Rasprava o grafičkim karticama izdvojena tema

poruka: 7.206
|
čitano: 1.361.862
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Rasprava o grafičkim karticama
Nisam primijetio, prema meni su bili stručni,uslužni i točni.
13 godina

To je normalno, to je osoblje, i meni su OK uvik.

Firma u kojoj rade je onakva u zadnje vrime nazalost, al sve se moze popravit.

Meni je najsmisnije sto su prozirni s tim glupim cijenama.

fade to gray
Poruka je uređivana zadnji put ned 11.6.2023 17:21 (metallic).
16 godina
forumaš kaže...
Nisam primijetio, prema meni su bili stručni,uslužni i točni.

Jesi do nedavno imao 10700K i 3060Ti?

16 godina

Da.

16 godina
Rasprava o grafičkim karticama

Prešao je na svijetlu stranu i ima stroj koji ždere intele i nevidije te ispljune samo košticu

kradem mine iz minskog polja
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina

Ma forumas ganja samo bang-for-buck, nije on za benchmarke.

fade to gray
12 godina
Ubacili ste mu bubu u uho s vramom, mjesecima se odupirao i na kraju nije izdržao :D
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina

Sad čekamo da li će me baba Su posrat isto ko i Kožnati, i ograničiti FSR 3 samo za novu seriju.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Pa sad imaš dovoljno jaku grafu da ti je i fsr2 sasvim dovoljan. Niti ja sa 3080 ne plačem što mi frame gen nije dostupan, jad sa starijom verzijom dlss imam sasvim dovoljno fps i to na ultra.
Kad počne posustajat spustit ću na v. high, razlika u odnosu na ultra je ionako skoro pa nevidljiva
16 godina
Igram ja na 4K tvu, ne samo na monitoru...snage nikad dovoljno.
12 godina
E jbga, 4k je zajebano. Zato sam uzeo 1440p/144 monitor, upgrade nad 1080p/60 itekako dobar, a grafa će to tjerat još bar par godina na visokim postavkama
16 godina
Evo sad gledam microsoft prezentaciju. ..bome bude mi kapljala smola iz grafe koliko dobrih igara izlazi plus sony ekskluzive koje dolaze i multiplatform i pc igre ..ja bi u penziju
Moj PC  
0 0 hvala 0
2 godine
protjeran
forumaš kaže...
Igram ja na 4K tvu, ne samo na monitoru...snage nikad dovoljno.

Samo bang 4 buck Mladene

16 godina

To je jedino mjerilo, bilo i ostalo. Brendovi su nebitni pod uvjetom da proizvod funkcionira...nekad za to trba i malo iskustva.

12 godina

Evo tko kupuje Nvidijine grafe danas 🥂🥂🥂

https://www.digitimes.com/news/a20230615PD203/china-gpu-nvidia.html

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
forumaš kaže...

Da.

Pa što te natjeralo na promjenu? Prvenstveno mislim na procesor. Jer nije 5700X puno jači od 10700K. Možda PCIe 4.0 x16 (s tom matičnom) i mogućnost nadogradnje na odlični (za igre) 5800X3D?

16 godina

Kolega tu sa foruma kupovao cijeli komp, sviđao mu se moj i meni je pasala dogovorena cijena, pa zašto ne.

edit; bio je i7 10700F. I nebum niš nadograđivao na X3D, ciljano sam kupio baš Ryzen 5700X, jako brz u gamingu i nizak TDP i to mijenjam kad mijenjam sve u kompletu.

Poruka je uređivana zadnji put sub 17.6.2023 9:49 (forumaš).
16 godina
Izzy kaže...
forumaš kaže...

Da.

Pa što te natjeralo na promjenu? Prvenstveno mislim na procesor. Jer nije 5700X puno jači od 10700K. Možda PCIe 4.0 x16 (s tom matičnom) i mogućnost nadogradnje na odlični (za igre) 5800X3D?

Brži je oko 5%. Uradio je on veliku promjenu na amd konfiguraciju uz uključeni SAM ubija i ždere sve.

kradem mine iz minskog polja
Poruka je uređivana zadnji put sub 17.6.2023 12:03 (dery).
11 godina

Pozdrav ima li netko palit rtx 3060ti da kaze svoja iskustva o kartici.Citam po forumima da se ljudi zale na veliku buku i toplinu kartice.Nasao sam novu na amazon de za 350 eura sa poštarinom i piše da šalju za hrvatsku.

I moze li mi netko objasnit kako ide to oko garancije jer nisam  nikad narucivao iz vana.

https://www.amazon.de/gp/aw/d/B08PFZ28CN/ref=ox_sc_act_image_1?smid=A3JWKAKR8XB7XF&psc=1

Moj PC  
0 0 hvala 0
7 godina
Acex kaže...

Pozdrav ima li netko palit rtx 3060ti da kaze svoja iskustva o kartici.Citam po forumima da se ljudi zale na veliku buku i toplinu kartice.Nasao sam novu na amazon de za 350 eura sa poštarinom i piše da šalju za hrvatsku.

I moze li mi netko objasnit kako ide to oko garancije jer nisam  nikad narucivao iz vana.

https://www.amazon.de/gp/aw/d/B08PFZ28CN/ref=ox_sc_act_image_1?smid=A3JWKAKR8XB7XF&psc=1

imam 3060 dual 12gb običnu identična kao TI fizički, temperatura u gejmingu je 80c ne ide preko i nije pretjerano bučna, 3 godine garancije ima moja kupljena u mikronisu, nije najslabijia kvaliteta izrade ali nije ni GB Aourus ni Asus ROG kvalitet ako me razumiješ

Poruka je uređivana zadnji put sub 17.6.2023 15:24 (dejo74).
9 godina

Pozdrav ekipa, jel 150€ ok cijena za 5700XT?

0 0 hvala 0
12 godina

Da

16 godina

Cijena je super, čak niska rekao bih. Gledajući cijenu od 150€ za RX5700XT, sve se mislim koliko da ja tražim za svoju, koja je slabija od nje? Mislio sam na Njuškalu početi sa 200€. Gledam izvući što više mogu, zašto ne... Mada sam svjestan da je to puno, tim više jer nemam jamstva, isteklo je u svibnju, ali pokušati ću, lako snizim.

Poruka je uređivana zadnji put sub 17.6.2023 15:58 (Izzy).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

dery i forumaš, uskoro mi stiže RX6800XT i to kvalitetna Nitro+ izvedba, sada ste gotovi. XT će pojesti vaše obične RX6800 kartice.

Moj PC  
7 0 hvala 0
16 godina
Šteta ak nemaš SAM
Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
dejo74 kaže...
Acex kaže...

imam 3060 dual 12gb običnu identična kao TI fizički, temperatura u gejmingu je 80c ne ide preko i nije pretjerano bučna, 3 godine garancije ima moja kupljena u mikronisu, nije najslabijia kvaliteta izrade ali nije ni GB Aourus ni Asus ROG kvalitet ako me razumiješ

A dobro valjda undervolt bude snizio malo temperature.

Samo ne znam zasto ne pise koliko garancije ima na amazon stranici iako dolje pise da je nova.

16 godina

SAM podiže performanse u kombinaciji AMD procesor i AMD grafička, a Resizable BAR Intel-Nvidia? Jer znam kada sam nadograđivao UEFI zbog problema s novim RAM-om, za jedan od "Updatea" (koji zapravo nisam instalirao, nego valjda verziju ispod te) je pisalo da omogućuje RBAR. A taj RBAR mi nije od koristi jer treba imati grafičku RTX3000 ili 4000 serije. Je li tako?

16 godina
Izzy kaže...

SAM podiže performanse u kombinaciji AMD procesor i AMD grafička, a Resizable BAR Intel-Nvidia? Jer znam kada sam nadograđivao UEFI zbog problema s novim RAM-om, za jedan od "Updatea" (koji zapravo nisam instalirao, nego valjda verziju ispod te) je pisalo da omogućuje RBAR. A taj RBAR mi nije od koristi jer treba imati grafičku RTX3000 ili 4000 serije. Je li tako?

SAM i RBAR podižu performanse na AMD I Nvida grafama, sve kombinacije su moguće samo kaj slabo ima testiranja. Neko mišljenje je da se najviše dobije kd AMD proca i AMD grafe.

U nekim igrama dobiti su velike. Npr. RDR 2 razlike u minimalnom FPS-u su ogromne.

Poruka je uređivana zadnji put sub 17.6.2023 16:38 (forumaš).
16 godina

Evo slike. To mi šalje brat. Prvom prilikom kada bude dolazio iz Zagreba na godišnji je donosi. Znate kako sam se ono mislio da uzmem XFX SFWT RX6700, pa RX6750XT i to Nitro+, da bi kao zaključno bilo Pulse RX6800 u Instaru za 4200 kn. Onda mi brat kaže da bi i on volio sudjelovati u kupovini grafičke, kažem ja kada je tako - super! Uzeti ćemo onda još jaču i što je moguće kvalitetniju izvedbu. Dakle, RX6800XT Nitro+.

Poruka je uređivana zadnji put sub 17.6.2023 16:42 (Izzy).
Moj PC  
13 0 hvala 1
16 godina
Pa nek ti ju pošalje po busu, da vozaču 5 eura i dočekaš ju na kolodvoru isti dan. IMO
Moj PC  
1 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice