Dobra prodaja Viste

poruka: 42
|
čitano: 3.634
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Dobra prodaja Viste".
17 godina
neaktivan
RE: Dobra prodaja Viste

Ne, ne nudi prozirnost (samo) nego i potpuno vektorski interface i hardverski ubrzani. Ne radi ništa sporije od Compiza i ne traži ništa snažniji hardver. DirectX9 kartice traži isključivo zbog featura koje uključuje 9. iteracija DirectX API-a, a ne zbog memorije ili snage kartice.

Ako ti je netko rekao da ti treba bijesna grafička za Aero, taj je ili idiot ili prodavač koji ti želi na ime Aera prodati hardver (a bilo ih je koji su uvjeravali ljude da im treba i DirectX10 grafička kartica).

Dobar OS ne radi od handhelda do super računala jer je to nemoguće. Postoje različite verzije sličnog OS-a koje rade tako (Windowsi za handheld, Windowsi za slaba, jaka, za clustere itd.).

Dobar korisnički OS je onaj OS koji relativno dobro/optimalno radi na najvećem spektru različitih konfiguracija, gdje prvo mjesto isključivo drže Windowsi, a tek onda Linuxi. BSD-ovi, Solaris, OSX itd. su iznimno hardverski ograničeni u odnosu na Linux, a kamoli Winse.

If it's sent by ship then it's a cargo, if it's sent by road then it's a shipment.
17 godina
neaktivan
Analord kaže...

Istina je da je AERO najneoptimiziraniji bloatware koji je svijet vidio. Uopce se ne skalira, radi  na isljucivo na dobrim grafickim karticama (256mb il bolje u zadnjih par godina)

Neistinito, meni aero sasvim dobro radi na integriranom grafičkom chpsetu Intel Q33 Express sa 128 MB.
17 godina
protjeran

Aha, zato sto radi dobro sa intergriranim intelima upravo na vecini takvih laptopa dolazi vista home basic il sl derivat bez njega....

Intelica radi ok jer ima shared memoryu shemu. Znaci tvoja kartica mozda fiziciki ima 128 megi no trosi puno vise od toga ne brini.

Isto tako, ukoliko se aero ne treba jaku graficku karticu, zasto se prilikom full screen opengl/dx igrica/aplikacija taj isti aero iskljucuje ?

Zasto iskljucivat ako nista ne trosi ?

Ja doma na nvidia za 300kn imam compiz i igram quake wars enemy teritory sa neznatim fpsovima manjim nego kada je ugasen 3d window manager.

Naxeem

to sto kazes da je window nas prvom mjestu po supportu hardware-a nije tocno.

linux, unix i sl. derivati podrzavaju puno vise apstraktnog hardware-a nego windowsi. Slobodno provjeri tu informaciju.

Da ne pricam da je podrzano outofthebox, bez instalacije ikakvih drivera.

Bas sam imao priliku susrest se sa Home basic laptopom od frenda, koji radi zaista lose.

RAdi se o nekom hp celeronu 2ghz, sa intergriranom intelicom i gigom rama koji su dosli sa win-om gore navedenim. Nije prestar, al windowsi se strasno vuku....

Upozoravam da je ovdje rijec o korisniku koji zaista nema pojma sto stisnit podesit itd. dakle trazi da mu stvari samo rade.

Uvalio sam mu ubuntu (8.04) stavio live cd, i radilo je sve outofthebox odmah (grafika, wireless itd.), te ga instalirao.

Zanima me kako ce taj ubuntu izgledat za 2 mjeseca s obzirom da se radi o 'neznalica' korisniku ? Odmah cu ti rec, isto :)

17 godina
neaktivan

Dobra... :)

MacOSX radi već je l to 6-7 godina, u biti otkad je XP-a sa sučeljem koje, možda nije skroz isto kao Aero, no radilo je na G4-mašinama s 400 MHz i 128 MB SDRAM-a, ugodno i bez problema i još se moglo radit nešto konkretno na takvoj mašini. Ono što grafičari standardno rade. I to je bilo 2001. ili 2002.

Sučelje Viste podsjeća na njegovo, ikone su ušminkane kao i tu, ClearType radi na Macu još od tad bez zamjerke.

OS je surađivao s grafičkom u skladu s njenim mogućnostima, ne bih bio siguran je li koristio njen 3D ili nije...

Tako da su mogli i Vistu napraviti da radi inteligentnije i ne traži zvjerine. Ako nemaš Aera, imaš XP koji radi sporije i na kojem ne rade neke stvari...

17 godina
neaktivan
Analord kaže...

Istina je da je AERO najneoptimiziraniji bloatware koji je svijet vidio. Uopce se ne skalira, radi  na isljucivo na dobrim grafickim karticama (256mb il bolje u zadnjih par godina)

Citiram ponovno.
Neistinito, radi i na integriranim grafičkim karticama, sa manje rama.
17 godina
neaktivan

Htio sam nešto odgovoriti, ali mislim da je besmisleno. Krenem li objašnjavati ispast će samo svađa. Bah. OK, kako hoćeš: sve grafičke kartice rade na Linuxu, sve mrežne kartice, sve zvučne kartice, svi printeri, svi raid kontroleri, svi scsi kontroleri, svi fotoaparati, svi usb stickovi, sve video kamere... sve to na Linuxu radi odlično, a na Visti se ni ne "vidi".

Kako hoćeš. ja odustajem.

If it's sent by ship then it's a cargo, if it's sent by road then it's a shipment.
Poruka je uređivana zadnji put sri 14.5.2008 15:13 (naxeem).
17 godina
protjeran

Nisam uopce rekao da sve radi na linux.

Ali da radi vise hardware opskurnog konkretno (znaci ne samo desktop racunala) to je cinjenica.

17 godina
neaktivan

)

I one price o racunala idu dalje, kupi dual kor i jos 2 gb rama jednostavno ne stoje.

Dobar os radi od palma do super-racunala, odnosno skalira se potrebama jel :)

Analorde,za tebe je vrijeme trebalo stati prije 10 godina.Nema tehnološkog napretka,igramo igre bez fizike,efekata,samo odbijamo lopticu s jednog kraja ekrana na drugi.Čovječe,današnje aplikacije,igre i ostalo što nam uljepšava život traže hardwerski pomak naprijed.Gdje XP staje,vista nastavlja.Nešto će opet biti i nakon viste.Nema stajanja,show must go on.
17 godina
protjeran

A toga nema u drugim os-ovim ? :)

17 godina
neaktivan
naxeem kaže...
 Imaš li neki screenshot Aera i OSX-a gdje izgledaju slično? Jer, evo, ja upravo imam Macbook s Leopardom i Vistu ovdje pred sobom i apsolutno ne vidim sličnost. Ni blizu.

Što se sigurnosti tiče, ne radi se tu samo o virusima, a vjeruj ni da za viruse i ne moraš znati. Ja ću napisati website i nećeš ni znati da je maliciozan i skupit ćeš nešto. Čak ne moraš ti doći na taj sajt direktno.
Uz viruse, postoji jako puno "security" stvari direktno vezanih uz zaštitu aplikacija, rootkitova i sl. Raspoloživa količina načina za infekciju je tolika da za 50% nisi nikad ni čuo. Tu antivirusi ne pomažu, kao što ne pomaže ni popupblocker, a ni firewall.

Nemam... a moje se opazanje bazira na tome da sam 2 puta u zivotu vidio taj doticni Mac OS, i kad se prvi put upalio Aero, PRVA stvar koja mi je pala na pamet je Mac OS... toliko...

A stvarno ti si rasadnik para... sad imas i Macbook... unbelivable... da nemas mozda i neki cluster sa par 100 procesora usput da ga benchmarkiras na Visti?? mozda na takvom kompu cak radi normalno... LOL

Ozbiljno, cak ni ne moram doc na sajt direktno?  a moram bit ukljucen na net ili ce mi sam doc preko napajanja??  jao... netko je previse gledao hackere & drustvo... u svakom slucaju ako prodje hadrware firewall i onda software firewall, uz jedan "proprietary" software koji smo dobili svi u firmi (nesto kao antivirus-firewall u jednom) a da si tako dobar programer kao sto glumis tu da jesi sigurno ne bi imao toliko postova nego bi radio KORISNE stvari.. i vjerojatno ne bi radio kod nas... jer postoje 2 tipa programera... 1) Idealista koji je open source fanatic   2)kapitlista kojemu je jedina zelja u zivotu namlatit cim vise para...
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...

...Kako hoćeš. ja odustajem....

Ne mogu vjerovat da sam i tako nesto dozivio...
17 godina
neaktivan

Tebe stvarno bijes hvata kad se zajapuriš?:) Čim sam ti završio odgovor na onu temu i refreshao, eno vidim ti si kao mahnit potražio prastaru temu i iskopao je da malo kenjaš po meni. LOL :D Fascinira me tvoja srčanost!

Nego, macbook sam sasvim slučajno imao pored sebe. Uglavnom mislim da je preskup za ono što daje.

Antivirus i firewall u jednom? Vjerovao ili ne, ali to je paket s antivirusom i firewallom. :) - Što se tiče tog tvog "hardverskog" firewalla, baš me zanima koji to model imaš i kako radi. Ima li možda po jedan ethernet konektor za svaki port? :)

Svaka čast open sourceu, free softwareu, kapitalistima, socijalistima, komunistima i sličnima, ali da bi ti bio sposoban za raspravu o ovoj temi, moraš prvo naučiti da:

open source != free software

open source != dobrotvorni rad

kapitalisti != ljudi bez želja osim želje za novcem.

Firewall je software koji služi filtriranju prometa u mrežnom okruženju. Nikakve veze s virusima nema.

Antivirus je software koji različitim algoritmima skenira mrežni promet direktno (datagrame) ili datoteke u potrazi za malicioznim kodom ili takvim patternima.

Knjigu u ruke Lightning jer ako ne kreneš učiti, zauvijek ćeš ostati idealist i fanatik bez para.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice