dretva 
nemam ništa protiv domaćih izraza/prevoda, ali ovaj zvuči baš isforsirano
dretva 
Dragec moj slabo si ti to istrazio, i nije unutra nikakva 7600 vec 7600M i jos jeftiniji AMD cpu
https://www.nabava.net/procesori/intel-core-ultra-5-225-procesor-cijena-701536511
https://www.nabava.net/maticne-ploce/asus-prime-h810m-a-csm-maticna-ploca-cijena-socket-1851-2x-ddr5-max-128-gb-811992571
https://www.nabava.net/radna-memorija-ram/goodram-irdm-ir-6000d564l30s-32gdc-16gb-32gb-ddr5-6000mhz-cijena-cl30-1x32gb-2x16gb-661143521
https://www.nabava.net/graficke-kartice/sapphire-pulse-amd-radeon-rx-9060-xt-16gb-cijena-16gb-ddr6-765429281
napajanje, kuciste, ssd po zelji, s tim da je gore 2x16gb, ova konfa je do 70% brza od tog Steam isprdka, gdje su ugovori sve je to kupljeno odavno i placeno po starim cijenama, uracunati tu jos popust na kolicinu, ovdje je znatno jaci cpu doslovno neusporedivo, ram je takoder neusporediv jer je u Steamu 5600, teski lowend.
U cemu je arm cpu?
U cemu je arm cpu?
U Stevici
Ovo su uzasno zastarjele komponente, naplacivati toliko ozbiljan novac za tolko jadne komponente nema nikakvog smisla. Znaci PS5 i Pro su (dosta) sposobniji, a na trzistu su vec godinama. Istina da su igre za PS precijenjene, popusti su losi i rijetki i nikad cijena ne padne tolko nisko ko na Steamu, moras placati za Multiplayer i sve to... al i dalje, ovdje pricamo o duploj razlici u cijeni. Pa platis si bogte 6 godina PSPlusa za razliku u cijeni.
I ova usporedba s HR cijenama u ducanima je dosta promasena, s obzirom da su te cijene bolesne po nasim ducanima, pogotovo za taj outdated HW koji kosta isto ili vise nego kad je bio nov pred 5-6 god
. Za te pare se kupnjom na npr Mindfactoryu slozi ili skoro slozi faking komp sa 7800X3D i 9060 XT 16 GB...
Navedeno gotovo računalo za 1200 € je brže i nadogradivo je, za razliku od ove steam konzole koja je još i nekompatibilna sa dosta popularnih igara zbog manjka anti cheat kompatibilnosti i hradvrske nemogućnosti da pokrene RT igre koje nemaju opciju isključivanja tih detalja.
sff tax i nestasica diskova i memorije je dignula cijenu previse
da je recimo 600-700 za najeftiniju veziju ajde, ali ovo je previse. radije dodati jos malo i uzeti puno jaci PC. ili kupiti ps5 i NS2 za istu cijenu
Vi ste svakako pametniji od mene u ovome, ali ja gledam na ovaj proizvod ovako:
- gledajući Linusa i kako vrti 007 na low detail na 60 FPS, za PC igru, mi izgleda premalo. Na velikim ekranima nije loše, ali nije ni 1000 baksa dobro.
- veliki broj igrača igra razne shootere i gledajući ovo, ne izgleda da će ići do barem 120/144 neće razveseliti mnoge. Pogotovo jer neke platforme to rade.
- mogu računati na stil, činjenicu da je gotov proizvod i da se ne slaže svakome kutija, ali koliko vidim, to izgleda kao laptop u maloj kutijici i po tome se već nadogradnje ograničavaju. Šteta.
Mislim da je trebalo ići na svestranost koju PC daje, a ne samo na igranje, i vjerojatno je bad timing. Možda se prikrpa sa nekim popustima?!
Koliko je nešto skupo ili nije skupo je vrlo subjektivna procjena. Kao što je i naslov "nadrealna kuknjava" - alternativa može biti "realna/objektivna kritika". Isto subjektivno.
Sumnjam da si recenzenti po svijetu ne mogu priuštiti tu kutiju, pa zato subjektivno pišu da je preskupa. Ne, nego gledaju performanse, konkurentske konzole i dostupan hardver i cijene. I imaju pravo da je to preskupo.
Gabe je išao gađati tržište PC gamera sa zastarjelim hardverom, koji prodaje po cijeni kao da je novi, bez komfora i jednostavnosti svijeta konzola. Good luck with that. Ova stvar neće biti na tržištu do kraja ove godine.
dretva 
Ni ja ju ne volim, ali ne znam koja bi bila IT prihvatljiva alternativa. Ne volim ni dosta drugih prijevoda IT pojmova na HR jer sve zvuče uglavnom glupo. Posebno "značajke", to mi se ekstra gadi.
Što se tiče Steam Machinea cijena nije toliko problem koliko propriatary HW i što ništa od tih novaca ne možeš poslije iskoristiti za novo računalo, čak niti kućište ni napajanje, što bi mogao barem kod klasičnog PCa.
U tom smislu ne vidim mu neku korist, ali sigurno će ga entuzijasti kupovati. Mene najviše zanima SteamOS kako će se razvijati.
sff tax i nestasica diskova i memorije je dignula cijenu previse
da je recimo 600-700 za najeftiniju veziju ajde, ali ovo je previse. radije dodati jos malo i uzeti puno jaci PC. ili kupiti ps5 i NS2 za istu cijenu
Ovo je entry level gaming laptop u formi kocke, uskraćen za tastaturu, ekran, bateriju... Neki kolega forumaš je u drugoj temi za 900€ složio sličan, no osetno jači SFF, a ako se ode na mATX, otvara se još mogućnosti.
Ko želi kutijicu koja će se lepo slagati sa ostalim uređajima u dnevnoj sobi i kod koje je do kraja njenog životnog veka vezan za CPU i GPU koji su s njom izvorno došli... Zna gde može dobiti više performansi i zreo ekosistem kod kog ne mora da razmišlja hoće li se developer setiti da testira i za njegovu platformu, a za manje novca. EDIT: Čuo sam da su i popusti na PS Storeu postali ozbiljni.
dakle još uvijek imate onaj AceMagic W1 za 289 € barebone - Ryzen H255, napucate 2x 16 GB DDR5 i terabajtni SSD, i Steam OS - za cca 600 €...
i dere ovo sigurno...