Big Brother za IT morone

poruka: 138
|
čitano: 22.103
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Big Brother za IT morone".
18 godina
Big Brother za IT morone

Kao i u 99% ostalih Maštrukovih tekstova koje sam pročitao, i ovdje je isti slučaj: sve napisane informacije su ispravne i drže vodu. Ne znam tko bi zdrave pameti mogao proturiječiti napisanim činjenicama (bez obzira radi li se o Apple idolopokloniku ili vulgaris Bugovom čitattelju): precijenjeno, skupo, maksimalno ograničeno, uz dodatnu naplatu praktički svega osim, valjda, browsera... 

Ali nakon iznošenja tih ionako dobro poznatih (i ruku na srce - već dobrano izlizanih podataka i fraza), autor radi ono što mu ide najlošije: svojim djetinjastim komentarom, nekakvim "iskreno bezobraznim" tonom docira i tumači šta je krivo a što pravo - ponovo uvlačeći poliTičare, ministre itd.. (začudo nisam pronašao riječ "uhljeb" u tekstu). Meni osobno prilično bez veze, isforsirano i bez poante - tek da se dodatno obnovi status megahejtera. Šteta...

No, kao što u tekstu piše: " Jednostavno - moroni vulgaris imaju Big Brother, IT moroni imaju Apple....." - tako valjda i kolumnisti moroni imaju nešto svoje (šteta što je u pitanju baš BOL)...

6 4 hvala 2
13 godina
neaktivan
Re: Big Brother za IT morone
Ljudsko neznanje je nešto što me jako ljuti. Glupost je kada sebi ne možeš pomoći, ali je neznanje vlastiti izbor da se nešto ne razumije.

1 1 hvala 0
15 godina
Big Brother za IT morone

za clanak.

They have descended from heavens in fire chariots, and made humans on their own image.
Poruka je uređivana zadnji put ned 13.9.2015 16:58 (lmutak).
Moj PC  
5 1 hvala 0
10 godina
neaktivan
Big Brother za IT morone

Mislim da je članak subjektivan i čak uvredljiv te nema baš neku novinarsku vrijednost više podsjeća na neki članak na nekom blogu ili facebook profilu.

Čitam Vas od prvog broja znaći podugo. Još uvijek svaki dan pročitam članke ujutro i navečer. Komentari i recenzije vezane za Apple proizvode su postale u najmanju ruku neprofesionalni da ne koristim druge rijeći. Podsjećaju na djećje školske uradke i tu ću stati sa kritikom.

Lagano mi puca k..... koji je po Vama, Njemu ili po Peri najbolji telefon, tablet, Računalo, LapTop ako niste u stanju objektivno napisati specifikacije samoga uređaja, neke vrijednosti, pozitive i negative nemojte pisati ni subjektivna mišljenja kao npr. uređaj je odvratan jer je pink boje i zato je fuj, nemojte ga nikad kupiti.

Takva mišljenja su kao prdež, svi ga imaju i samo njima odgovara. 

Da li Apple proizvodi vrijede tu cijenu u HR? NE! iz više razloga! Da li su preskupi to je stvar od osobe do osobe te prema tome svaki komentar suvišan.

Da li Apple proizvodi šire piratstvo?

Da li je Apple-u korisnik bitan?

Da li su revolucionarni?

Da li je uredu što iphone procesor je dvojezgreni a od konkurencije ide čak na 16 jezgri sa skoro istim rezultatom? Mislim da je uredu ali fujjjjjjjjjj ima samo 2 jezgre.......

Ajmo se samo podsjetiti novinarskih članaka o 64 bitnom procesoru u Iphonu, o izjavama Microsoft-a o Ipad-u, o Apple Watch-u itd. Sada je tema AppleTV u prvom planu. Ako jedan novinar ne može napraviti jedan ozbiljan članak sa specifikacijama, vrijeme dolaska na tržište, cijenom, nekakvim prognozama na svjetskom tržištu te usporediti ga kako će se pojaviti na našem. J... ga

Mislim da bi bilo uredu i saznati zašto je Hrvatski Apple Store toliko zakinut te čini sam uređaj na 1/3 funkcionalnim.

S poštovanjem,

KD 

5 11 hvala 0
17 godina
Big Brother za IT morone

Valjda moze biti subjektivan kad je clanak, pazi ovo: OSOBNI STAV.

Rvat katolik!
Poruka je uređivana zadnji put ned 13.9.2015 17:04 (tnakir).

14 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Big Brother za IT morone

Kad vec spominjemo aute, mislim da je Audi u svijetu automobila ono što je Apple u svijetu tehnike.

--------------------------------------------------------------------------------------------

1 5 hvala 0
12 godina
zerocool12 kaže...

Kad vec spominjemo aute, mislim da je Audi u svijetu automobila ono što je Apple u svijetu tehnike.

Pa i bas ne, Audi nije precijenjeno sranje.

17 godina
tnakir kaže...

Da osoban stav jel, ali treba bit pošten pa priznat to je vrlo realna procjena.

http://quark.blog.hr/2012/05/1630758632/skupo-govno.html

zerocool12 kaže...

Tu ti spadaju sve ove premium marke, dakle Audi/Mercedes/posebno BMW, pa onda Englezi Bently i Jaguar, pa talijani kao Ferari itd.

Pogledaj kaj dobiš u Americi za 90 tisuča dolara, napomena to više odavno nisu Američki šrot autiči(motor,podvozje,mjenjač,ovjes itd) kao što su nekad bili.Dakle za 90 000 tisuča dolara dobiješ auto sa 700konjusina, a kolko košta BMW ili Merđa ili Audi sa 700konjusina bolje da ne spominjem.

https://www.malwarebytes.org/antiexploit/index.html
17 godina
Miro S. kaže...

Kao i u 99% ostalih Maštrukovih tekstova koje sam pročitao, i ovdje je isti slučaj: sve napisane informacije su ispravne i drže vodu. Ne znam tko bi zdrave pameti mogao proturiječiti napisanim činjenicama (bez obzira radi li se o Apple idolopokloniku ili vulgaris Bugovom čitattelju): precijenjeno, skupo, maksimalno ograničeno, uz dodatnu naplatu praktički svega osim, valjda, browsera... 

...

Problem ovoga članka upravo i jest u tome što napisane informacije nisu ispravne i ne drže vodu, jer autor, sa jedne strane, tvdi da su Apple proizvodi precijenjeni i skupi, a s druge strane imamo objektivne podatke o tome da ista ta firma drži 15% tržišta smartfona, i 30% tržišta tableta (kojeg je BTW sam Apple 'izmislio').  Barem bi Oleg, kao osoba koja je dugi niz godina u ovome poslu, trebao znati razliku između skupog i precinjenog, a isto tako, valjda mu je do sada postalo jasno da Apple ne proizvodi lepezu uređaja namjenjenu cijelom tržitštu, nego samo jednom dijelu, i to onom 'gornjem' tj. profitabilnijem.

Ali, čemu trošiti riječi na osobu koja ima nekakve osjećaje prema nekoj firmi, brendu ili proizodu...

Još jedan 'pucanj u prazno', koji očito ima za cilj još jedno forumsko prepucavanje korisnika koji će donijeti klik više, i još koju kunu zarade od oglašavanja.

17 godina
neaktivan
rambox kaže...

Tu ti spadaju sve ove premium marke, dakle Audi/Mercedes/posebno BMW, pa onda Englezi Bently i Jaguar, pa talijani kao Ferari itd.

Pogledaj kaj dobiš u Americi za 90 tisuča dolara, napomena to više odavno nisu Američki šrot autiči(motor,podvozje,mjenjač,ovjes itd) kao što su nekad bili.Dakle za 90 000 tisuča dolara dobiješ auto sa 700konjusina, a kolko košta BMW ili Merđa ili Audi sa 700konjusina bolje da ne spominjem.

Pa nije sve u konjima, isto kao što kod mobitela nije sve u broju jezgri.

18 godina
moderator
tnakir kaže...

Ovo danas je KOMENTAR DANA, a ne osobni (mada i komentiranje podrazumijeva da autor nastupa s jakim osobnim stavom).

...
12 godina
Big Brother za IT morone

Promašaj od članka, osobno mišljenje se gura kao generalni stav.

Ali me i fascinira kako xy ljudi mrzi Apple jer oni "kradu", "kopiraju", "nisu ništa izmislili", "umetni po želji" a istobodno se svršava na Samsung, Sony, LG, Google... a pogotov na Google jer je 90% njihvih proizvoda i usluga "besplatno" za krajnjeg korisnika i još imaju moto "Do no Evil"... kako dražesno... a direktori se natječu tko će imati veći privatni avion, stan i više žena pojebat... ali nije bitno, imaju cool Android maskotu ispred zgrade i Android je "besplatan" pa je to meni super. Jedini cilj kompanije je maksimizacija profita, sponzorstva, briga za okolinu i sl. je samo još jedan način da dođu to toga. Apple to radi vrhunski, drugi malo manje.

6 6 hvala 0
17 godina
Penryn kaže...
rambox kaže...

Pa nije sve u konjima, isto kao što kod mobitela nije sve u broju jezgri.

Jesam ja rekel da je sve u konjima, a ostalo ti je valjda jasno ako nije moš se lako informirat to sigurno.Razlike se primjete samo na trkačoj stazi, a sad se zapitaj kolko ljudi voze svoj BMW za 200tisuča dolar/eura, dakle otprilike vožnja svaki drugi dan na trkačoj stazi.

Ljudi večinom kupuju aute za šminku i pokazivanje, zato mora bit BMW ili Merđa za 200 tisuča dolara ili eura.

Ovakav Kadiljo u realnim cestovnim uvjetima, sa njime na gasu potučeš(ko ima jači auto) svaki Premium auto duplo ili još znatno veče cijene=to je realnost.

https://www.malwarebytes.org/antiexploit/index.html
17 godina
odjavljen
Benkei88 kaže...
Ljudsko neznanje je nešto što me jako ljuti. Glupost je kada sebi ne možeš pomoći, ali je neznanje vlastiti izbor da se nešto ne razumije.

Od kud si ti pao i poceo prodavat pamet s filozofskim citatima koji su niškoristi.

Filozofija je utjecala ne covjecanstvo ko kompjuter na krave.

http://isvijet.com.hr, Siemens C60, SE K700i, Samsung D600, Sam. Omnia i900, iPhone 3G, iPhone 3GS, iPhone 4, Galaxy SIII, Nexus 5
Poruka je uređivana zadnji put ned 13.9.2015 18:10 (Edge).
11 godina
protjeran
maxym kaže...

Ali, čemu trošiti riječi na osobu koja ima nekakve osjećaje prema nekoj firmi, brendu ili proizodu...

Pa i dalje smo ljudi normalno je da imamo osjecaje prema stvarima i kompanijama s kojima imamo interakciju, i ti imas osjecas prema clanku. 

13 godina
Najbolji članak koji sam pročitao,od kad je bug bio beba. Svaka čast autoru. 🙌
Moj PC  
4 3 hvala 0
18 godina

Ruku na srce, ja ne vidim da je pogrešan zaključak to da je Apple skup, pa čak i precijenjen. Da je ograničen - tu vjerujem da ne treba pojašnjenja. A ako želiš koliko-toliko dobar kalkulator - već ga moraš platiti... da ne nabrajam dalje.

To što se dobro prodaje - ne znači automatski i da nije skup. Ljudi očito vide nešto u Apple proizvodima i voljni su to platiti. Stvarno ne vidim zašto ta činjenica zaslužuje toliko čuđenje, jednako kao što Apple kupci ne zaslužuju kolektivnu osodu da su budale. Koji je mentalni sklop osobe koja je takvo što u stanju stvarno tvrditi - stvarno ne mogu razumijeti (ali vjerujem da zaslužuje razgovor sa stručnjakom za kontrolu bijesa ili slično).

Ako netko kupi 47 sportskih automobila, nije automatski retardiran, niti je moron. Taj udovoljava nekim svojim željama i prohtjevima isto kao i onaj koji ne vozi auto uopće i oblači se kao neki šatro-che guevara buntovnik... ili šta već.

Možeš ne razumijeti zašto netko troši svoju teško stečenu lovu na nešto što za tebe nema vrijednost - ali proglasiti ga zbog toga budalom je djetinjasto i lame do jaja.

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.9.2015 19:00 (Miro S.).
17 godina
neaktivan
rambox kaže...
zerocool12 kaže...

Prvenstveno sam mislilo na mentalitet kojim želiš pokazati da si "ultra bogat" a ustvari kupiš taj auto/mob na silu i sljedećih 2 godine jedeš paštetu samo kako bi se mogao k*rčit prijateljima. Nije bitna snaga, nije bitna kvaliteta bitno je da je bijeli.

BMW/Mečku i ostale kaj si nabrojao obično kupuju ljudi koji mogu i ne hebe ih.

--------------------------------------------------------------------------------------------
14 godina
neaktivan
Big Brother za IT morone

“The smart way to keep people passive and obedient is to strictly limit the spectrum of acceptable opinion, but allow very lively debate within that spectrum.”- Noam Chomsky

2 0 hvala 1
11 godina
neaktivan
maxym kaže...

Problem ovoga članka upravo i jest u tome što napisane informacije nisu ispravne i ne drže vodu, jer autor, sa jedne strane, tvdi da su Apple proizvodi precijenjeni i skupi, a s druge strane imamo objektivne podatke o tome da ista ta firma drži 15% tržišta smartfona, i 30% tržišta tableta (kojeg je BTW sam Apple 'izmislio').  Barem bi Oleg, kao osoba koja je dugi niz godina u ovome poslu, trebao znati razliku između skupog i precinjenog, a isto tako, valjda mu je do sada postalo jasno da Apple ne proizvodi lepezu uređaja namjenjenu cijelom tržitštu, nego samo jednom dijelu, i to onom 'gornjem' tj. profitabilnijem.

Još jedan 'pucanj u prazno', koji očito ima za cilj još jedno forumsko prepucavanje korisnika koji će donijeti klik više, i još koju kunu zarade od oglašavanja.

kakva ti je to blesava logika da ako imaju 15% tržišta onda ne mogu biti precijenjeni?

17 godina
Big Brother za IT morone

Gospon Oleg pokazuje tragove godina. Komentar je bezveze, jer brat bratu nismo nis novog dobili. Niti neki drukciji pogled, niti prosvjetljenje. Nista. Obicno gundanje covjeka kojemu je guzica prosla kilometara i tesko moze ponuditi dodatnu vrijednost Bugu i IT zajednici prema situaciji od prije 10godina. Vjerujem da se konstantna borba kroz koju prolazi casopis ocituje i u komentaru ovdje. 

Ja osjecam slican pritisak dok radim u krasnoj međunarodnoj kompaniji gdje mi je jasno da necu jos dugo raditi tu i da mi je jedina sansa promijeniti se i pronaci kako mogu "plivati" dalje. Mislim da glavno pitanje koje gosp. Oleg nije odgovorio je - koji vrag hoce od Applea? Sto to smeta? Vjerujem da je okruzen istomisljenicima, pa od kud dolazi taj gorak komentar?!

Jel vam palo na pamet da kreativnost Vase generacije (i onih nakon toga) su proizveli to sto vidimo danas. Socijalne isprdke Facebook i slicno, Apple Pro gluposti... Jel se sjecate kako je must-have bilo imati mali netbook i slicni gadgeti koji su stvorili kreativci vasih godina?

Ako zelite, pocnite iskoristavati svoju travaricom nagrizen humor i inteligenciju i pobrinite se da osnujete kompaniju. Donesite nesto dobro svojoj obitelji i zaposlenicima tako sto upotrebljavate kreativnost specificnu samo za zadnje dvije dekade. Sto ces, jedan dripac Ronaldo, Pewdiepie ili Kim Kardashian svaki svojim idiotarijama zarađuje vise nego Todoric. Pa ti vidi.

PS - da, znam da je Facebook osnovao dripac, ipak da izraste to u veliku kompaniju dali su gotovo sigurno svoj obol kreativci vasih godina.  

In vino veritas
Moj PC  
3 2 hvala 1
17 godina
Big Brother za IT morone

Više na nijednoj temi ne moram trolat, niti riječi trošit, samo stavim link na ovaj osobni stav :)

There is no job like cron job!

2 2 hvala 0
17 godina
Ivo Robić kaže...
maxym kaže...

Pa i dalje smo ljudi normalno je da imamo osjecaje prema stvarima i kompanijama s kojima imamo interakciju, i ti imas osjecas prema clanku. 

Sorry, ali, koliko god bio čovjek, ne mogu zamisliti da netko može gajiti osjećaje mržnje, prezira, ljubavi ili nečeg trećeg prema nekoj firmi, brendu ili proizvodu, ali eto, koliko ljudi toliko ćudi.

Miro S. kaže...

Ruku na srce, ja ne vidim da je pogrešan zaključak to da je Apple skup, pa čak i precijenjen. Da je ograničen - tu vjerujem da ne treba pojašnjenja. A ako želiš koliko-toliko dobar kalkulator - već ga moraš platiti... da ne nabrajam dalje...

To što se dobro prodaje - ne znači automatski i da nije skup....

Skupoća je relativna stvar, nekome je 2.000 Kn za mobitel san-snova, dok je nekome drugome dati 7.000 Kn za neki flagship, 'kiki-riki'. S druge strane, gledajući ukupan raspon cijena smartfona i tableta, iPhone-i i iPad-i se nalaze u samom vrhu, pa možemo zaključiti da jesu skupi, i tu nema spora.

Ali, ako je nešto precijenjeno, to znači da je puno skuplje od svoje realne cijene, i takva, precijenjena roba nema dobru prodaju, što uglavnom završava ili samnjenjem cijene, ili nestankom sa tržišta.

Kod Apple proizvoda to nije slučaj, pa onda nema govora o tome da se radi o precijenjenim uređajima, što je još jasnije kada se cijene Apple proizvoda usporede sa konkurencijom, ili se pogleda tržišni udio i financijski rezultati.

17 godina
Indy76 kaže...

kakva ti je to blesava logika da ako imaju 15% tržišta onda ne mogu biti precijenjeni?

Toplo preporučam: 'Osnove ekonomije', ne mora biti knjiga, može i skripta sa bilo kojeg ekonomskog fakulteta.

Kad to pročitaš, nadam se da ti više neće padati na pamet ovako besmislena pitanja.

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.9.2015 20:02 (maxym).
13 godina
Big Brother za IT morone

Oleg o apple-u, a vi o Olegu. Rasprava maltene akademska!

Tread softly because you tread on my dreams.
Moj PC  
6 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Big Brother za IT morone

Čekaj, šta smo na kraju zaključili? Apple uopće nije tako skup? Produktivnost raste do jaja kad to imaš?

Freak Show Inc.

3 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
maxym kaže...
Indy76 kaže...

Toplo preporučam: 'Osnove ekonomije', ne mora biti knjiga, može i skripta sa bilo kojeg ekonomskog fakulteta.

Kad to pročitaš, nadam se da ti više neće padati na pamet ovako besmislena pitanja.

Preporučuješ, a izgleda da nisi sam pročitao...

Možeš imati i 90% udjela i biti debelo precijenjen. Udio koliko ja znam dolazi od broja kupaca. Kupci kupuju ako misle da je to dobro za njih, ako nemaju izbora (što baš i nije slučaj) te ako su prisiljeni kupovati iz ovog ili onog razloga (što isto nije slučaj, ali je slučaj sa kruhom, šećerom, mlijekom...). Dakle, ako ti je ciljana skupina ovca (uvjerio si ih da je to dobro za njih marketingom) i tako pokupiš 90% udjela, proizvod ti nije magično postao "isplativ" i "dobra kupnja". I dalje je precijenjeno smeće, samo ga ljudi kupuju jer imaš dobar marketing.

And I looked, and behold a pale horse: and his name that sat on him was Death, and Hell followed with him...
17 godina

Ne samo pročitao.... diplomirao.

Niti marketing, niti tvoja ili moja procjena, niti tamo neke ovce, ne određuju što je preskupo, a što ne. Samo tržište (odnos ponude i potražnje), koje u manjoj ili većoj mjeri može biti regulirano od strane države, određuje da li je nešto preskupo ili ne. A mislim da dobro znamo kako na tržištu prolaze Apple proizvodi.

BTW Odabir onoga što će kupiti, uvijek donosi kupac (i njegova kupovna moć), i stvarno ne vidim razloga zašto bi bilo tko od nas omalovažavao nečiju odluku da kupi nešto što nama ne odgovara (ili nam je nedostupno).

17 godina
odjavljen

Sry, al izgleda kao da si diplomirao sa plavom kuvertom, a ne sa Smithom. Il si slabo pisao zadaćnice.

Precijenjeno != preskupo.

And I looked, and behold a pale horse: and his name that sat on him was Death, and Hell followed with him...
11 godina
protjeran
maxym kaže...

Ne samo pročitao.... diplomirao.

Niti marketing, niti tvoja ili moja procjena, niti tamo neke ovce, ne određuju što je preskupo, a što ne. Samo tržište (odnos ponude i potražnje), koje u manjoj ili većoj mjeri može biti regulirano od strane države, određuje da li je nešto preskupo ili ne. A mislim da dobro znamo kako na tržištu prolaze Apple proizvodi.

BTW Odabir onoga što će kupiti, uvijek donosi kupac (i njegova kupovna moć), i stvarno ne vidim razloga zašto bi bilo tko od nas omalovažavao nečiju odluku da kupi nešto što nama ne odgovara (ili nam je nedostupno).

Osim marketing seratora, druga najgora kategorija su ekonomisti, opceg smjera, tolika kolicina preseransa se ne mozes skupiti niti u sjedistu HDZ/SDP-a.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice