Dvostruki USB

poruka: 50
|
čitano: 6.605
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Dvostruki USB".
17 godina
neaktivan
Dvostruki USB

Fora. Znam da već postoje neki stickovi kod kojih je ovo izvedeno. Doduše, ma nešto drugačiji način ali - izvedeno.

Kako da skinem hrpu filmova, programa i super ekstra igricu sa torrenta? Skinuo bi GTA IV, Windows Vista Super Enterprise Edition, AutoCAD 2011, neki program za uber modeliranje i pravljenje igara!

3 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Dvostruki USB

četvrta industrijska revolucija!

Moj PC  
29 0 hvala 0
15 godina
RE: Dvostruki USB
Neznam koliko nam je ovo potrebno,kao da je problem okrenut stick.Nije da okreces kamen od 10kg.A to ce sigurno malo bolje naplatit taj izum.
17 godina
odjavljen
Dvostruki USB

Još jedna ideja koju će kupiti Apple i rebrendirati kao iPort te zatim plasirati kao nešto tipa "Ponovno smo izumili USB" i masno naplatiti. Hebemti kapitalizam!!!

Ukoliko vam je mobitel u kvaru, ili ga želite prodati, zovite ovaj broj- 091 172 6697 ili posjetite stranicu- http://mobiservis.webs.com/
Moj PC  
53 1 hvala 0
18 godina
neaktivan
vexx5555 kaže...

Još jedna ideja koju će kupiti Apple i rebrendirati kao iPort te zatim plasirati kao nešto tipa "Ponovno smo izumili USB" i masno naplatiti. Hebemti kapitalizam!!!

Prije ce napravit port u koji nije potrebno fizici gurnut nesta nego samo prislonit i to se drzi, kao mag safe. ;)

Tvoj win ovo nemoze http://www.youtube.com/watch?v=3V6365NQrV0 // Win 7 na osx-u http://www.youtube.com/watch?v=Co5BnTQDh2A
18 godina
neaktivan
Dvostruki USB

Pa i nije bas najpametnije rjesenje. Cijela USB "uticnica" mora biti preko dva puta dulja da bi mogla sloziti dvije plocice i opruge i to bas nije zgodno za ugradnju u laptope gdje nema mjesta na maticnoj za to. Nema sanse da to prodje samo zbog dimenzija da ljudi ne bi morali okretati usb-eve. A druga losa stvar su pokretni djelovi. Opruge i plocice ce se potrgati nakon par mjeseci cesce upotrebe ili jednostavno zapeti unutar "uticnice".

0 11 hvala 0
17 godina
neaktivan

ne micu se plocice u "uticnici" nego u kablu, pise na strani uredaja (mobitel, mp3 player, flash memorija)

Poruka je uređivana zadnji put sri 26.1.2011 17:50 (vacs).
16 godina
Dvostruki USB

A fala bogu više - praktičnost iznad svega kažem ja a ne da čovik mora se slomit za uključit usb :)

En taro kaboom

3 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Igor101 kaže...

Pa i nije bas najpametnije rjesenje. Cijela USB "uticnica" mora biti preko dva puta dulja da bi mogla sloziti dvije plocice i opruge i to bas nije zgodno za ugradnju u laptope gdje nema mjesta na maticnoj za to. Nema sanse da to prodje samo zbog dimenzija da ljudi ne bi morali okretati usb-eve. A druga losa stvar su pokretni djelovi. Opruge i plocice ce se potrgati nakon par mjeseci cesce upotrebe ili jednostavno zapeti unutar "uticnice".

FAIL !

vacs kaže...

ne micu se plocice u "uticnici" nego u kablu, pise na strani uredaja (mobitel, mp3 player, flash memorija)

WIN !

17 godina
odjavljen
Dvostruki USB

Pitanje je kako su žice izvedene unutra, jer učestalo savijanje u tako malom prostoru bi im moglo jako skratiti vijek, a postoji i opasnost da se zapetljaju u oprugu ako dijele isti prostor. Drugi potencijalni problem je ukoliko postoji ikakva šansa da se kontakti na pročicama dotaknu jer bi to bio kratki spoj. Treća stvar koja mora biti rješena je da jedna pločica automatski ćim se krene uvačit zablokira drugu jer su na nekim kućištima prednji USB-ovi prilično na knap napravljeni, pa bi sila kojoj kontakti guraju pločicu mogla biti dovoljna da obe pločice odu zajedno.

Ako su svi ti problemi rješeni, onda mi se ovo čini kao jako dobra ideja.

Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.

5 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Dvostruki USB

Ovo se već zove pametan dizajn, a ne ona futuristička mazohistička prometala {#}

Moj PC  
5 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
MrBlc kaže...

Pitanje je kako su žice izvedene unutra, jer učestalo savijanje u tako malom prostoru bi im moglo jako skratiti vijek, a postoji i opasnost da se zapetljaju u oprugu ako dijele isti prostor. Drugi potencijalni problem je ukoliko postoji ikakva šansa da se kontakti na pročicama dotaknu jer bi to bio kratki spoj. Treća stvar koja mora biti rješena je da jedna pločica automatski ćim se krene uvačit zablokira drugu jer su na nekim kućištima prednji USB-ovi prilično na knap napravljeni, pa bi sila kojoj kontakti guraju pločicu mogla biti dovoljna da obe pločice odu zajedno.

Ako su svi ti problemi rješeni, onda mi se ovo čini kao jako dobra ideja.

Kakve žice u usb-, i kakav kratak spoj ako usb nema napajanja.

Jedini problem koji trenutacno vidim je taj što ima pomične dijelove

17 godina
odjavljen
struja kaže...

Ovakve žice:

Zica koja je fiksna u kućištu konektor je spojena na pokretne pločice Zica koja je fiksna u kućištu konektor je spojena na pokretne pločice
  A kratki spoj može nastati dok je konektor napola uštekan u USB - jedna pločica je već ostvarila spoj s napajanjem i podatkovnim linijama, a druga još nije do kraja uvućena. Naravno, ukoliko dizajn sadrži nekakav graničnik ili su kontakti uvućeni malo u pločicu, onda nema opasnosti.

Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.
Poruka je uređivana zadnji put sri 26.1.2011 18:34 (MrBlc).
17 godina
Dvostruki USB

ideja je  po meni odlicna, naravno ima nekih mana kako ste naveli vec,

ali posluzilo bi jer bi inace ima oba zdrava usb utora na kucistu s prednje

strane, moja bistra braca ih polomila...

Najbolji osjećaj je upala mišića........ Krema Foruma!!!
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
MrBlc kaže...
struja kaže...

Ovakve žice:

A kratki spoj može nastati dok je konektor napola uštekan u USB - jedna pločica je već ostvarila spoj s napajanjem i podatkovnim linijama, a druga još nije do kraja uvućena. Naravno, ukoliko dizajn sadrži nekakav graničnik ili su kontakti uvućeni malo u pločicu, onda nema opasnosti.

Ne vjerujem da bi stavili te žice na pomične dijelove, nego su fiksne na tiskanoj pločici. Isto ko i svaki usb kabel.

A svaki inžinjer koji bi tako složio zaslužio bi momentalan otkaz.

U svakom slučaju jako inteligentno rješenje, samo da ga ne useru 

Poruka je uređivana zadnji put sri 26.1.2011 18:41 (struja).
18 godina
neaktivan
Dvostruki USB

Vrlo dobra 'stvar' na koju se predugo čekalo...

Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Dvostruki USB

Cool ideja ali nece mi nešto znacajno promjeniti život {#}
Ugl.ono što mene zanima kod svih tih prikljucaka i što bi meni bilo revolucionarno je da postoji jedan jedini tip spajanja.

Šta ce mi DVI, USB, firewire, E-SATA, MiniDisplay port, Display port, Mini USB, Micro USB, serial port, paralel port, HDMI port,

3.5mm ulaz/izlaz, 2.5mm i da ne nabarajam dalje. I ovo je previše a uzmimo u obzir da postoji još bar 3-4 puta više standarada.

Sve što želim je da postoji jedan jedini tip ulaza i izlaza. Zar je to previše? Zar ne prenose svi oni samo 0 i 1? Ionako analogni 

prikljucci izumiru. A ne da na kompu/laptopu il nekom drugom uređaju imam na desetke portova od kojih možda 2-3 koristim

a ostale nikad. To bi bilo i ekološkije i ekonomčnije i lijepše. Da na laptopu imam 3-4 porta koji mogu radit sve ovisno o potrebi.

Eto nek je to npr.micro USB 3.0 ili nešto što se još lakše prištekava i nek nestane sva ta zbrka standarada, kablova i portova.

E to ja zovem revolucija!!! {#}

Mi osjećamo da je sve što radimo samo kap u oceanu. Ali ocean bi bio manji da nema te kapi.
Moj PC  
14 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Dvostruki USB

Ideja zbog koje će proizvodnja koštat (maaalo) više,a ustvari nepotrebna :/..

WP

0 0 hvala 0
18 godina

patentirat pri američkom zavodu za patente što prije.

i ako se stvar ulovi, kamatarit.. ako mogu oni, mogu i "oni".

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
16 godina
neaktivan
Dvostruki USB

Ideja se meni cini jako dobrom... svaka inovacija dobro dodje...

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
alen-c kaže...

Cool ideja ali nece mi nešto znacajno promjeniti život {#}
Ugl.ono što mene zanima kod svih tih prikljucaka i što bi meni bilo revolucionarno je da postoji jedan jedini tip spajanja.

Šta ce mi DVI, USB, firewire, E-SATA, MiniDisplay port, Display port, Mini USB, Micro USB, serial port, paralel port, HDMI port,

3.5mm ulaz/izlaz, 2.5mm i da ne nabarajam dalje. I ovo je previše a uzmimo u obzir da postoji još bar 3-4 puta više standarada.

Sve što želim je da postoji jedan jedini tip ulaza i izlaza. Zar je to previše? Zar ne prenose svi oni samo 0 i 1? Ionako analogni 

prikljucci izumiru. A ne da na kompu/laptopu il nekom drugom uređaju imam na desetke portova od kojih možda 2-3 koristim

a ostale nikad. To bi bilo i ekološkije i ekonomčnije i lijepše. Da na laptopu imam 3-4 porta koji mogu radit sve ovisno o potrebi.

Eto nek je to npr.micro USB 3.0 ili nešto što se još lakše prištekava i nek nestane sva ta zbrka standarada, kablova i portova.

E to ja zovem revolucija!!! {#}

Svi prenose 0 i 1 ali stvar je u tome koliko ih u sekundi moras prenjeti. Nije isplativo sve prebaciti na recimo Sata 3 koji je full brz zato jer je to skupo, a za misa ti netreba sata 3, usb 2.0 je taman :)

Bilo bi oke da DisplayPort ili HDMI zamijene sve ostale portove za sliku, i bude samo jedan jedini.

...Scooter Tuning is not A Crime!!...
18 godina
Dvostruki USB

Zašto je uopće USB izveden na ovaj komplicirani način?

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Dvostruki USB

moćno ali totalno nepotrebno

radeon rulz
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
struja kaže...

Ne vjerujem da bi stavili te žice na pomične dijelove, nego su fiksne na tiskanoj pločici. Isto ko i svaki usb kabel.

A svaki inžinjer koji bi tako složio zaslužio bi momentalan otkaz.

U svakom slučaju jako inteligentno rješenje, samo da ga ne useru

Mora postojati spoj između pomične pločice i fiksnog kučišta konektora jer pomična pločica ostvaruje spoj u konektoru u kojeg spajaš ovakav kabel. Osim žica, taj spoj se može izvesti i kliznim kontaktima. Čak može pločica koja nije u upotrebi služiti kao poveznica one koja je u upotrebi s kućištem.

Na običnom USB kabelu žice se leme direktno na kontakt koji je na pločici koja je u ovom slučaju klizna.

Postoji još jedan problem. Ovakva izvedba neće biti moguća za USB3.0, ali sve jedno će biti korisno za sve uređaje kojima ne treba brzina i snaga USB3.0, već je dovoljan USB2.0.

15 godina
neaktivan
Dvostruki USB

Meni bi ovo stvarno dobro došlo {#}

U 50 % slučajeva u brzini krivo okrenem USB, npr. kad treba prebacit domaći prije nego što nastavnik dođe. Ovo bi mi stvarno olakšalo situaciju jer mi već ide na živce kad svaki drugi put krivo uštekam USB.

Vidim da neki kažu da je moguće da ima poteškoća. Pa, nadam se da će se riješit i da ovo neće mnogo poskupiti proizvodnju. Ako se ovo rješenje uopće prihvati...

Budite dobri prema štreberima jer ćete možda jednog dana raditi za jednog od njih - Bill Gates / Avatar: http://crysa.deviantart.com/#/d27uod7
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
protjeran
alen-c kaže...

Cool ideja ali nece mi nešto znacajno promjeniti život  {#}

E to ja zovem revolucija!!!  {#}

samo 3-4 porta na laptopu??? ti mora da si apple user  {#}

http://www.erepublik.com/en/referrer/GrimyHR
Poruka je uređivana zadnji put sri 26.1.2011 22:04 (grimyHR).
16 godina
Dvostruki USB

Vrhunska stvar , ali to su trbali odmah napraviti!

srco
Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
vexx5555 kaže...

Znam da je spam, ali OMGF - ovo je definitivno post dana!

18 godina
neaktivan
Dvostruki USB

ideja je zgodna ali nije potrebna...

Ovo je moj potpis...
Moj PC  
2 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
Dvostruki USB

Ideja je sjajna samo se bojim da bi takve stickove mogli dodatno naplaćivati.

perodigitron
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice