AMD miče ATI iz imena

poruka: 198
|
čitano: 72.327
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "AMD miče ATI iz imena".
17 godina
neaktivan
RE: AMD miče ATI iz imena
308gtsfan kaže...

Dajte ljudi žalite se na ovu malu promjenu a niste se žalili kad je Bio aktiv LGG postaio B.aktivSmijeh

Oni su to morali :O zbog direktiva EU :)

jer Bio oznacava bio uzgoj, a sto se tice dukata tu nema bio uzgoja :O

In Control
17 godina
neaktivan
AMD miče ATI iz imena

Pravi potrošač zna u korist svoga džepa izabrati proizvod neovisan o svome imenu pa bio to "fjlsdgčsabgodsfš" ili ATI, Intel, AMD! Važan je proizvod sam po sebi, koliko nudi za uložene novce, ime ionako nije u ovom slučaju važno (ne radi se o fashion stvarima), jednako će raditi ATI radeon HD 4670 i AMD Radeon 4670!

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Psiho246 kaže...
Weky kaže...

Ovdje je stvar drugačija, AMD sa svojim procesorima planira vjerovatno u buducnosti raditi hibride CPU/GPU.

Kad to naprave, neka ga nazovu AMD. Tad bi to bilo logicno i ocekivano.

Trenutno je nelogicno i glupo, a tvoj post je cista spekulacija i nista vise. :D

Ako imaš proizvod ATI Radeon i AMD Phenom, pa ih spojiš u jedan AMD Fusion, ti to dvoje ne možeš povezati nikako. Ako imaš AMD Radeon i AMD Phenom, ime AMD Fusion ti već da naslutiti da taj proizvod sadrži ova dva proizvoda.

Heart: _/\_/\_/\_/\_/\_/\_/\_/\_ Brain: __________________________
17 godina
neaktivan
AMD miče ATI iz imena

Oglasio se AMD-ov VP John Wolkmann i objasnio kako je odluka pala da ATI nestane sa AMD hardwarea.

http://blogs.amd.com/play/2010/08/30/evolving-the-amd-brand-portfolio/

dasHHa
Poruka je uređivana zadnji put uto 31.8.2010 20:22 (dasHHa).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
AMD miče ATI iz imena

ključno:

Third – and this was the clincher – those who know that AMD and ATI merged score their brand preference for AMD three times higher than those who are not aware of the merger.  In other words, if you know we are one company, you believe in us more.  On the other hand, by keeping the brands distinct, we were actually limiting or handicapping our own brand strength.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
stef kaže...

ključno:

Third – and this was the clincher – those who know that AMD and ATI merged score their brand preference for AMD three times higher than those who are not aware of the merger.  In other words, if you know we are one company, you believe in us more.  On the other hand, by keeping the brands distinct, we were actually limiting or handicapping our own brand strength.

Ne slazem se....za buduce APU-e i integrirane graficke jezgre zajedno pod kalupom sa cpu nek se koristi novi brand ali zelim svoju uber power samostalnu ATI karticu bez tragova AMD-a u brandu.

BTW: 3000 anketiranih i nije neki uzorak za ovakve kljucne poteze kao sto je ubijanje jednog jakog branda.Puno upliva u ove odluke imaju oni crni arapi iz Global Foundries HQ-a ali to se nigdje ne spominje....Svakim danom sve vise mrzim truli kapitalizam jer samo misle na profit a sve sto je na bazi emocija i duhovnog gaze kao da je papiric od zvakace na cesti.Frustriran sam sto nema vise morala u tim globalnim kompanijama.

dasHHa
Poruka je uređivana zadnji put uto 31.8.2010 20:55 (dasHHa).
15 godina
protjeran
dasHHa kaže...
stef kaže...

ključno:

Ne slazem se....za buduce APU-e i integrirane graficke jezgre nek se koristi novi brand ali zelim svoju uber power samostalnu ATI karticu bez tragova AMD-a u brandu.

glupost, ništa više Smijeh

to što je AMD napravio tvoju uber karticu s ATI naljepnicom nema nikakve veze? :)

17 godina
neaktivan
dasHHa kaže...

Ne slazem se....za buduce APU-e i integrirane graficke jezgre zajedno pod kalupom sa cpu nek se koristi novi brand ali zelim svoju uber power samostalnu ATI karticu bez tragova AMD-a u brandu.

Onda kupi X1950 XTX, to ti je najjača, a da nema AMD-a nigdje na kutiji Namigiva

Abort, Retry, Fail?
17 godina
neaktivan
dasHHa kaže...

BTW: 3000 anketiranih i nije neki uzorak za ovakve kljucne poteze kao sto je ubijanje jednog jakog branda.Puno upliva u ove odluke imaju oni crni arapi iz Global Foundries HQ-a ali to se nigdje ne spominje....Svakim danom sve vise mrzim truli kapitalizam jer samo misle na profit a sve sto je na bazi emocija i duhovnog gaze kao da je papiric od zvakace na cesti.Frustriran sam sto nema vise morala u tim globalnim kompanijama.

Kad budu tebe i Galića pitali šta da naprave, onda im to možete reći Cool.

Arapi nemaju direktne veze s AMDom. AMD je suvlasnik GloFlo-a, a ne obrnuto. AMD dizajnira i marketira, Arapi proizvode.

Poruka je uređivana zadnji put uto 31.8.2010 21:02 (stef).
15 godina
dasHHa kaže...

....a ti da si vlasnik AMD-a bi mislio na nekog tamo lika koji koji ne zeli ime "tvoje firme" na "tvom" proizvodu... -daj ne blesaj!

Tko se zadnji smije, nije skužio!
17 godina
neaktivan
stef kaže...
dasHHa kaže...

Kad budu tebe i Galića pitali šta da naprave, onda im to možete reći Cool.

Arapi nemaju direktne veze s AMDom. AMD je suvlasnik GloFlo-a, a ne obrnuto.

Ne izvaljuj ne istine....I nismo samo ja i galic nego tisuce i tisuce ljudi sa svih strana svijeta koji se bune protiv ove odluke....GF je kupio dio AMD-a(svi AMD FABovi su u vlasnistu GF)kao i jos neke dionice manje poznatih odjela AMD-a.A glavna odgovornost za evergreen seriju Radeona je na ATI-u jer je njen razvoj i implementracija pocela jos 2006.g.Budemo vidjeli tek za 2-3 godine kako to AMD-ov team moze unistit ili iskoristit cijeli ATI odjel AMD-a.Pametnom dosta od mene

Over&out

dasHHa
17 godina
neaktivan
Tisuce i tisuce naprama 10tke milijuna koje boli briga jednostavno...

Hm... let me think what will amd do...
hm...
In Control
17 godina
neaktivan
AMD miče ATI iz imena

od sada kupujem amd amd kombinaciju :)

"Win7 je glupost ziva.....neke jako dobre igrice nemogu na njega zato sto je prenov...za nekih 2-3 god. ce bit dobro imat" -Atom
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
AMD miče ATI iz imena

:(

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
308gtsfan kaže...

Dajte ljudi žalite se na ovu malu promjenu a niste se žalili kad je Bio aktiv LGG postaio B.aktivSmijeh

kad ne pijem to sr*nje

http://www.speedtest.net/result/917164172.png
17 godina
Malto kaže...
Citam Bug od 1994 i jako postujem Dragu Galica i veliku vecinu njegovih tekstova i razmisljanja. Takoder, sam radim u marketingu jedne velike farmaceutske tvrtke. Moram medutim reci da se ovaj put ne slazem s Dragom vec s AMD-om. Treba razmisliti o uzrocima i posljedicama ovog poteza. Ati je danas u svom segmentu grafickih rjesenja broj jedan i ne misli stati, Amd je pak u cpu dijelu debelo broj dva, i uskoro se ne vidi pomak. Ipak, Amd je taj koji je kupio Ati, a ne obrnuto, i dok je jos Ati tako visoko percipiran rjesenjima i kvalitetom, cinjenica je da trenutno ne nudi nista vise nego jedan jaki brand, radeon, i jedan polupoznati Fire-nesto. Interpretiravsi u buducnosti ime Radeon sa Amd-om dovesti ce Amd u respektabilnu poziciju firme koja nudi najbolja graficka rjesenja, pa hej, ne mogu im ni procesori biti toliko losi. Zasto onda ja kao kupac ne bih sebi olaksao i kupio rjesenja od iste firme, a mozda ce me na taj nacin sve kostati malo jeftinije. Mojih par postola, a mozda i utjeha za Ati fanove.

Hvala na lijepim riječima.

A što točno radiš u marketingu jedne velike farmaceutske tvrtke? Ako kuhaš kave, onda izvrsno, ako se stvarno baviš marketingom - ne baš tako dobro, ali neka te tješi da su domaći "marketingaši" uglavnom bez škola i najobičniji akviziteri koji rade posao Jehovnog svjedoka koji prodaje kule stražare na Kolodvoru, ali manje spretno i uspješno. Dakle, to što navodno "radiš u marketingu jedne velike farmaceutske tvrtke" nije baš neka referenca. 

Kakve veze s gašenjem tržišnog imena ("brenda" - jezikom nepismenih) ima to što je AMD kupio ATI?

Na ovo  sada odgovaram zato jer imam vremena, iako je količina neznanja u raznim postovima ovdje tolika da je potrebno odslušati nekoliko puta (jedan te isti) kolegij marketinga da bi nekima neke stvari postale jasne. 

1) Tržišna vrijednost neke dobrostojeće tvrtke (primjerice - ATI) je otprilike 50% materijalna dobra, intelektualno vlasništvo, godišnji prihodi, aktiva, pasiva itd., a drugih 50% (ili čak i više) je - tatarataaaaa! - tržišno ime. Nevjerojatno, znam  - tko bi to pomislio?!

2) Kada je AMD prije četiri godine platio oko 5,5 milijardi dolara za ATI, skoro tri milijarde su otišle samo na ime. Dakle, platio je 3 milijarde samo da bi imao pravo "nakeljiti" naljepnicu "ATI" na - nešto. Bilo što. Sada odlučuje da to neće više raditi. Dakle, brzinom od 750 milijuna dolara godišnje potrošene su te tri milijarde dolara. Ja ne znam kako će to biti opravdano na skupštini dioničara.

3) Sveto pravilo poslovanja je da NE MIJENJAŠ TRŽIŠNU MARKU dok ona ima bilo kakvu vrijednost. Tržišna marka se gasi ili mijenja samo kad postaje teret, a ne vrijednost tvrtke. Ovo znači da se s određenom tržišnom markom u javnom mnijenju mora vezivati isključivo nešto loše, grozno i skandalozno da bi ona bila napuštena. Primjer je tanker Exxon Valdez koji je zagadio Aljasku, pa se kroz više iteracija njegovo ime sada promijenilo u Dong Fang Ocean, iako se i on godinama držao imena Exxon jer čak i nakon velikog zagađenja Aljaske, Exxon ostaje JAKO TRŽIŠNO IME. Exxon Shipping je i dalje Exxon Shiping, a ExxonMobil je i dalje ExxonMobil, usprkos negativnim konotacijama vezanim uz to ime. 

4) ATI nema nikakve loše konotacije uz svoje ime, barem ne nekoliko godina prije njegove kupnje od strane AMD-a, niti sada nakon što su u vlasništvu AMD-a. ATI je izuzetno vrijedna međunarodna tržišna marka čije samo ime bez bilo kakvih materijalnih vrijednosti vezanih uz tvrtku, uistinu tržišno vrijedno milijarde dolara. Odluka da se više ne koristi je smanjivanje vrijednosti AMD-a (vlasnika tržišne marke ATI) za te milijarde dolara. 

5) To što će AMD izbaciti procesore u seriji Fusion koji će imati integriranu grafičku jezgru nema nikakve veze s napuštanjem imena ATI. I dalje će se praviti GPU-ovi za diskretne grafičke kartice, koje će umjesto jakog tržišnog imena u tom segmentu imati AMD-ovo, vječno drugo ime s tržišta procesora

6) AMD-ov marketing godinama ostaje primjer lošeg marketinga koji s najavama izlazi godinama prerano i to s tehnologijama koje čak niti u njihovom labu ne rade, a onda ih na tržištu pretekne Intel ili Nvidia. U skladu sa svojom reputacijom i tradicijom, ova posljednja idiotska odluka (koja nema veze sa sentimentalnom vrijednošću imena za one koji preferiraju ATI ispred Nvidije, ali ni bilo kakve tržišne osnove) samo je logičan nastavak rada vjerojatno najgoreg odjela unutar tvrtke. 

7) Pitam se zašto postoje tržišna imena Bugatti i Veyron (već netko ovdje spomenuo) i zašto njihov vlasnik "jaše" po njima kad se na svakom prodanom Veyronu zapravo gomilaju stotine tisuća eura gubitaka? 

Odradi sedmo pitanje za seminar pa mi se javi.

This space for rent!
Poruka je uređivana zadnji put sri 1.9.2010 11:20 (Drago).
17 godina
neaktivan
Drago kaže...

Hvala na lijepim riječima.

A što točno radiš u marketingu jedne velike farmaceutske tvrtke? Ako kuhaš kave, onda izvrsno, ako se stvarno baviš marketingom - ne baš tako dobro, ali neka te tješi da su domaći "marketingaši" uglavnom bez škola i najobičniji akviziteri koji rade posao Jehovnog svjedoka koji prodaje kule stražare na Kolodvoru, ali manje spretno i uspješno. Dakle, to što navodno "radiš u marketingu jedne velike farmaceutske tvrtke" nije baš neka referenca.

Kakve veze s gašenjem tržišnog imena ("brenda" - jezikom nepismenih) ima to što je AMD kupio ATI?

Na ovo   sada odgovaram zato jer imam vremena, iako je količina neznanja u raznim postovima ovdje tolika da je potrebno odslušati nekoliko puta (jedan te isti) kolegij marketinga da bi nekima neke stvari postale jasne.

1) Tržišna vrijednost neke dobrostojeće tvrtke (primjerice - ATI) je otprilike 50% materijalna dobra, intelektualno vlasništvo, godišnji prihodi, aktiva, pasiva itd., a drugih 50% (ili čak i više) je - tatarataaaaa! - tržišno ime. Nevjerojatno, znam   - tko bi to pomislio?!

2) Kada je AMD prije četiri godine platio oko 5,5 milijardi dolara za ATI, skoro tri milijarde su otišle samo na ime. Dakle, platio je 3 milijarde samo da bi imao pravo "nakeljiti" naljepnicu "ATI" na - nešto. Bilo što. Sada odlučuje da to neće više raditi. Dakle, brzinom od 750 milijuna  dolara  godišnje potrošene su te tri milijarde dolara. Ja ne znam kako će to biti opravdano na skupštini dioničara.

3) Sveto pravilo poslovanja je da NE MIJENJAŠ TRŽIŠNU MARKU dok ona ima bilo kakvu vrijednost. Tržišna marka se gasi ili mijenja samo kad postaje teret, a ne vrijednost tvrtke. Ovo znači da se s određenom tržišnom markom u javnom mnijenju mora vezivati isključivo nešto loše, grozno i skandalozno da bi ona bila napuštena. Primjer je tanker Exxon Valdez koji je zagadio Aljasku, pa se kroz više iteracija njegovo ime sada promijenilo u Dong Fang Ocean, iako se i on godinama držao imena Exxon jer čak i nakon velikog zagađenja Aljaske, Exxon ostaje JAKO TRŽIŠNO IME. Exxon Shipping je i dalje Exxon Shiping, a ExxonMobil je i dalje ExxonMobil, usprkos negativnim konotacijama vezanim uz to ime. 

4) ATI nema nikakve loše konotacije uz svoje ime, barem ne nekoliko godina prije njegove kupnje od strane AMD-a, niti sada nakon što su u vlasništvu AMD-a. ATI je izuzetno vrijedna međunarodna tržišna marka čije samo, ime bez bilo kakvih materijalnih vrijednosti vezanih uz tvrtku, uistinu tržišno vrijedno milijarde dolara. Odluka da se više ne koristi je smanjivanje vrijednosti AMD-a (vlasnika tržišne marke ATI) za te milijarde dolara. 

5) To što će AMD izbaciti procesore u seriji Fusion koji će imati integriranu grafičku jezgru nema nikakve veze s napuštanjem imena ATI. I dalje će se praviti GPU-ovi za diskretne grafičke kartice, koje će umjesto jakog tržišnog imena u tom segmentu imati AMD-ovo, vječno drugo ime s tržišta procesora

6) AMD-ov marketing godinama ostaje primjer lošeg marketinga koji s najavama izlazi godinama prerano i to s tehnologijama koje čak niti u njihovom labu ne rade, a onda ih na tržištu pretekne Intel ili Nvidia. U skladu sa svojom reputacijom i tradicijom, ova posljednja idiotska odluka koja nema veze sa sentimentalnom vrijednošću imena za one koji preferiraju ATI ispred Nvidije samo je logičan nastavak rada vjerojatno najgoreg odjela unutar tvrtke. 

7) Pitam se zašto postoje tržišna imena Bugatti i Veyron (već netko ovdje spomenuo) i zašto njihov vlasnik "jaše" po njima kad se na svakom prodanom Veyronu zapravo gomilaju stotine tisuća eura gubitaka? 

Odradi sedmo pitanje za seminar pa mi se javi.

Svo moje poštovanje koje ste dobili tijekom godina predanog čitanja BUG-a ovim ste ugasli...

Svatko ima pravo na svoje misljenje ali ovaj post odise tolikom arogancijom i uz to ignorancijom bez premca...

In Control
17 godina
EnlightenedPhoenix kaže...

Svo moje poštovanje koje ste dobili tijekom godina predanog čitanja BUG-a ovim ste ugasli...

Svatko ima pravo na svoje misljenje ali ovaj post odise tolikom arogancijom i uz to ignorancijom bez premca...

A ovaj post odiše glupošću. Ili objasni "ignoranciju" ili se nemoj javljati za diskusiju kad joj nemaš čime pridonijeti.

This space for rent!
17 godina

EnlightenedPhoenix je dobio karton za trolanje jer je imao tri posta priliku ukazati na "ignoranciju" u mom postu, ali je umjesto toga samo papagajski tvrdio kako je "sasvim očito" gdje griješim bez ikakvog obrazloženja.

Tko želi ukazati na greške u mom postu, slobodno to može učiniti, točku po točku, post mu neće biti brisan, dapače, ako je kvalitetan dobit će zahvalu od mene i lajkanje.

Trolovi će dobivati kartone i bit će im brisani postovi.

This space for rent!
17 godina
neaktivan
AMD miče ATI iz imena

E Drago, Drago.
Nije ATI ni prvi ni zadnji brand koji je odmrčao u IT svijetu, ovako ili onako. Evo, Commodore je još uvijek nečiji brand, pa kaj? Jel to Bugatti? A di je 3dfx, Abit, Epox ... uskoro i DFI?
Neko u vrhu ima viziju kako će stvar izgledati za godinu, dvije, pet, deset i procjenio je da im je ATI brand više teret nego korist. Na kraju krajeva, oni prodaju platformu. ATI brand je iluzija počevši od 2006. pa na ovamo.

3 milijarde dolara koliko je AMD platio taj dio nematerijale imovine je bio debelo preplaćen novac.  ATi je imao 3 veća zaheba prije kupnje: R520, R600 i čipseti - evo toliko su bili uspješni.

Što se tiče skupštine dioničara, zar zaista mislite da to već ne znaju svi koji trebaju znati, zašto bi inače izašli u javnost?

EDIT:

"Goodwill" vezan uz ATI je knjigovodstveno otpisan/korigiran:

http://arstechnica.com/hardware/news/2008/12/amd-writes-down-atis-value-again.ars

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.9.2010 12:40 (stef).
Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina

Oni su pri kupnji ATI platili goodwill to jest platili su višu cijenu od realne cijene ATI i to nema veze uopće sa cijenom korištenja imena.

Neznam jesili to znao ali su dionićari ti koji su odobrili kupnju ATI 

Ajde mi recite koliko uopće ljudi na svijetu zna tko je i što je ATI osmi nas koji malo bolje pratiom IT tržište.Samo istraživanje od amd to pokazuje da više ljudi se veže za brend ime radeon nego ATI.

evo vam što točno znaći goodwill

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.9.2010 12:48 (Wolf88).
17 godina

Razumiješ li uopće značenje te vijesti na Ars Technici?

Shvaćaš li da ona reiterira AMD-ovo nesposobno vođenje poslova  i nemogućnost kapitalizacije na tržišnom imenu ATI-ja, kao i na izvrsnim poslovnim rezultatima ATI-ja?

Shvaćaš li da ona znači da su vjerojatno platiti i više od 50% cijene samo za tržišno ime?

This space for rent!
17 godina
Wolf88 kaže...

Oni su pri kupnji ATI platili goodwill to jest platili su višu cijenu od realne cijene ATI i to nema veze uopće sa cijenom korištenja imena.

Ajde mi recite koliko uopće ljudi na svijetu zna tko je i što je ATI osmi nas koji malo bolje pratiom IT tržište.Samo istraživanje od amd to pokazuje da više ljudi se veže za brend ime radeon nego ATI.

evo vam što točno znaći goodwill

Upravo to IMA veze s UKUPNOM CIJENOM akvizicije koja uključuje i tržišno ime.

This space for rent!
17 godina
neaktivan
Drago kaže...

Razumiješ li uopće značenje te vijesti na Ars Technici?

Shvaćaš li da ona reiterira AMD-ovo nesposobno vođenje poslova  i nemogućnost kapitalizacije na tržišnom imenu ATI-ja, kao i na izvrsnim poslovnim rezultatima ATI-ja?

Shvaćaš li da ona znači da su vjerojatno platiti i više od 50% cijene samo za tržišno ime?

koja hebena kapitalizacija ... s čime? Do R700 generacije nisu imali konkurentni GPU, do RS780 i SB7x0 nisu imali konkurenti čipset.

Izvrsni poslovni rezultati nakon 2006. nemaju veze s ATI-jem.

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.9.2010 12:53 (stef).
17 godina
stef kaže...
koja hebena kapitalizacija ... s čime? Do R700 generacije nisu imali konkurentni GPU, do SB850 nisu imali konkurenti čipset.

Nego s čime? AMD je odjednom sam naučio praviti grafičke procesore, a ATI je kupio jer je imao 5,4 milijarde dolara viška, a zapravo mu nije trebao?

Ovo su gluposti Štefek, pa ako nemaš nešto bolje, ne moraš nužno osjećati obvezu komentirati baš svaku vijest samo zato jer tako i drugi rade?

This space for rent!
17 godina
protjeran
AMD miče ATI iz imena

Večina kupaca nema pojma što kupuje, nego samo gledaju da ima tanak ekran ili da je bijel, ostalo ih neznima, tako da je apsolutno nebitno kak se proizvod zove.

A oni malo "napredni" kupci će ionakna netu pogledat performanse pa na temelju toga kupit.

Jako malo kupaca se razumije u komponente jer ipak nevisi cijeli svijet po forumima i neslaže konfiguracije, nego dođu u trgovinu i kažu "ja/mi bi kupili komp sa tankim ekranom i da se mogu igrat na njeu igrice, ići na facebook i malo surfat" i njima je apsolutno nebitno dali je u konfi Intel ili AMD, Nvidia ili ATI(AMD), tako da prodaja grafi uopće neće patit zbog promijene imena.

I don't need sex, T-com fucks me every day
Moj PC  
5 1 hvala 0
17 godina

Drago, hvala na komentaru. Tvoje teze iz više gornjih točaka nedvojbeno stoje, zato je AMD-u valjda i trebalo četiri godine da se odluči što će učiniti s ATI-jem. Vjerujem međutim da su ti ljudi imali dovoljno pametnih mozgova i stvarno dovoljno vremena da zaključe da je baš sada kad je ATI superioran nVidiji došlo vrijeme da je počnu hvaliti sa "svojom" pozicijom na tržištu grafičkih akceleratora tako da i dalje tvrde da prodaju najbolje GPU opcije koje se mogu kupiti, i da su kadri na račun ATI-ja zapravo time ojačati AMD kao tržišnu marku, čime se pretpostavljam, nadaju i većoj prodaji i udjelu na tržištu. Tvoju točku 5. AMD upravo i želi okrenuti u svoju stranu ovim postupkom. Minusi koje si spomenuo će postojati, i trebati će se AMD stvarno dobro potruditi da im to što su zacrtali i uspije, inače će imati velikih problema.

Po struci sam inače liječnik, ali već osam godina tučem zanat u marketingu Pfizera, pa vjerujem da neke kredencije imam.

BTW, tvoju recenziju Warcrafta 2 i dalje nitko nije nadmašio u hrvata, iako su te mnogi kopirali.

17 godina

I kako se sada svađati s tobom? :-)

Na žalost, a vidim da to nije samo moje mišljenje, ovo je druga velika pogreška AMD-a vezana uz ATI (prva je bila kupnja firme po cijeni od 5,4 milijarde, što se pokazalo pretjeranim, posebice kad je 2008. nastupila recesija). Siguran sam da će pored analitičara odluku kritizirati i dioničari tvrtke, ali iz nekog neobjašnjivog razloga marketing AMD-a će nastaviti kao i sve godine do sada.

Izgledalo je kad se Hector Ruiz maknuo s čela tvrtke da će AMD napokon prestati biti "underperformer" na što su godinama upozoravali investicijski fondovi i analitičari, ali problem očito nije bio samo u Hectoru. 

Kako pametna firma hendla svoj PR i barata nematerijalnim vlasništvom za povećanje vlastite vrijednosti treba se učiti od Intela.

Prvo prošli tjedan najavi da će rezultati biti manji od očekivanih, što dovede do pada vrijednosti dionica. Par dana nakon toga na Anandtechu osvane detaljan prikaz Core i5 SandyBridge s integriranom grafikom koja je posve u rangu sadašnjih akceleratora donje klase, ali kojom se Anand Lal Shrimpi oduševi jer može igrati praktički sve sada aktualne igre, iako sam procesor sad uopće nije dostupan. 

Jon Peddy i ekipa odmah kažu kako je ovo izvrsna stvar i poprave svoja očekivanja za Intel. Cijene dionica odmah narastu, tobože slučajno. 

U odnosu na Intel, AMD i dalje ostaje nalik rulji iz kvarta koja je otvorila zajednički bircuz i ima tu volje i elana, ali kad treba organizirati veću terevenku, odmah sve počne pucati po šavovima. 

This space for rent!
Poruka je uređivana zadnji put sri 1.9.2010 13:59 (Drago).
15 godina
neaktivan
stef kaže...

koja hebena kapitalizacija ... s čime? Do R700 generacije nisu imali konkurentni GPU, do RS780 i SB7x0 nisu imali konkurenti čipset.

ATI strasno dugo posluje i etablirano su ime, jos od kraja 90-ih glase za ozbiljnog konkurenta u areni racunalne grafike, to sto nisu nuzno bili prvi ne znaci bas nista...

Pathogenic fundamentals clearly indicate that homogenous populations are most vulnerable.
17 godina
neaktivan
AMD miče ATI iz imena

@Drago

Ovo je jedina stvar gdje se slažem.
Tko je gledao, AMD-ovu prezentaciju na Computex-u kad su predstavili Ontario i Vision brandiranje platforme ..... čisti amaterizam.
Što se tiče ATI-a, jedina dobra stvar koju su napravili je što su se prodali. Pokupili su pare u jeku najvećeg R600 hype-a, 5 mjeseci prije neg su karte stigle na tržište. Godinu dana prije toga im je Nvidija za sitniš kupila ULI koji je radio kompatibilne SB čipove, bolje od ATI-jevih SB4xx./SB600. Da su čekali još 6 mjeseci, vrijedili bi bar 2 milijarde manje.
Nema tu emocija, sve se već zna ... partneri (Sapphire, XFX ...) su dali svoj blagoslov.

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.9.2010 14:20 (stef).
Moj PC  
1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice