www.škola.hr
kako znaš da cure informacije pa još nije ni bila?
Istina je da su pitanja dosta teška!!!!
HOĆEMO LAKŠA PITANJA!!!!
Moja namjera nije bila da se žalim niti to činim, već da savjetima na osnovu svog iskustva pomognem ljudima koje to tek čeka.
A spomenuvši gimnaziju nije mi namjera bila istaknuti da sam eventualno više vrijedan (kao što si ti vjerojatno pretpostavio), već da završetkom gimnazije (ovisno koje - ja sam išao u jednu od najboljih) čovjek raspolaže većim znanjem (pod uvjetom da je uložio vrijeme i trud za svladavanje gradiva), nego završivši tehničku školu - ovdje izostavljam ''Ruđera'', on je više iznimka koja potvrđuje pravilo - tehničke škole (a mislim prvenstveno na elektrotehničke i strojarske, iz kojih su na strojarstvo dolazili ljudi koje sam spomenuo) jednostavno ne raspolažu dovoljno kvalitetnim profesorima, dostojnim kapacitetima za izvođenje nastave itd. da bi bili u istom rangu sa većinom gimnazija.
I budimo realni, većina upisanih u te škole su problematični slučajevi, koji u osnovnoj školi nisu imali dovoljno volje da svladaju onaj minimum koji se od njih tražio, te im je s obzirom na njihove rezultate preostalo jedino da upišu neku od strukovnih škola, koje se kod nas zaobilaze u širokom luku. U tim školama je isključivo (divlja) muška populacija i u tom okruženju jednostavno nije moguće kvalitetno sprovoditi nastavu. Puno je fizičkih obračuna, a nisu rijetkost ni fizičke prijetnje profesorima, koje rezultiraju poklonjenim ocjenama itd. Inače, profesori u tim školama rade u prosjeku 2 mjeseca- više od toga ne mogu izdržati. Zbog takve fluktuacije jednostavno nije moguće provoditi nastavni plan i predavati u kontinuitetu.
@macak:
Mislim da su iznimke oni koji bacaju klupe kroz prozor itd. a ne ja, i u mom razredu je bilo 2-3 idiota ali su pali odmah nakon prve godine tak da se to filtriralo, čuo si za nekoliko incidenata i odmah si zaključio da je većina polaznika Tesle divlje, to je itekako subjektivno zaključivanje, nema veze s izmišljanjem ali je subjektivno i predrasude tu imaju veliku ulogu. Moram te razočarat i reći ti da su ti "divljaci" nekolicina idiota i u svakom razredu ih je bilo 2-3 (većina drugih učenika ih prezire i ti "divljaci" odmah padnu prvi razred) kaj se tiče X. gimnazije ona je još i dobra prema IX. ali stvarno ima preglupih ljudi koji tamo prolaze bez problema, znanje potrebno za 2 je na jako niskoj razini.
Većina predmeta u gimnazijama se svodi na štrebanje odnosno učenje na pamet, inteligencija i nije baš presudna pa mislim da nemaju pravo uzdizanja u nebesa. Više cijenim kada netko shvaća neki predmet i jednostavno ga lako uči nego kad netko preko vikenda učeči par sati dnevno nauči recimo povijest sve napamet, dobi 5 i misli da je neka ekstra klasa učenika, elita... baš me zanima kako bi taj isti imao 5 iz Električkih Sklopova ili Digitalne Eletronike.
Ne mogu ja na forumu argumentirat svoje tvrdnje o učenicima X. gimnazije, trebao bi ih upoznati i odmah bi shvatio o čem pričam, vjeruj ne pričam napamet a za IX. gimnaziju imam još 5 puta više primjera jer tamo ide pola moje generacije iz osnovne.
Samo da ti kažem da je Ruđer u zadnjih nekoliko godina iza Tesle i po znanju i ponašanju pa ne znam zašto ističeš Ruđer, možda zato što si čuo nešto o Ruđeru i odmah o tome govoriš kao o činjenici... toliko o tvojoj objektivnosti.
Ne shvaćam kako sam ja iznimka kada su meni slični gotovo svi učenici moje škole i ponosan mogu biti samo na to što sam učenik te iste škole.
Nakon vrijeđanja i omalovažavanja nekog moraš očekivati odgovor odnosono raspravu/prepucavanje
@Horagio:
Selska je strukovna škola u Zagrebu, nisam mislio na škole na selu. Uostalom da sam i mislio na njih pravilno bi bilo napisati; seoske škole.
@Horagio:
Selska je strukovna škola u Zagrebu, nisam mislio na škole na selu. Uostalom da sam i mislio na njih pravilno bi bilo napisati; seoske škole.