Jel nudi kompatibilnost s ARMv6 procesorima? Sjećam se da Fennec nije to imao.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Nemam smartphone još, pa ću morati da sačekam sa isprobavanjem mobilne Lije.
Damn. :(
Ma sumnjam, da su to htjeli, već bi u nekoj od beta verzija ili barem u konačnoj verziji to stavili.
yep, čini se da si u pravu...
malo sam izguglo
ARMv? and why is it important?
Quite simply it is the Processor used in phones. It is important to note
that the differences between ARMv6 and ARMv7 is effiency and the ability
to run many things on your phone within an application. The difference is
substantial, doubled, and tripled in some cases.
-tako da pretpostavljaam da neće radit za ARMv6 jer ne mogu onda sve mogućnosti iskoristiti, tj morali bi cijelu app downgrade-ati
Da, pretpostavljam da zato i nisu htjeli to raditi, nisu se htjeli odricati mogućnosti, a da su napravili ARMv6 verziju, vjerojatno ne bi bila ništa posebno u moru drugih browsera za razliku od verzije za ARMv7 (samo nagađam, nisam isprobao Firefox 4 za mobilne uređaje).
Jedan od developera je rekao da se moraju sarađivati sa Adobe-om oko Flash-a.
"I don't think there's a specific bug in Bugzilla about Flash for Android, but we do have people working on it. It probably won't happen until after the Firefox 4.0 release. We need to work with Adobe to get a version of Flash that works with Firefox for Android."
Uostalom ja bih za YouTube koristio WebM dok ne bude podrške za Flash.
A što se tiče ARMv6:
"The official Firefox builds use the Thumb-2 instruction set. This is a feature of ARMv7 processors which makes the code both smaller and faster.
To test Firefox on ARMv6 devices, we had to create builds with Thumb-2 disabled (hence "nothumb"). These builds will run on both ARMv6 and ARMv7 processors, but they are larger and slower. Since code size and speed are already big issues for us - especially on older or lower-end devices - we've decided these builds are not suitable for us to support officially (at least not until we succeed at improving size and speed in other ways).
Since we are not actively supporting or testing the nothumb/ARMv6 builds, they have many stability problems that don't exist in the ARMv7/Thumb-2 versions."
E hvala, baš me interesiralo točno zašto nisu napravili ARMv6 build.
Nazalost ali Firefox na Androidu je jako los. Spor, zahtjevan, nema flash itd...
Moj izbor je Opera Mobile, pa onda Dolphin mini.
(mob je Galaxy S + 2.2)
Jednako loša iskustva kao i forumaš prije mene imam i ja. Dosta sporiji od dolphina hd ili opere mobile.
Mob Desire HD.
desire HD i samo opera mini. brza, jednostavna a malo troši.
jučer sam skinuo FF za desire, i čak nije tako ni loš
meni osobno je bolji nego dolphin, a što se tice brzine mogu prožvakati njegovu "sporost"
Instalirao, pokrenuo dva test sitea, ne podržava flash, deinstalirao.
Je li i ovaj Firefox zauzima bar 150MB RAM-a kao i ovo smece na racunalu
Od svih tih browsera za Android najviše mi se sviđa browser koji dolazi sa stock romom. Nemam potrebu za raznim dodacima a i flash radi bez problema (jedini problem je što guta bateriju ko' blesav).
Zakon bi bio kada bi se lansirao Chrome za mobitele,malo bi trosio,bio fluidan i brz
Zakon bi bio kada bi se lansirao Chrome za mobitele,malo bi trosio,bio fluidan i brz
Siguran sam da bi ga Google ugurao u android da je takvo nešto moguće.
probao sam, i maknuo, jer je sporiji od svih browsera koje sam do sad probao, tako da ostajem i dalje na dolphinu, ali sviđa mi se ideja o chromeu na androidu :)
Je li i ovaj Firefox zauzima bar 150MB RAM-a kao i ovo smece na racunalu
to smece, kako ga ti nazivas, na racunalu zauzima otprilike isto rama kao i konkurencija tak da ne seri, i sta je 150MB ram-a u danasnje doba kad je neki standardni minimum 2GB+page file/swap
nažalost radi samo na ARMv7 upogonjenim Androidima