Android Market prestiže App Store

poruka: 49
|
čitano: 5.865
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Android Market prestiže App Store".
17 godina
neaktivan
Re: Android Market prestiže App Store
Neka prestigne, no AppStore i dalje nema nešto ko Applanet :D
Atomska bubamara. ★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
18 godina
Mitch kaže...

Ima on to još prije nego što je android izašao.Installous.

18 godina
Mojpismonosa kaže...
Tom69 kaže...

Nije sve u broju aplikacija, ima nešto i u kvaliteti i u zaradi koja se na njima okrene.

Ali i u cijeni.....

Cijena isto nije na strani androida.Ovako ima više aplikacija  koje su besplatne ali imaju više reklama  što samo smeta i fragmentiranost je također problem i kao što je meni bilo na desireu neke igre štekaju na hardveru koji je odličan i nisu dobro optmizirane dok na iphonu sve radi podmazano.

Appstore ima manje aplikacija besplatnih ali su sve kvalitetne i sve radi odlično na Ios uređajima.

Ionak su svakodnevno neke akcije pa su dosta aplikacija free ili kao što je bilo prošli vikedn sve od electronic artsa igre su bile 1 dolat(fifa 11,battlefield..)I danas sam probao angry bird hd i real racing hd na ipadu i odlično izgleda dok na galaxy tabu nema toga.

I na forumima developeri daju kodove za apliakacije,ima dosta nagradnih igara(ja sam dobio navigacjiu dont panic na igri free a košta 10 dolara).

Appstore je uvijek korak iznad po kvaliteti aplikacija,po ekosistemu i po jednostavnosti i velikom odabiru.

18 godina
neaktivan
Meni je cijeli taj ekosistem jednostavno fenomenalan. Prije jedno 2 tjedna sam na Toucharcade forumu osvojio 10€ giftcard jer sam postao najbolji screenshoot iz igre Legendary Wars. Platio sam igru 3 $, igrao sam ju 2 mjeseca, završio na normal, hard i legendary levelu težine, zabavio se kao rijetko kad i još zaradio :-)
15 godina
neaktivan

Molim vas nemojte spominjati igre u ovakvoj raspravi. Raskrinkavate se. Ako ću se igrati uzet ću Wii ili ako mi treba nešto portabl za vlak/autobus/čamac uzet ću PSP ili DSi. Cilj smartphonea je da uz obavljanje razgovora i slanje poruka možeš obaviti i štogod posla (organizer, planer, notes, ..., a ne za pokazivanje po kavama i igranje Angry birdsa). U applikacijskom segmentu su iPhone i Android rame uz rame.

I samo još nešto vezano za Apple korporaciju i kada su imali slogan "Think different". Da bi dobio licencu za proizvodnju Android applikacija i plasiranje na market kada sam zadnji put gledao je bilo jednokratno 25$. U isto vrijeme je Apple imao jednokratno 99$ dolara i 30% od sve potencijalne zarade preko App storea...

Malo šale od strane Simpsona (iako su ih svi crtići već posprdali):

Anti-Apple inc. koalicija
Poruka je uređivana zadnji put sub 30.4.2011 18:55 (Stazh).
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

fino rootaš mobitel i blockaš reklame u free aplikacijama...

UT3, Lily Allen, Franz Ferdinand, R.E.M., nVidia, Intel :: FANBOY :: BEWARE!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
jpelko2 kaže...
Mitch kaže...

Ima on to još prije nego što je android izašao.Installous.

hvala, probao sam i radi

naravno neću bit pirat ili glupan pa ić sve poskidat, samo ću kupit ovo za ipad

18 godina
neaktivan
Stazh kaže...

Molim vas nemojte spominjati igre u ovakvoj raspravi. Raskrinkavate se. Ako ću se igrati uzet ću Wii ili ako mi treba nešto portabl za vlak/autobus/čamac uzet ću PSP ili DSi. Cilj smartphonea je da uz obavljanje razgovora i slanje poruka možeš obaviti i štogod posla (organizer, planer, notes, ..., a ne za pokazivanje po kavama i igranje Angry birdsa). U applikacijskom segmentu su iPhone i Android rame uz rame.

I samo još nešto vezano za Apple korporaciju i kada su imali slogan "Think different". Da bi dobio licencu za proizvodnju Android applikacija i plasiranje na market kada sam zadnji put gledao je bilo jednokratno 25$. U isto vrijeme je Apple imao jednokratno 99$ dolara i 30% od sve potencijalne zarade preko App storea...

A zbog čega nebi spominjao igre u ovakvoj raspravi? Igre su osnovna stvar svake, ali ama baš svake platforme. Misliš da bi toliko ljudi doma imalo PC da nema donekle neki izbor igara koje možeš igrati na njemu? Molim te. A ova glupost da je cilj smartphone-a obaviti štogod posla je posebna stvar. Ono za šta tebi treba smartphone ne mora značiti da treba drugima. Organizer, planer i notes nisam nikada koristio (dobro, notes jesam), ali zato igre, navigaciju, dropbox, internet, mail, ipod, masu aplikacija za sve i svašta koristim na smartphone-u.  Prije godinu i pol sam kupio i7-860, 6GB Ram, 2x 1 TB diska, Radeon 5870  i to baš kad je izlazilo u 9. mjesecu 2009. I šta onda? Igram i dalje Call of Duty 2, Sudden Strike Forever i emulaciju Settlersa 1 i 2 Dos - verzije jer je sve ostalo jedno veliko sranje. Na iPhone4 igram kada god imam vremena (a nemam puno zbog posla) Tiny Wings, Real Racing 2, Legendary Wars, Infinity Blade...PSP mi stoji već dvije godine doma u ormaru u prašini jer me nije volja igrat one Sony gluposti kao Killzone i ostale "action-adventure". Imam vremena samo za jednostavne "time killere".

A super je to što Google uzima samo 25 $, to je i onako većina onoga šta prosječna aplikacija zaradi na Android Marketu. I developeri to znaju. I o tome je već pisano milion puta.  Apple je do ožujka 2011.g. developrima podijelio dvije milijarde dolara dok je Google imao promet na svom store-u u dvije godine 113 milijuna.  Ali, srednjoškolcima je i dalje teško pročitati i shvatiti ono što im ne odgovara. 

15 godina
neaktivan
Virtua Fighter kaže...
Stazh kaže...

A zbog čega nebi spominjao igre u ovakvoj raspravi? Igre su osnovna stvar svake, ali ama baš svake platforme. Misliš da bi toliko ljudi doma imalo PC da nema donekle neki izbor igara koje možeš igrati na njemu? Molim te. A ova glupost da je cilj smartphone-a obaviti štogod posla je posebna stvar. Ono za šta tebi treba smartphone ne mora značiti da treba drugima. Organizer, planer i notes nisam nikada koristio (dobro, notes jesam), ali zato igre, navigaciju, dropbox, internet, mail, ipod, masu aplikacija za sve i svašta koristim na smartphone-u.  Prije godinu i pol sam kupio i7-860, 6GB Ram, 2x 1 TB diska, Radeon 5870  i to baš kad je izlazilo u 9. mjesecu 2009. I šta onda? Igram i dalje Call of Duty 2, Sudden Strike Forever i emulaciju Settlersa 1 i 2 Dos - verzije jer je sve ostalo jedno veliko sranje. Na iPhone4 igram kada god imam vremena (a nemam puno zbog posla) Tiny Wings, Real Racing 2, Legendary Wars, Infinity Blade...PSP mi stoji već dvije godine doma u ormaru u prašini jer me nije volja igrat one Sony gluposti kao Killzone i ostale "action-adventure". Imam vremena samo za jednostavne "time killere".

A super je to što Google uzima samo 25 $, to je i onako većina onoga šta prosječna aplikacija zaradi na Android Marketu. I developeri to znaju. I o tome je već pisano milion puta.  Apple je do ožujka 2011.g. developrima podijelio dvije milijarde dolara dok je Google imao promet na svom store-u u dvije godine 113 milijuna.  Ali, srednjoškolcima je i dalje teško pročitati i shvatiti ono što im ne odgovara. 

Igre su osnovna stvar svake platforme? Pa nije bit smartphonea da ti igraš igrice. Nisu za to u startu osmišljeni. Normalno da su igre za računalo, tj. desktop platformu OK. Gdje sam to osporavao???? Osporavao sam da je cilj smartphonea da ga nakrkaš igrama. Za to postoje specijalizirane druge platforme, poput PSPa i DSia što sam već naveo. Browsanje i mail spada pod normalnu svrhu smartphonea, navigacija manje, ali može proći. Ali to je to. A ne Tiny Wings, Real Racing 2, Legendary Wars, Infinity Blade... Ako je to argument na kojem braniš Apple store onda si ga turni u *** i živite sretno do kraja života.

Ovo što ti za i7 ne možeš pronaći drugu namjenu osim igranja Call of Dutya 2 je dosta otužno, ali to govori više o tebi nego o konfiguraciji.

A ovo što je Apple developerima "podijelio" dvije milijarde dolara znači da je sebi dodijelio 0,6 milijardi za goli k***. Svaka čast što su developeri zaradili, ali 30% je malo poveća provizija na veleprodaju.

Samo vi dalje cuclajte Steveov šupak i koristite iPhone da se divite komadu stakla kao da ga je bog sastavio... Kada su se prvi isporučivali sa žutim točkama opet ste ga branili, kada je veza pucala branili ste ga i kada Vam je sv. Seteve Jobs odbrusio kao zadnjim konjima da ne znate ni telefon koristiti, kada ste saznali da vas se malte ne prati opet ste branili Apple inc... Vrpa zombija... Baš me zanima što slijedeće ide...

16 godina
neaktivan

Dobre su mi ove pretpostavke. Svakom pametnom je jasno da u pocetku i i jednom djelu bilo što da se gleda ima veliki rast,

a kasnije taj rast stagnira. Tako i App store trenutno raste ujednaceno a nekad je je krivulja bila prilicno strmija.

Tako da cisto sumnjam da ce Google prestici Apple. Jednostavno može mu se samo približiti, teško da bi ga prestigao.

Osim toga kod Googlea je problematicniji nacin na koji aplikacije dolaze na Market. Kad bi Google samo malo pooštrio

svoju politiku i kvalitetnije selektirao što je dobro a što ne, taj broj bi bio puno puno manji.

S druge strane Apple sa svojim restrikcijskim pristupom je i dalje u itekakvoj prednosti...

Ne dozvolite da vas obeshrabre oni koji su razočarani životom i koji su postali gluhi za najdublje i iskonske želje svoga srca - IVAN PAVAO II
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
alen-c kaže...

Dobre su mi ove pretpostavke. Svakom pametnom je jasno da u pocetku i i jednom djelu bilo što da se gleda ima veliki rast,

a kasnije taj rast stagnira. Tako i App store trenutno raste ujednaceno a nekad je je krivulja bila prilicno strmija.

Tako da cisto sumnjam da ce Google prestici Apple. Jednostavno može mu se samo približiti, teško da bi ga prestigao.

Osim toga kod Googlea je problematicniji nacin na koji aplikacije dolaze na Market. Kad bi Google samo malo pooštrio

svoju politiku i kvalitetnije selektirao što je dobro a što ne, taj broj bi bio puno puno manji.

S druge strane Apple sa svojim restrikcijskim pristupom je i dalje u itekakvoj prednosti...

Android je uvijek bio o open sourceu i otvorenosti platforme i zato nemaju skoro nikakvu selekciju i odluku ostavljuju na korisniku, zato i dopuštaju instalaciju aplikacija sa izvora van marketa. Tretiraju svoje korisnike kao da nisu totalni kreteni i da ipak znaju nešto o tome što rade, a i ako ne znaju tko ih hebe.

Ma i na kraju te brojke ništa ne znaće. Bilo koji market, Google ili Apple, sa 10,000 kvalitetnih aplikacija više vrijedi nego bilo koji drugi sa 400,000 svakojakih aplikacija. Meni te brojke stvatno ništa ne znaće.

16 godina
neaktivan
Stazh kaže...

Android je uvijek bio o open sourceu i otvorenosti platforme i zato nemaju skoro nikakvu selekciju i odluku ostavljuju na korisniku, zato i dopuštaju instalaciju aplikacija sa izvora van marketa. Tretiraju svoje korisnike kao da nisu totalni kreteni i da ipak znaju nešto o tome što rade, a i ako ne znaju tko ih hebe.

Ma i na kraju te brojke ništa ne znaće. Bilo koji market, Google ili Apple, sa 10,000 kvalitetnih aplikacija više vrijedi nego bilo koji drugi sa 400,000 svakojakih aplikacija. Meni te brojke stvatno ništa ne znaće.

Znaci li to da npr.Mercedes ili slicni tretiraju korisnika kao kretena kad ima zvucno upozorenje u

slucaju nevezanja korisnika i ne dopušta iskljucenje istog. Možda, ali ocito to ima svoga smisla.

iOS nije toliko kontroliran samo iz objesti i da bi korisnicima rekao da su kreteni nego olakšao

korištenje i prevenirao sranja koja mogu nastat bez ikakve kontrole što smo i svi svjedocili na Marketu

zadnjih mjeseci a i godina.

Što se brojki tice to se slažem, ali ipak ako cemo slijediti logiku, veca je mogucnost naci više

kvalitetnih aplikacija u storeu koji ih sadrži više. A da to nije samo logika, pokazuje i praksa.

Ne dozvolite da vas obeshrabre oni koji su razočarani životom i koji su postali gluhi za najdublje i iskonske želje svoga srca - IVAN PAVAO II
18 godina
neaktivan

Kao što su neki napisali android market je u naletu i rastu ali budimo realni, daleko je to od usporedbi sa app storeom i iOS om jooš uvijek ... i bb ov store daleko profitabilniji, ozbiljniji i privlačniji za developere, barem po financijskim pokazateljima.

http://www.appleinsider.com/articles/11/02/18/rim_nokia_and_googles_android_battle_for_apples_ios_scraps_as_app_market_sales_grow_to_2_2_billion.html

A.

3 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
LoL nokia ovi store je ispred android app marketa... LOOOOL... strašno...
Marija Antoaneta je intelektualni Mount Everest za Jadranku Kosor...
17 godina
neaktivan
EnlightenedPhoenix kaže...

ja sam gledao ove neke aplikacije i sve su bile lose po meni na ovi storeu

jedino ovo sta sam izguglo i stavio link na mob je bilo dobro

(isprobano na 5800 XM)

18 godina
neaktivan

znam samo da app store službeno ne raste već mjesecima premda se predaje više aplikacija nego ikada, što može jedino značiti da je u toku ljuto čišćenje i brisanje manje kvalitetnih i ponavljanih aplikacija i još stroži nadzor sadržaja ...

.

A.
18 godina
neaktivan
artfull kaže...

znam samo da app store službeno ne raste već mjesecima premda se predaje više aplikacija nego ikada, što može jedino značiti da je u toku ljuto čišćenje i brisanje manje kvalitetnih i ponavljanih aplikacija i još stroži nadzor sadržaja ...

.

a jest im bio strog nadzor...

Marija Antoaneta je intelektualni Mount Everest za Jadranku Kosor...
18 godina
neaktivan
pa bilo je cenzure i vise nego je potrebno.
A.

1 0 hvala 0
16 godina

tako i treba samo open source

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice