A što mi koji imamo više kompova i ili kombinacija? Imam RTX 5070Ti, RTX 2060S, RTX 5060 Laptop, RX 6700XT u kompovima, u eksternim dockovima RX 6600 i RTX 3070, a što se diskretnih tiče, integrirane od Iris grafike do Radeon 780M, 890M...
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Trenutno nemam rig. Igram HOMM3 na notebooku koji ima neki Intelov chipset koji emulira nesto skromno, dovoljno za temu.
Kada izadje nesto vrijedno igranja (novi Elder Scrolls npr), napravimo investiciju kako spada, ali nisam siguran da ce biti NVidia u pitanju.
Intelov procesor i maticna sigurno, za ostalo vidimo.
Sin je sada prije par mjeseci uzeo rig za preko 3k eur. Sastavio ga je, nije gotova konfiguracija u pitanju, s Nvidiom i AMD-ovim CPU. I nisam zadovoljan jer igram preko vikenda na njegovom stroju kada nije doma. Kod bootanja OS-a ponekad dolazi do hanganja, kod unosa passworda nesto se zblesira i ubaci gomilu charactera u password iako nisam ni poceo unos Windows pass-a, stvari se zblokaju u Windowsima pa je potreban hard reset itd. Losa prica.
Tipicni AMD. Imao sam iskustvo s njima prije par desetljeca kada sam uzeo Duron 850.
A što mi koji imamo više kompova i ili kombinacija? Imam RTX 5070Ti, RTX 2060S, RTX 5060 Laptop, RX 6700XT u kompovima, u eksternim dockovima RX 6600 i RTX 3070, a što se diskretnih tiče, integrirane od Iris grafike do Radeon 780M, 890M...
Pošto imaš najviše nvidije, klikneš lijepo nvidia 
Trenutno nemam rig. Igram HOMM3 na notebooku koji ima neki Intelov chipset koji emulira nesto skromno, dovoljno za temu.
Kada izadje nesto vrijedno igranja (novi Elder Scrolls npr), napravimo investiciju kako spada, ali nisam siguran da ce biti NVidia u pitanju.
Sin je sada prije par mjeseci uzeo rig za preko 3k eur. Sastavio ga je, nije gotova konfiguracija u pitanju, s Nvidiom i AMD-ovim CPU. I nisam zadovoljan jer igram preko vikenda na njegovom stroju kada nije doma. Kod bootanja OS-a ponekad dolazi do hanganja, kod unosa passworda nesto se zblesira i ubaci gomilu charactera u password iako nisam ni poceo unos Windows pass-a, stvari se zblokaju u Windowsima pa je potreban hard reset itd. Losa prica.
Tipicni AMD. Imao sam iskustvo s njima prije par desetljeca kada sam uzeo Duron 850.
Ma ovo nema nikakve veze s AMD-om. Ili je problem u periferiji ili u Windowsima. AMD procesori su top kako god okreneš trenutno.
Ma ovo nema nikakve veze s AMD-om. Ili je problem u periferiji ili u Windowsima. AMD procesori su top kako god okreneš trenutno.
Slažem se, nešto mu je ozbiljno smrdano. Da je išta slično s procesorom doista u pitanju, cijeli internet bi gorio od afera i raznih "amdgate" naslova.
No kako je ovo anketa o grafici, moram reći da nimalo nisam sretan s Nvidiom, ne zato jer nevalja, nego zato jer nas originalne korisnike PC-a totalno zlostavljaju i zanemaruju, jer mogu - tj. postali su praktički monopolisti.
Danas kojekakvi Ai offline modeli toliko gutaju VRAM da je postao "low VRAM" pojam ako imaš "samo" 12GB. Npr. Koristimo Topaz video za peglanje i skaliranje starih snimki sa novim difuzijskim starlight modelom i ako odabereš sa 12GB na grafi starlight sharp, otkanta te jer je minimum 16GB. Za AMD iz nekog razloga traži minimum 20GB i to je još sporije. Na prijelazu iz RTX4080 na RTX5080 nisu uopće promijenili količinu VRAMa (bilo je obećano da će izići RTX5080super s 24GB još u 4. mjesecu ali i dalje nula bodova barem do 2026.), dakle treba ti 3000€ samo za grafu (uz naravno popratni hardver koji to može pogonit) jer eto jedino 5090 ima 24GB. Uz naravno još skuplje quadroRTX6000, 5000 i ostale iz ekipe koja košta poput novog auta. Naravno, za sve je zaslužno gutanje resursa za datacentre koji se otvaraju kao prije neku godinu mining pogoni. Naravno da ih zabole za "gaming" zajednicu kad imaju firmetine voljne plaćati desetorostruku cijenu za bazično isti hardver u serveru.
Nikako da nama običnim osobnim korisnicima svane.
4070 kupio kad je izasla za 600 eura...najbolja kartica dosad koju sam imao, tiha jaka,DLSS majka, za 2k gaming taman
Deckard
TU116 graficki chip, tacnije TU116-400-A1 varjanta.
Mijenjam RX 6700 sa 5070 Ti, stiže sutra. Dvoumio sam se hoću li uzeti 9070 XT, ali sam se protegnuo malo više. Hoću vidjeti performanse i nove tehnologije, a ne čekati drivere i nadati se "otključavanju" skrivenog potencijala.
Možda sin ne zna složiti komp?
Imam Ryzene od kada je izašao prvi, trenutno imam nekoliko kompova sa AMD procesorima, od složenaca, preko mini pc-a do laptopa, imao sam nekada i Athlone i Durone, dok je bilo njihovo vrijeme, i nisam imao problema sa nikakvim nestabilnostima... Jedina razlika u odnosu na intel su performanse, funkcionalnosti nikada nisu bile upitne...
Pošto imaš najviše nvidije, klikneš lijepo nvidia 
Eh, trebao bih onda napraviti inventuru, Imam još i S3 Virge, Trio, kartica po ormaru, Tseng, trident ISA kartice za 486ice.... ATI Rage PCI varijante, no to može pod AMD. Zapravo, jedino mislim da Matrox nemam 🤣
Mučko Đubre
nesto se zblesira i ubaci gomilu charactera u password
Ti bi se bas svadio sa pola foruma
. Postoje nepostelana, pokvarena i ustimana racunala, to ja mogu reci kao korisnik svega sto se zove racunalom, bilo sa Intelom, AMDom ili nekim drugim izvedenicama.
U vrijeme Durona velika je patnja bila sa napajanjima i hladjenjem. Lokalni dileri su svasta uvaljivali posve neprimjereno jer u to vrijeme fokus na napajanja bas nije postojao, a bilo ih je tesko i nabaviti da valjaju. Ja sam si sam prepravljao omrazenog JNCa, i kad si ga posteno slozio radilo je kao i Enermax. Antec i sl.
Tema..
Pa zar Vam nije lakse pokupit Steam statistiku i to je to :), i meni je upalo u oko, kako to da mislite kako posjetitelji Buga mogu imati samo jedno racunalo sa samo jednom grafickom?
Ja nisam glasao jer imam sve od navedenoga bar po jedan komad, akitvno u nekom od racunala.
Prestao sam se igrati prije mozda i vise od 15 godina, ali i dalje kupujem hardver ali i igre na Steamu pa se brijem kako cu ja to jednom kada budem imao vremena odigrati malo. Pocesto pokusam kupiti istu igru vixse puta, ali fala Bogu uredno napise da je imam u biblioteci
Neki puta si opravdavam kak kompenziram za svo ono silno igranje kada nisam platio pola jedne igre jos dok smo ih dilali na kazetama i floppyima pa do prziona CDa i DVD.
sorry na OT, koja graficka? meni odmah asocijacija na igre.