Radeon R9/7 serija

poruka: 3.409
|
čitano: 521.275
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Radeon R9/7 serija

istina je da na 4k rezama dolazi do izražaja stvarna snaga ali neče nitko dat toliko love za monitor i gpu kako bi mu se igra jedva vukla, još je rano za 4k i dok to postane standard ovi sadašnji gpu će završit u povijesnoj ropotarnici

kradem mine iz minskog polja
Moj PC  
7 0 hvala 0
15 godina
Radeon R9/7 serija

meni se 290x čini kao poluproizvod. jest supersnažna, ali imam taj osjećaj da je amd-u bilo samo bitno skinuti titana sa trona boostanjem shadera i povečanjem busa ne davajući brigu za temp. i potrošnju, tj. dali su brigu svojim partnerima da moraju napraviti uber hlađenje za 290x.

da je nvidia stavila limit na 95°C još uvijek bi titan bio najjači single gpu

Moj PC  
6 5 hvala 0
13 godina
odjavljen
Re: Radeon R9/7 serija
Touche kaže...
eywa33 kaže...

Ne, nisam čuo da temp gpu ne utječe na okolinu. Jer evo moja 770ka na loadu grije kućište što mogu osjetit kad držim ruku na exhaust fanu pokraj nje, dok je u idlu zrak koji izlazi hladan...tako da ovo rezoniranje ne razumijem. I u ref. dizajnima cooleri imaju mali exhaust otvor sa strane koji puše u kućište...

Referentni titan ili 780ka na defaultu idu na 80C koji su blow type cooleri. Nereferentni modeli su hladniji: http://www.guru3d.com/articles_pages/msi_geforce_gtx_780_gaming_review,8.html (60C stock!!!); http://www.techpowerup.com/reviews/MSI/GTX_780_Lightning/30.html

Griju wati koje kartica trosi za rad, ne temperatura na kojoj radi. Znaci, gledaj potrosnju.

{#}...daj pročitaj što si napisao

embrace whatever may come
16 godina
neaktivan
zuper kaže...

meni se 290x čini kao poluproizvod. jest supersnažna, ali imam taj osjećaj da je amd-u bilo samo bitno skinuti titana sa trona boostanjem shadera i povečanjem busa ne davajući brigu za temp. i potrošnju, tj. dali su brigu svojim partnerima da moraju napraviti uber hlađenje za 290x.

da je nvidia stavila limit na 95°C još uvijek bi titan bio najjači single gpu

Da je baba musko... Jaci Kepleri su osjetljiviji na temperature i voltazu. Tako su napravljeni i nije to samo tako odrediti na koliko ce sto raditi. Ne zaboravi da imaju i oko 25% vecu povrsinu (780 i Titan su ogromni cipovi), sto olaksava hladjenje.

eywa33 kaže...

{#}...daj pročitaj što si napisao

Kada kupujes grijalicu, pise li s koliko kW grije ili na kojoj temperaturi radi?

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.10.2013 20:49 (Touche).
17 godina
Granzon kaže...

Naime moram ići na msi forum i tamo traziti bios koji će mi tko zna kada dati :/

A postupak updatanja...... strah me i pomisliti sto ću sve morati napraviti da to napravim jer po tutorialima ovo je ravno instaliranju win95 sa diskta :)))))

pa nije  teško flešat bios vidi ovde

kradem mine iz minskog polja
13 godina
odjavljen

Kada kupujes grijalicu, pise li s koliko kW grije ili na kojoj temperaturi radi?

Kad mjerim temperaturu, mjerim je u litrama! Pobogu o temperaturi pričamo...koja se, naravno, povećava proporcionalno sa potrošnjom. Jesam dobio 5?

...zabrijali smo u{#} {#}

ugl. Kad ideš mjerit temperaturu, jel vadiš vatmetar ili termometar?

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.10.2013 20:59 (eywa33).
15 godina
dery kaže...

pa nije  teško flešat bios vidi ovde

Tu si u pravu {#}{#}

Stavio sam novi bios koji se jedino moze dobiti na msi forumu i buka je i dalje tu... iako manja. Izgleda da mi ne preostaje nego promatrati  ponašanje kartice u idućih par dana pa onda ako ne bude promjene...... reklamacija :D

Btw, ova msi-ova gaming aplikacija mi i dalje javlja da updatam vga bios ......{#}

Valjda do sada nisam imao ni jednu msi-ovu grafu bez nekog problema a imao sam ih čak 5 u ovoj dugogodišnoj  karijeri kupovanja raznih komponenata...... ajd barem mi nikad nije dosadno s njima {#}

No ima i pozitivna  strana ove priče.....performanse su odlične :DDDDDD

Battlelog: [G] pijana_carapa
17 godina
odjavljen
Radeon R9/7 serija
Zar su sve tako bučne? Taj MSI ima neko svoje hlađenje?
Sve što napišem moj je osobni stav i ne odražava nužno stav Bug d.o.o.
Moj PC  
0 2 hvala 0
14 godina
Tonči kaže...
Zar su sve tako bučne? Taj MSI ima neko svoje hlađenje?

Nije rekao da je buka tu neovisno o brzini vrtnje ventilatora?

Battlefield 3: [G] CyberDemonVZ
15 godina
Radeon R9/7 serija

Buka je tu samo prilikom loada grafičke.... nažalost/na sreću ventilatori nemaju veze s tim.

Probao sam dizati brzinu vrtnje ventova u catalystu i čak i na 100% su relativno tihi i rade bez tog cvrčanja :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Granzon kaže...

Buka je tu samo prilikom loada grafičke.... nažalost/na sreću ventilatori nemaju veze s tim.

Probao sam dizati brzinu vrtnje ventova u catalystu i čak i na 100% su relativno tihi i rade bez tog cvrčanja :)

GPU ne zviždi... dakle, buka može biti samo od ventilatora... E sad, jesu li oštećeni/oštećen ili...

13 godina
odjavljen
Tonči kaže...
Granzon kaže...

GPU ne zviždi... dakle, buka može biti samo od ventilatora... E sad, jesu li oštećeni/oštećen ili...

tonči legendo, gpu zviždi. čovjek je rekao na postovima ranije...

13 godina
neaktivan
Radeon R9/7 serija

cek, sad mi nije jasno, kaj se vise isplati uzet cf 280x nego single 290x?

It takes only a blink of an eye for the perfect ride to become undone. When sex was safe and motor racing dangerous.
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Što reći? Da ne pišeš članke na Bugu još bi ti se i moglo oprostiti.. 

Nikad nisi čuo da mogu zujati, cvrčati zavojnice ili kondenzatori? 

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.10.2013 21:40 (Penryn).
15 godina
Tonči kaže...

Ne, ne kužiš.... ventovi u idlu na 100% rade super normalno (u overdrive sekciji u catalystu su stavljeni na 100%)... čak i tiho naspram npr moje prošle 7870-tke.

Ventovi u loadu bili oni na 18% (min) ili 100% rade isto dobro, napravio sam čak i ono sto sam mislio da neću nikada napraviti jer je jednostavno debilno za pokušati.... ručno sam zaustavio ventove i buka je i dalje tu :(

Pričao sam sa starijim bratom koji se inače bavi popravkom elektronike i raznih el. strojeva i on mi veli da to  kondezatori cvrče..... samo što je nije siguran koliko to utječe na stabilnost grafičke, te zato i pitam ovdje jer sigurno nisam prvi kojemu se ovo dogodilo.

Uf volio bih ja da je to do ventova.....

Btw. ova moja prošla, 7870 ima problema sa dizanjem  rpm ventova do maksimuma iako bi oni trebali u loadu raditi oko 40%.... ovo cvrčanje je čak i simpatično naspram toga :DDDD

12 godina
Radeon R9/7 serija

Imamo skoro isti komp - isti proc i ista grafulja, drugacija maticna i ti imas slabije napajanje ja imam Corsair 600 ili 650 watno staro ne znam kolko ali ima sve sto treba cak i za ovu graficku. Naime, ja nikakvog cvrcanja nemam - jesi siguran da je grafa a ne napajanje???

2 0 hvala 1
13 godina
odjavljen
Granzon kaže...
Tonči kaže...

Ne, ne kužiš.... ventovi u idlu na 100% rade super normalno (u overdrive sekciji u catalystu su stavljeni na 100%)... čak i tiho naspram npr moje prošle 7870-tke.

Ventovi u loadu bili oni na 18% (min) ili 100% rade isto dobro, napravio sam čak i ono sto sam mislio da neću nikada napraviti jer je jednostavno debilno za pokušati.... ručno sam zaustavio ventove i buka je i dalje tu :(

Pričao sam sa starijim bratom koji se inače bavi popravkom elektronike i raznih el. strojeva i on mi veli da to  kondezatori cvrče..... samo što je nije siguran koliko to utječe na stabilnost grafičke, te zato i pitam ovdje jer sigurno nisam prvi kojemu se ovo dogodilo.

Btw. ova moja prošla, 7870 ima problema sa dizanjem  rpm ventova do maksimuma iako bi oni trebali u loadu raditi oko 40%.... ovo cvrčanje je čak i simpatično naspram toga :DDDD

nećeš imat problema sa stabilnosti sudeći po feedbacku masu korisnika koji imaju takve simptome.

17 godina
Granzon kaže...
Tonči kaže...

napravio sam čak i ono sto sam mislio da neću nikada napraviti jer je jednostavno debilno za pokušati.... ručno sam zaustavio ventove i buka je i dalje tu :(

Nije to debilno.....to je logično što si probao, jer jedno od temeljnih načela logike je :

najjednostavnije rješenje je ujedno i najbolje.

Nemožeš stisnut i prdnut.
13 godina
odjavljen
Super64 kaže...

Imamo skoro isti komp - isti proc i ista grafulja, drugacija maticna i ti imas slabije napajanje ja imam Corsair 600 ili 650 watno staro ne znam kolko ali ima sve sto treba cak i za ovu graficku. Naime, ja nikakvog cvrcanja nemam - jesi siguran da je grafa a ne napajanje???

stvar je, kolko sam pohvatao dok sam guglao te stvari, u kombinaciji različitih napajanja i kartice. 

14 godina
Granzon kaže...
Tonči kaže...

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.10.2013 21:44 (DarthMarkus).
12 godina
eywa33 kaže...
Super64 kaže...

stvar je, kolko sam pohvatao dok sam guglao te stvari, u kombinaciji različitih napajanja i kartice. 

Ne sjecam se koje sam napajnje imao prije, ali se sjecam cvrcanja pod cizmom gtx260. Promjenio sam napajanje i cvrcanje je nestalo.

15 godina
Super64 kaže...

Nisam, ali nisam imao nikakvog crashanja niti bilo kakvih drugih problema osim te buke :/

Ma ko ga hebe.... ionako trebam kupiti napajanje za starijeg buraza pa će on dobiti ovo a ja si odoh po drugo.....

Ali je ovo skup sport {#}

15 godina
Penryn kaže...
 S tim da gledaš "Uber", jer na običnim postavkama takt pada skoro do 900MHz, što onda dosta ruši performanse. No još bitnije je da i na default postavkama radi na oko 95C, dok nvidia drži limit na 80C, a uz to je neusporedivo tiša. Sve ovo govorim za referentne modele.

I na kraju dodaš kako se GTX 780 da solidno clockati, a R9 290X deklariranih 1GHz jedva održava tek uz "uber" mod i preko 50dBA.. 

Okej, potrošnja je viša ali i perfomanse također, odlična je kartica.Tu su još i driveri koji će stići, a onda i nereferentni modeli sa većom mogućnošću OC-a jezgre i memorije pogotovo.

GTX 780 sa aftermarket coolerima se da solidno clockati, referentna i ne baš previše s obzirom na hladnjak i sve.

DarthMarkus kaže...

To sam i ja rekao....bingolica čista...dostojan nasljednik 7950....

Nego kako, HD 5850, HD 6950, HD 7950 i sada R290.

S tim da je HD 6950 bila najmanji bingo od svih njih. :)

iclock2much
17 godina
odjavljen
..

Jasno je da zvižde kondezatori, ali ne igra se u kripti 10 metara ispod zemlje... Koliko imam iskustva, buka ventova na kućišu i CPU venta/ventova trebala bi nadmašiti svaki zvuk makar i zviždanje kondezatora. Prosječan (skupi) vent stvara 20+ dB buke...

Ako kondezatori tako zvuče, definitivno treba vratiti karticu nazad.

(btw i ovo je jako blizu 

)

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.10.2013 23:15 (Tonči).
15 godina
Tonči kaže...
..

Jasno je da zvižde kondezatori, ali ne igra se u kripti 10 metara ispod zemlje... Koliko imam iskustva, buka ventova na kućišu i CPU venta/ventova trebala bi nadmašiti svaki zvuk makar i zviždanje kondezatora. Prosječan vent stvara 20+ dB buke...

To sam i ja mislio...... sve do danas :)

Inače, imam dosta tihe hladnjake pa se to zviždanje dosta čuje, a ovi twinfrorzeri su mrtvački tihi......

Uglavnom, pasti će i novo napajanje pa ako problem ustraje ode grafa na reklamaciju.

17 godina
odjavljen
Radeon R9/7 serija
Naprosto mi je nevjerojatno da to čuješ pored sve ostale buke - normalno okruženje ima cca. 40 dB buke uokolo... Strašno ako to čuješ? A da snimiš za nas? :D

Inače, imam dvije 7970GE i ne čujem ništa osim airflowa, nije referentno hlađenje, ali ipak...
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Granzon kaže...
Tonči kaže...

Zasto je jednostavno ne odneses sutra tamo di si ju kupio i trazis da ti zamijene s obzirom da ih imaju hrpetine sada?

13 godina
odjavljen
Tonči kaže...
Naprosto mi je nevjerojatno da to čuješ pored sve ostale buke - normalno okruženje ima cca. 40 dB buke uokolo... Strašno ako to čuješ? A da snimiš za nas? :D

Inače, imam dvije 7970GE i ne čujem ništa osim airflowa, nije referentno hlađenje, ali ipak...

doduše ovdje vrti halo 1 na vjerojatno nekih 500fps-a...ali meni nije bila ovako glasna

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.10.2013 22:30 (eywa33).
18 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Jasno je da zvižde kondezatori, ali ne igra se u kripti 10 metara ispod zemlje... Koliko imam iskustva, buka ventova na kućišu i CPU venta/ventova trebala bi nadmašiti svaki zvuk makar i zviždanje kondezatora. Prosječan vent stvara 20+ dB buke...

Hah, sad je odjedanput jasno da zvižde kondenzatori. I u ovom slučaju nije bitna glasnoća nego frekvencija tog cvrčanja. Što misliš zašto suci koriste zvuždaljke na utakmicama? Koliku buku stvaraju navijači na stadionu pa se opet jasno čuje svaki zvižduk male zviždaljke?

Ah.. {#}

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.10.2013 23:13 (Penryn).
14 godina
Penryn kaže...
Tonči kaže...

Hah, sad je odjedanput jasno da zvižde kondenzatori. I u ovom slučaju nije bitna glasnoća nego frekvencija tog cvrčanja. Što misliš zašto suci koriste zvuždaljke na utakmicama? Koliku buku stvaraju navijači na stadionu pa se opet jasno čuje svaki zvižduk male zviždaljke?

Ah.. {#}

Dobra analogija.....{#}{#}

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice