Fora. Znam da već postoje neki stickovi kod kojih je ovo izvedeno. Doduše, ma nešto drugačiji način ali - izvedeno.
četvrta industrijska revolucija!
Još jedna ideja koju će kupiti Apple i rebrendirati kao iPort te zatim plasirati kao nešto tipa "Ponovno smo izumili USB" i masno naplatiti. Hebemti kapitalizam!!!
Još jedna ideja koju će kupiti Apple i rebrendirati kao iPort te zatim plasirati kao nešto tipa "Ponovno smo izumili USB" i masno naplatiti. Hebemti kapitalizam!!!
Prije ce napravit port u koji nije potrebno fizici gurnut nesta nego samo prislonit i to se drzi, kao mag safe. ;)
Pa i nije bas najpametnije rjesenje. Cijela USB "uticnica" mora biti preko dva puta dulja da bi mogla sloziti dvije plocice i opruge i to bas nije zgodno za ugradnju u laptope gdje nema mjesta na maticnoj za to. Nema sanse da to prodje samo zbog dimenzija da ljudi ne bi morali okretati usb-eve. A druga losa stvar su pokretni djelovi. Opruge i plocice ce se potrgati nakon par mjeseci cesce upotrebe ili jednostavno zapeti unutar "uticnice".
ne micu se plocice u "uticnici" nego u kablu, pise na strani uredaja (mobitel, mp3 player, flash memorija)
A fala bogu više - praktičnost iznad svega kažem ja a ne da čovik mora se slomit za uključit usb :)
Pa i nije bas najpametnije rjesenje. Cijela USB "uticnica" mora biti preko dva puta dulja da bi mogla sloziti dvije plocice i opruge i to bas nije zgodno za ugradnju u laptope gdje nema mjesta na maticnoj za to. Nema sanse da to prodje samo zbog dimenzija da ljudi ne bi morali okretati usb-eve. A druga losa stvar su pokretni djelovi. Opruge i plocice ce se potrgati nakon par mjeseci cesce upotrebe ili jednostavno zapeti unutar "uticnice".
FAIL !
ne micu se plocice u "uticnici" nego u kablu, pise na strani uredaja (mobitel, mp3 player, flash memorija)
WIN !
Pitanje je kako su žice izvedene unutra, jer učestalo savijanje u tako malom prostoru bi im moglo jako skratiti vijek, a postoji i opasnost da se zapetljaju u oprugu ako dijele isti prostor. Drugi potencijalni problem je ukoliko postoji ikakva šansa da se kontakti na pročicama dotaknu jer bi to bio kratki spoj. Treća stvar koja mora biti rješena je da jedna pločica automatski ćim se krene uvačit zablokira drugu jer su na nekim kućištima prednji USB-ovi prilično na knap napravljeni, pa bi sila kojoj kontakti guraju pločicu mogla biti dovoljna da obe pločice odu zajedno.
Ako su svi ti problemi rješeni, onda mi se ovo čini kao jako dobra ideja.
Ovo se već zove pametan dizajn, a ne ona futuristička mazohistička prometala 
Pitanje je kako su žice izvedene unutra, jer učestalo savijanje u tako malom prostoru bi im moglo jako skratiti vijek, a postoji i opasnost da se zapetljaju u oprugu ako dijele isti prostor. Drugi potencijalni problem je ukoliko postoji ikakva šansa da se kontakti na pročicama dotaknu jer bi to bio kratki spoj. Treća stvar koja mora biti rješena je da jedna pločica automatski ćim se krene uvačit zablokira drugu jer su na nekim kućištima prednji USB-ovi prilično na knap napravljeni, pa bi sila kojoj kontakti guraju pločicu mogla biti dovoljna da obe pločice odu zajedno.
Ako su svi ti problemi rješeni, onda mi se ovo čini kao jako dobra ideja.
Kakve žice u usb-, i kakav kratak spoj ako usb nema napajanja.
Jedini problem koji trenutacno vidim je taj što ima pomične dijelove
Ovakve žice:
A kratki spoj može nastati dok je konektor napola uštekan u USB - jedna pločica je već ostvarila spoj s napajanjem i podatkovnim linijama, a druga još nije do kraja uvućena. Naravno, ukoliko dizajn sadrži nekakav graničnik ili su kontakti uvućeni malo u pločicu, onda nema opasnosti.
ideja je po meni odlicna, naravno ima nekih mana kako ste naveli vec,
ali posluzilo bi jer bi inace ima oba zdrava usb utora na kucistu s prednje
strane, moja bistra braca ih polomila...
Ovakve žice:
A kratki spoj može nastati dok je konektor napola uštekan u USB - jedna pločica je već ostvarila spoj s napajanjem i podatkovnim linijama, a druga još nije do kraja uvućena. Naravno, ukoliko dizajn sadrži nekakav graničnik ili su kontakti uvućeni malo u pločicu, onda nema opasnosti.
Ne vjerujem da bi stavili te žice na pomične dijelove, nego su fiksne na tiskanoj pločici. Isto ko i svaki usb kabel.
A svaki inžinjer koji bi tako složio zaslužio bi momentalan otkaz.
U svakom slučaju jako inteligentno rješenje, samo da ga ne useru
Vrlo dobra 'stvar' na koju se predugo čekalo...
Cool ideja ali nece mi nešto znacajno promjeniti život 
Ugl.ono što mene zanima kod svih tih prikljucaka i što bi meni bilo revolucionarno je da postoji jedan jedini tip spajanja.
Šta ce mi DVI, USB, firewire, E-SATA, MiniDisplay port, Display port, Mini USB, Micro USB, serial port, paralel port, HDMI port,
3.5mm ulaz/izlaz, 2.5mm i da ne nabarajam dalje. I ovo je previše a uzmimo u obzir da postoji još bar 3-4 puta više standarada.
Sve što želim je da postoji jedan jedini tip ulaza i izlaza. Zar je to previše? Zar ne prenose svi oni samo 0 i 1? Ionako analogni
prikljucci izumiru. A ne da na kompu/laptopu il nekom drugom uređaju imam na desetke portova od kojih možda 2-3 koristim
a ostale nikad. To bi bilo i ekološkije i ekonomčnije i lijepše. Da na laptopu imam 3-4 porta koji mogu radit sve ovisno o potrebi.
Eto nek je to npr.micro USB 3.0 ili nešto što se još lakše prištekava i nek nestane sva ta zbrka standarada, kablova i portova.
E to ja zovem revolucija!!! 
Ideja zbog koje će proizvodnja koštat (maaalo) više,a ustvari nepotrebna :/..
patentirat pri američkom zavodu za patente što prije.
i ako se stvar ulovi, kamatarit.. ako mogu oni, mogu i "oni".
Ideja se meni cini jako dobrom... svaka inovacija dobro dodje...
Ugl.ono što mene zanima kod svih tih prikljucaka i što bi meni bilo revolucionarno je da postoji jedan jedini tip spajanja.
Šta ce mi DVI, USB, firewire, E-SATA, MiniDisplay port, Display port, Mini USB, Micro USB, serial port, paralel port, HDMI port,
3.5mm ulaz/izlaz, 2.5mm i da ne nabarajam dalje. I ovo je previše a uzmimo u obzir da postoji još bar 3-4 puta više standarada.
Sve što želim je da postoji jedan jedini tip ulaza i izlaza. Zar je to previše? Zar ne prenose svi oni samo 0 i 1? Ionako analogni
prikljucci izumiru. A ne da na kompu/laptopu il nekom drugom uređaju imam na desetke portova od kojih možda 2-3 koristim
a ostale nikad. To bi bilo i ekološkije i ekonomčnije i lijepše. Da na laptopu imam 3-4 porta koji mogu radit sve ovisno o potrebi.
Eto nek je to npr.micro USB 3.0 ili nešto što se još lakše prištekava i nek nestane sva ta zbrka standarada, kablova i portova.
Svi prenose 0 i 1 ali stvar je u tome koliko ih u sekundi moras prenjeti. Nije isplativo sve prebaciti na recimo Sata 3 koji je full brz zato jer je to skupo, a za misa ti netreba sata 3, usb 2.0 je taman :)
Bilo bi oke da DisplayPort ili HDMI zamijene sve ostale portove za sliku, i bude samo jedan jedini.
Zašto je uopće USB izveden na ovaj komplicirani način?
moćno ali totalno nepotrebno
Ne vjerujem da bi stavili te žice na pomične dijelove, nego su fiksne na tiskanoj pločici. Isto ko i svaki usb kabel.
A svaki inžinjer koji bi tako složio zaslužio bi momentalan otkaz.
U svakom slučaju jako inteligentno rješenje, samo da ga ne useru
Mora postojati spoj između pomične pločice i fiksnog kučišta konektora jer pomična pločica ostvaruje spoj u konektoru u kojeg spajaš ovakav kabel. Osim žica, taj spoj se može izvesti i kliznim kontaktima. Čak može pločica koja nije u upotrebi služiti kao poveznica one koja je u upotrebi s kućištem.
Na običnom USB kabelu žice se leme direktno na kontakt koji je na pločici koja je u ovom slučaju klizna.
Postoji još jedan problem. Ovakva izvedba neće biti moguća za USB3.0, ali sve jedno će biti korisno za sve uređaje kojima ne treba brzina i snaga USB3.0, već je dovoljan USB2.0.
Meni bi ovo stvarno dobro došlo 
U 50 % slučajeva u brzini krivo okrenem USB, npr. kad treba prebacit domaći prije nego što nastavnik dođe. Ovo bi mi stvarno olakšalo situaciju jer mi već ide na živce kad svaki drugi put krivo uštekam USB.
Vidim da neki kažu da je moguće da ima poteškoća. Pa, nadam se da će se riješit i da ovo neće mnogo poskupiti proizvodnju. Ako se ovo rješenje uopće prihvati...
samo 3-4 porta na laptopu??? ti mora da si apple user 
Vrhunska stvar , ali to su trbali odmah napraviti!
Znam da je spam, ali OMGF - ovo je definitivno post dana!
ideja je zgodna ali nije potrebna...
Ideja je sjajna samo se bojim da bi takve stickove mogli dodatno naplaćivati.