puce AMD ko bivsa jugoslavija (mislim na brzinu pucanja) :)
Pa ostao je u kompaniji, direktori se mjenjaju- ništa posebno.
"a na vidiku se ne nazire spas."
Ajd ne pričaj gluposti D.G.
Ajd ne pričaj gluposti D.G.

Jedno je imati dobar proizvod, a sasvim drugo prodati ga...AMD spada nažalost u grupu kompanija koje su previše ulagale u tehnologiju, a premalo u marketing, ili općenito nisu znale iskoristiti svoj trenutak
"Hector Ruiz u danima kada je bilo razloga za smijeh..." :)) a jeste bezobrazni :)
btw, pa nije valjda tako crno za AMD, te velike firme često imaju ogromne gubitke u jednom kvartalu, da bi opet stale na noge u sljedećem...
Haha... jeste vidjeli ove nove slike "Captain Dirk-a" :D :D tj. novog shefa AMD-a
Prejako.
Inace AMD je u go**** vec nekih godinu dana, a i sa kupnjom ATI-ja su se uvalili. Valjda ce ima krenut. Ako vec ne na procesorima onda mozda na grafuljama.
AMD trenutno gazi tržište grafičkih kartica. nVidia je bila prisiljena spustiti cijene svojih kartica za preko 30%.
Haha... jeste vidjeli ove nove slike "Captain Dirk-a" :D :D tj. novog shefa AMD-a
Prejako.
Inace AMD je u go**** vec nekih godinu dana, a i sa kupnjom ATI-ja su se uvalili. Valjda ce ima krenut. Ako vec ne na procesorima onda mozda na grafuljama.

Pravi potencijal novog AMD X4 procesora moze samo otkljucati novi SB750 chipset kojeg cekamo mjesecima. Po obicaju AMD je odlozio pustanje u prodaju ovog chipseta vec treci put sto samo pomaze nvidiji i intelu.
Jucer mi je stigao X4 9950 sa 8GB memorije i ne znam koliko cu izdrzati da ne kupim nvidia 780a maticnu.
Valjda ce novi CEO donijeti promjene na bolje koje stvarno trebaju njegovoj kompaniji. Taj covjek je vodio tim koji je napravio athlon i natjerao intel da radi 24/7 dok nisu napravili kompetativan procesor.
Teško je sada išta prognozirati. ATI/AMD je natjerao Nvidiu da spusti cijene, ali je i sam u velikim gubitcima, dok je Nvidia u debelom plusu, pa je s te strane u nemaloj prednosti.
Hector je već čovjek u godinama i nikakvo čudo da je dao ostavku (no ostao je na čelu odbora ako se ne varam) to ne mora imati nikakve veze sa gubitcima firme, pa i Bill Gates je isto odstupio iz M$-a.
nVidia baš i nije u plusu ako ćemo tako. Imaju profit, ali drastično manji od očekivanog. Razvoj G200 pojeo je ogromne količine novca, a kartice se prodaju na rubu isplativosti.
Prejako.
Prejako.
AMD je u problemima i neće iz njih izaći dok se opet ne približi najisplativijem high-end tržištu. Nove ATI-jeve kartice su solidne, ali ATI je dugo vremena nizao probleme i izgubio ogroman dio svoje tržišne vrijednosti od kako ih je preuzeo AMD, što je AMD-u naravno izazvalo goleme gubitke u bilanci. S procesorima je stanje kudikamo gore, tim više što (kako stvari stoje) ni 45 nm Phenomi neće značajnije promijeniti stvari i zapravo će Intel sa Nehalemom još više povećati svoju prednost.
Izgleda da će Intel s Nehalemom zadaci posljednji i konačni udarac AMD-u... :(
kakvo high-end trziste?? amd/ati je napravio najpametniji potez sa hd38XX i hd 48XX serijama (to dokazuju i prodajni rezultati), neka se samo orijentiraju na VECINU kupaca koja pripada srednjem sloju

U čitavoj toj situaciji oko tržišne utakmice i konkurencije Intela/AMDa i Nvidije/AMDa-ATIja samo se treba nadati kako AMD/ATI neće skroz propasti jer onda Intel i Nvidija imaju potpunu dominaciju nad tržištem i mogu raditi kako i što žele (sporiji razvoj, lošija kvaliteta, više cijene)

Iz vemil-ovog cjenika: amd athlon 6400+(3.2GHz) 1025kn a Intel C2D E8200 1078kn..pogledaj si testove po netu pa ces vidjeti koliko je C2D brzi a prevario sam se u cijeni..manje od 100kn razlike..a da o OC-u ne pricam jer ovaj Intel moze potegnuti jako puno..a Athlon bas i neide nesto preko 3.5GHz...toliko o ulozeno/dobiveno..nije ni cudno kaj u AMD-u imaju gubitke
Iz vemil-ovog cjenika: amd athlon 6400+(3.2GHz) 1025kn a Intel C2D E8200 1078kn..pogledaj si testove po netu pa ces vidjeti koliko je C2D brzi a prevario sam se u cijeni..manje od 100kn razlike..a da o OC-u ne pricam jer ovaj Intel moze potegnuti jako puno..a Athlon bas i neide nesto preko 3.5GHz...toliko o ulozeno/dobiveno..nije ni cudno kaj u AMD-u imaju gubitke
Ja ti govorim o proizvodima koje ljudi kupuju a to sto je athlon x2 stara arhitektura nije moj problem jer ga jos uvijek proizvode i zbog takvih proizvoda gube novce i nije cudno da je dosao novi direktor na celo amd-a..daj ti meni jednu usporedbu pa ces vidjet da nisi u pravu jer da uzmes q6600(1400kn) koji phenom je isto brz kao q6600 za iste novce(ili po tebi manje novca) a da se moze dosta OC??po meni ni jedanako sam u krivu ispravi me
nVidia baš i nije u plusu ako ćemo tako. Imaju profit, ali drastično manji od očekivanog. Razvoj G200 pojeo je ogromne količine novca, a kartice se prodaju na rubu isplativosti.