Ljubitelji proširenja : Welcome to paradise !

Ja sam prešao na Firefox Auroru i super me služi. 

Hvala, neki smo već par dana u raju. Standardni raj savi dobro funkcionira a i s proširenim nema nikakvih problema. 
Moram probati nove CSS funkcije.
Koliko sam obavešten, od FF12 se menja sistem nadogradnji tako što je za to od sada zadužen servis, tako da FF sada može da vrši update potpuno u pozadini, bez UAC ili bilo kakvih drugih upozorenja.
A gdje je nestala AdBlockova traka.
Tu je:
ftp://ftp.mozilla.org/pub/mozilla.org/firefox/releases/12.0/win32/
Ukoliko vas hebu sitnice (kao mene) i želite da podsjetnik na instaliranje Chromea nestane sa Google homepagea
jednostavno kao homepage umjesto www.google.hr upišete http://www.google.com/webhp?hl=hri riješite se toga.Ukoliko želite da podsjetnik na instaliranje Chromea nestane sa Google homepagea ...
Zanimljivo. Ja sam samo kliknuo iksić u gornjem desnom uglu podsjetnika :)
Ukoliko vas hebu sitnice (kao mene) i želite da podsjetnik na instaliranje Chromea nestane sa Google homepagea jednostavno kao homepage umjesto www.google.hr upišete http://www.google.com/webhp?hl=hri riješite se toga.
Jednom kada stisneš x to ti ostaje zabilježeno u cookieju i nema više problema.
Meni je FF naštiman da mi briše kolačiće tako da za mene ne pali vaša fora:)
Jednom kada stisneš x to ti ostaje zabilježeno u cookieju i nema više problema.
Da, ako ne čistiš cookie...
Znas koliko otkrivas s ovom izjavom? Cini se da nisi svjestan.
Ukoliko vas hebu sitnice (kao mene) i želite da podsjetnik na instaliranje Chromea nestane sa Google homepagea jednostavno kao homepage umjesto www.google.hr upišete http://www.google.com/webhp?hl=hri riješite se toga.
Ili koristite zadanu početnu stranicu koja i onako koristi Google (osim ako nije onaj Bing Firefox). 
Ja izbrišem cookije svakih po godine - godinu, kad mi padne na pamet. Ne mogu brisat nonstop kad mi za bezbroj siteova trebaju za razne korisne stvari (logine, site settingse itd.). Ipak ih ponekad rijetko izbrišem jer se svakakvog smeća nakupi unutra. Nevjerovatno da browseri dopuštaju svakom kretenskom siteu da unutra trpa šta god oće. Bilo bi zgodno da mogu stavit da pobriše sve cookije osim cookija sa siteova koji su mi u favorites, tako ne bi izgubio ništa korisno a riješio bi se smeća. Možda i ima takva opcija u novijim verzijama Firefoxa, nemam pojma.
upravo zbog toga bi i trebala palit ova fora, staviš ovu stranicu umjesto početne i eto ga...
A šta sam to toliko bitno otkrio?
upravo zbog toga bi i trebala palit ova fora, staviš ovu stranicu umjesto početne i eto ga...
Kad sam napisao poruku mislio sam na foru da kad jednom kliknem na X tamo gdje se nudi instaliranje Chromea da mi kolačići to zapamte ali pošto se meni pri zatvaranju FF-a automatski brišu to mi ne igra.
Koliko sam obavešten, od FF12 se menja sistem nadogradnji tako što je za to od sada zadužen servis, tako da FF sada može da vrši update potpuno u pozadini, bez UAC ili bilo kakvih drugih upozorenja.
Kaj taj servis radi nemam poima za sad,
no mnogi koji nemaju kontrolu na bitnim sitnicama u Realtime na Windowsima to nisu niti primjetili sigurno.
Pa hebemu govori bre engleski da te ceo svet razume... 
Kad neko kaže cookiji odmah pomislim na opće poznati informatički pojam. Kad neko kaže kolačići ja odmah počnem sliniti i ogladnim jer mi padaju na um slike svakavih kremastih slastica sa vanijlijom i čokoladom... 
A tako isto sa svim tim ostalim informatičkim "prijevodima", uvijek se moram misliti djelić sekunde da bi se sitio šta je to ustvari...
Ja izbrišem cookije svakih po godine - godinu, kad mi padne na pamet. Ne mogu brisat nonstop kad mi za bezbroj siteova trebaju za razne korisne stvari (logine, site settingse itd.). Ipak ih ponekad rijetko izbrišem jer se svakakvog smeća nakupi unutra. Nevjerovatno da browseri dopuštaju svakom kretenskom siteu da unutra trpa šta god oće. Bilo bi zgodno da mogu stavit da pobriše sve cookije osim cookija sa siteova koji su mi u favorites, tako ne bi izgubio ništa korisno a riješio bi se smeća. Možda i ima takva opcija u novijim verzijama Firefoxa, nemam pojma.
Probaj kontrolisati kolačiće (ne jestive, već cookies) preko ove mogućnosti: about:permissions
Probaj kontrolisati kolačiće (ne jestive, već cookies) preko ove mogućnosti: about:permissions
Proba san sad to i ništa ne radi, za razliku od npr. about:config, biće je to za novije verzije Firefoxa... Ali inspiriran tvojom idejom sam pogleda malo u opcije i vidim da mogu zabraniti ili dozvoliti svim siteovima postavljanje cookija, i onda napraviti listu iznimki. Dakle mogao bi svima zabraniti i onda ručno dozvoliti svim siteovima iz favoritesa. Međutim to ipak treba posla a ne da mi se sad to raditi... 
Kad sam napisao poruku mislio sam na foru da kad jednom kliknem na X tamo gdje se nudi instaliranje Chromea da mi kolačići to zapamte ali pošto se meni pri zatvaranju FF-a automatski brišu to mi ne igra.
Ekstenzija Remove it Permanently ili popularno R.I.P trajno uklanja sve reklame s foruma
i s par klikova i tog dosadnog nametnika što se pojavljuje u gornjem desnom kutu.
Samo pod RIP Advanced odaberete Remove from all similar pages i reklama nema 
Kako narihtat u 12-ici da mi zapamti veličinu slova na stranicama? Za svaki novi otvoreni tab ili stranicu on mi smanji font na jedva čitljiv.
Ekstenzija Remove it Permanently ili popularno R.I.P trajno uklanja sve reklame s foruma
i s par klikova i tog dosadnog nametnika što se pojavljuje u gornjem desnom kutu.
Samo pod RIP Advanced odaberete Remove from all similar pages i reklama nema 
Kako se to razlikuje od adblocka?
Instaliraj pa se malo poigraj.
Ne znam kako bih ti objasnio, no negdje je adblock bolji, ali meni većinu bannera RIP uklanja bolje a i radi na ovom forumu. 

Instaliraj pa se malo poigraj.
Ne znam kako bih ti objasnio, no negdje je adblock bolji, ali meni većinu bannera RIP uklanja bolje a i radi na ovom forumu. 

Pa zato i pitam, jer mi se ne da instalirati :D
Adblock radi perfektno na ovom forumu, stovise toliko perfektno da ponekad osjecam griznju savjesti :D
Takoder uklanja i sve bannere (pa i to su reklame, lol) tako da mi uopce nije jasna izjava da RIP uklanja bannere "bolje", isto tako je moguce i dodavati nove filtere kojima mozes blokirati bilo koju skriptu, sliku, css, frame i jos svasta...
Tako da mi nije jasno koliko mocniju i bolje ekstenziju od adblocka uopce mozes napraviti.
Negdje sam ovdje pročitao da ad block na ovom forumu ne šljaka pa ga nisam ni isprobavao na Bug forumu 
Negdje sam ovdje pročitao da ad block na ovom forumu ne šljaka pa ga nisam ni isprobavao na Bug forumu 
Tako pise i u napomeni pri pisanju posta, ali ja do sada niti jedan problem nisam primjetio.
Sorry ako ispadam kao da naturam adblock, sada sam malo citao o toj tvojoj ekstenziji i usput nasao nesto slicno od tvoraca adblocka zvano "element hiding helper". U biti, jelte, glavna razlika izmedu tog dvojca i adblocka je sto su ovi kao inituivniji za skrivanje random stvari po stranicama, a adblock je "nespretan". Kako kome, ja se navikao... :P
Misterij oko toga cemu R.I.P sluzi je rijesen :D