Apple tuži HTC

poruka: 83
|
čitano: 19.287
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Apple tuži HTC".
16 godina
neaktivan
Apple tuži HTC

only in america...

kod mene normalno radi.....
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Moj PC  
2 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
Apple tuži HTC

Apsolutno najveci problem je Americki zavod za patentiranje, kao sto je netko vec prije naveo. U Americi mozete patentirati sve. I nema veze ako je patent 'pre-širok'. Zato nije kriv Apple nego glupi ameri, treba im reforma. Jer Apple, kao ni sve ostale kompanije nemaju pravo na patentiranje bilocega. Ako Apple patentira multitouch, a čini mi se da već i jesu, kako će se tehnologija nastaviti razvijati, ako oni jedini 'imaju pravo' koristiti multitouch u svojim uredjajima. Isto blago receno 'retardirano' bi bilo da Palm ide patentirati 'mobilni' multitasking koji mozemo naci u njihovim modelima mobitela, Pre i Pixi. Sve je to 'mutno'. Ako neke kompanija patentira sve komponente svoga mobitela, kada netko drugi krene dizajnirati novi, 'neće smjeti' koristit sve te 'tehnologije' i sve pada u vodu. A sto je najgore, to se u 'velikoj Americi' moze lako i dogoditi.

Teško da će promjeniti zakone zbog toga, cijelom američkom narodu je prva na listi prioriteta u životu - zarada.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Apple tuži HTC

Bugovci su zaboravili spomenuti osim što se tuži HTC tuži i Microsoft 

http://www.net.hr/tehnoklik/page/2010/03/03/0003006.html 

imao sam pravo za nexus one, čini se da je protiv Androida i Windows mobilea. 

Ubuntu 9.10 Karmic Koala
17 godina
neaktivan
Apple tuži HTC

haha ... maloljetni radnici u appleovim tvornicama. Apple nema tvornice. Niti jednu :)

A.

0 1 hvala 0
15 godina
protjeran
linuxuser kaže...

Ma tuže zato jer smatraju Nexus One prijetnjom Iphoneu. 

ku**c

puno je mobitela po meni boljih od iphona

a ovo je presmijesno

kaj im je pala zarada

rofl

jogurt nema kičmu
15 godina
protjeran
Apple tuži HTC

ja mislim da im je ponestalo inspiracije pa se bore za svaki dolar. pogledajte samo iphone, 3 mobitela, a isti dizajn  Smijeh

MOLIM VAS OTIĐITE NA OVU STRANICU KAKO BI MI POMOGLI PRI OSVAJANJU NAGRADE: http://www.e-castig.com/index.php?r=Fijh PUUNO HVALA! :D
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
EZY-E kaže...

ja mislim da im je ponestalo inspiracije pa se bore za svaki dolar. pogledajte samo iphone, 3 mobitela, a isti dizajn Smijeh

Pa nije baš da možeš puno napraviti oko dizajna uređaja koji se sastoji od metalne ploče s jedne strane i ekana s druge.

Savršeno se uklapa u izgled svih appleovih uređaja i zašto bi puno mijenjali.

15 godina
neaktivan
Apple tuži HTC

Da malo razjasnim stvari:

Apple nije tužio Microsoft.

U vezi tech stvari nemojte čitati net.hr jer je smece.

Apple nema vlastite tvornice, nego ima tvornice u najmu, kao i vecina ostalih kompanija.

Apple je protiv iskoristavanja djece ( tako kazu ), ali oni su prvi 'iskoracili' i priznali da su u tvornicama u kojima se proizvode njihovi uredjaji pronasli zaposljenu djecu/maloljetnike. I namjeravaju to promjeniti. Dok sve ostali tvrtke kao i sto sami znat sigurno takodjer iskoristavaju djecu, ali to jos nitko nije priznao. A mozemo se nadati da ce Apple rijesiti taj problem sa djecom.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
artfull kaže...

haha ... maloljetni radnici u appleovim tvornicama. Apple nema tvornice. Niti jednu :)

ja sad niš ne kužim, mislim, taman kad me uspiješ uvjerit da je apple i proizvođač hardveraja onda uletiš s ovakvom tvrdnjom

:)

kod mene normalno radi.....
17 godina
neaktivan
cekpi kaže...
artfull kaže...

ja sad niš ne kužim, mislim, taman kad me uspiješ uvjerit da je apple i proizvođač hardveraja onda uletiš s ovakvom tvrdnjom

Vidim da sad neki optužuju apple za iskorištavanje maloljetne radne snage po kini i slično. Znam da bi neki na ovim forumima najradije Jobsa optužili i za potrese u Čileu, al prava istina je da Apple nema nikakve veze sa običajima u kini. Netko je došao do internog appleovog istraživanja i po običaju su ga novinari posve krivo i pretenciozno prenjeli.

Apple je sam otkrio da su u nekim od tvornicama njihovih kooperanata zaposleni petnaestogodišnjaci ( nekolicina ). U kini je donja granica za legalan rad 16 godina btw. Apple je sam poduzeo korake da se to spriječi, čak automatski prekinuo ugovor sa jednim kooperantom a ostalima javio da odmah rješe problem. Kasnije je netko našao interni appleov dokument i iako su većina medija više manje ispravno prenjeli vijest neki su to pretvorili u medijsku hajku na apple ( neuspješnu ) umjesto da istaknu kao pozitivan primjer rješavanja tavih zloupotreba ljudskih prava i ugovora.

Naravno da su oni koji samo površno čitaju naslove jer ih zanima samo crnilo to shvatili sasvim u krivom kontekstu.

I da appple je proizvođač i hw i sw jer se hw proizvodi od strane kooperanata i ugovaratelja po njihovim tehničkim specifikacijama i dizajnu te sa njihovom kontrolom kvalitete.

Što se spora tiče, ne sumnjam da apple ima barem nekoliko valjanih razloga za tužbu i da su poprilično uvjereni da će nešto izvući iz svega. Koliko me sjećanje služi, u velikoj većini sudskih sporova apple je izvukao korist, al valja pratiti razvoj događaja.

A.
16 godina
odjavljen
artfull kaže...
cekpi kaže...
artfull kaže...

Vidim da sad neki optužuju apple za iskorištavanje maloljetne radne snage po kini i slično. Znam da bi neki na ovim forumima najradije Jobsa optužili i za potrese u Čileu, al prava istina je da Apple nema nikakve veze sa običajima u kini. Netko je došao do internog appleovog istraživanja i po običaju su ga novinari posve krivo i pretenciozno prenjeli.

Apple je sam otkrio da su u nekim od tvornicama njihovih kooperanata zaposleni petnaestogodišnjaci ( nekolicina ). U kini je donja granica za legalan rad 16 godina btw. Apple je sam poduzeo korake da se to spriječi, čak automatski prekinuo ugovor sa jednim kooperantom a ostalima javio da odmah rješe problem. Kasnije je netko našao interni appleov dokument i iako su većina medija više manje ispravno prenjeli vijest neki su to pretvorili u medijsku hajku na apple ( neuspješnu ) umjesto da istaknu kao pozitivan primjer rješavanja tavih zloupotreba ljudskih prava i ugovora.

Naravno da su oni koji samo površno čitaju naslove jer ih zanima samo crnilo to shvatili sasvim u krivom kontekstu.

I da appple je proizvođač i hw i sw jer se hw proizvodi od strane kooperanata i ugovaratelja po njihovim tehničkim specifikacijama i dizajnu te sa njihovom kontrolom kvalitete.

Što se spora tiče, ne sumnjam da apple ima barem nekoliko valjanih razloga za tužbu i da su poprilično uvjereni da će nešto izvući iz svega. Koliko me sjećanje služi, u velikoj većini sudskih sporova apple je izvukao korist, al valja pratiti razvoj događaja.

Da, apple je problem maloljetnicke radne snage rijesio isto kao sto je rijesio i NIKE. Tko ne zna kako, nega potrazi.

Da, znam da je Kina jako daleko, ali moram reci da je retardirano, bolje receno amaterski povlaciti poteze nakon sto mediji ukazu na njih. Znaci interni dokument bi i dalje ostao mrtvo slovo na papiru, da nije bilo medija. Vec vidjeno.

Sada su krivi eto ti mediji koji su digli hajku. Inace bi interno ostalo samo interno u nekoj prasini.

No, za slijepe stovatelje lika i djela Woo-Stiv-Đobsa sve je posteno i dozvoljeno - kako bi rekli u Sjevernoj Koreji. Sto 20 patenata ? Procitao sam da ih je oko 200. Vjerojatno su i patentirali udisanje zraka prije javljanja na iPhone.

17 godina
neaktivan
Mrgud Veliki kaže...
artfull kaže...
cekpi kaže...
artfull kaže...

Da, apple je problem maloljetnicke radne snage rijesio isto kao sto je rijesio i NIKE. Tko ne zna kako, nega potrazi.

Da, znam da je Kina jako daleko, ali moram reci da je retardirano, bolje receno amaterski povlaciti poteze nakon sto mediji ukazu na njih. Znaci interni dokument bi i dalje ostao mrtvo slovo na papiru, da nije bilo medija. Vec vidjeno.

Sada su krivi eto ti mediji koji su digli hajku. Inace bi interno ostalo samo interno u nekoj prasini.

No, za slijepe stovatelje lika i djela Woo-Stiv-Đobsa sve je posteno i dozvoljeno - kako bi rekli u Sjevernoj Koreji. Sto 20 patenata ? Procitao sam da ih je oko 200. Vjerojatno su i patentirali udisanje zraka prije javljanja na iPhone.

Molio bih te da se informiraš prije nego pišeš sra__a.

Novinari nisu otkrili ništa čime bi kompromitirali apple ( kao u slučaju nike a etc ) Naprotiv, apple je sam internom istragom pronašao zloupotrebe i poduzeo odgovarajuće korake u svojim mogućnostima ( prekid ugovora, opomena i slično ) Dakle upravo suprotno od negativnog po svim izvještajima. 

http://www.informationweek.com/news/hardware/mac/showArticle.jhtml?articleID=223101046

http://news.cnet.com/8301-13579_3-10461082-37.html

Stvarno ne shvaćam tvoj govor mržnje. Neodlučan

btw u preko nekoliko navrata imao sam posla sa kinezima i zaista je teško s njima nešto raditi, "zapovjedni lanac" im je nevjerojatno dug i sve se svodi na igru gluhih telefona.

A.
Poruka je uređivana zadnji put sri 3.3.2010 19:37 (artfull).
17 godina
neaktivan
cekpi kaže...

Pa ni recimo nVidia, ATi, AMD... nemaju tvornice, a opet su proizvođači Namigiva

A ovo s multitouchem se ponavlja ono "look and feel" kod njihove tužbe protiv Microsofta i Hewlett-Packarda

And I've never heard a whisper. And I'd never speak of pain. Two worlds are the same tomorrow to all i seem inane.Could it be, nothing that you learned from ash and debris?
Poruka je uređivana zadnji put sri 3.3.2010 20:10 (D4RKL1NG).
15 godina
neaktivan
Apple tuži HTC

Uobraženi apple, samo još jedna vrsta reklame...

www.val.hr
Moj PC  
0 3 hvala 0
17 godina
D4RKL1NG kaže...
cekpi kaže...

Pa ni recimo nVidia, ATi, AMD... nemaju tvornice, a opet su proizvođači Namigiva

A ovo s multitouchem se ponavlja ono "look and feel" kod njihove tužbe protiv Microsofta i Hewlett-Packarda

Zar AMD nema tvornicu u Drezdenu? Kako možeš biti proizvođač ako ne proizvodiš - ovo je atak na zdrav razum...

17 godina
neaktivan
lebo1 kaže...
D4RKL1NG kaže...
cekpi kaže...

Zar AMD nema tvornicu u Drezdenu? Kako možeš biti proizvođač ako ne proizvodiš - ovo je atak na zdrav razum...

Ona je sada vlasništvo GlobalFoundries-a.

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
16 godina
odjavljen
artfull kaže...

Novinari nisu otkrili ništa čime bi kompromitirali apple ( kao u slučaju nike a etc ) Naprotiv, apple je sam internom istragom pronašao zloupotrebe i poduzeo odgovarajuće korake u svojim mogućnostima ( prekid ugovora, opomena i slično ) Dakle upravo suprotno od negativnog po svim izvještajima. 

http://www.informationweek.com/news/hardware/mac/showArticle.jhtml?articleID=223101046

btw u preko nekoliko navrata imao sam posla sa kinezima i zaista je teško s njima nešto raditi, "zapovjedni lanac" im je nevjerojatno dug i sve se svodi na igru gluhih telefona.

Dobro da smo shvatili na kojoj si razini rasprave... No, ako ti se komunikacija temelji na rjecima tipa 'sra__a', onda je sasvim razumljivo zasto ti je bilo s Kinezima (ipak postivaj druge narode i pisi ih velikim slovima) komunicirati.

Jednostavno nisu navikli na infantilne i nekulturne Balkance. To o internoj istrazi objeci macku o rep. Vecu glupost nisam skoro cuo.

Ako si ti toliko naivan i vjerujes da je njima trebalo od izdavanja 2g mobitela do sada da shvate (jel'te internom istragom) da iskoristavaju druge, to je tvoj problem. Ostali nisu toliko naivni...

P.S. EOD od mene na ovu temu, jer je postalo spamanje.

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.3.2010 23:29 (Mrgud Veliki).
17 godina
neaktivan
Mrgud Veliki kaže...
artfull kaže...

;http://www.informationweek.com/news/hardware/mac/showArticle.jhtml?articleID=223101046

Dobro da smo shvatili na kojoj si razini rasprave... No, ako ti se komunikacija temelji na rjecima tipa 'sra__a', onda je sasvim razumljivo zasto ti je bilo s Kinezima (ipak postivaj druge narode i pisi ih velikim slovima) komunicirati.

Jednostavno nisu navikli na infantilne i nekulturne Balkance. To o internoj istrazi objeci macku o rep. Vecu glupost nisam skoro cuo.

Ako si ti toliko naivan i vjerujes da je njima trebalo od izdavanja 2g mobitela do sada da shvate (jel'te internom istragom) da iskoristavaju druge, to je tvoj problem. Ostali nisu toliko naivni...

hvala, doviđenja. ne javljaj se više kad nemaš ništa pametno za reći osim širenja dezinformacija. Pročitaj ako te zanima pa komentiraj i navedi odakle ti informacija da su novinari nešto otkrili što je apple zataškavao ili prihvati da si napisao glupost kao i novinar koji nije niti provjerio niti dobro proučio temu. Već se je nekoliko ljudi se ubacilo u ovu temu nemajući ništa za reći osim dezinformacija ili negativnih emocija prema proizvođaču ajfona, ni sami neznajući zapravo zašto ... ljah. Netko prihvati da je krivo protumačio neku vijest a netko i dalje pametuje.

A o iskorištavanju drugih ... iako je upitno o čemu se uopće radi, pitam se koliko je proizvoda na hrvatskim policama, uvezeno od domaćih firmi rađeno od iskorištavanih ili maloljetnih radnika u kini i drugdje i kad ćemo dočekati da neka naša firma sama otkaže ugovore takvim partnerima. Prema tome, jedino što vidim u toj vijesti dosad je da je apple reagirao na ispravan način i da nema ama baš nikakvog razloga podržavati takve poteze. 

Naravno, prvi bih kritizirao apple ili bilo koga tko bi zataškavao tako nešto, al bez takvih informacija ne vidim razloga da se itko pljuje, dapače.

A.
Poruka je uređivana zadnji put sri 3.3.2010 23:46 (artfull).
15 godina
neaktivan
Mrgud Veliki kaže...
artfull kaže...

Da, al' se zato po tvom postu vidi da si jako pismen...

"(ipak postivaj druge narode i pisi ih velikim slovima)" - Lol, postivaj? Otkad je to rijec? : )

16 godina
odjavljen
bart94 kaže...

Apsolutno najveci problem je Americki zavod za patentiranje, kao sto je netko vec prije naveo. U Americi mozete patentirati sve. I nema veze ako je patent 'pre-širok'. Zato nije kriv Apple nego glupi ameri, treba im reforma. Jer Apple, kao ni sve ostale kompanije nemaju pravo na patentiranje bilocega. Ako Apple patentira multitouch, a čini mi se da već i jesu, kako će se tehnologija nastaviti razvijati, ako oni jedini 'imaju pravo' koristiti multitouch u svojim uredjajima. Isto blago receno 'retardirano' bi bilo da Palm ide patentirati 'mobilni' multitasking koji mozemo naci u njihovim modelima mobitela, Pre i Pixi. Sve je to 'mutno'. Ako neke kompanija patentira sve komponente svoga mobitela, kada netko drugi krene dizajnirati novi, 'neće smjeti' koristit sve te 'tehnologije' i sve pada u vodu. A sto je najgore, to se u 'velikoj Americi' moze lako i dogoditi.

Teško da će promjeniti zakone zbog toga, cijelom američkom narodu je prva na listi prioriteta u životu - zarada.

Sigurno neće mijenjati. Velik broj tužbi se vodi protiv stranih kompanija što znaći direktan priljev novca, a i od tužbi između dvije Američke firme, država ubere masu love.

U životu ne postoje pobjednici, samo preživjeli.
17 godina
neaktivan
Apple tuži HTC
Apple kada tuži radi patenata čini to da bi spriječio ostale da koriste njihova rješenja ili tehnologiju. Nokia i ostali uglavom tuze jer traže novac za licence. Ili da citiram Jobsa "apple is not in the patent licensing business"
A.

0 6 hvala 0
17 godina
neaktivan
artfull kaže...
Apple kada tuži radi patenata čini to da bi spriječio ostale da koriste njihova rješenja ili tehnologiju. Nokia i ostali uglavom tuze jer traže novac za licence. Ili da citiram Jobsa "apple is not in the patent licensing business"

Ne seri - doslovno se moram tako izraziti. Apple samo štiti svoja prava, a ostali samo žele pare. Ovo je jedna od najvećih hrpa govana koje sam ikada čuo.

I ja ne moram citirati Jobsa - dvolično đubre govori samo za sebe.

On izjavljuje kako nikada se nije sramio što bestidno krade od drugih, a sada cmizdri i popuje budalama i fanboyevima kako "zle kompanije" kradu Apple inovaciju, a oni naravno kao i ti nasjedaju na takve hrpe govana.

Poruka je uređivana zadnji put čet 4.3.2010 17:55 (Paolo2612).
17 godina
neaktivan
Apple tuži HTC
paolo glup si ... i jedno i drugo u konačnici donosi novce.
A.

0 5 hvala 0
17 godina
neaktivan
Apple tuži HTC
a parafraziranje Picassa se odnosi na ideje a ne na intelektualno vlasništvo. Čak i čuveni xeroxov "izum" od kojeg je Apple napravio prvi pravi GUI nije bio pokraden kao sto ti i slični površno umovi mislite nego kupljen jer Xerox nije znao sto s njim, a njihova vlastita izvedba je kasnije neslavno propala.
A.

0 0 hvala 0
17 godina
artfull kaže...

Tebi su artfull svi glupi, samo si ti pametan. Zanimljivo...

Zanimljivo je i to da se ti jedini vrijedas iz teme u temu.

- Psiho246
17 godina
neaktivan
Apple tuži HTC
Odgovaram na besmislene napade. Netko može tražiti pare za lecencu (kao Nokia od applea i ostalih) ili da se spomenute tehnologije ili look and feel prestanu koristiti (kao Apple) I jedno i drugo je novac, samo su strategije drugačije i na to sam skrenuo pažnju kod ove tužbe. Međutim Paolo i slični su toliko zasljepljeni mržnjom da uopće ne kuze o čemu se radi. :)
A.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
artfull kaže...

Što sam ti oskvrnuo boga Jobsa uzalud?

A sada odjedanput cilj opravdava sredstvo? A da pogodim - pravi i dobri put je onaj Appleov?

artfull kaže...
a parafraziranje Picassa se odnosi na ideje a ne na intelektualno vlasništvo. Čak i čuveni xeroxov "izum" od kojeg je Apple napravio prvi pravi GUI nije bio pokraden kao sto ti i slični površno umovi mislite nego kupljen jer Xerox nije znao sto s njim, a njihova vlastita izvedba je kasnije neslavno propala.

Tješi se...

I laži i dalje samom sebi da Xerox nije bio pokraden

http://www.nytimes.com/1990/03/24/business/most-of-xerox-s-suit-against-apple-barred.html

"Xerox sued Apple in December, seeking more than $150 million in damages. It asserted that the screen display of Apple's Macintosh computer unlawfully used copyrighted technology that Xerox had developed and incorporated in a computer called the Star, which was introduced in 1981, three years before the Macintosh."

I jedini koji si zapljen si ti. Nažalost to ne možeš shvatiti.

Poruka je uređivana zadnji put čet 4.3.2010 18:34 (Paolo2612).
17 godina
neaktivan
Apple tuži HTC
Paolo, tu tužbu Xerox je prekasno uložio i izgubio. Nitko ne zna tko bi dobio svejedno, a prava za razvijanje gui ja Apple je platio xeroxu kao sto sam i napisao.
A.

0 0 hvala 0
17 godina
artfull kaže...
Paolo, tu tužbu Xerox je prekasno uložio i izgubio. Nitko ne zna tko bi dobio svejedno, a prava za razvijanje gui ja Apple je platio xeroxu kao sto sam i napisao.

Xerox je napravio prvi GUI. To je cinjenica i opce znanje.

- Psiho246
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice