Državna matura na webu

poruka: 37
|
čitano: 4.603
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Državna matura na webu".
17 godina
RE: Državna matura na webu
Pravilnika ima
www.škola.hr

kako znaš da cure informacije pa još nije ni bila?
Istina je da su pitanja dosta teška!!!!
HOĆEMO LAKŠA PITANJA!!!!
nije na nama da odlučujemo tko će umrijeti a tko živjeti.već da iskoristimo preostalo vrjeme najbolje što možemo.
17 godina
neaktivan
macak kaže...
macak kaže...

Moja namjera nije bila da se žalim niti to činim, već da savjetima na osnovu svog iskustva pomognem ljudima koje to tek čeka.

A spomenuvši gimnaziju nije mi namjera bila istaknuti da sam eventualno više vrijedan (kao što si ti vjerojatno pretpostavio), već da završetkom gimnazije (ovisno koje - ja sam išao u jednu od najboljih) čovjek raspolaže većim znanjem (pod uvjetom da je uložio vrijeme i trud za svladavanje gradiva), nego završivši tehničku školu - ovdje izostavljam ''Ruđera'', on je više iznimka koja potvrđuje pravilo - tehničke škole (a mislim prvenstveno na elektrotehničke i strojarske, iz kojih su na strojarstvo dolazili ljudi koje sam spomenuo) jednostavno ne raspolažu dovoljno kvalitetnim profesorima, dostojnim kapacitetima za izvođenje nastave itd. da bi bili u istom rangu sa većinom gimnazija.

I budimo realni, većina upisanih u te škole su problematični slučajevi, koji u osnovnoj školi nisu imali dovoljno volje da svladaju onaj minimum koji se od njih tražio, te im je s obzirom na njihove rezultate preostalo jedino da upišu neku od strukovnih škola, koje se kod nas zaobilaze u širokom luku. U tim školama je isključivo (divlja) muška populacija i u tom okruženju jednostavno nije moguće kvalitetno sprovoditi nastavu. Puno je fizičkih obračuna, a nisu rijetkost ni fizičke prijetnje profesorima, koje rezultiraju poklonjenim ocjenama itd. Inače, profesori u tim školama rade u prosjeku 2 mjeseca- više od toga ne mogu izdržati. Zbog takve fluktuacije jednostavno nije moguće provoditi nastavni plan i predavati u kontinuitetu.

... i sve što sam rekao stoji.
 ček, ti to mene prcaš u mozak il kaj???  Što su Tesla i Ruđer nego elektrotehničke škole???  Upravo za njih si rekao one gadosti koje me vrijeđaju....  stavljaš me u isti koš ko učenike selske, prvomajske itd. a po znanju, ponašanju i profesorima moja škola ne zaostaje nimalo za općim gimnazijama a od nekih je i bolja.  Sada bih molio tebe da čitaš sa razumijevanjema i prestaneš bit napuhani gimnazijalac koji misli da je uhvatio boga za jaja ak je upiso/završio  gimnaziju...  ko da smo mi šljam koji se htio upisati u gimnaziju ali jadni, necivilizirani i zaostali nismo dovoljno dobri za nju (naravno jedini način na koji funkcioniramo je čista sila)...   Mogao sam se upisati u gimnaziju ali NISAM HTIO, nije stvar u bodovima nego u tome što ja želim učiti i što me zanima. Imam bezbroj primjera u zgradi u kojoj se nalazi moja škola, kat iznad je X. gimnazija, kakvi ljudi tamo sve prolaze i što oni uče za 2 to je strašno nešto i onda još nakon svega dignu glavu i zamisle si da su neka viša rasa...
Strukove škole su sve osim gimnazija pa nemoj uspoređivat kruške s jabukama, teslu ili ruđer s frizerskom, drvodjelskom itd.
"Um caruje, Dundo Maroje..."
17 godina
neaktivan
unknown kaže...
Pravilnika ima
www.škola.hr

kako znaš da cure informacije pa još nije ni bila?
Istina je da su pitanja dosta teška!!!!
HOĆEMO LAKŠA PITANJA!!!!
 link ti ne radi

@zvjer - stavljaš me u isti koš ko učenike selske
To meni ide kao uvreda jer živim na selu? Pa mogao sam ja živjeti u gradu, al mislim da bi to samo pogoršalo moje uvjete za učenje :P
Einstein : Science is a powerful instrument. How it is used depends on man himself not on the instrument. A knife is useful for the lives of human beings, but it can also be used to kill.
17 godina
sori na krivom linku link ti se nalazi u vjestima koju komentiramo ali ako i se neda tražit.

http://drzavnamatura.skole.hr/matura

Jel se ti to HORAGIO ŠALIŠ :)
nije na nama da odlučujemo tko će umrijeti a tko živjeti.već da iskoristimo preostalo vrjeme najbolje što možemo.
17 godina
neaktivan
zv'jer2 kaže...
 ček, ti to mene prcaš u mozak il kaj???  Što su Tesla i Ruđer nego elektrotehničke škole???  Upravo za njih si rekao one gadosti koje me vrijeđaju....  stavljaš me u isti koš ko učenike selske, prvomajske itd. a po znanju, ponašanju i profesorima moja škola ne zaostaje nimalo za općim gimnazijama a od nekih je i bolja.  Sada bih molio tebe da čitaš sa razumijevanjema i prestaneš bit napuhani gimnazijalac koji misli da je uhvatio boga za jaja ak je upiso/završio  gimnaziju...  ko da smo mi šljam koji se htio upisati u gimnaziju ali jadni, necivilizirani i zaostali nismo dovoljno dobri za nju (naravno jedini način na koji funkcioniramo je čista sila)...   Mogao sam se upisati u gimnaziju ali NISAM HTIO, nije stvar u bodovima nego u tome što ja želim učiti i što me zanima. Imam bezbroj primjera u zgradi u kojoj se nalazi moja škola, kat iznad je X. gimnazija, kakvi ljudi tamo sve prolaze i što oni uče za 2 to je strašno nešto i onda još nakon svega dignu glavu i zamisle si da su neka viša rasa...
Strukove škole su sve osim gimnazija pa nemoj uspoređivat kruške s jabukama, teslu ili ruđer s frizerskom, drvodjelskom itd.
Kao prvo, ja sam lijepo rekao da iz onoga što sam napisao isključujem Ruđera.

Dalje, nisam uspoređivao strukovne škole na način koji si ti opisao - teslu s frizerskom, jer to nema smisla. Ja sam spomenuo učenike onih škola koji su upisali faks koji sam i ja upisao i naveo sam način na koji su oni ''upali''.

Nadalje, dao si primjer X. gimnazije u kojem si neargumentirano opisao polaznike te škole, ali mislim da pričaš napamet. Ja sam naime u toj gimnaziji završio prva dva razreda. Istina, kada sam vidio da profesori iz predmeta koji su meni bili bitni (obzirom da sam namjeravao upisati strojarstvo) nisu kvalitetni, tj. da neću steći kvalitetne temelje iz matematike i fizike, preselio sam u opću gimnaziju u Križanićevoj.

Ali te dvije godine koje sam proveo tamo stvorile su sliku koja ide u prilog mojem zapažanju o učenicima strukovnih škola kao što je Tesla i sl. Ja sam objektivna osoba i nemam razloga izmišljati stvari ili ih prikazivati onakvima kakve nisu. Međutim, uvjerio sam se da su većina njih divljaci koji su npr. bacali klupe i stolce kroz prozor, potrgali lift u više navrata, palili knjige po WC-ima, pušili travu u školi itd. A vjerujem da je ljudima poznato da u toj školi postoje i svakodnevna fizička zlostavljanja - jednog učenika su svojevremeno objesili na vješalicu na zidu, a primjera ima još...

Moram istaknuti da su pojedinci na određenim natjecanjima ostvarili zapažene rezultate, ali većina su divljaci koji se samo skrivaju iza njih.

Razumijem da te činjenice koje sam iznio pogađaju kao pojedinca koji pohađa tu školu, pogotovo ako se ne prepoznaješ u (ne)djelima koje sam naveo. Ali, u tom slučaju ne moraš se brinuti, budi ponosan kao iznimka.

Za kraj mogu samo reći da sam rekao sve što sam mislio na ovu temu, mislim da nije primjereno da koristimo ovo mjesto za međusobno prepucavanje. A i nemam više vremena za prepucavanje s klincima. Jednog dana ćeš sazrijeti, i kada to sve bude iza tebe moći ćeš objektivno sagledati sve ovo.

17 godina
neaktivan
Državna matura na webu

@macak:

Mislim da su iznimke oni koji bacaju klupe kroz prozor itd. a ne ja, i u mom razredu je bilo 2-3 idiota ali su pali odmah nakon prve godine tak da se to filtriralo, čuo si za nekoliko incidenata i odmah si zaključio da je većina polaznika Tesle divlje, to je itekako subjektivno zaključivanje, nema veze s izmišljanjem ali je subjektivno i predrasude tu imaju veliku ulogu. Moram te razočarat i reći ti da su ti "divljaci" nekolicina idiota i u svakom razredu ih je bilo 2-3 (većina drugih učenika ih prezire i ti "divljaci" odmah padnu prvi razred) kaj se tiče X. gimnazije ona je još i dobra prema IX.  ali stvarno ima preglupih ljudi koji tamo prolaze bez problema, znanje potrebno za 2 je na jako niskoj razini.

Većina predmeta u gimnazijama se svodi na štrebanje odnosno učenje na pamet,  inteligencija i nije baš presudna pa mislim da nemaju pravo uzdizanja u nebesa. Više cijenim kada netko shvaća neki predmet i jednostavno ga lako uči nego kad netko preko vikenda učeči par sati dnevno nauči recimo povijest sve napamet, dobi 5 i misli da je neka ekstra klasa učenika, elita...  baš me zanima kako bi taj isti imao 5 iz Električkih Sklopova ili Digitalne Eletronike.

Ne mogu ja na forumu argumentirat svoje tvrdnje o učenicima X. gimnazije, trebao bi ih upoznati i odmah bi shvatio o čem pričam, vjeruj ne pričam napamet a za IX. gimnaziju imam još 5 puta više primjera jer tamo ide pola moje generacije iz osnovne.

Samo da ti kažem da je Ruđer u zadnjih nekoliko godina iza Tesle i po znanju i ponašanju pa ne znam zašto ističeš Ruđer, možda zato što si čuo nešto o Ruđeru i odmah o tome govoriš kao o činjenici...  toliko o tvojoj objektivnosti.

Ne shvaćam kako sam ja iznimka kada su meni slični gotovo svi učenici moje škole i ponosan mogu biti samo na to što sam učenik te iste škole.

Nakon vrijeđanja i omalovažavanja nekog moraš očekivati odgovor odnosono raspravu/prepucavanje

@Horagio:

Selska je strukovna škola u Zagrebu, nisam mislio na škole na selu. Uostalom da sam i mislio na njih pravilno bi bilo napisati; seoske škole.

"Um caruje, Dundo Maroje..."
Poruka je uređivana zadnji put ned 14.9.2008 22:05 (zv'jer2).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
zv'jer2 kaže...

@Horagio:

Selska je strukovna škola u Zagrebu, nisam mislio na škole na selu. Uostalom da sam i mislio na njih pravilno bi bilo napisati; seoske škole.

Samo sam se šalil :)
Einstein : Science is a powerful instrument. How it is used depends on man himself not on the instrument. A knife is useful for the lives of human beings, but it can also be used to kill.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice