BOL - generalni kritički osvrt

poruka: 52
|
čitano: 6.396
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina

Mislim ja ću bit kritičan i krajnje odvratan ali takav sam i prema sebi samome. A poanta ovog posta je želja za što boljim portalom i forumom kojeg sam prije smatrao svojim drugim domom.

Prvo dizajn bug.hr portala je "so 2008" što bi bio lijepi način za reć da je dizajn srednja žalost. Ali glavno je da ste dodali male strelice za navigaciju na nekim modulima. Dotjeravate do savršenstva proizvod koji je daleko od odličnog. Nećemo ni spominjat da site nema responsive design i da nije retina ready. Nadam se samo da niste završili u sljepoj ulici sa nekakvim custom cms sustavom (jer ste jednom rekli da volite sve custom) umisto da kao normalan svijet radite na Wordpressu, što WP nije dovoljno dobar % ? rofl..

Vijesti - svaka vijest je dosadna i nezanimljiva, sročena za priglupe ljude. Nadalje, ja od srama nebi stavio vijest staru 2-3 dana, potpuno najnormalnije. Što je to? Ruganje nekakvo? To se jednostavno kaže staffu da imaju 2 tjedna da budu sa vijestim up-to-date i da budu napisane stručno i razumno.

Nadalje, otkad se ne vidi tko je dao TD/TU je ubilo društveni aspekt foruma za 80%. Meni 100%. Druženje = 0. Osjećam se kao stranac na nekoć "mom" forumu.

Na kraju svega moram reć da su administratori na forumu zakon i da zaslužuju svaku kunu. Divota ljudi. Općenito forum je pun prekrasna svita i tako da je sve ovo velika šteta. Nekoć oaza na hr web prostoru - danas dosada živa. 

56 9 hvala 11
17 godina
neaktivan

Meni je na BOL-u sasvim ok dizajn. Problem je povremeno silovanje s reklamama, pogotovo ove kretenske priko cile stranice poput ove za patike. Jos je i gore kad takvo sto prvo ucitas na mobilnoj verziji pa onda nemos nabost gasenje, vec je lakse refreshat stranicu i ponadat se da se ista stvar nece iznova otvorit. Isto je i na desktop verziji... takvim tipom reklama samo cete otjerat ljude. koga reklame zanimaju, postoje decentne varijante koje nikome ne smetaju. 

13 0 hvala 3
14 godina

Takodjer je problem ovo http://www.bug.hr/forum/topic/ideje-sugestije-prijava-problema-pomoc-vezi/neazuriranje-zapostavljanje-foruma/194868.aspx?page=2

Tema je zakljucana a Miro je rekao da su problem pronasli, i da se dogadja samo jednom mjesecno (otprilike). Smijesno, prije bih rekao da se ne dogadja jednom u mjesecu. 

WordPress ❤

6 0 hvala 0
17 godina
moderator
Re: BOL - generalni kritički osvrt
wifi kaže...

Meni je na BOL-u sasvim ok dizajn. Problem je povremeno silovanje s reklamama, pogotovo ove kretenske priko cile stranice poput ove za patike. Jos je i gore kad takvo sto prvo ucitas na mobilnoj verziji pa onda nemos nabost gasenje, vec je lakse refreshat stranicu i ponadat se da se ista stvar nece iznova otvorit. Isto je i na desktop verziji... takvim tipom reklama samo cete otjerat ljude. koga reklame zanimaju, postoje decentne varijante koje nikome ne smetaju. 

Žao mi je, ali sve ovo što vidiš na ovim stranicama - netko stvara, piše, obrađuje i priprema za objavu. Iza svega postoji i neka infrastruktura, softverske licence, skupi serveri, zakupljene linije - sve to netko treba platiti. Reklame su neizbježne i kamo sreće da ih je još i više!

OriginalEXE kaže...

Takodjer je problem ovo http://www.bug.hr/forum/topic/ideje-sugestije-prijava-problema-pomoc-vezi/neazuriranje-zapostavljanje-foruma/194868.aspx?page=2

Tema je zakljucana a Miro je rekao da su problem pronasli, i da se dogadja samo jednom mjesecno (otprilike). Smijesno, prije bih rekao da se ne dogadja jednom u mjesecu. 

Ne mogu kategorički tvrditi da je samo jedna stvar uzrok, a btw - upravo sada je to održavanje u tijeku, ali definitivno znamo da se pri neminovnim restartima servera, odnosno seljenju servisa s jednog na drugi događa problem s bilježenjem koje je teme netko, tko je tada online, pročitao. Kada to razriješimo, vidjet ćemo postoji li i neki drugi uzrok, za koji još ne znamo...

...
15 godina
neaktivan

Reklame su OK dok ne iskaču i imam ovdje exception na ABPu, ali kad mi nešto iskoči preko čitavog ekrana obavezno ili upalim ili se više nikad ne vratim na tu stranicu.

There are some corners of the universe that have bred the most terrible things. Things that act against everything we believe in. They must be FOUGHT.
Moj PC  
13 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Miro kaže...
wifi kaže...

Žao mi je, ali sve ovo što vidiš na ovim stranicama - netko stvara, piše, obrađuje i priprema za objavu. Iza svega postoji i neka infrastruktura, softverske licence, skupi serveri, zakupljene linije - sve to netko treba platiti. Reklame su neizbježne i kamo sreće da ih je još i više!

Miro, sve ja to shvacam jaaaaako dobro, bas kao i potrebu za reklamama, kako u tiskanom izdanju (koje mi btw, zauzima po zidnog ormara od br.1), tako i na BOL-u. Ono sto zamjeram jako, su nametljive reklame, dakle svaki put kad se ovakav horor otvori preko citavog ekrana, i to vridi apsolutno za sve stranice, a najvise me smeta ovdje jer uglavnom, kao sto i drugi kazu, druge stranice s takvim "sadrzajem" me odmah odbiju i vise ne vide, dok sam s vama od samog pocetka BOL-a, a pogotovo BOL foruma. Decentne reklame, bez puno animacija, a koje ne opterecuju previse "vezu" su mi ok. Najbolji i nadrasticniji primjer je mobilna verzija BOL-a, gdje mi je ok ona reklama koja se izmjenjuje i pojavi u dnu, ali kad me zabljesne reklama preko cilog mobitela, onda je to iritantno i kontraproduktivno.

Ista stvar vridi i za tv koji je sasvim drugi medij, ali kad ti nesto zanimljivo prekinu s reklamama, tada se samo minjaju programi. Vecina bi ovdje radje tada jednostavno "skinila" film ili nesto deseto pa ga onda pogledala u miru. 

16 godina
neaktivan

Reklame su po meni ok, ali to kaj mi iskoče prek cijelog ekrana ne mogu progutat. Koristim netbook koji ima manji program i kad mi iskoči ta reklama preko cijelog ekrana i ne mogu je zatvorit, nije to često ali recimo danas cijeli dan ne mogu na bug.hr stranice zbog toga :S...

Ostatak foruma je super, i po meni BOL ima jedan od najdomačijih dizajna općenito.

Listen, this is no set of rules. I'm not tellin' you what to do, all I'm saying is I'm bringing up of three things that are like, so important to the world, I don't have to find as much importance in.

3 0 hvala 0
13 godina
KIKI3ooo kaže...

Nadam se samo da niste završili u sljepoj ulici sa nekakvim custom cms sustavom (jer ste jednom rekli da volite sve custom) umisto da kao normalan svijet radite na Wordpressu, što WP nije dovoljno dobar % ? rofl..

Dosta portala ima lično rađeni CMS za njihove potrebe iz mnogih razloga.

Zapravo pokazuješ da vrlo malo o tome znaš, ništa od navedenog nema veze sa CMS-om kao takvim. Dizajn je neovisan od CMS-a, i molim te da mi objasniš zbog čega bi to portal bio bolji kad bi koristili Wordpress?

A to da je forum pun "prekrasna svita", je jako diskutabilno... :D

16 godina
moderator
zerocool12 kaže...

Reklame su po meni ok, ali to kaj mi iskoče prek cijelog ekrana ne mogu progutat. Koristim netbook koji ima manji program i kad mi iskoči ta reklama preko cijelog ekrana i ne mogu je zatvorit, nije to često ali recimo danas cijeli dan ne mogu na bug.hr stranice zbog toga :S...

Ostatak foruma je super, i po meni BOL ima jedan od najdomačijih dizajna općenito.

Pozdrav! Radi se o formatu oglasa kojeg nemamo tako često pa je logično da će u tim situacijama doći do određenih tehničkih problema. Konkretno, radi se o Nike oglasu. Poteškoće smo rješavali u hodu i nadam se da je sad sve riješeno. Ovim putem se ispričavam svima koji su eventualno imali poteškoće pri surfanju. Inače, Nike oglas će se prikazati eventualno jednom po posjetu, sam će se ugasiti nakon što se animacija odvrti, a možete ga i sami ugasiti putem linka gore desno. Riješen je i problem na uređajima koji ne podržavaju flash te će se tamo oglas prikazati u statičnoj verziji i također ga sami možete ugasiti.

Inače, nadam se da vam oglasi ne predstavljaju prevelik problem - shvaćate da se i web na neki način mora komercijalizirati, posebno budući da na Bug Onlineu sav sadržaj možete besplatno čitati. Uvijek nastojimo birati klijente koji oglašavaju ono što bi vama kao posjetiteljima Bug Onlinea moglo biti korisno. A svaka sugestija i primjedba s vaše strane je dobrodošla.

Vinko Krištić | BUG Marketing
Poruka je uređivana zadnji put pet 14.2.2014 10:37 (vincimus).
15 godina
neaktivan
vincimus kaže...

Uvijek nastojimo birati klijente koji oglašavaju ono što bi vama kao posjetiteljima Bug Onlinea moglo biti korisno. A svaka sugestija i primjedba s vaše strane je dobrodošla.

Gdje su onda reklame za kreme za hemeroide i lasersko skidanje dioptrije?

There are some corners of the universe that have bred the most terrible things. Things that act against everything we believe in. They must be FOUGHT.
15 godina

Što se tiće reklama - kao što kaže Miro, neka ih je još i više. Najnormalnije tako! Ipak treba pazit da se ne siluje portal.

Ali neka se zna da glavni asset ovoga portala - smo mi. Možeš imat portal aj bog™, ali bez posjetitelja, hmm...

royalhero kaže...    tcc .....
KIKI3ooo kaže...

Nadam se samo da niste završili u sljepoj ulici sa nekakvim custom cms sustavom (jer ste jednom rekli da volite sve custom) umisto da kao normalan svijet radite na Wordpressu, što WP nije dovoljno dobar % ? rofl..

Dosta portala ima lično rađeni CMS za njihove potrebe iz mnogih razloga.

Zapravo pokazuješ da vrlo malo o tome znaš, ništa od navedenog nema veze sa CMS-om kao takvim. Dizajn je neovisan od CMS-a, i molim te da mi objasniš zbog čega bi to portal bio bolji kad bi koristili Wordpress?

Zato što, i da sad se stavi novi dizajn, tko zna što može bit za 10 godina. Ali ako se sve vrti na dobrom "enginu", na dobroj platformi - tebe briga što će bit.

Oćeš li napravit svoju temu, oćeš li napravit svoje widgete, svoje pluginove - je potpuno nebitno.

Naravno, iz profesionalne znatiželje, bi probia na screen shoot admin panela, ako se radio o custom uradtku naravno. Eto kad bi moglo bit par SS-ova za godišnjicu portala.

A zašto Wordpress? Plz, to je jedina besplatna/open source platforma koja je dovoljno sazrijela, po pitanju sigurnost, fleksibilnosti, stabilnosti, seo, itd. Jednostavno: I ❤ WordPress :)

Poruka je uređivana zadnji put sub 15.2.2014 8:35 (KIKI3ooo).

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Ova tema će bit' zaključana,a autor će spušit ban?

Only 3 things are infinite - the Universe,human stupidity and WinRar's trial period.
Moj PC  
0 10 hvala 0
16 godina
Miro kaže...
wifi kaže...

Miro, sve to stoji, netko treba i financirati sve ovo. Ono što nikako nije ok i nikad neće biti ok je glupost koju radite s full screen reklamama. Danas doslovno nisam mogao cijeli dan pristupiti portalu, sve dok nisam svoj laptop prikopcao na full HD monitor i uspio napokon ugasiti reklamu. Naime, u velikoj mudrosti Nike reklama koju vrtite u full screenu ima "ugasi reklamu" u gornjem desnom kutu tamo negdje na 1700 pixela desno. Što naravno dobar dio ljudi koji bi vas htio citati ne vidi jer nemaju tu rezoluciju.

Reklame da, ali user friendly, ne nauštrb korištenja vlastitog medija - a upravo to radite danas. 

15 godina
odjavljen

Što se reklama tiče, slažem se sa svim kritikama: definitivno ih je previše, al opet, ima i tom 'zlu' lijeka. Što se tiče vijesti, testova, najava i ostalih pisanih umotvorina: loše, ali barem svaka druga vijest više nije vezana uz apple. Iskreno, imam dojam kao da vam je bug.hr neko nužno zlo koje bi najradije izbjegli.

I još jedna stvar, radi koje je moja profesorica iz hrvatskog ne dobivala sijede nego ćelavila. Primjer: ne kaže se 'auto je kupljen od strane Marka' već 'Marko je kupio auto'. Pasiv koji vi toliko volite i oponašate u obliku iz engleskog ili njemačkog jezika se u hrvatskom ne koristi.

Nemam 14 godina
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
vincimus kaže...

Inače, Nike oglas će se prikazati eventualno jednom po posjetu, ...

Po kakvom posjetu? Ja sam ju ugasio bar deset puta danas, jer sam (valjda) toliko puta palio browser. Netko možda želi reći da se ciljano pokazuje reklama nakon što ugasim pa upalim browser? Koma.

WiCkED kaže...

Naime, u velikoj mudrosti Nike reklama koju vrtite u full screenu ima "ugasi reklamu" u gornjem desnom kutu tamo negdje na 1700 pixela desno.

Misliš da je to slučajno? U početku je link za gašenje bio na sredini ispod. Imeđin maj srprajz ven i otometikli klikt on d komršl lejtr!

Gledam te!
15 godina

Imam Adblock,Adblock plus ,Flash block i uvijek mi se proguraju reklame na Bugu,jel ima netko kakvo rijesenje'

They have descended from heavens in fire chariots, and made humans on their own image.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
KIKI3ooo kaže...

Zato što, i da sad se stavi novi dizajn, tko zna što može bit za 10 godina. Ali ako se sve vrti na dobrom "enginu", na dobroj platformi - tebe briga što će bit.

Oćeš li napravit svoju temu, oćeš li napravit svoje widgete, svoje pluginove - je potpuno nebitno.

Naravno, iz profesionalne znatiželje, bi probia na screen shoot admin panela, ako se radio o custom uradtku naravno. Eto kad bi moglo bit par SS-ova za godišnjicu portala.

A zašto Wordpress? Plz, to je jedina besplatna/open source platforma koja je dovoljno sazrijela, po pitanju sigurnost, fleksibilnosti, stabilnosti, seo, itd. Jednostavno: I ❤ WordPress :)

Opet ne shvatam kakve to veze ima sa CMS-om!? Ok, napravit će novi dizajn, izaće iz mode, i kako će im tu CMS pomoći!? Ne misliš valjda da će uzimati gotove teme!? Isto im je, oni (Bug) plate firmu, a firma ima profesionalce koji znaju šta i kako im treba. Očito da svaki CMS smatraš ekvivalentom WP-u, ne funkcioniše sve tako, probaj napraviti svoj CMS, možda shvatiš neke stvari. I Bugov CMS je sazrio, nije besplatan, nije open source, iza njega stoji firma, SEO je dobar, problema sa sigurnošću, koliko znam, nije bilo.

I da, koristim i ja povremeno WP, ali ne shvatam kako možeš "voliti" neku tehnologiju? :D

SS-ova je bilo na staroj dizzy.hr stranici koja je donedavno bila dostupna na v2009.dizzy.hr, i tamo je bilo slika BOL admin panela, ugl. CMS je dosta bogat opcijama.

Sada možep vidjeti samo ovo. :)
https://admin.bug.hr/admin/reg/login.aspx?ReturnUrl=%2f

15 godina

Što se tiče reklama one su danas sastavni dio neke web stranice. Napravite da se obavezno treba kliknut na reklamu i da kasnije ne iskače.

PUTA MADRID
16 godina
odjavljen

Šta ste zapeli za reklame? Jel bi rađe da vas sutra dočeka veliki banner "Za nastavak korištenja potrebno je biti pretplatnik Buga ili platiti 20kn mjesečno." ili da malo pretrpite? Treba sve ovo platiti...

http://nighthawk-software.blogspot.com/
Moj PC  
4 5 hvala 0
15 godina
Sum_of_all_fears kaže...

Šta ste zapeli za reklame? Jel bi rađe da vas sutra dočeka veliki banner "Za nastavak korištenja potrebno je biti pretplatnik Buga ili platiti 20kn mjesečno." ili da malo pretrpite? Treba sve ovo platiti...

A klikanjem na reklame ne zaradjuju??

PUTA MADRID
16 godina
odjavljen

Tko vrag klika na reklame? Većina ionako ima adblock pa se ni ne vide. Plaća se i prikaz reklame.

15 godina

Samo kod mene ili?

Ako nije onda je ovo početak kraja

Ipak samo kod mene, pogledao sam u proširenjima na chromeu, ne znam kako je to dospjelo do mene

Ako imaš novca, onda imaš moć. Ako imaš moć, imaš i žene!
Poruka je uređivana zadnji put sub 15.2.2014 12:17 (Top Bugovac).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Samo kod tebe. Imaš neki addon koji to radi. Malwarebytes i riješi to. I provjeri addonse.

14 godina
neaktivan

Je. Imaš Adware. Skeniraj sa Malwarebytes-om i obriši sve što pronađe.

1 0 hvala 1
15 godina

Hvala ljudi ;)
jesam 

Ako imaš novca, onda imaš moć. Ako imaš moć, imaš i žene!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
moderator
WiCkED kaže...
Miro, sve to stoji, netko treba i financirati sve ovo. Ono što nikako nije ok i nikad neće biti ok je glupost koju radite s full screen reklamama. Danas doslovno nisam mogao cijeli dan pristupiti portalu, sve dok nisam svoj laptop prikopcao na full HD monitor i uspio napokon ugasiti reklamu. Naime, u velikoj mudrosti Nike reklama koju vrtite u full screenu ima "ugasi reklamu" u gornjem desnom kutu tamo negdje na 1700 pixela desno. Što naravno dobar dio ljudi koji bi vas htio citati ne vidi jer nemaju tu rezoluciju.

Ne vidim kako ovo može biti istina... Jedan refresh i oglas se sigurno neće opet prikazati. Velim... Prikazuje se jednom po posjetu tako da ova priča o cjelodnevnoj nemogućnosti pristupa baš i ne pije vodu. A čak i da ne klikneš na "Zatvori oglas", sam će se zatvoriti nakon 10-ak sekundi i neće se sigurno više pojavljivati sve dok se ne restarta browser. Mislim da malo previše dramatizirate.

Vinko Krištić | BUG Marketing
13 godina
neaktivan

Ma o cemu vi pricate, pa moraju se reklame vrtiti, u bilo kojem obliku, kao sto ljudi kazu par postova prije, sve to kosta. Nije BUG na drzavnom proracunu. Pa HTV pretplatu placamo pa se nebunimo kad nam upale 11minuta reklama iza nedjeljnog dnevnika u podne (A bas me zanimaju sredstva za spricanje i oprasivanje jabuka u proljece, sto je je).

Osobno mi reklame na BUG portalu ne smetaju, cak stovise, podrzavam ih. A mozda nesto i korisno vidim/kupim.

+ od mene.

Moj PC  
0 4 hvala 0
16 godina
SlavkecD3 kaže...

Ma o cemu vi pricate, pa moraju se reklame vrtiti, u bilo kojem obliku, kao sto ljudi kazu par postova prije, sve to kosta. Nije BUG na drzavnom proracunu. Pa HTV pretplatu placamo pa se nebunimo kad nam upale 11minuta reklama iza nedjeljnog dnevnika u podne (A bas me zanimaju sredstva za spricanje i oprasivanje jabuka u proljece, sto je je).

Osobno mi reklame na BUG portalu ne smetaju, cak stovise, podrzavam ih. A mozda nesto i korisno vidim/kupim.

+ od mene.

HTV smije maximalno 6 minuta u sat vremena pustiti reklama...vjerojatno mislis na komercijalne televizije....

Bolje je znati malo i temeljito nego mnogo i površno.- I. Kant
Poruka je uređivana zadnji put pon 17.2.2014 12:25 (Srednji).
15 godina
royalhero kaže...
KIKI3ooo kaže...

Opet ne shvatam kakve to veze ima sa CMS-om!? Ok, napravit će novi dizajn, izaće iz mode, i kako će im tu CMS pomoći!? Ne misliš valjda da će uzimati gotove teme!? Isto im je, oni (Bug) plate firmu, a firma ima profesionalce koji znaju šta i kako im treba. Očito da svaki CMS smatraš ekvivalentom WP-u, ne funkcioniše sve tako, probaj napraviti svoj CMS, možda shvatiš neke stvari. I Bugov CMS je sazrio, nije besplatan, nije open source, iza njega stoji firma, SEO je dobar, problema sa sigurnošću, koliko znam, nije bilo.

I da, koristim i ja povremeno WP, ali ne shvatam kako možeš "voliti" neku tehnologiju? :D

SS-ova je bilo na staroj dizzy.hr stranici koja je donedavno bila dostupna na v2009.dizzy.hr, i tamo je bilo slika BOL admin panela, ugl. CMS je dosta bogat opcijama.

Sada možep vidjeti samo ovo. :)
https://admin.bug.hr/admin/reg/login.aspx?ReturnUrl=%2f

Neću sad ulazit u offtopic ali ne slažem se sa ljudima koji govore da ni jedan gotov CMS nije dovoljno dobar i svršavaju na riječi "napravit svoj CMS".

Općenito sam mišljenja i nekako mi je logićno, da prije nego što se bilo što novog napiše, treba pogledat što ima gotovog po internetu i modificirat postojeći kod.

A i sam znaš koliko je jednostavno napravit CMS, barem u nekom jednostavnom obliku.

Nadalje, moje mišljenje je da je Wordpress dorastao zadatku i da nema potrebe za nekim custom CMS sustavom neke ultra inteligentne tvrtke. Sad ako je i taj CMS, na kojem se sada vrti BOL, toliko napredan i superioran, onda OK, sve isto.

Bitno je da se tema stranica može promjenit relativno lako a da cijeli sadržaj ostane u sustavu. Mislim treba gledat i eventualne buduće nadogradnje i financijsku isplativost istih a tu je i pitanje jeli je sustav vezan za neku tvrtku i njihov CMS a ne uz CMS sa kojim cijeli svijet zna radit i iza kojega stoji ogromna dev zajednica.

Poruka je uređivana zadnji put pon 17.2.2014 13:44 (KIKI3ooo).
17 godina
KIKI3ooo kaže...

Nadalje, otkad se ne vidi tko je dao TD/TU je ubilo društveni aspekt foruma za 80%. Meni 100%. Druženje = 0. Osjećam se kao stranac na nekoć "mom" forumu.

S ovime se najviše slažem.

Reklame su tu jer treba od nečega hraniti sve te servere/plaće za ljudstvo/šta sve ne.

'Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran' - Einstein ----- www.cigoff.eu -----
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice