ;)

to sve možeš na iPadu, svirat glazbicu, browsat u isto vrijeme i da ti je iza upaljen word dokument dok ti čekiraš po googleu. USB ćeš uštekat ili u adapter ili u komp pa skinut preko mreže, ako ti je to bitno, a IM je jedna stvar koja treba multitasking pravi i izmjenu u UI ju na iPadu/Podu ... jer ovako ćeš samo dobijati poruke preko pusha al nemožeš ga držati preko u floating prozoru. Eto jedan nedostatak za koji se slažem s tobom i koji očekujem da se popravi u OS4.

možda za tvoje svrhe je to dobro, a za nekog tko programira, bavi se dizajniranjem objekata, skripta, itd. IPad mu po tome ništa ne služi... Stoga nemreš uspoređivat takvo nešto sa PC-em i laptopom jer on ima puno veću snagu i može puno više toga napraviti nego ipad... po meni je to proizvod više za multimediju, surfanje i gledanje videa sa yt i tako i neke "jadne" app igre koje nisu ni do koljenu PC igrama, poput nekog žestokog fps-a, rts i ostalo...

Dompa
18 godina
neaktivan
MrBlc kaže...
artfull kaže...

NEkom tko nema novaca nema smisla, naravno. Koliko ljudi u hr vozaju svoje nokije i sonije od 3-4 k kuna ... a zapravo im treba samo sms i ev telefon jer nikada nemaju kune na računu?

Doveo si me u situaciju da moram sam sebe citirati:

MrBlc kaže...

Kuže ljudi zašto to služi - za leći na kauč, malo surfat netom, provjerit mail i bacit negu glupavu igricu. Ono što ne kužimo je kako neko može platiti toliko para za uređaj koji bi trebao značiti komfor i ništa više, a za komfor mu nedostaju neke osnovne stvari - npr: ležim na kauču, komp mi je ugašen, USB stick s dokumentom mi je u džepu = moram se dignit, upalit komp, prebacit sa stika na komp, pa preko iTunesa na iPad ili jednostavno ostati raditi na kompu.

Imao ili ne imao para, kad plačaš komfor koji na kraju ne dobiješ, skupo je. Kupovanje nečega, što ti ne odgovara, samo zato što možeš kupiti je čisti snobizam.

artfull kaže...

S druge strane meni je iPad jeftin, mislio sam kupiti laptop jer mi fali neki veći ekran kad sam u dnevnom boravku, kad idem na put i slično da mogu za spobom nositi, koristiti na putu, na kauču, u krevetu i slično ... imao sam macbook pro koji mi je bio prevelik i pretežak i dao sam ga dalje ... sad sam skoro opet uzeo 12" al sam odustao i uzet ću iPad ili slično ... za mene ušteda od kojih 5-10 k kuna.

Kao i preseravanje po forumima da je tebi 500$ sića.

Sad razmisli kao čovjek koji bira uređaj koji bi mu trebao olakšati život, pa ponovno pročitaj ovaj citat iz mog posta. Možda ti neke stvari budu jasnije.

Ja neznam što tebi nije jasno? Kupio bih neki laptop ili u najgorem slučaju netbook s kojim unaprijed znam da ne bih bio zadovoljan i potrošio više novaca. Meni usb na ovom uređaju nije nužnost, niti komfor, meni osobno i miljunima drugih. Već sam ti rekao da mi je laptop overkill a netbook niti praktičan niti zabavan, a iPhone mi je premalen za ugodno korištenje. 

Meni iPad ne treba kao all round računalo niti mu je to namijena. Zapravo mi uopće ne treba ni iPad a niti laptop, al kad ga probam, ako me osvoji, kupiti ću ga i sasvim sigurno ću ga koristiti i previše vremena, toga se i bojim zapravo :D

A.
18 godina
neaktivan
Dompa kaže...
artfull kaže...
Psiho246 kaže...

Sve sta ja hocu od prijenosnog racunala (a tablet jest prijenosno racunalo) da mogu slusat muziku i browsat web u isto vrijeme, mozda u pozadini imat neki word dokument u kojem sam pisao nesto i isao provjeriti informaciju na google-u.

Mozda mi je i MSN bio u pozadini upaljen.

Takodjer bi htio da mogu utaknuti USB stick u svoj prijenosnik.

Pa nisu to tako nemoguce stvari za napraviti jelda? Ili su Apple tehnicari nesposobni napraviti ono sto svi ostali mogu? ;)

Ehhh, a sad ovo troll...

Ako je tebi definicija trola - onaj koji ima valjane argumente - onda ja i jesam trol a ti to nisi. ;)

to sve možeš na iPadu, svirat glazbicu, browsat u isto vrijeme i da ti je iza upaljen word dokument dok ti čekiraš po googleu. USB ćeš uštekat ili u adapter ili u komp pa skinut preko mreže, ako ti je to bitno, a IM je jedna stvar koja treba multitasking pravi i izmjenu u UI ju na iPadu/Podu ... jer ovako ćeš samo dobijati poruke preko pusha al nemožeš ga držati preko u floating prozoru. Eto jedan nedostatak za koji se slažem s tobom i koji očekujem da se popravi u OS4.

možda za tvoje svrhe je to dobro, a za nekog tko programira, bavi se dizajniranjem objekata, skripta, itd. IPad mu po tome ništa ne služi... Stoga nemreš uspoređivat takvo nešto sa PC-em i laptopom jer on ima puno veću snagu i može puno više toga napraviti nego ipad... po meni je to proizvod više za multimediju, surfanje i gledanje videa sa yt i tako i neke "jadne" app igre koje nisu ni do koljenu PC igrama, poput nekog žestokog fps-a, rts i ostalo...

pa jel ja ili psajho uspoređujemo desktop OSeve i laptope sa iPadom? Ja igre gotovo ne igram uopće, te koje ti nazivaš "ne jadnima" jerbo ne želim potrošiti dane i dane na njima. Nisu mi vrijedne toga. Zapravo te "jadne" igre su mi puno zabavnije i draže, upalim, igram minut, 5 ili pola sata i zaboravim.

iPad je nova kategorija. kompjuter za one koji ne žele još jedan kompjuter.

A.
17 godina
neaktivan
rebelsy kaže...

come to the apple side .. we have cookies

-.-'

Ali mlijeko vam nedamo, tj. mlijeko dolazi u super ponudi za koju morate nadoplatiti 39.99$...

17 godina
neaktivan

Ja mislim da mi svi trebamo nabaviti iPhone, iPad i još Macbook Pro laptope u 13", 15" i 17" veličinama. Mislim da će onda naše potrebe biti donekle zadovoljene. 

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

Za po kuci hoce al za posao moras imati iMac u najjacoj verziji ;)

18 godina
neaktivan

Evo proslo okruglo 13 sati i 14 minuta izmedju dvije vijesti o iPadu. Ako ne racunamo jednu izmedju a to je da je wsj uveo pretplatu za gledanje na ipadu ili tako nesto, nisam detaljno citao.

18 godina
neaktivan

Evo prijedloga za BOL. Uvedite tipku "bez vijesto o appleu". Engadget je uveo.

http://www.engadget.com/exclude/Apple

18 godina
16 godina
neaktivan
logic kaže...

čisto sumnjam da bi ti to koristio ;)

17 godina
neaktivan

Ja cu na ove sve besmislene komentarei besmislena prepiranja reci, HAHA.... -.-

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Vidim da je ovdje još jedna od aktivnih rasprava o iPadu i vijestima o istom, pa ću prenjeti jedan svoj post s druge teme ovdje:

"Čitam zadnjih dana stvarno (pre)veliku količinu vijesti vezanu uz iPad na BOL-u, pogotovo ako uzmemo u obzir da BOL ima svoj mjesečnik koji nema niti četvrtinu stranice namijenjene OS X-u.

Iz navedenog je jasno da redakcija BOL-a to radi samo kako bi povečala komentiranje članaka, a s tim i posječenost svojim stranicama što je ne samo njihovo legitimno prvo, nego i odličan urednički potez, ponavljam odličan potez.

Eto taj primjer iz BOL-a već poprilično dugo koristi Apple, napaljuje ljude na njihove proizvode, na njihovu robnu marku. Ne nije marketing sam sebi svrha kako mnogi ovdje komentiraju, jer možeš ti lekramirat do besvjesti nešto što ne vrijedi, stvar je u sinergiji sadržaja i uređaja.

iPod je bio samo još jedan mp3 player u nizu, a za koju godinu postao je najprodavaniji mp3 player na svijetu. Da stvar bude još bolja nit je bio prvi, nit je tehnički bio revolucionaran, nit je podržavao hrpu audio formata, baš suprotno.

Marketing reči će mnogi, ali jok, sadržaj i odlično korisničko iskustvo.

Apple se u zadnjih par godina preorijentirao na iUruciTeDržim proizvode i ponudio je s tim uređajima i recept za uspjeh, a to je sadržaj prilagođen za njihove uređaje i odlično korisničko iskustvo.

Zanemarimo sad totalno stolna i prijenosna računala od Applea, jer uostalom i sam Apple je izbacio van riječ "computer" iz naziva svoje tvrtke.

iPod - mp3 player koji korisnicima nudi ogroman glazbeni servis preko iTunesa, a uređaj je vrlo jednostavan i "user frendly" kako se kod nas kaže :), a sa iPod Touchem lagano odlaze iz segmenta uređaja koji radi samo jednu stvar, već imamo multimedijalni, za internet spreman :) uređaj.

iPhone - mobilni telefon, "pametni" mobitel ili ti smart phone, nazovimo ga kako hoćemo, ali opet imamo uređaj koji nudi "user frendly" sučelje i sadržaj

iPad - tablet, slate, multimedijalni "retrovizor" :-), s ovim zadnjim je bilo najlakše, jer ponudili su opet "user frendly" sučelje koje ljudima paše, odnosno logično je i lagano za korištenje + ovaj put su oni uvjetovali kako će se sadržaj na internetu prikazivati ukoliko želiš i dalje biti globalno čitan.

Ok, da skratim recept do uspjeha iUruciTeDržim uređaja nije u marketingu, naravno da je i marketing bitan, nema te firme koja je napravila barem minimalni uspjeh, a da nije uložila ništa u neku vrstu marketinga, već je ovdje uspjeh napravljen relativno kvalitetnim uređajima, koji nude odlično korisničko iskustvo i hrpu sadržaja.

Vidim da na BOL forumu najviše rasprava ima kad se objavi neka vijest o Appleu (vraćam se na početak priče), ali i to je logično, a sa strane urednika BOL-a odlično prepoznato, jer večina korisnika BOL foruma su PC entuzijasti, gameri, ljudi koji gledaju računalo samo i isključivo iznutra, pa je i logično da velika večina njih ne može shvatiti kako je moguče da postoji uspješna računalna firma koja po njima prodaje "muda pod bubrege".

Čak idu toliko daleko da im je logičnije prihvatiti kako Apple nudi mito skoro svim najrelevantnijim novinarima u USA samo da ovi pišu pozitivno o njihovim proizvodima, da Apple plača ljude da masivno stoje u redovima, ali nikako da shvate i prihvate gore navedene argumente.

S obzirom na naše dugogodišnje prilike i neprilike u državi reko bi čak da je i to razumljivo :-)"

2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

E da, user frendly, to je najveci pogodak kad su radili iphone...

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

Nazalost i jedini uz poprilicno promasaja tj. nedostataka i ogranicenja. Al kad sve poizbacujes i ogranicis ga na jednu aplikaciju istovremeno, smanjis rezzoluciju i povecas sve da mozes ubosti prstom cudilo bi me da nije user friendly ;)

@devotion

Bolje bi bilo da si link stavio ;)

Poruka je uređivana zadnji put sub 3.4.2010 15:25 (logic).
18 godina
neaktivan
cuspajz kaže...
logic kaže...

čisto sumnjam da bi ti to koristio ;)

Na BOL bih ;)

Na forumu ne bih jer su teme o appleu nepresusan izvor zabave ;)

Cak ovo sad pisem iz Safarija al prespor je  u odnosu na firefox. 

Poruka je uređivana zadnji put sub 3.4.2010 15:26 (logic).
18 godina
neaktivan

sve je to marketing i placheni fanboyevi... u iPadu se ne nalazi ništa prazno...zapravo je komad plastike.... O.o

0 1 hvala 0
17 godina
neaktivan

uff, kolko apple hatera, ajmo jedna meeting napraviti, iako ja nisam AH...

Svi apple hateri sljedeci tjedan u 8 sati, Rijeka, isprintajte svoje inačice iPad-a, iPhonea, iMac-a pa ih zapalite nasred Rijeke, samo da se malo olaksate...Osmijeh

Poruka je uređivana zadnji put sub 3.4.2010 15:54 (Dodge_167).
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

samo da sa nadovezem o previse vjesti o apple-u

Danas su na Dnevniku Hrvatske radio-televizije govorili o iPadu i navhvalili ga do neba...evo ni je samo BOL nadrogiram tim appleom

[URL=http://www.neobux.com/?r=bobica257][IMG=http://images.neobux.com/imagens/banner/?u=bobica257&u3=3732154][/URL]
18 godina
neaktivan

"Prvi u redu u New Yorku bio je Greg Packer koji tvrdi da je tamo došao još 30. ožujka. Ispred newyorške trgovine u petak popodne se u redu našla i jedna obitelj, uključujući majku, kćer i baku. Majka Jeanney Mullen je rekla kako planira kupiti iPad za nju i kćer Giovannu"

Sve cesce se sjetim Ajnstajna.

16 godina
odjavljen

Mislis na infinity?

[URL=http://www.neobux.com/?r=bobica257][IMG=http://images.neobux.com/imagens/banner/?u=bobica257&u3=3732154][/URL]

0 0 hvala 0
18 godina
bobica257 kaže...

Danas su na Dnevniku Hrvatske radio-televizije govorili o iPadu i navhvalili ga do neba...evo ni je samo BOL nadrogiram tim appleom

svi žele biti uber cool i trendy

17 godina
neaktivan
bobica257 kaže...

samo da sa nadovezem o previse vjesti o apple-u

Pitam se kad ce Sony Erricson/ HP/ Lenovo i Mercator/ Getro dobiti besplatne reklame u najgledanijim emisijama svih hrvatskih televizija, kao što ih uredno svakih par mjeseci dobiju Apple i Agrokor...

17 godina

Neće nikad jer oni nisu toliko cool i fancy kao apple proizvodiIzlanuo se

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
bobica257 kaže...

Mislis na infinity?

Yep ;)

18 godina

Ono kaj je iPod bio za glazbenu industriju, to informativni portali (koji imaju tiskana izdanja i web izdanja koji ili imaju ili budu naplaćivali) vide u iPadu, i zato se tolko vrti po medijima.. traže spas jer znaju da je klasičnom tisku još malo pa odzvonilo.. kolko god to neki ne htjeli priznat

18 godina
neaktivan

Odzvanja mu ima poprilicno godina kao i masi drugih stvari pa nikako.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice