Finale "Stranger Thingsa" podijelilo fanove - rasp

poruka: 26
|
čitano: 3.297
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Finale "Stranger Thingsa" podijelilo fanove - rasp".
4 mjeseca

Prvo uje***i su se s onim potezom "izlaska" Willa u predzadnjoj epizodi, te na kraju gdje Will je "punoooo jaci" zato sto je izasao iz ormara :D Mislim vec od 2-3 sezone svi smo to znali, i nitko ne bi nista rekao da je to ranije se odradilo a ne "svijet propada" i sad odjednom sve se vrti oko toga. Al ok ako predjemo i preko toga, finale serije se vidi da je "ishitreno" toliko ta ih slobodno mogu staviti u kategoriju kao i "GOT" :S ali jednim dijelom to je napravljeno navodno jer se ekipa vise nije podnosila na setu. Pa onda stvari kao recimo gdje su demogorgon nestali te sva ona cudovista koja su vidjena u vizijama 4te sezone, niti jednog. Zatim su braca Duffer rekli da nisu zaboravili na njih nego jednostavno "Vecna aka Henry" kao nisu ocekivali napad. A doslovno u 4 epizode 4te i 5te sezone on ih vidi sve i doslovno zna svaki pokret a sad kad je najvaznije vise ih ne vidi i ne ocekuje, pa onda nema potrebe za "bodyguardima" :D cmon. Uglavnom seriju sam obozavao, sve do ove zadnje sezone, jbg... Neka, raduje me sto je IT Welcome To Derry tu i dolaze jos 2 sezone. 

One Man Games

6 0 hvala 1
9 godina

Kad smo kod Demogorgona, šiš miševa, raznih analno/oralno/malualnih pipaka, dže su te nemani? Zar ih nije mogao dovesti jedno 20-30-40 komada kod sebe preko dimezionog otvora i rijesena stvar?

9 0 hvala 2
17 godina
Re: Finale "Stranger Thingsa" podijelilo fanove -
OMG_Studio kaže...

Prvo uje***i su se s onim potezom "izlaska" Willa u predzadnjoj epizodi, te na kraju gdje Will je "punoooo jaci" zato sto je izasao iz ormara :D Mislim vec od 2-3 sezone svi smo to znali, i nitko ne bi nista rekao da je to ranije se odradilo a ne "svijet propada" i sad odjednom sve se vrti oko toga. Al ok ako predjemo i preko toga, finale serije se vidi da je "ishitreno" toliko ta ih slobodno mogu staviti u kategoriju kao i "GOT" :S ali jednim dijelom to je napravljeno navodno jer se ekipa vise nije podnosila na setu. Pa onda stvari kao recimo gdje su demogorgon nestali te sva ona cudovista koja su vidjena u vizijama 4te sezone, niti jednog. Zatim su braca Duffer rekli da nisu zaboravili na njih nego jednostavno "Vecna aka Henry" kao nisu ocekivali napad. A doslovno u 4 epizode 4te i 5te sezone on ih vidi sve i doslovno zna svaki pokret a sad kad je najvaznije vise ih ne vidi i ne ocekuje, pa onda nema potrebe za "bodyguardima" :D cmon. Uglavnom seriju sam obozavao, sve do ove zadnje sezone, jbg... Neka, raduje me sto je IT Welcome To Derry tu i dolaze jos 2 sezone. 

Baš mi je drago što me ta serija prestala zanimati još u trećoj sezoni.

4 mjeseca
Bitanga kaže...
OMG_Studio kaže...

Baš mi je drago što me ta serija prestala zanimati još u trećoj sezoni.

Iskreno, i ja bih to volio. Naravno nisam spomenuo jos kako su Vecna i Mind Flyer izginuli u roku "nista" :D znaci malo zesca komedija. Te naravno ako ste ljubitelj kao i ja (prethodnih sezona), zasto Will nije nista osjetio dok su se napadali Vecna i Mind Flyer? Lik doslovno osjetio kad je Henry bio u tunelu ali par minuta kasnije kad su ga "satrali" vise nista nije osjetio. Uglavnom mogu braca Duffler reci sta god hoce, ali finale tj cijela 5ta sezona je ishitrena MAKSIMALNO te su s tim uj***li cijelju seriju. Tako da pogledao sam je i eto, postala je jedna od onih serija koje vise nikad necu pogledat.

One Man Games
8 godina

Zadnja borba je trebala trajat bar pola epizode i ne jadnih 10 minuta u kojima od jednom Henry/Vecna odjednom ovisi o snagi Mind Flyera a prije je bez toga razbaciva Eleven ko beba zvečku.... teško da su mogli bezveznije završit. 

Ali jedno sam siguran, nakon što su pokazali onaj kamen svim se javilo pitanje odakle je doša kamen i 99,9% je da će Netflix za koju godinu opalit spinoff, isto kao što je HBO spinofa GoT, i Disney spinoffa do besvejsti SW.... pare su ipak pare.

Moj PC  
4 0 hvala 1
10 godina

realno, tako svejedno sto su napravili, serija je bila mrtva vec nakon 3 sezone.

jednostavno ne mozes graditi sarm i image necega na klincima, 80-tim, d&d, i onda snimati cijelo desetljece s tim istim likovima.

Da su se barem sjetili seriju prividno zavrsiti u 3 sezoni, a onda iz 4 i 5 izbaciti sve nepotrebne stvari (a ima ih puno), spojiti u jednu sezonu koja bi pocimala s "10 years later"....

Ali ne. sada vec ostarjeli klinci i dalje igraju svoje uloge kao da im je 14 godina, jurcaju biciklicima po ulicama Hawkingsa, vode neke isprazne razgovore.....

ubaci tu malo melodrame, malo patetike, malo neizbjezne "female bad ass power" sheme, malo gejeluka, i eto ti. previse radnje je pokusano zgurati u premalo epizoda, previse nebitnih razvucenih stvari...

sto je tu je, zavrsilo je, nije to totalno negledljivo, ali da je trebalo daleko bolje - svakako je.

Its just the way of it, son. We all sell our souls sooner or later.
Moj PC  
7 0 hvala 2
5 godina
Jedino je prva sezona bila stvarno dobra, sve ostale su bile samo silazna putanja.

9 0 hvala 1
9 godina
nikonja kaže...

Zadnja borba je trebala trajat bar pola epizode i ne jadnih 10 minuta u kojima od jednom Henry/Vecna odjednom ovisi o snagi Mind Flyera a prije je bez toga razbaciva Eleven ko beba zvečku.... teško da su mogli bezveznije završit. 

Ali jedno sam siguran, nakon što su pokazali onaj kamen svim se javilo pitanje odakle je doša kamen i 99,9% je da će Netflix za koju godinu opalit spinoff, isto kao što je HBO spinofa GoT, i Disney spinoffa do besvejsti SW.... pare su ipak pare.

OFC. Sirenje prstiju i krvarenje iz nosa tek je pocelo. 

Ima da se ori Kate Bush jos 5 godina najmanje u animiranoj serijii, prequelu, sequelu, spin off-u, multiverse-u, majicama, salicama, zavjesama, tus otiracima, cestitkama i kompliacijama, DVD/Blu Ray kolekciji. i onda video igra pa jubilarno izdanje. 

Dok ne dodjemo do man-on-man akcije Will-a u 50-im, s nekim bradatim bear-om, gdje si jezicima istrazuju krajnike (kao u Last of us). 

14 godina
Gebirgs kaže...
nikonja kaže...

OFC. Sirenje prstiju i krvarenje iz nosa tek je pocelo. 

Ima da se ori Kate Bush jos 5 godina najmanje u animiranoj serijii, prequelu, sequelu, spin off-u, multiverse-u, majicama, salicama, zavjesama, tus otiracima, cestitkama i kompliacijama, DVD/Blu Ray kolekciji. i onda video igra pa jubilarno izdanje. 

Dok ne dodjemo do man-on-man akcije Will-a u 50-im, s nekim bradatim bear-om, gdje si jezicima istrazuju krajnike (kao u Last of us). 

Slažem se s svime napisanim dosad. Ali never forgetti kolki je shitshow bio the last of us s2... Nije ni igrica niš bolja.

Živjeti u svijetu i pritom ne biti svjestan smisla svijeta isto je kao i lutati velikom knjižnicom i pritom ne doticati knjige
13 mjeseci
Čudim se što video igra još ne postoji a tako je popularna serija, što Netflix čeka?

Bijah u Parizu 2020. i kad smo vidjeli da ima Stanger things trgovina morali smo otići , kad ono red ispred trgovine , brat bratu 100 ljudi čeka i hrpa zaštitara, te nekoliko "zapisničara". I dođemo mi na red do zapisničara koji nam otkrije da tek za dva tjedna možemo doći na red 🤯 i da se probamo naručiti putem interneta možda dođemo prije!

Alaj su razgovnili seriju , kao španjolska sapunica Marisol , s onim usiljenim dramatičnim razgovorima u trenucima pogibelji , a tek oni po tko zna koji put u seriji deus ex machine- u zadnji tren otkriju tajna vrata , tajna kugla, ideje kojih se sjete , ono bezizlazna situacija potuku se i otkriju vrata 🙄 Ono s Veknom je ispalo kao klasična marvel trakavica, ono antagonist najmoČniji i najinteligentniji u svemiru da bi na kraju ispao neki glupi slabić 🤡

A tko nam je kriv što gledamo dječju seriju. I rekao bih čisto klasika za serije početak fantastičan i što više sezona to se srozava kvaliteta i muze mušterije.
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
12 godina

Krenuli smo sa 5. sezonom, niti prvu epizodu do kraja. 

Ima drugih vrhunskih serija koje još imaju šansu da ih razjebu ko i stranger things.

If you can handle it by your self and not go mad, then you are on the right path to become insane.

10 0 hvala 1
10 godina

ok, ne znam jesam lud, ishlapio, kombinacija navedenog, ili sam jednostavno popustio...

gledali ste sigurno reklamu za t com i netflix ovih dana, gdje je izmedju ostalog i scena iz stranger things kad klinci slazu neku masineriju s vhs trakama koja ce prikazivati kao scene borbe, da bi oni naucili kako se boriti s vecnom...

iz koje epizode je to scena? iz 5 sezone nije, ili sam je ja propustio vidjeti, mozda cetvrta? znaci, uopce se ne sjecam da je tako nesto bilo prikazano?

Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina

ja sam bio uvjeren da je to napravljeno samo za potrebe reklame. ne sjecam se da je bilo negdje prije.

5 godina
Samo EPP. Nije iz serije.
10 godina

dobro je, znaci ipak nisam jos totalno odljepio... ;)

hvala!

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
Damir22 kaže...

realno, tako svejedno sto su napravili, serija je bila mrtva vec nakon 3 sezone.

jednostavno ne mozes graditi sarm i image necega na klincima, 80-tim, d&d, i onda snimati cijelo desetljece s tim istim likovima.

Serija je inicijalno bila zamišljena kao antologijska, znači nakon prve sezone bi se promijenili likovi i lokacija, ali je predobro primljena i ljudi su se zaljubili u likove pa su nastavili.

9 godina
Sirotanovic kaže...
A tko nam je kriv što gledamo dječju seriju. 

Ako je "coming out" i sl overseksualizirane bljuzge mjerilo djecjih serija danas, onda nesto nije dobro ili s djecom ili s djecjim serijama. 

Nuff said.

15 godina
Gebirgs kaže...
Sirotanovic kaže...

Ako je "coming out" i sl overseksualizirane bljuzge mjerilo djecjih serija danas, onda nesto nije dobro ili s djecom ili s djecjim serijama. 

Nuff said.

Stranger Things peta sezona ima razing TV-MA što znači da je to 17+. Nije dječja serija. A ako roditelji imaju problema sa sadržajem dječjih serija jednostavno nek ih ne prikazuju svojoj djeci, problem nije toliko kompliciran.

14 godina
Gebirgs kaže...
Sirotanovic kaže...

Nuff said.

Da ne govorimo da je ovo glavni neprijatelj mladom gejiću...

Živjeti u svijetu i pritom ne biti svjestan smisla svijeta isto je kao i lutati velikom knjižnicom i pritom ne doticati knjige
8 godina
ramzocro-HCR kaže...
Gebirgs kaže...
Sirotanovic kaže...

Nuff said.

Kojeg raz.... sa tri molotova i par rafala iz puške.... što je debilno čak ako i zaboravimo da su se teleportirali na vrh brda....

12 godina

Cijela zadnja sezona je fail epskih razmjera. Uništili su mi cijeli serijal sa zadnjom sezonom, čak i na stranu da su sad to odrasle osobe koje glume klince.

Nadglednik dina
Moj PC  
6 0 hvala 0
17 godina
sirka666 kaže...

Stranger Things peta sezona ima razing TV-MA što znači da je to 17+. Nije dječja serija. A ako roditelji imaju problema sa sadržajem dječjih serija jednostavno nek ih ne prikazuju svojoj djeci, problem nije toliko kompliciran.

Tko je imao/ima djecu zna da je problem poprilično kompliciran :-)

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.1.2026 12:28 (Bitanga).
10 godina
sirka666 kaže...
 Serija je inicijalno bila zamišljena kao antologijska, znači nakon prve sezone bi se promijenili likovi i lokacija, ali je predobro primljena i ljudi su se zaljubili u likove pa su nastavili.

To i kazem.... kad su vec vidjeli da se nece moci rijesiti tih likova, onda su likovi trebali rasti zajedno sa serijom. A ne da ljudi u srednjim dvadesetim i dalje glume klince od 14 godina. ne, da gledatelja i dalje pokusavaju uvjeriti kako imaju 14 godina.

Ali, to je samo jedan u nizu promasaja.

Ja inace ne pratim bas i ne gledam pazljivo da bih uocio sve neke nepravilnosti i nepodudaranja, poput postera na zidu za film koji je izasao kasnije nego sto je vrijeme radnje, ili neki model sata, ili pjesma.... ali, kolicina nebrige za ovu sezonu je mozda najbolje vidljiva u sceni kada lik puca iz colta, a prenaglaseni efekat udaranja cahura o metalni pod para usi.... haloo?

Dodatno, seriji , ako nikakvu drugu, treba dati nagradu za najbesmislenijeg supporting negativca, u liku doktorice... znaci, besmislen lik, apsolutno nebitan za radnju, screen time joj je jedino da slaze neke badass face u stilu terminatora. Cemu, jebote?.

Zadnji fajt je ono, totalno bezvezan, besmislen i neuvjerljiv, veca minutaza je posvecena patetici "18 mjeseci kasnije" nego finalnom obracunu serije.

Ali, sami kraj definitivno mirise na neki stranger things 2.0, ili barem neki prequel, vise naginjem ovom prvom, jer, jako puno vremena u ovoj sezoni je potroseno na likove koji bi trebali (pretpostavljam) preuzeti eventualni nastavak price. To je vidljivo iz zadnjih minuta zadnje epizode, iskreno se nadam da nece dva puta ici na istu foru, koliko god je prva i/ili druga sezona vristala "dajte jos", 4 i 5 su totalno unistili cijelu koncepciju i seriju, tako da je mozda bolje da jednostavno zaborave na sve ovo.

9 godina
Damir22 kaže...

To i kazem.... kad su vec vidjeli da se nece moci rijesiti tih likova, onda su likovi trebali rasti zajedno sa serijom. A ne da ljudi u srednjim dvadesetim i dalje glume klince od 14 godina. ne, da gledatelja i dalje pokusavaju uvjeriti kako imaju 14 godina.

ovo 

Po meni, taj problem je najelegantnije rijesio IT s onim killer clownom. 

Imas klince koji odrade svoj dio etape, poluce neku pobjedu nad glavnim negativcem, ali onda vidis da tu ima "mesa" tj da krava nije pomuzena do kraja, pa zapravo defeat pretvoris u neki "ali nisu racunali s time da" moment, gdje glavni negativac ima neku sposobnost pomocu koje pojebe tu njihovu pobjedu i reinkarnira se jaci nego ikad. 

Onda ubacis te procelave middle aged likove i stvar tece bez bada. Onda stari ako 'oces od Willa napravi drag queen-a koji napada Vecnu 12 incnim kromiranim potpeticama i ugusi ga perikom. Bole me mnogo. 

14 godina
nikonja kaže...
ramzocro-HCR kaže...
Gebirgs kaže...
Sirotanovic kaže...

Nuff said.

Kojeg raz.... sa tri molotova i par rafala iz puške.... što je debilno čak ako i zaboravimo da su se teleportirali na vrh brda....

Više sam aludirao što izgleda iz ovog kuta ko ogromna vagina... Meni je zapravo smiješno kako je taj world destruction entity crko ko muha obična

8 godina
Damir22 kaže...
sirka666 kaže...

Ja inace ne pratim bas i ne gledam pazljivo da bih uocio sve neke nepravilnosti i nepodudaranja, poput postera na zidu za film koji je izasao kasnije nego sto je vrijeme radnje, ili neki model sata, ili pjesma.... ali, kolicina nebrige za ovu sezonu je mozda najbolje vidljiva u sceni kada lik puca iz colta, a prenaglaseni efekat udaranja cahura o metalni pod para usi.... haloo?

Dodatno, seriji , ako nikakvu drugu, treba dati nagradu za najbesmislenijeg supporting negativca, u liku doktorice... znaci, besmislen lik, apsolutno nebitan za radnju, screen time joj je jedino da slaze neke badass face u stilu terminatora. Cemu, jebote?.

Zadnji fajt je ono, totalno bezvezan, besmislen i neuvjerljiv, veca minutaza je posvecena patetici "18 mjeseci kasnije" nego finalnom obracunu serije.

Ali, sami kraj definitivno mirise na neki stranger things 2.0, ili barem neki prequel, vise naginjem ovom prvom, jer, jako puno vremena u ovoj sezoni je potroseno na likove koji bi trebali (pretpostavljam) preuzeti eventualni nastavak price. To je vidljivo iz zadnjih minuta zadnje epizode, iskreno se nadam da nece dva puta ici na istu foru, koliko god je prva i/ili druga sezona vristala "dajte jos", 4 i 5 su totalno unistili cijelu koncepciju i seriju, tako da je mozda bolje da jednostavno zaborave na sve ovo.

Ne miriše nego je i 99% potvrđeno:

https://gizmodo.com/stranger-things-finale-rock-vecna-spinoff-netflix-2000704824

Treba must ovcu dok god ide mljeko!

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice