Sony PlayStation 5 izdvojena tema

poruka: 30.025
|
čitano: 9.216.944
|
moderatori: pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Sony PlayStation 5

Ja sam na Fae,ima baš planina igrača u svakom trenutku.Baš je živa igra

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Sony PlayStation 5

Danas pročitam vijest kako Amazon daje masovne otkaze u svojoj gaming diviziji...sad uđem u New World i obavijest kako je igra gotova,neće više biti novog sadržaja,to je to.Taman se zakvačim na nešto i instant zažalim....jbš Amazon....sve te megakorporacije kompletno idu na AI a ljude na otpis.

Moj PC  
1 0 hvala 0
18 godina
Sony PlayStation 5

bas to mislio napisati

ljudi se nahajpali jer je novi patch bio izvrstan i vratio ljude u igru, ali nisu imali profita i gasi sve

da su barem pustili jos jesec dva dok je zivo, sada server je pust ujutro, nigdje nikoga

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 mjeseci
neaktivan
Re: Sony PlayStation 5
MEGATAMA kaže...

Danas pročitam vijest kako Amazon daje masovne otkaze u svojoj gaming diviziji...sad uđem u New World i obavijest kako je igra gotova,neće više biti novog sadržaja,to je to.Taman se zakvačim na nešto i instant zažalim....jbš Amazon....sve te megakorporacije kompletno idu na AI a ljude na otpis.

Sony koristi AI za prijevod na Crunchyrollu, a otpušta ljude. Sve te velike kompanije žele da AI zamijeni ljude. 

https://www.animenewsnetwork.com/news/2025-08-12/crunchyroll-announces-layoffs-organizational-growth-model-for-regional-teams/.227586

https://www.animenewsnetwork.com/news/2025-10-09/crunchyroll-cites-internal-system-problems-regarding-subtitles-for-fall-2025-anime/.229669

15 mjeseci
neaktivan
Sony PlayStation 5

Ljudi moji, Alan Wake 2 - kakva igretina! Nisam popratio jel naslov pokupio kakvih nagrada, ali dugo dugo vremena ne zaigrah nesto ovako originalno + ovaj NYC noire kisni stimung jer perfektan za ove "spooky" dane. Sam Lake je genijalac i jedva cekam najavljeni May Payne remake Remedy studio cesto prolazi ispod radara, ali njihove story-telling igre su uz rame ND, ako ne i jace...

4 0 hvala 0
18 godina
Vrhunska je igra.
Prije 3 dana proslavila 2. rođendan.
Odigral sam na FAT plejki, još budem i na Pro kad se nađe vremena.
10 mjeseci
neaktivan

0 2 hvala 0
9 godina
Sony PlayStation 5

AW2 je jedna od rijetkih igara u mom životu koju sam prešao dva puta. I nakon što sam završio s AW2 opet sam prešao i Control. Meni je AW2 vrhunac onoga što može ponuditi današnji gaming. 

3 0 hvala 0
15 mjeseci
neaktivan
Vandit kaže...

AW2 je jedna od rijetkih igara u mom životu koju sam prešao dva puta. I nakon što sam završio s AW2 opet sam prešao i Control. Meni je AW2 vrhunac onoga što može ponuditi današnji gaming. 

Nevjerojatno je koliko dobro su spojili cijeli universe da im igre bas imaju tu repetitivnost, jer ponavljanjem naslova samo vidis koliko je sve dobro isprepleteno i puno Easter-eggsa 

9 godina
Sony PlayStation 5

Da. Ja sam prvo odigrao AW Remaster i bio mi je ok; zanimljiva priča, zastarjele mehanike. Onda sam odigrao Control koji mi je bio ok (doduše, igrao sam ga na PS4 gdje se nije baš najbolje vrtio), ali mi je nešto falilo. Onda sam odigrao AW2 i tu je sve došlo na svoje. Odigrao AW2 i onda se vratio na Control, ovaj puta PS5 verzija i apsolutno uživao. Meni je Remedy predobar studio, jedva čekam Max Payne igre. 

Zanimljivost glede AW2: onaj mjuzikl nivo, Sam Lake je imao tu ideju još dok se radilo na Max Payneu, ali tek sada su to tehnički mogli odraditi (iako je Sam Lake bio jedini koji je gurao tu ideju da se mjuzikl stavi u igru, svi su bili protiv). 

1 0 hvala 1
9 godina
Control mi je fenomenalan, Alan Wakeove ne mogu prožvakati. A cijeli taj svemir mi je super.

Čak sam i FBC Firebreak isprobao, ali on ima nekih drugih svojih problema.
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
Sony PlayStation 5

Jel mi moze netko rec gdje kupit bonove za indijski account? Prije sam uzimao na Amazonu al sad ih nemogu nac vise. Vidio sam tu u temi nema dugo neke linkove na amazonu ali nemoze se kupit jel ih nema. Hvala.

0 0 hvala 0
12 godina
Moj prvi gamepad nakon launch verzije.
Gamepad koji sam dobio uz konzolu po izlasku ima blagi drift a baterija traje svega pol sata.
Moj PC  
2 0 hvala 0
7 godina
bero666 kaže...

Jel mi moze netko rec gdje kupit bonove za indijski account? Prije sam uzimao na Amazonu al sad ih nemogu nac vise. Vidio sam tu u temi nema dugo neke linkove na amazonu ali nemoze se kupit jel ih nema. Hvala.

Bas gledam, ja kupio 12.10. Sad je nedostupno...

18 godina

Na redditu spominju ovu stranicu - https://www.gamestheshop.com/Search/PSN

I tu vidim da ima, ali nisam kupovao preko njih pa ne znam koliko je legit, trebalo bi biti, ali za svaki slučaj provjeri...

Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran - Einstein
15 godina
bero666 kaže...

Ja kupio baš danas, od Express Games sa Amazon.in...Pazi samo da ti adresa za dostavu bude neka Indijska, bez toga ih meni nije prikazivalo također.

13 godina
Sony PlayStation 5

Peticija za New World

https://c.org/MnYdsnz7rb

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
Tkogod razmišlja prijeći na Hall efekt stickove sa svojim DualSenseima - preporučam.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
robogo kaže...
Tkogod razmišlja prijeći na Hall efekt stickove sa svojim DualSenseima - preporučam.

Već sam bio pitao na ovoj temi dal je tko kupovao i koji je model uzeo s aliexa, ali ignore sam dobio...

Ne doživljavam više recenzije s aliexa ozbiljno, rađe bi volio čuti iz prve ruke glede tih stvari, i cilj mi je ofc jednom otvoriti dualsense i ne misliti o njemu idućih dve tri godine...

Živjeti u svijetu i pritom ne biti svjestan smisla svijeta isto je kao i lutati velikom knjižnicom i pritom ne doticati knjige
9 godina
ramzocro-HCR kaže...

Već sam bio pitao na ovoj temi dal je tko kupovao i koji je model uzeo s aliexa, ali ignore sam dobio...

Ne doživljavam više recenzije s aliexa ozbiljno, rađe bi volio čuti iz prve ruke glede tih stvari, i cilj mi je ofc jednom otvoriti dualsense i ne misliti o njemu idućih dve tri godine...

Malo sam istraživao što točno uzeti - Hall efekt, TMR, itd. Na kraju sam preko nekih ne baš dobrih recenzija za "vulgaris" Hall efekt stickove došao do TMR, konkretno, Hallpi: https://www.aliexpress.com/item/1005008120560756.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.35.22d61802Ce7cw6

Rastavljanje kontrolera je standardno, a za potrebe skidanja starih stickova nabavio sam puhalicu vrućeg zraka. Tu sam naišao na prvi problem: tvornički lem na DualSense ploči ima dosta visoku točku vrelišta, puhalicu sam morao podesiti na 380°C i grijati dobrih 15-20 minuta, što možda i nije bila dobra ideja jer se stari stick na kraju deformirao. Da ponovno radim sve, išao bih drugačijim načinom - lemilicom otopiti lem, onda puhalicom zadržati isti u tekućem stanju i pokupiti ga vakuum pumpicom. Alternativa je lemilica i "wick". U svakom slučaju, treba otopiti sav lem i ukloniti ga da bi se stari stick mogao izvaditi. 

Montaža novih stickova jednostavna k'o šamar - staviš ih u utore i zalemiš na pločicu. Tu sam koristio puno mekši lem s nižim talištem (183°C) s kojim su stvari išle puno jednostavnije. 

VRLO bitna stvar - prije nego krenete sastavljati kontroler, spojite ploču kontrolera s novim stickovima na PC i provjerite na npr. Gamepad testeru rade li stickovi kako trebaju. 

ALI nemojte napraviti glupost kao ja. 

Spojim ploču, PC ne registrira kontroler, samo zablinka narančasto dva puta. Sjetim se da sam negdje čitao da narančasto blinkanje znači loš spoj na sticku. Pa sam prošao sve spojeve na oba sticka još jednom lemilicom. Spojim kontroler - opet isto, narančasto dva puta. Pregledam spojeve povećalom - sve izgleda OK, stickovi se OK kreću. 

Googlam... i skužim da je signal za loš spoj na stickovima tri narančasta svjetla. Dva znače da baterija nije pronađena - jer nije bila spojena  spojio bateriju, gamepad tester sve prepoznao i sve proradilo. 

Nakon toga sastavio kontroler i kalibrirao nove stickove putem https://dualshock-tools.github.io/. Kalibrirao oba sticka, circularity test vratio rezultate od < 3% na oba sticka. Spremio postavke i to je to. Jedino što sam morao nakon ovoga koraka je ponovno upariti kontroler s konzolom i to je to. 

Nakon sat vremena igranja počeo mi je kliktati lijevi adaptivni trigger (L2) jer nisam dobro zalemio žicu koja daje elektromotoru struju da da otpor triggeru. Zalemio ju ponovno za ploču i otada sve radi kako treba. 

Stickovi su dosta dobri, rade OK, jedino jedan kada odem skroz gore lijevo daje neobičan zvuk iz opruge iz sticka, ali osim toga nemam zamjerki. Osjećaj više-manje identičan kao i s original stickovima. Stvarno ne osjetim neku razliku, niti ju vidim u igrama.

Ako ima kakvih pitanja, tu sam, samo pitajte svi.

P.S. čistio sam stari lijevi stick dva puta prije ovoga jer se počeo javljati drift, taman dok su stigli TMR-ovi je počeo opet zezati, tako da je timing ispao savršen.

18 godina
robogo kaže...
ramzocro-HCR kaže...

Malo sam istraživao što točno uzeti - Hall efekt, TMR, itd. Na kraju sam preko nekih ne baš dobrih recenzija za "vulgaris" Hall efekt stickove došao do TMR, konkretno, Hallpi: https://www.aliexpress.com/item/1005008120560756.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.35.22d61802Ce7cw6

Rastavljanje kontrolera je standardno, a za potrebe skidanja starih stickova nabavio sam puhalicu vrućeg zraka. Tu sam naišao na prvi problem: tvornički lem na DualSense ploči ima dosta visoku točku vrelišta, puhalicu sam morao podesiti na 380°C i grijati dobrih 15-20 minuta, što možda i nije bila dobra ideja jer se stari stick na kraju deformirao. Da ponovno radim sve, išao bih drugačijim načinom - lemilicom otopiti lem, onda puhalicom zadržati isti u tekućem stanju i pokupiti ga vakuum pumpicom. Alternativa je lemilica i "wick". U svakom slučaju, treba otopiti sav lem i ukloniti ga da bi se stari stick mogao izvaditi. 

Montaža novih stickova jednostavna k'o šamar - staviš ih u utore i zalemiš na pločicu. Tu sam koristio puno mekši lem s nižim talištem (183°C) s kojim su stvari išle puno jednostavnije. 

VRLO bitna stvar - prije nego krenete sastavljati kontroler, spojite ploču kontrolera s novim stickovima na PC i provjerite na npr. Gamepad testeru rade li stickovi kako trebaju. 

Spojim ploču, PC ne registrira kontroler, samo zablinka narančasto dva puta. Sjetim se da sam negdje čitao da narančasto blinkanje znači loš spoj na sticku. Pa sam prošao sve spojeve na oba sticka još jednom lemilicom. Spojim kontroler - opet isto, narančasto dva puta. Pregledam spojeve povećalom - sve izgleda OK, stickovi se OK kreću. 

Googlam... i skužim da je signal za loš spoj na stickovima tri narančasta svjetla. Dva znače da baterija nije pronađena - jer nije bila spojena  spojio bateriju, gamepad tester sve prepoznao i sve proradilo. 

Nakon toga sastavio kontroler i kalibrirao nove stickove putem https://dualshock-tools.github.io/. Kalibrirao oba sticka, circularity test vratio rezultate od < 3% na oba sticka. Spremio postavke i to je to. Jedino što sam morao nakon ovoga koraka je ponovno upariti kontroler s konzolom i to je to. 

Nakon sat vremena igranja počeo mi je kliktati lijevi adaptivni trigger (L2) jer nisam dobro zalemio žicu koja daje elektromotoru struju da da otpor triggeru. Zalemio ju ponovno za ploču i otada sve radi kako treba. 

Stickovi su dosta dobri, rade OK, jedino jedan kada odem skroz gore lijevo daje neobičan zvuk iz opruge iz sticka, ali osim toga nemam zamjerki. Osjećaj više-manje identičan kao i s original stickovima. Stvarno ne osjetim neku razliku, niti ju vidim u igrama.

P.S. čistio sam stari lijevi stick dva puta prije ovoga jer se počeo javljati drift, taman dok su stigli TMR-ovi je počeo opet zezati, tako da je timing ispao savršen.

Da, ovo se stvarno čini jednostavno ko šamar :-)

14 godina
GameLord1 kaže...

Sega je još 90-tih godina koristila hall-effect sensore u svoje kontrolere, a dok se Microsoft, Sony i Nintendo mogu se zbog toga sramiti. Nikada neċu kupovati njihove kontrolere sve dok ne ugrade hall-effect sensore. Najbolje je uzeti neki kineski kontroler sa hall-effect sensore. Sony, Microsoft i Nintendo koji imaju dosta para ne žele plaċati licencu za anti-drift stick i zbog toga ih ne treba podržavati kada su u pitanju kontroleri. Samo budale kupuju njihove kontrolere, a dok pametni kupuju kontrolere sa hall-effect sensorima.

Jer inace mi je od zivotne vaznosti koji je senzor unutra. Popusio budem u ESport fifi sa 40ms pingom i unstable connection kaj blica ko semafor. Ili u BFu ne budem spricnuo nekog iz orve jer pola samzera bude proalo kroz protivnika zbog netcodea.

http://www.forum.hr/showthread.php?t=1017619&amp;amp;page=24
Moj PC  
1 0 hvala 0
10 mjeseci
neaktivan
Sony PlayStation 5

Želio sam reċi da gameri moraju zahtjevati od Microsofta, Sonyja i Nintenda da ugrade hall-effect senzore u njihove kontrolere. Sve dok ljudi kupuju veliki broj njihovih kontrolera oni neċe ugraditi hall-effect senzore jer njima ide u korist da ljudi imaju šta više njihovih kontrolera. Microsoft, Sony i Nintendo se moraju ugledati na one kompanije koje koriste hall-effect senzore u svoje kontrolere.  

0 1 hvala 0
10 mjeseci
neaktivan
Bitanga kaže...
GameLord1 kaže...

Sega je još 90-tih godina koristila hall-effect sensore u svoje kontrolere, a dok se Microsoft, Sony i Nintendo mogu se zbog toga sramiti. Nikada neċu kupovati njihove kontrolere sve dok ne ugrade hall-effect sensore. Najbolje je uzeti neki kineski kontroler sa hall-effect sensore. Sony, Microsoft i Nintendo koji imaju dosta para ne žele plaċati licencu za anti-drift stick i zbog toga ih ne treba podržavati kada su u pitanju kontroleri. Samo budale kupuju njihove kontrolere, a dok pametni kupuju kontrolere sa hall-effect sensorima.

Samo budale kažeš? Znači svi smo budale tu? To hoćeš reći?

Nemam ništa protiv toga da ljudi kupuju Xbox, PS i Nintendo kontroleree, ali ne treba poticati njih da ignoriraju anti-drift kontrolere. Sony, Microsoft i Nintendo jako dobro znaju da ċe veliki broj ljudi kupiti njihove kontrolere koji driftaju i zbog toga zarade dosta novaca jer da ugrade hall-effect senzore u svoje kontrolere oni ċe izgubiti dosta para jer nitko neċe kupovati više od jednog kontrolera

0 1 hvala 0
10 mjeseci
neaktivan
robogo kaže...
ramzocro-HCR kaže...

Evo prilike da Sony u iduċi kontroler ugradi TMR, a da odbaci analog stick

10 mjeseci
neaktivan
bero666 kaže...

https://www.seagm.com/playstation-network-card-psn-india?srsltid=AfmBOor0d_OsZS3jctjZa2EVlzJ0cxiLYwNtQulYhh66RUCDJLal9K4X

https://www.mtcgame.com/playstation-network/psn-card-in

https://www.eneba.com/psn-playstation-network-card-rs-1000-in-psn-key-india?srsltid=AfmBOoqw261p0NFAlqCwRkt5ihpLHYuNQ4RWidx_M3hJ8ecBKx4bDtFY

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.11.2025 22:43 (GameLord1).
16 godina
Sony PlayStation 5

Čovjek je potpuno u pravu (osim dijela gdje vrijeđa). I sam sa Temu sam nabavio controller za 30 eura. TMR stickovi, sa stalkom za punjenje, 2,4ghz usb stick za pc, (+ moze i na switch/switch 2 ima i BT)..jednostavno space shuttle za sony/microsoft/nintendo smeća od kontrolera kojima je šansa 100% da krepu samo je pitanje vremena (plus nemaju stalke za punjenje i modove za razne platforme a koštaju 70 eura).

Pregledajte recenzije, raspitajte se, ima par firmi kvalitetnih (EasySMX, Gamesir, i još drugih)...jednom kada isprobate, nema nazad.

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
AFARON kaže...

Čovjek je potpuno u pravu (osim dijela gdje vrijeđa). I sam sa Temu sam nabavio controller za 30 eura. TMR stickovi, sa stalkom za punjenje, 2,4ghz usb stick za pc, (+ moze i na switch/switch 2 ima i BT)..jednostavno space shuttle za sony/microsoft/nintendo smeća od kontrolera kojima je šansa 100% da krepu samo je pitanje vremena (plus nemaju stalke za punjenje i modove za razne platforme a koštaju 70 eura).

Pregledajte recenzije, raspitajte se, ima par firmi kvalitetnih (EasySMX, Gamesir, i još drugih)...jednom kada isprobate, nema nazad.

Svakom kontroleru, a i svemu u životu, je ”šansa 100% da krepa samo je pitanje vremena”. Tako da s tim nisi ništa rekao. Meni osobno još niti jedan xbox i sony controller nije crkao... samo nintendovi. A i oni su se koristili do iznemoglosti.

A da postoje bolji kontroleri od ”defaultnih”, postoje. A postoje i lošiji.

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.11.2025 1:05 (Bitanga).
9 godina
GameLord1 kaže...
 Analog stick koji koriste Microsoft, Sony i Nintendo u svojim kontrolerima je čisto smeċe

Isti taj stick koristi Microsoft u Xbox kontrolerima, pa ne razvija drift ni upola toliko koliko DualSense. Ne znam je li ih zadesila škart serija od desetak milijuna stickova ili što. 

GameLord1 kaže...

Evo prilike da Sony u iduċi kontroler ugradi TMR, a da odbaci analog stick

Postoji Hall-effect opcija za DualSense Edge, tako da su na dobrom tragu. 

Bitanga kaže...
Da, ovo se stvarno čini jednostavno ko šamar :-)

Ako si ikad držao lemilicu u ruci u životu, montaža novih stickova je stvarno jednostavna. Demontaža je veći problem. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Ja sam recimo koristio 8bitdo kontroler za Switch koji mi je odličan i ima hall effect stickove ali nije imao opciju da palim konzolu sa kontrolerom nego moram svaki put ustati i paliti preko same konzole kao da je 2005. godina.

Pa onda za PlayStation ima masu tih kontrolera sa hall effect stickovima ali nemaju adaptive triggere i haptic feedback koji ima original PS5 kontroler. Uvijek je nekakav kompromis a ti kontroleri koštaju isto kao original kontroleri ako pričamo o ovim boljim 3rd party kontrolerima.
Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
Moj PC  
1 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice