fala bogu da su i njemci zapoceli sa e-autima
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
fala bogu da su i njemci zapoceli sa e-autima
http://www.google.hr/images?hl=hr&q=mercedes%20sls%20amg%20e-cell&um=1&ie=UTF-8&source=og&sa=N&tab=wi&biw=1680&bih=906
A šta je ovo bilo?
jedva čekam da staroga smrdljivca zamijenim s električnim.
Naravno da su takve performanse kad su samo uvalili elektropogon, a sve ostalo ostavili isto. Elektropogon + automatik. Stvarno moraš biti umobolan da napraviš takvu glupost. Sigurno se bar 50% energije gubi na transmisiju. Iskreno, ne vjerujem da takva koncepcija s 26,5kWh može izgurati 150km. Da pri nekoj umjerenoj konstantnoj brzini, ali ne u realnim uvjetima.
Iako, za 140 električnih konja se ne može reći "samo". 
Naravno da su takve performanse kad su samo uvalili elektropogon, a sve ostalo ostavili isto. Elektropogon + automatik. Stvarno moraš biti umobolan da napraviš takvu glupost. Sigurno se bar 50% energije gubi na transmisiju. Iskreno, ne vjerujem da takva koncepcija s 26,5kWh može izgurati 150km. Da pri nekoj umjerenoj konstantnoj brzini, ali ne u realnim uvjetima.
Odakle ti da ja automatik ? Odakle ti da uopće ima ikakav mjenjač u klasičnom smislu ?
Prema pisanju na Green Atulobog...
Hahaha, mislim da je ovo najbolji tipfeler koji sam ikada vidio. Trebao sam se dobro skoncentrirati da ga odgonetnem. 
oprostite, ali nakon sta nasi momci prakticki u kucnoj radinosti rade ovakve stvari, sto sam vec postao, ovo izgleda pateticno....
oprostite, ali nakon sta nasi momci prakticki u kucnoj radinosti rade ovakve stvari, sto sam vec postao, ovo izgleda pateticno....
lol, daj nemoj lupat gluposti.
pa sta nije pateticno?!? ljudi u garazi sloze bolje baterije, kvalitetnije ,lakse, izdrzljivije, a o powermanagmentu da i ne govorim....ako ne vjerujes, odi pa si pogledaj na jubitou
Tebi je jutjub mjerilo tehnologije?
Daj se saberi čovječe.
Govorimo o inženjerima Audia, jednog od najnaprednijih proizvođača automobila, i ti njih ideš uspoređivat s nekakvih drkavcima koji po razno-raznim garažma i šupama šarafaju šarafe???
Oni će složi bolje sistem od jednog Audia?
đizs koje nebuloze...
Daj nek se onda skupe ti likovi s jutuba (lol) i nek idu pravit aute, a majketi šta pričaš...
pa sta nije pateticno?!? ljudi u garazi sloze bolje baterije, kvalitetnije ,lakse, izdrzljivije, a o powermanagmentu da i ne govorim....ako ne vjerujes, odi pa si pogledaj na jubitou
nije to tako jednostavno kako se cini za u vezi Rimca.puno je njegov tim razvijeniji od pravljenja u garazi.
ceka se nedjelja pa i sluzebo da je njegov BMW najbrzi na svijetu
Daj se saberi čovječe.
Govorimo o inženjerima Audia, jednog od najnaprednijih proizvođača automobila, i ti njih ideš uspoređivat s nekakvih drkavcima koji po razno-raznim garažma i šupama šarafaju šarafe???
đizs koje nebuloze...
Daj nek se onda skupe ti likovi s jutuba (lol) i nek idu pravit aute, a majketi šta pričaš...
rimceva ekipa je napravila puno bolji auto i to u hrvatskoj.neznam sto su radili ovi u audiu ali po performansama je njihov BMX daleko bolji
Daj se saberi čovječe.
đizs koje nebuloze...
sta reci nego glupost par excellence....evo ti pa gledaj. ovo je iz emisije mijenjam svijet. i da posramljeni su svi inzenjeri, od audija pa nadalje. bmw kooperant im je razvio diferencijal
nisam ih mislio omalovazavati sa terminom pravljenje u garazi....ali iskreno, usporedba je na mjestu - naspram velikih kompanija, koje imaju 100-ine razvojnih inzenjera, a da ne govorim kakve budzete...ali decki su ih razvalili, posteno
Jedino na cemu jos treba poraditi je autonomija baterije, nista vise.
Performanse su kud i kamo zadovoljavajuce, nigdje se ne mozes vozit vise od 130 km/h (mislim da je cak 120, al nema veze) i sad da nije dovoljno nagazit do 150-160, onda sve kvragu.
Onaj koji hoce auto za ganjanje ima brutalne Audijeve modele, od RS verzija pa do R8.-ice.
Ovaj auto je pun pogodak za gradske relacije, zamislite kad bi samo u gradovima bili elektricni automobili, kolko bi to pridonijelo smanjenju oneciscenja...
pa o tom ti i ja govorim. pogledaj malo video, sve ce ti biti jasno, da sad nasiroko ne pisem. oni sa svojim menadzmentom baterije, za gradsku voznju sumnjam da nebi imali kudikamo veci doseg; ako sa sportskim autom imaju vise kilometara nego ovaj 
hahaha, lik nabacio baterije u bmw kockicu i sad je to naprednije od jednog novog Audia??
Jel ko provjerio uopće tu njegovu kockicu i malo ga secirao?
lol, čovječe govorimo o jednom modernom autu koji ima svu moguću opremu, baterije u jednom A3 napajaju 1500 sistema opreme, i ti mi tu ideš stavljat neki drlog, bmw star 300 godina koji od opreme ima ručnu i zadnje grijače??
Ne radi Audi smeće kojim će se utrkivat na nekakvim seljačkim street rejsovima kao ta kockica, niti im je cilj nekakvo ubrzanje.
Radi se o modernom autu kojeg pokreću baterije - modernom.
Ovaj rimac je seljo i ajd pliz nemoj više kačit te gluposti jer me stvarno ne zanima neka balavurdija koja divlja po cestama u 'uradi sam' autima.
Da to imalo valja već bi neko pokupio njegove patenete.
Tako da smiri doživljaje.
budali jedanput dosta, sta da se raspravljam s tobom, ako ne kuzis na prvu, neces ni na koju skuziti o cem pricam. i zapitao bih se tko je seljo tu i tko koga moze nazvat seljom
Ti se kužiš u aute ko ja u balet.
U 'kockici' baterije pokreću motor i to je sve, taj auto nema opremu.
Oni su išli samo na to da je auto što startniji - uglavnom seljo auto.
Audi je moderan auto i nema apsolutno nikakve veze s tim smećeom od bmw-a.
Da je Audiu cilj bio napraviti što brži auto napravio bi 3x bržeg od tog rimćevog smeća.
U Audiu se napaja svaki dio opreme preko baterija, ali to je tebi SF za shvatit.
Daj odi još malo gledaj po jutjubu kako 'naši ljudi' rade najbolje aute na svijetu :rofl:
covjeku jednostavno nije jasno, da je baterija u rimcevom auto slozena vrhunski, moze se prekonfigurirat kako se oce, lagana je, ne zauzima puno mjesta. ni ne kuzi da je covjek napravio sam svoj motor?! ni ne kuzi da je kruna svega battery management sustav koji upravlja time....a boga mi ne kuze ni drugi inzenjeri koji nisu bili sposobni to isto napraviti, pa se ja tu onda pitam tko je seljak.
edit: odi ti radije ori njive sa njom skupa
lijepo li je Hrvat biti,majko hvala ti
Jbt pa šta radi taj rimac još u HR?
Kako to da ga nije vrbovao Mercedes, BMW ili Audi kad je tako pametan? ahahhaha
Daj stvarno ste mutavi, lik nema blage veze, ostat će na toj kockici do kraja života, da taj seljak rimac ima imalo pameti već bi radio u nekoj velikoj firmi, a on se tu snima kako voza aute po parkiralištu i to kači na jutjub da mu se jadnici ko vi dive...
Koji doseg jednog inženjera! ahahah
Kreten te napravio 
Zaboli me za tog jadnika rimca i zaboli me šta neki jadnik hrvat napravio, poserem mu se na to.
Više cijenim strance i njihove izume, recimo srbi imaju dobre inovatore, draži su mi oni nego ovi naši hrvati bez mozga.
Dosla maca na vratanca.pa tebe boli to sto je ovo napravio Hrvat,e pa nek te boli bas mi je drago.
Inace niti kreten niti budala me nisu napravili,takvi samo budale i kretene mogu napraviti kao sto .......
Pa takve debilne stvari jedino i mogu pasti jadnim hrvatčićima na pamet, stavljat baterije u auto star 30 godina ccc
To samo ima kod glupih hrvata, u njemačkoj se bave puno pametnijim stvarima.
Pa takve debilne stvari jedino i mogu pasti jadnim hrvatčićima na pamet, stavljat baterije u auto star 30 godina ccc
To samo ima kod glupih hrvata, u njemačkoj se bave puno pametnijim stvarima.
blago ocu i majci kad im sin ovako govori.
s tobom je gotovo