iPad 2 u Hrvatskoj!

poruka: 264
|
čitano: 28.038
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "iPad 2 u Hrvatskoj!".
15 godina
protjeran
Re: iPad 2 u Hrvatskoj!
apoteka kaže...

khm text reflow khm

nesto mi jos u grlu

kakav bozji text reflow? o cemu brboces?

15 godina
protjeran
profa31 kaže...
apoteka kaže...

imas pravo, onda nije ni za casual surfanje...

opet ne kazes kako zaradujes?

ajd smisli nesto

da mogu i ja kupit ipad

khm text reflow khm

nesto mi zapelo u grlu

to si ti duhovit? baš slatko. sve si mi veći idol.

ali nešto mi nije jasno. zašto ti mene pitaš kako ja zarađujem ako ti ponavljaš da ne vidiš svrhu ipadu? pa valjda si ga onda isprobao na sve načine pa to znaš. ili možda lupaš bez veze?

eh da, zaradujem i kao foto reporter. pa sa sobom nosim rukas u kojeg stavim canon 400d i ipad. i kada sam negdje na zadatku, ili se slučajno nađem, opalim 50 fotki, prebacim ih na ipad, obradim, napišem kratku vijest i sve skupa mailam kome već želim. ili isto to napravim u cmsu, ako je za web.

sigurno ćeš sada primjetiti da to mogu raditi i s laptopom ili netbookom. e pa vidš, kada hodaš okolo, baš ti se i ne nosi nešto od par kila ako već imaš fotić i objektive. također ti se ne nosi nešto što moraš stavljati na stol kako bi napravio i najmanju promjenu na fotki. a još manje ti se nosi nešto čemu baterija traje 3 sata...

ali što ja tebi to pričam, pa ti to sve znaš. inače ne bi toliko komentirao ;)

e mačak, mačak

???...hmmm..Jesi li vidio ove zadnje netbukove..9,5 sati na bateriji,ne znam sad točno,jel HP(nemoj se smijati) ili DELL..uglavnom,tu su oba...nego ti meni molim te,objasni kako se na tabletu može neka slika editirati,osim predefinranim makroima??..ne znam jel to uopće moguće na tabletu..?Sa predefiniranim makroima možeš eventualno srediti svjetlinu/kontrast,autolevels...Što to točno može se urediti na slici na tabletima?

15 godina
neaktivan
ansha kaže...
apoteka kaže...

khm text reflow khm

nesto mi jos u grlu

vidis, neki mobiteli

a i pc browseri imaju jednu magicnu mogucnost

zove se text reflow

its amazing

guglaj, iznenadit ces se koliko je korisna stvar

signal reception problems and unauthorised tracking. now in white.
15 godina
protjeran
linuxjuzer kaže...

???...hmmm..Jesi li vidio ove zadnje netbukove..9,5 sati na bateriji,ne znam sad točno,jel HP(nemoj se smijati) ili DELL..uglavnom,tu su oba...nego ti meni molim te,objasni kako se na tabletu može neka slika editirati,osim predefinranim makroima??..ne znam jel to uopće moguće na tabletu..?Sa predefiniranim makroima možeš eventualno srediti svjetlinu/kontrast,autolevels...Što to točno može se urediti na slici na tabletima?

Jesi ti neki mazohist? Jer rad na netbuku je tezak mazohizam...

15 godina
protjeran
ansha kaže...
linuxjuzer kaže...

rad općenito JEST mazohizam,manji ili veći...i prati teks,nisam govorio o Photoshopu CS5 ili kojem,nego nekom light programu,npr. GIMP kojim se mogu ipak pristojno editirati slike,a nije zahtjevan za procesor.I govorim o ipak nekim akcijama,spram tableta na kojima možeš samo se usrati doslovno a ne raditi,jer to po tebi nije mazohizam..

15 godina
protjeran
apoteka kaže...
ansha kaže...
apoteka kaže...

khm text reflow khm

nesto mi jos u grlu

vidis, neki mobiteli

zove se text reflow

its amazing

A vidis, na neke mobitele mozes instalirat i druge browsere pored stock browsera. Na iphoneu ti Atomic i jos par browsera ima text reflow ako ti je potreban.

Meni je automatski text reflow uzasno iritantna stvar.

15 godina
neaktivan
apoteka kaže...

ok, ima smisla

jos bolje, mos i bacit canona i slikavat ipadom

naravno, ne mozes skinit slike i poslat ih mailom s npr. mobitela

to je nezamislivo

dakle to je svrha ipada za 99% ljudi

khm text reflow khm

nesto mi jos u grlu

ti se baviš voliš pravit tup ili ti je to prirodno?

- canonom radim profi fotke (znači one koje netko kupuje)

- jesi shvatio ovaj dio s obradom fotografije? nisi? ok, znači da bi fotografiju negdje objavio potrebno ju je pregledati, ponekada napraviti samo neku osnovnu obradu, ponekada neku kompliciraniju. za tako nešto ti treba ekran na kojem vidiš to radiš. ipadovih 10" je minimum.

- mobiteli čitaju raw format?

- dakle to je odgovor na tvoje pitanje kako ja zarađujem s ipadom

text reflow na ipadu? nisam baš osjetio neku potrebu. ali ako ti je baš potrebno imaš atomic web browser.

jako si zabavan, moram ti priznati

15 godina
neaktivan
ansha kaže...
apoteka kaže...
ansha kaže...
apoteka kaže...

khm text reflow khm

nesto mi jos u grlu

vidis, neki mobiteli

zove se text reflow

its amazing

A vidis, na neke mobitele mozes instalirat i druge browsere pored stock browsera. Na iphoneu ti Atomic i jos par browsera ima text reflow ako ti je potreban.

Meni je automatski text reflow uzasno iritantna stvar.

manualni text reflow, vrlo pametno i jednostavno {#}

nije tebi automatski reflow iritantan, lazes samog sebe

15 godina
protjeran
profa31 kaže...
apoteka kaže...

ok, ima smisla

to je nezamislivo

khm text reflow khm

nesto mi jos u grlu

- jesi shvatio ovaj dio s obradom fotografije? nisi? ok, znači da bi fotografiju negdje objavio potrebno ju je pregledati, ponekada napraviti samo neku osnovnu obradu, ponekada neku kompliciraniju. za tako nešto ti treba ekran na kojem vidiš to radiš. ipadovih 10" je minimum.

text reflow na ipadu? nisam baš osjetio neku potrebu. ali ako ti je baš potrebno imaš atomic web browser.

Možeš molim te navesti koju kompliciraniju obradu???

15 godina
protjeran
linuxjuzer kaže...
ansha kaže...
linuxjuzer kaže...

rad općenito JEST mazohizam,manji ili veći...i prati teks,nisam govorio o Photoshopu CS5 ili kojem,nego nekom light programu,npr. GIMP kojim se mogu ipak pristojno editirati slike,a nije zahtjevan za procesor.I govorim o ipak nekim akcijama,spram tableta na kojima možeš samo se usrati doslovno a ne raditi,jer to po tebi nije mazohizam..

Stvar je u hardwareu, osim sta su u pravilu spori do bola, imaju i minijaturne touchpadove pa se i najjednostavnije radnje pretvaraju strasna zivciranja. Za provjerit nesto na brzinu na internetu je ipad 100 puta brze i spretnije rijesenje, ma sta ipad, smartphone je bolji za net od netbooka.

15 godina
neaktivan
linuxjuzer kaže...

i ja poštivam tvoje mišljenje..ne treba ti ,ne koristiš ga i ok...U tome je razlika među nama,ja nikome ništa ne namećem niti govorim da je bolje i štošta drugo.Štoviše,Dao bog što manje juzera na Linux-u,jer dok je tako,Os će ostati otvoren i pošteđen problema sa kojima se drugi susreću.

i ja tvoje. ali mene ne vidiš na svim temama na kojima se linux spominje s postovima kako ne vidim svrhu linuxa. štoviše nikada mi nije palo na pamet napisati tako nešto.

i naravno vidim svrhu linuxa i nekako mislim da osoba koja ne vidi svrhu nečega (naročito u domeni informatike) ne bi trebala imati potrebu o tome pisati svaki dan. evo svi znamo da ne vidš svrhu. i bog te blagoslovio na tome. ali ne trebaš više ponavljati

15 godina
neaktivan
profa31 kaže...
apoteka kaže...

ok, ima smisla

to je nezamislivo

khm text reflow khm

nesto mi jos u grlu

pa trudim se bit zabavan, nisi ti valjda ozbiljan?

gledaj, ja ne govorim da je tablet glupa stvar

znam dosta ljudi kojima bi bio idealan

i meni je glupo vidjet laptop od 10000kn spojen na punjac 0-24 u rukama laika

jedino sto hocu rec je da ipad ima mana i da je preskup za ono sto nudi

problem je uvijek kod ovih tema sto appleovci ne daju na svoje

a mane postoje, nekome bitne nekome ne.

je li tesko priznati manu, a ne izmisljat price?

15 godina
protjeran
apoteka kaže...

ma da, ti mi reci sta mi pase.{#}

no vratimo se bitnom, opet si pokazao da si neupucen jer nisi imao pojma da na ios-u ima browsera s text reflowom. failao si {#}

15 godina
protjeran
ansha kaže...
linuxjuzer kaže...
ansha kaže...
linuxjuzer kaže...

Stvar je u hardwareu, osim sta su u pravilu spori do bola, imaju i minijaturne touchpadove pa se i najjednostavnije radnje pretvaraju strasna zivciranja. Za provjerit nesto na brzinu na internetu je ipad 100 puta brze i spretnije rijesenje, ma sta ipad, smartphone je bolji za net od netbooka.

znam na čeg misliš,ali govorim o zadnjoj seriji sa poprilično jakim hardware-om,a isto tako i t-deviceom koji je i precizniji i kalitetniji.Provjera nečeg na netu-stvar navike,i dosad smo0 puno toga preživjeli bez tableta i ostalog.O smartphoneu ne govorim,jednostavno nije moj područje..

15 godina
protjeran
profa31 kaže...
linuxjuzer kaže...

i ja poštivam tvoje mišljenje..ne treba ti ,ne koristiš ga i ok...U tome je razlika među nama,ja nikome ništa ne namećem niti govorim da je bolje i štošta drugo.Štoviše,Dao bog što manje juzera na Linux-u,jer dok je tako,Os će ostati otvoren i pošteđen problema sa kojima se drugi susreću.

i ja tvoje. ali mene ne vidiš na svim temama na kojima se linux spominje s postovima kako ne vidim svrhu linuxa. štoviše nikada mi nije palo na pamet napisati tako nešto.

i naravno vidim svrhu linuxa i nekako mislim da osoba koja ne vidi svrhu nečega (naročito u domeni informatike) ne bi trebala imati potrebu o tome pisati svaki dan. evo svi znamo da ne vidš svrhu. i bog te blagoslovio na tome. ali ne trebaš više ponavljati

O Bože,pa to mi izgleda kao da sam povrijedio tvoju sujetu...{#}---forum i jeste da s diskutira u okvirima pristojnosti,i ne bi trebalo odmah nekog razapinjati jer drugačije misli i li kaže.A svaki topic ako se sastoji od ljudi koji isto misli,na što počinje ličiti???...

A dobro,Bog blagoslovio i tebe,sa svim naboljim namjerama...{#}

15 godina
ansha kaže...
apoteka kaže...

imas pravo, onda nije ni za casual surfanje...

opet ne kazes kako zaradujes?

ajd smisli nesto

da mogu i ja kupit ipad

khm text reflow khm

nesto mi zapelo u grlu

safari nema text reflow i prikazuje stranicu onakvom kakva je.

zato na androidu imaš 10 browsera na izbor i imaš opciju u svakome da ugasiš text reflow...

15 godina
neaktivan
ansha kaže...
apoteka kaže...

ma da, ti mi reci sta mi pase.{#}

no vratimo se bitnom, opet si pokazao da si neupucen jer nisi imao pojma da na ios-u ima browsera s text reflowom. failao si {#}

ajmo ovako, kad neko pljuje po browseru od npr symbiana, je li on neupucen?

i ne, nema automatskog text reflowa (barem koliko vidim po kolegama s iphoneima)

15 godina
neaktivan
linuxjuzer kaže...

color correction (exposure, saturation, contrast, color temperature, lighten shadows, darken shadows), sharpen, luminance, chroma, rgb offset, histogram handling, curves handling, blur, red eyes, noise...

rad s layerima, brushevima, paint, erase, smudge, crop, heal, clone...

sve ono što je ponekada potrebno napraviti s fotkom prije objave...

15 godina
neaktivan
iPad 2 u Hrvatskoj!

[quote]jedino sto hocu rec je da ipad ima mana i da je preskup za ono sto nudi[/quote]

Preskup, i nije.Preskup je za nas standard.Kao i sve ostalo.No to je druga stvar i nema veze s Appleom.

Oni ga rade pristupacnim za prvenstveno svoje trziste, i ono civilizirano.Mi smo za njih zadnja rupa na svirali, kao i za sve ostale brandove.Nit ce propast, nit se obogatiti na nasem malom narodu.

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
profa31 kaže...
linuxjuzer kaže...

color correction (exposure, saturation, contrast, color temperature, lighten shadows, darken shadows), sharpen, luminance, chroma, rgb offset, histogram handling, curves handling, blur, red eyes, noise...

zvuči solidno,no...zamišljam kako sa svojim prstima išta mogu precizno selektirati,jer neka netreba cijelu sliku editirati...kako se to rješava..ima neki PEN ili...

15 godina
neaktivan
linuxjuzer kaže...

O Bože,pa to mi izgleda kao da sam povrijedio tvoju sujetu...{#}---forum i jeste da s diskutira u okvirima pristojnosti,i ne bi trebalo odmah nekog razapinjati jer drugačije misli i li kaže.A svaki topic ako se sastoji od ljudi koji isto misli,na što počinje ličiti???...

nisi, daleko od toga. slobodno diksutiraj. dapače. volio bih da se na ovom forumu više diskutira.

ali problem je što se na kraju sve svede na to da ti, apoteka i drugi počnete drvit po jedno te istome. kako da s tobom diskutiram o ipadu ako si ga imao jednom u rukama. možemo onda i o linuxu jer sam ga zadnji puta rabio prije 10 godina.

15 godina
linuxjuzer kaže...
asusdvd kaže...

Radio sam nekih pola sata na iPadu2, jednom kod frenda i jednom na nekakvoj Applovoj prezentaciji.

Bez trollanja i hejta - stvarno ne vidim pametnu primjenu tog uređaja i zašto bi netko dao tolike novce za njega. Određen profil ljudi će možda imati potrebu za njim, ali da je ostatku svijeta stvarno potreban i koristan - NE.

upravo sam ja to rekao neki dan,i ne mislim isključivo na Apple pad,nego na SVE padove,pa makar on bio i HP..jednostavno ne vidim svrhu..

ne vidiš svrhu, a stari svaki proizvod nađe svog kupca,,

recimo ako ti treba teleprompter možeš se izuti par sto $$ i imati samo monitor i komp koji će ti samo to raditi+ ako radiš vani po terenu, misliti na baterije, napajanje,,,,,   a možeš uzeti iPad + apps od par $ i raditi posao

ili   http://www.autocue.com/

da ne počnem dalje nabrajati apps-e koji su stvarno korisni u poslu ako ti to treba, a ima ih poprilično ovisi sa čim se baviš,

e sad šta će to ekipa kupovati samo zato što ima i susjed ....hebi ga, to je biznis ovih šta prodaju,, al to što ti "ne vidiš svrhu" nije razlog da drugi nađu i te kako dobru svrhu i dobro unovče to šta ga koriste za posao,

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.5.2011 20:06 (bus).
15 godina
protjeran
apoteka kaže...

ajmo ovako, kad neko pljuje po browseru od npr symbiana, je li on neupucen?

i ne, nema automatskog text reflowa (barem koliko vidim po kolegama s iphoneima)

Ti si rekao da na ipadu nema text reflow, ne u safariu, znaci neupucen si.

Neupucen je onaj ko iznosi neistine (ako je svjesno onda je lazov), nije bitno sta je u pitanju.

15 godina
protjeran
profa31 kaže...
linuxjuzer kaže...

nisi, daleko od toga. slobodno diksutiraj. dapače. volio bih da se na ovom forumu više diskutira.

ali problem je što se na kraju sve svede na to da ti, apoteka i drugi počnete drvit po jedno te istome. kako da s tobom diskutiram o ipadu ako si ga imao jednom u rukama. možemo onda i o linuxu jer sam ga zadnji puta rabio prije 10 godina.

što čekaš..???..probaj Mint i uživaj{#}...full na njemu,samo W7 za tu i tamo koju igru...Ne drvim,malo sam se zezao,ali vidim da ste preosjetljivi...

15 godina
neaktivan
linuxjuzer kaže...
profa31 kaže...
linuxjuzer kaže...

zvuči solidno,no...zamišljam kako sa svojim prstima išta mogu precizno selektirati,jer neka netreba cijelu sliku editirati...kako se to rješava..ima neki PEN ili...

dobar dio toga radiš da slajdaš neki slider lijevo desno (kao i što bi radio na kompu). a za ovo ostalo možeš raditi rukama, ali ima i poprilično kvalitenih stylusa s kojima možeš dobro raditi. zoomš i sve fercera. naravno da nećeš sređivati nives celzijus za naslovnicu playboya, ali fotografije za novine  i definitivno za web se sređuju poprilično dobro.

za moj posao ipad se pokazao kao optimalan

15 godina
protjeran
bus kaže...
linuxjuzer kaže...
asusdvd kaže...

Radio sam nekih pola sata na iPadu2, jednom kod frenda i jednom na nekakvoj Applovoj prezentaciji.

Bez trollanja i hejta - stvarno ne vidim pametnu primjenu tog uređaja i zašto bi netko dao tolike novce za njega. Određen profil ljudi će možda imati potrebu za njim, ali da je ostatku svijeta stvarno potreban i koristan - NE.

upravo sam ja to rekao neki dan,i ne mislim isključivo na Apple pad,nego na SVE padove,pa makar on bio i HP..jednostavno ne vidim svrhu..

ne vidiš svrhu, a stari svaki proizvod nađe svog kupca,,

recimo ako ti treba teleprompter možeš se izuti par sto $$ i imati samo monitor i komp koji će ti samo to raditi+ ako radiš vani po terenu, misliti na baterije, napajanje,,,,,   a možeš uzeti iPad + apps od par $ i raditi posao

da ne počnem dalje nabrajati apps-e koji su stvarno korisni u poslu ako ti to treba, a ima ih poprilično ovisi sa čim se baviš,

e sad šta će to ekipa kupovati samo zato što ima i susjed ....hebi ga, to je biznis ovih šta prodaju,, al to što ti "ne vidiš svrhu" nije razlog da drugi nađu i te kako dobru svrhu i dobro unovče to šta ga koriste za posao,

NOT AGAIN..!!!{#}...

16 godina
neaktivan
Meni je sjajno kako djeca brzo uce na tome. Vidio na galaxyu. Onda na jedinici. Dva je samo bolji a para nije bitna. Super
15 godina
neaktivan
linuxjuzer kaže...

što čekaš..???..probaj Mint i uživaj{#}...full na njemu,samo W7 za tu i tamo koju igru...Ne drvim,malo sam se zezao,ali vidim da ste preosjetljivi...

not my cup of tea :) možda je problem što sam se išao igrati s linuxom dok je bio daleko od user friendly os-a... bilo je to i više od 10 godina.. SuSe 6.2. .. izgubio živce s njim.

ma ne brini, ne smeta mi nikavi "napadi" na apple ili slično. samo volim kad su argumentirani ;)

15 godina
protjeran
profa31 kaže...

dobar dio toga radiš da slajdaš neki slider lijevo desno (kao i što bi radio na kompu). a za ovo ostalo možeš raditi rukama, ali ima i poprilično kvalitenih stylusa s kojima možeš dobro raditi. zoomš i sve fercera. naravno da nećeš sređivati nives celzijus za naslovnicu playboya, ali fotografije za novine  i definitivno za web se sređuju poprilično dobro.

za moj posao ipad se pokazao kao optimalan

tja,ja sam više za stolnom mašinerijom...teškom..{#}...maila mi se materijal i onda to sredim..

hehehe,znači ti si taj koji "Fotošopira" gole cure{#}.Kaže lik,vidi,fali joj komad guza...opet je neki zeznuo...{#}

15 godina
protjeran
profa31 kaže...
linuxjuzer kaže...

not my cup of tea :) možda je problem što sam se išao igrati s linuxom dok je bio daleko od user friendly os-a... bilo je to i više od 10 godina.. SuSe 6.2. .. izgubio živce s njim.

ma ne brini, ne smeta mi nikavi "napadi" na apple ili slično. samo volim kad su argumentirani ;)

čisto probaj pa zavrti u zid..da kažem da je u radu sličan po svemu sa iOS-om..stabilnost,nepotrebnost čišćenja i bilo kakvih jalovih aktivnosti..ono,samo se posveti radu...probaj,čisto informativno..kad sam instalirao na sec disk lapa,a imam nVidiju GF 230,uz to što je sve pristojno automatski instalirano,ponudio je instalaciju drivera za nVidiju,što je odradio,naravno automatski.Meni je eto dobitna kombinacija kvalitetniji PC ili lap,brand naravno i LinuxMint...

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice