je, ali nema physx i vise trosi a to je vecini puno bitnije nego hoce li imati 78 ili 72fpsa u igri i kako se ponasa na rezoluciji milijun puta milijun. osim toga 20$ je jeftinija (govorim o globalnom trzistu jer nase je totalno nebitno u donosenju odluka koja je kartica fail ili ne).
A jesi li ti imao GTX 660 TI i OC-ao je pa znas iz prve ruke? Btw ja govorim o Power edition verziji koja nema lockan napon i koja je iz kutije brza od HD7950!
Meni je bitna stavka driveri! Jako puno ATI kartica mi je proslo kroz ruke i vjeruj mi sa svakom sam imao nekakvih problema sa driverima.
A sto se oc-a tice, kad vec ganjas visoke taktove sa HD7950 onda moras imat i adekvatno hladenje a to kosta ;)
Ne mozes usporedivati tvornicki clockane modele jer ima i tvornicki clockanih HD7950 koje su brze od 660TI i clockanih 660TI kao sto je tvoja.
Pricamo o stock to stock, kao takve su jednake na 1920*1080P a na 2560*1600P HD7950 je nesto bolja.
ATI ima odlicne drivere, taj problem je rjesen.
Ne treba mi posebno hladenje, ova ide sigurno na te taktove i vise a necujna je i hladna, i pristupacnija cjenovno od tvoje 660TI za 50HRK.
Za istu cijenu dobijem jacu karticu sa boljim clock sposobnostima, vise VRAM memorije i vecim bandwithom.
Takoder sam imao mnogo ATI i Nvidia kartica i nijedna me nije razocarala, kupovao sam ono sto sam smatrao dovoljno jakim i isplativim, u ovom slucaju je to HD7950.
HD7950 u gejmanju trosi tocno 10W vise od GTX660TI, ne pricajte bajke.
je, ali nema physx i vise trosi a to je vecini puno bitnije nego hoce li imati 78 ili 72fpsa u igri i kako se ponasa na rezoluciji milijun puta milijun. osim toga 20$ je jeftinija (govorim o globalnom trzistu jer nase je totalno nebitno u donosenju odluka koja je kartica fail ili ne).
I adaptive V-sync. Brutalna stvar.
Sutra objasnim zašto lupate gluposti određeni o 660Ti...sad odoh spat..;)
kao prvo boli me kita kolko kartica kosta na globalnom trzistu jer ja ne kupujem tamo nego na nasem trzistu u tu je kartica fail, end of story. kao drugo imamo novi bug u kojem je recenzirana 660 ti power edition tako da mogu komentirat vezano za tu karticu iako je nisam imao. ako ju imas kupio si fail i pomiri se s tim, a tu nvidia fiziku imaju dvije igre godisnje, tako da to sigurno nece bit osnova za izbor graficke kod mene.
kao prvo boli me kita kolko kartica kosta na globalnom trzistu jer ja ne kupujem tamo nego na nasem trzistu u tu je kartica fail, end of story. kao drugo imamo novi bug u kojem je recenzirana 660 ti power edition tako da mogu komentirat vezano za tu karticu iako je nisam imao. ako ju imas kupio si fail i pomiri se s tim, a tu nvidia fiziku imaju dvije igre godisnje, tako da to sigurno nece bit osnova za izbor graficke kod mene.
a ti si ono tele koje je karticu proglasilo failom a onda sad govoris kako je tebi fail? s obzirom da si u drugoj temi Viber i Skype nazvao glupostima, ni ne cudi me.
koliko je kartica fail vidjet ce se za mjesec dana od izlaska kad se usporedi broj prodanih u tom razdoblju a kladio bi se da ce te rezultat iznenaditi.
Nije kartica fail, fail su okolnosti koje su 660TI cijenom smjestile uz HD7950.
Nije kartica fail, fail su okolnosti koje su 660TI cijenom smjestile uz HD7950.
da po tvojim mjerilima, donekle i po mojima ali trziste ce pokazati je li fail ili ne. ako se zelis kladit po virtualnu pivu, ja kazem da ce u slijedecih pola godine biti prodano vise 660Ti nego HD7950.
Ono sto je takodjer bitno, a nitko do sad nije spomenuo je i cinjenica da je 7950 vec dugo na trzistu a 660Ti je tek izasla. Kad je 560Ti izasla isprva se usporedjivala sa 6870 da bi se slijedecim updateom drivera priblizila 6950 i na kraju je presisala (takodjer je na ovom forumu u startu prozivana failom).
Za 7950 driveri su vec dosta optimizirani i moze se ocekivati tek neki manji napredak novijim verzijama BIOS-a i drivera dok 660Ti tek ceka pravu optimizaciju. Istina da je uska sabirnica ogranicava i da ce tesko moci znacajno napredovati na visokim rezolucijama ali do 1920x1200 bi moglo bit svasta.
Ok, sad ste me zmotali, najme ocu apgrejdat svoju PALIT GTX 465 1gb(neko je reko da grafa šrot, brža je od 460 u stvarnom životu , makar ju Toms Hardware i ostali stave da bude ili ispod ili kraj 460, znači, ja naoko isprobao i to klokane i stock i na svakoj rezi 465 za 2 do 4 frejma pobjeđuje, jedino troši više i jace se grije, al da je sporija od 460 ,nije)
Imao sam ATI 4850,4890(čisto zato jel kreteni u HG-Spotu su mi dali loše kartice koje su se pokvarile unutar garantnog vremena, koji smijeh, donesem im 4850 i idem doma s 4890 i još 900 kn:) ), pa prešao na GTX 285, 460 i sad sam na 465 i vidim da je vrijeme za apgrejd, al neznam odabrat više, jel sam genereaciju-dvje bio nezainteresiran i več su od brojke 4890 prešli na 7980 , a ovi smradovi iz Nvidije su opet počeli s onim pokvarenim TI..., i šta sad..)
U glavnom fond mi je bio 2000 kn, sad je 1900kn:), šta ubost, može i rabljeno, najvažniji mi je odnos cijene i snage...
Sad, nisam balavac i ne dam 500 kn za 4 frejma, naprosto, to mi je preglupo...
| 3 | 560TI za 1000kn |
|---|---|
| 4 | 7950 rabljeni ak ima za do 2k |
| 10 | 660ti kad cijena bude ispod 2k |
| 0 | nešt drugo?(molim napisat) |
Pa da kad se drzite te cijene na globalnom trzistu koja je skroz nebitna jer mi kupujemo na hr trzistu. Moze ona vani kostat i 100 dolara kad je tu kod nas najjeftinija 2400.
da po tvojim mjerilima, donekle i po mojima ali trziste ce pokazati je li fail ili ne. ako se zelis kladit po virtualnu pivu, ja kazem da ce u slijedecih pola godine biti prodano vise 660Ti nego HD7950.
Ono sto je takodjer bitno, a nitko do sad nije spomenuo je i cinjenica da je 7950 vec dugo na trzistu a 660Ti je tek izasla. Kad je 560Ti izasla isprva se usporedjivala sa 6870 da bi se slijedecim updateom drivera priblizila 6950 i na kraju je presisala (takodjer je na ovom forumu u startu prozivana failom).
Za 7950 driveri su vec dosta optimizirani i moze se ocekivati tek neki manji napredak novijim verzijama BIOS-a i drivera dok 660Ti tek ceka pravu optimizaciju. Istina da je uska sabirnica ogranicava i da ce tesko moci znacajno napredovati na visokim rezolucijama ali do 1920x1200 bi moglo bit svasta.
HD6XXX serija je odavno izasla pa profitira novim 12.7 driverima, tako da to koliko je na trzistu nema veze sa mogucnosti profitiranja novim driverima.
Isto tako GTX560TI nikad nije bila brza od HD6950 nego podjednaka, nikad ju nije presisala jer su to ekvivalentne kartice.
Dakle kartica nije fail ali po meni nije bolji izbor, morao sam se javiti u temu jer vidim da su i bez mene krenula seruckanja po ATI-u.
No, dobre su obje kartice. Nego, moram već po stoti put spomenuti da je HD 7xxx serija izašla (pogotovo 7970 i7950) puno ranije od konkurencije i prodali su vjerojatno 5x više kartica nego što će ih prodati NVidija koja je; (rekao tko što hoće) falila s izlaskom, kasnila je, usrali su motku.
Normalno je da će se sad više prodavati 660Ti jer tko je htio dobru, brzu , overclockerski moćnu karticu, već je kupio HD 7950
Nije ju valjda sad lud prodavati da bi kupio 660 ti 
Pa da kad se drzite te cijene na globalnom trzistu koja je skroz nebitna jer mi kupujemo na hr trzistu. Moze ona vani kostat i 100 dolara kad je tu kod nas najjeftinija 2400.
A mi smo inače toliko ogromno i relevantno tržište, pa je u redu po cijenama u Hrvatskoj suditi poslovnu politiku jedne Nvidije.
Nego, stalno spomineš kako je to strašno skresani čip:
da lose je, jer je to potpuno skresani cip.
Čip je gotovo identičan kao i onaj na GTX-u 670 uz užu sabirnicu. Nije mi jasno što je tu toliko katastrofalno. U prošlim serijama već je GTX X70 imala užu sabirnicu i manje memorije od top modela X80. U ovoj seriji GTX 670 ima identičnu sabirnicu i količinu memorije, a kod GTX-a 660Ti je samo skresana sabirnica. GTX 560Ti je imala kompletno drugačiji (sporiji, lošiji!) čip, manje memorije i još užu sabirnicu od već skresane GTX 570.
Ljudi se "dive" zbog ovakvog poteza, a ti to smatraš lošim...
A mi smo inače toliko ogromno i relevantno tržište, pa je u redu po cijenama u Hrvatskoj suditi poslovnu politiku jedne Nvidije.
Nego, stalno spomineš kako je to strašno skresani čip:
da lose je, jer je to potpuno skresani cip.
Čip je gotovo identičan kao i onaj na GTX-u 670 uz užu sabirnicu. Nije mi jasno što je tu toliko katastrofalno. U prošlim serijama već je GTX X70 imala užu sabirnicu i manje memorije od top modela X80. U ovoj seriji GTX 670 ima identičnu sabirnicu i količinu memorije, a kod GTX-a 660Ti je samo skresana sabirnica. GTX 560Ti je imala kompletno drugačiji (sporiji, lošiji!) čip, manje memorije i još užu sabirnicu od već skresane GTX 570.
Ljudi se "dive" zbog ovakvog poteza, a ti to smatraš lošim...
ma da smo trziste od 5 ljudi nema veze jer tu kupujem, mislim kakve ti koristi imas od toga kolko ta kartica kosta vani? ajde pametnjakovici svi koji se ne slazete samnom objasnite sad to, znaci vi kad kupujete graficku ne odete vidjet kolko kosta kod nas nego pogledate globalne cijene i tako ocjenjujete isplativost? to tako nejde. ja kazem da 660ti po cijeni od 2400kn i puno vise nije uopce dobra kupnja i da su tu failali(neznam od kud nasim glupim trgovcima uopce da stave ovako visoku cijenu). da kosta oko 2 soma, bila bi best buy sto je gtx 560 ti bila, to sam ja ocekivo, best buy. a trenutni best buy je 7950 koja je jeftinija i jaca graficka, koji je onda razlog za kupovinu 660ti? a isto je s gtx670, ona je najjeftinija 3000 kn a 7970 kosta 3100 a jaca je hrpu puta. jednostavno su ovaj put nvidia kartice puno skuplje za ono sto nude, no tako je to prije i s nvidiom bilo, zar ne?
vec videno na 7770 OC power edition :p
dobra stvarcica
on topic 660ti je super grafa, jedino je cijena malo napuhana, ali to je uvijek tako kada tek izade, kada padne na 2k bice super
i to je stvar covjeka dali ce kupiti 7950 ili 660 ti, ako vise pasu driveri ili fikiza ice na nvidiu, ako zeli malo jacu kartu ili ju clockat ici ce na ati, ja bi osobno isao na nvidiu,makar bila malo slabija
Evo sad kad je izasla gtx 660 mogu rec da je 660 ti totalno glupa kartica. Cijena 660 je 1700 kn i dosta je blizu 660 ti po jacini. Bolja je od 7870 i tako je best buy.
Ja sam uzeo tu graficku 660, i mogu vam reci da nisam pozalio, kada pogledam temperaturu na 25 C i kada nesto igram najvise sam vidio na 49 C a ventilator mislim da je cak i ugasen ;), et tako grafa je zakon a i vrtio sam 3d mark rezultati su solidni za grafu 6850 sto je sasvim solidno jer nisam diro nista, pa eto tako ako se ko odlucinije pogrijesio
evo novi sam na forumu i nemam baš nekakvog znanja oko ovog....dali se isplati uzet gtx 660 na sadašnju matičnu p8h61-m..
procesor mi je i3 2100,kako bi se on ponašao uz tu grafičku...
hvala!