Pa zar vise nije logicno da je u vecine PC/laptopa usb utor namjesten tako da na sticku idu rupice gore, a na maticnim plocama idu u smjeru komponenti :S ... u pocetku sam znao okrenuti naopako... ali ovo...
Sljedece ce bit USB na daljinski,samo cemo trebat odredit fileove i priblizit ga na metar-dva i to je to.
samo 3-4 porta na laptopu??? ti mora da si apple user
To sam mislio za laptopre. Pa ne treba mi nešto više, ni tih 4 ne koristim. Tu i tamo 1 il 2 USB porta i 1 za video izlaz.
Šta ce mi više. Bluetoothom si spojim tipkovnicu i miša ako baš trebam, kamera mi je ugrađena kao i mikrofon,
Tu i tamo USB port koristim za spajanje nekog diska/flasha/mobitela i to je to. Zapravo su mi i ovi USBovi što imam
90% vremena prazni..
Ali nije bila poanta u broju ulaza/izlaza vec u njihovoj razlicitosti a ustvari više-manje istoj ulogi.
Ak te volje stavi si ti na laptop i 10 portova ak te to veseli samo onda ti netreba kucište sastrane, imat ces samo portove
da bolje prašina ulazi 
A i je Apple user, zašto cinit život kompliciranijim kad može biti jednostavan 
samo 3-4 porta na laptopu??? ti mora da si apple user
To sam mislio za laptopre. Pa ne treba mi nešto više, ni tih 4 ne koristim. Tu i tamo 1 il 2 USB porta i 1 za video izlaz.
Šta ce mi više. Bluetoothom si spojim tipkovnicu i miša ako baš trebam, kamera mi je ugrađena kao i mikrofon,
Tu i tamo USB port koristim za spajanje nekog diska/flasha/mobitela i to je to. Zapravo su mi i ovi USBovi što imam
90% vremena prazni..
Ali nije bila poanta u broju ulaza/izlaza vec u njihovoj razlicitosti a ustvari više-manje istoj ulogi.
Ak te volje stavi si ti na laptop i 10 portova ak te to veseli samo onda ti netreba kucište sastrane, imat ces samo portove
da bolje prašina ulazi 
A i je Apple user, zašto cinit život kompliciranijim kad može biti jednostavan 
ma jednostavno nije zabavno 
treba mi port za: video in, video out, barem 2 diska/flash memorije/mobitel, receiver od logi misa, printer, skener, tv/sat karticu, audio in, audio out
znaci bar jedno 10ak na laptopu obavezno
posebice u mraku, zna dogoditi kada pokušavamo neki USB uređaj utaknuti u utor na računala
Heh, ovo se meni često događa
Gluposti.
Kad će više Wireless Stick 
Sporo ta industrija nekako ide,
profit.
Gluposti.
Kad će više Wireless Stick 
Sporo ta industrija nekako ide,
profit.
ako se ne varam, intel je radio nešto na tome..
domet par desetak cm (vjerojatno i manje).. to bi bilo super
Odlična ideja! Bilo bi super za npr. USB hub i barem prednje portove na kučištu koji se često koriste, gdje ima dovoljno prostora za kvalitetnu (dugotrajnu) izvedbu.
Samo nek pocnu ovo koristit u maticnim i laptopima. Onda bih mu dao Nobelovu za mir u svijetu... 
[=XII=] {_.:BRUNO:._} ||| ''If something is hard to do, then it's not worth doing.'' Homer ||| Follow me - @bmarasovic
xD
kad može biti jednostavan 
ma jednostavno nije zabavno 
treba mi port za: video in, video out, barem 2 diska/flash memorije/mobitel, receiver od logi misa, printer, skener, tv/sat karticu, audio in, audio out
znaci bar jedno 10ak na laptopu obavezno
Ja trenutacno koristim 11...
Samo nek pocnu ovo koristit u maticnim i laptopima. Onda bih mu dao Nobelovu za mir u svijetu... 
Koliko sam samo puta udario sestru jer je rekla da "to" ne ide u "to" i jos se izderala na mene da me uvjereri...
Mehanički dijelovi -> veća vjerojatnost kvara pri učestaloj upotrebi
Kvar u nezgodnom trenutku -> sranje
Neznam uključit' usb, al' ne želim priznat -> lijen sam i i ne želim uopće imat veze s tim kako se šta utakne u računalo, samo nek' se utakne
Za sve ostalo tu je lijenost.
Neznam sorry ekipa, bez obzira što ovo jest odlična ideja koja se kako netko reče trebala možda odmah primjenjivati mislim da je moglo i jednostavnije bez obzira na sve. Ako se ne varam standard izgleda ovako:
_______
| 1 2 3 4 |
------------
|______|
Pinovi gore, plastika dole il' obrnuto svejedno.....
Zašto nije odmah od početka krenulo:
_______
| |
1 2 3 4
-----------
4 3 2 1
|______|
Pinovi obrnutog redoslijeda i na jednoj i na drugoj strani. Mislim da ni debljina nebi bila problem jer jednostavno bi mogli stanjit tu plastiku koja bi u ovom slučaju bila u sredini. Mislim da milimetar dva tamo vamo da je uspostavljen od početka standarda ne bi predstavljao problem danas na laptopima jer jednostavno drukčije ne bi ni poznavali, a i troškovi izrade bi bili svejedno prihvaćeni.
Da se razumijemo nema pojma o elektronici i zašto to mora biti tako kako jest al' mislim da je moglo i jednostavnije. Razumijem konektore za prijenos videa itd. jer imaju mnoštvo žica i gluposti koje su potrebne za prijenos kompleksnijih podataka ali nešto što treba samo gurat sirove 0 i 1 podatke čini mi se da je zakomplicirano bez potrebe.
Neznam možda u potpunosti griješim al' ako je već tražena jednostavnost mislim da je usb mogao biti i univerzalniji. Jednostavno mi se ovo sa mehanikom ne sviđa jer mehanika automatski pretpostavlja kvarove.
Ja trenutacno koristim 11... A jedina izlazna jedinica mi je monitor.
Nemaš zvučnike?
Zgodna stvarcica, i sam znam koliko puta stavljam usb na “sljepo“ pa ga okrecem, i okrecem. Uglavnom nista revolucijonarno, ali eto zgodno i korisno.
sad su se sjetili razvijati usb 2.0 mehanizam kad dolazi usb 3.0....
sad su se sjetili razvijati usb 2.0 mehanizam kad dolazi usb 3.0....
sorry, ali hahahahahahaha
nadam se da nisi ozbiljan? :D
USB 3 ima više kontakata. http://en.wikipedia.org/wiki/USB#Signaling
ocu rec, mogli su ovo izumiti dok se koristio usb 2.0 a ne sada kad se ionako sve vise prelazi na 3.0 i kad ce se ovaj izum sve manje koristit..
USB 3.0 se neće 'uhvatiti' barem još par godina među širem krugu korisnika. Kao prvo, većini i ne trebaju 'warp' brzine da prebace par slika i par word dokumenata s svojih stickova (stickovi do 8gb se mogu poprilično brzo 'napuniti' i 'isprazniti', te je u prosjeku 14-17 mb/s sasvim solidna brzina za učiniti isto. Osim toga, sva periferija poput tipkovnica, miševa i sl. nemaju potrebe za 3.0. I većina korisnika neće željeti zbog te novotarije kupovati nove matične ploče, a kupovinom nove ploče koja podržava 3.0 se mijenja i socket, onda kupovati novi procesor, novu memoriju itd. Tamo gdje je usb 3.0 najpoželjniji jesu prijenosni diskovi velikog kapaciteta (valjda je i zbog njih tako brzo nakon usb-a 2.0 i izbačen 3.0). Ne kažem da usb 3.0 neće uspjeti. Daleko od toga. To je logički slijed napretka usb-a i tako treba biti. Samo želim reći da će proći još koja godina da usb 3.0 postane rašireni standard.
Naravno jos ce se 2.0 dugo koristiti ne sumnjam u to al ipak mu se blizi kraj (s obzirom koliko dugo vec postoji) i tek sad su se sjetili ovog..
Mislim da bi bio puno korisniji izum da je izasao negdije 2003 otprilike, jer gledaj i na to da je ovo jos uvijek sve samo na papiru, jos uvijek se trazi kupac za izum.. znaci jos najmanje godinu dana u najboljem slucaju nece zazivit a za godinu dana ce se jos vise koristit usb 3.0 nego danas