Radeon R9/7 serija

poruka: 3.409
|
čitano: 521.341
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Radeon R9/7 serija
Zizo kaže...
rambox kaže...
Tonči kaže...

Baš i ne. Onaj gore prvi link kaže Crysis 3 i FC3 Titan pušaka za 30% prosječno. Uostalom, razlika u cijeni je ogromna. Za jednog Titana kupiš 2 290X od čega je svaka brža od Titana u nekim igrama ili jednaka/nebitnosporija.

Tome dodaj da na stocku kartice rade u svojih 70-80% mogućnosti zbog gušenja buke (quiet mod), što znači da mogu i brže čim ASUS i ekipa naprave bolje hlađenje. Zamisli što će raditi ASUS ARES III...

Eto da citiramo ove hajvane sa Anandtech,Nevinašce dakle kaj se tiče igranja igrica na Ultra HD4K rezolucijama(prvo treba imat takav monitor) 290X je osjetno jača od Titana.Cool

"The R9 290X is performance comparable to the GeForce GTX TITAN at 2560x1600 (1600p) and lower (1080p.) In every game we played we were able to match the same gameplay experience as the GeForce GTX TITAN. That means that every game played the same between both video cards, the same performance, same in-game settings, and same smoothness. Performance in terms of frames per second was either right under, or right at TITAN FPS performance. The performance differences were so insignificant that those did not translate to any noticeable gameplay differences at all.

The situation changes when the Radeon R9 290X is pushed up to Ultra HD 4K display resolutions. Whatever magic AMD is doing at 4K, it is working. We found that the Radeon R9 290X was faster in every game compared to the GeForce GTX TITAN at 3840x2160. It wasn't just a little bit faster either, it was anywhere from 10-23% faster. This is a significant difference. At 4K resolutions, you need every bit of performance you can get to achieve playable performance at high in-game settings on a single video card. The Radeon R9 290X is clearly the card for Ultra HD 4K."

Dokaz da je čista snaga u pitanju na 4k rezama.Sa nereferentnim hlađenjima,sigurno da će se situacija  popraviti-windforce,asusove direktače itd.

Amd je zadao udarac u 4k rezolucijama a to je budućnost,Nvidia je sa 512-bitne sabirnice otišla na manje a Amd svakom generacijom diže širinu memorijske sabirnice a to velike reze vole.

A kaj se tiče Linusa,kad je počeo mudrovati sa Slickom,sponzori mu Intel i Nvidia,normalno da nećeš ići protiv onoga ko te hrani,tako da mi je on izgubio vjerodostojnost i neutralnu stranu prilikom recenzija.

Uf što je AMD udario sa 4k rezama, za popiždit...Ni linus nema UHD monitor lol....Uostalom ako je tebi 30 fps u UHD udarac, stvarno neznam....

I molim te što je Linus rekao netočno ? Pa OC-ao je i 780 i 290x i prikazao graf...Šta on laže ?

14 godina
DarthMarkus kaže...

Uf što je AMD udario sa 4k rezama, za popiždit...Ni linus nema UHD monitor lol....Uostalom ako je tebi 30 fps u UHD udarac, stvarno neznam....

I molim te što je Linus rekao netočno ? Pa OC-ao je i 780 i 290x i prikazao graf...Šta on laže ?

Naprema drugim grafičkim karticama to je strava, i 30fps je sasvim dovoljno za igranje, iako osoba tko planira UHD rez koristit neće uzet samo jednu grafičku.

Ja sam Bošnjak i time se dičim, kome smeta lopatom ga spičim !
Poruka je uređivana zadnji put čet 24.10.2013 19:38 (ramzocro-HCR).
13 godina
Radeon R9/7 serija

Meni su bitne temperature a jos bitnija buka i ova moja mi je vec na granici a ona u igrama ide do max 80c kad ju overclockam.Gdje je gornja granica koja je prihvatljiva,tojest sad je 95c sta ce na iducoj seriji bit 115c?Dobiju se performanse ali pod koju cjenu....suludo grijanje,buka?Kad sam prvi put cuo za temps od 95c mislio sam da je greska ali ocito nije....Potrosnja mi je nebitna.....

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Radeon R9/7 serija

Ma daj ramzo i nije neka revolucija...svaka čast linusu, kad su kartice na stocku 290x je na vrhu, čim se 780 tka klokne i računa se  OC vs OC, 780 ode na tron....

Ako AMD ne napravi čudo sa nereferentim hlađenjem 780Ti  će je pokopat.....Sad 290-ka  će bit dosta jeftinija i ako neref bude više kul (doslovno), kupit ću je sigurno...

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.10.2013 19:47 (DarthMarkus).
Moj PC  
3 1 hvala 0
15 godina
Radeon R9/7 serija

Kolko je jaca 290x od 7970 gigaherc edition (u postotku ako moze)?

They have descended from heavens in fire chariots, and made humans on their own image.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
DarthMarkus kaže...

Puno toga on lupa bezveze,neda mi se ko malo dijete raspravljati o njemu,uglavnom,ko recenzent je postao nula,na havajima prilikom predstavljanja,je praktički spavao,i sam je priznao da ga najviše zanimalo predstavljanje star citizena i lika koji stoji iza tog projekta.

Paul hardwer,newegg,tech of tomorow,tek syndicate i da ne nabrajam su likovi koji su mi vjerodostojniji od njega.

No da ne offtopičarim,nema veze kaj je UHD skupi do bola,Amd se i najviše busao u prsa sa 4k rezama za male pare a ne 'titanovske'cijene.

Kruha i igara svima a ne samo njima-tak ja velim.

Biti ili ne biti pitanje je sada.
Poruka je uređivana zadnji put čet 24.10.2013 19:52 (Zizo).
18 godina
neaktivan
lmutak kaže...

Kolko je jaca 290x od 7970 gigaherc edition (u postotku ako moze)?

Evo pa vidi.

13 godina
odjavljen
Touche kaže...

Shvacate li vi da SLI/CF slabijih kartica zagrijava daleko vise, pa nitko ne drami oko toga.

A sad zamisli dvi ove 290ke u CF {#}

welcome to HELL {#}

embrace whatever may come
14 godina
DarthMarkus kaže...

Ma daj ramzo i nije neka revolucija...svaka čast linusu, kad su kartice na stocku 290x je na vrhu, čim se 780 tka klokne i računa se  OC vs OC, 780 ode na tron....

Ako AMD ne napravi čudo sa nereferentim hlađenjem 780Ti  će je pokopat.....Sad 290-ka  će bit dosta jeftinija i ako neref bude više kul (doslovno), kupit ću je sigurno...

Zato bolje pričekat nego imat predrasude....

I ako je nekim čudom ispalo da ikog branim ili sam zvučao da sam fanboy od AMD-a, mogu reć da je sasvim suprotno, ja gledam bang-for-the-buck i dugoročno gledam.. Inače preferiram Nvidia kartice.. 

14 godina
Zizo kaže...
DarthMarkus kaže...

Puno toga on lupa bezveze,neda mi se ko malo dijete raspravljati o njemu,uglavnom,ko recenzent je postao nula,na havajima prilikom predstavljanja,je praktički spavao,i sam je priznao da ga najviše zanimalo predstavljanje star citizena i lika koji stoji iza tog projekta.

Paul hardwer,newegg,tech of tomorow,tek syndicate i da ne nabrajam su likovi koji su mi vjerodostojniji od njega.

No da ne offtopičarim,nema veze kaj je UHD skupi do bola,Amd se i najviše busao u prsa sa 4k rezama za male pare a ne 'titanovske'cijene.

Svejedno, ovdje mu vjerujem potpuno...Treba pričekati i usporediti non ref sa non ref karticama, ovo dosad viđeno mi se baš ne sviđa....$erem, sviđa mi se cijena 290 tke....jako....

EDIT: ramzo ninđao si me i slažem se s tobom...

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.10.2013 19:56 (DarthMarkus).
16 godina
neaktivan
eywa33 kaže...

Mislim da će 3rd party kompanije zadužene za redizajn pcb-a i coolera imat problema sa ovom karticom jer ako je kartica napravljena da radi na tim temperaturama odn. da se brutalno grije, pa čak da vanjske firme naprave hlađenje koje će moć držat temperature i 10ak stupnjeva niže bez performanse žrtve, 85 temp je još uvijek puno, a kako u neref. modelima vrući zrak ide najviše u kućište to je definitivno problem za sve ostale komponente.

i stvarno su mogli dizajnirat malo elegantniji cooler općenito. u odnosu na nvidijine 770/80 titana koji uz aluminijsko kućište također imaju puno tiši vent, ovo je smijurija za komad hw-a od 4000+kn   :/

Nadam se da znas da temperatura GPU-a nema direktne veze s time koliko kartica zagrijava okolinu. Overclockani GTX 780 i Titan griju vise, pa hladnjaci nemaju nikakvih problema.

18 godina
DarthMarkus kaže...

Pa neče AMD slagat neki super nereferentni hladnjak za 290X,Izlanuo se to rade drugi kao Asus/MSI/Gigabyte recimo i sve ostale kompanije tak to ide.{#}

Dakle Gigabyte uzme ovaj dole ogromni i vrlo tih hladnjak sa 280X, i zakuca ga na 290X i to je to odma imaš neusporedivo bolje i tiše hlađenje ili na buku moš zaboravit.Uostalom ko god kupuje 290X jel, taj če pametno kupit tu grafičku sa kvalitetnim hladnjakom iako je takav model skuplji normalno.Cool

http://dambek.minus.com/mjf1iISZq
Poruka je uređivana zadnji put čet 24.10.2013 20:01 (rambox).
13 godina
odjavljen

FTW...daleko najveći kralj, ne može bit realniji i nepristraniji...a ovo za linusa, ne bih rekao da se prodao. paul je rekao da mu u neweggu daju restrikcije koje onda rješi na osobnom kanalu, slično i linus radi.

17 godina
Radeon R9/7 serija

...pa i nije bučna toliko...{#} 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
rambox kaže...
DarthMarkus kaže...

Pa neče AMD slagat neki super nereferentni hladnjak za 290X,Izlanuo se to rade drugi kao Asus/MSI/Gigabyte recimo i sve ostale kompanije tak to ide.Dakle Asus uzme ovaj dole ogromni i vrlo tih hladnjak sa 280X, i zakuca ga na 290X i to je to odma imaš neusporedivo bolje i tiše hlađenje ili na buku moš zaboravit.Uostalom ko god kupuje 290X jel, taj če pametno kupit tu grafičku sa kvalitetnim hladnjakom iako je takav model skuplji normalno.Cool

Naravno, isprike za lapsus....zaletio sam se pisajuć....

14 godina
rambox kaže...

Uostalom ko god kupuje 290X jel, taj če pametno kupit tu grafičku sa kvalitetnim hladnjakom iako je takav model skuplji normalno.Cool

Osobno, gledam da puknem cvc ak bi uzeo nju ili 280/ili čak gtx770/780... Jer te temperature i za stock hladnjak su previše...

Mene samo zanima kolke će mogućnosti za overclockanje na nereferentnim modelima, bila su svakakva očekivanja za Titan pa opet nije bilo tolko puno kolko su neki očekivali(govorim i za vodeno i za nereferentno). {#}

15 godina
DarthMarkus kaže...

Svejedno, ovdje mu vjerujem potpuno...Treba pričekati i usporediti non ref sa non ref karticama, ovo dosad viđeno mi se baš ne sviđa....$erem, sviđa mi se cijena 290 tke....jako....

No sve ok,tu smo da diskutiramo,pak se ne bumo ko mala djeca natezali.Ni ja nisam na ničijoj strani,isto ko i ramzo,zanima me čim više za čim manje para,pogotovo sad dok gradim kuću,a i živimo u prokleto skupom vremenu i svaka kuna je dobrodošla,a i imam namjeru da opet napravim hibryd x setup.

15 godina
Zizo kaže...
DarthMarkus kaže...

No sve ok,tu smo da diskutiramo,pak se ne bumo ko mala djeca natezali.Ni ja nisam na ničijoj strani,isto ko i ramzo,zanima me čim više za čim manje para,pogotovo sad dok gradim kuću,a i živimo u prokleto skupom vremenu i svaka kuna je dobrodošla,a i imam namjeru da opet napravim hybrid x setup.

14 godina
Radeon R9/7 serija

^ Tako i ja...{#}

Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina
odjavljen
Touche kaže...
eywa33 kaže...

Mislim da će 3rd party kompanije zadužene za redizajn pcb-a i coolera imat problema sa ovom karticom jer ako je kartica napravljena da radi na tim temperaturama odn. da se brutalno grije, pa čak da vanjske firme naprave hlađenje koje će moć držat temperature i 10ak stupnjeva niže bez performanse žrtve, 85 temp je još uvijek puno, a kako u neref. modelima vrući zrak ide najviše u kućište to je definitivno problem za sve ostale komponente.

i stvarno su mogli dizajnirat malo elegantniji cooler općenito. u odnosu na nvidijine 770/80 titana koji uz aluminijsko kućište također imaju puno tiši vent, ovo je smijurija za komad hw-a od 4000+kn   :/

Nadam se da znas da temperatura GPU-a nema direktne veze s time koliko kartica zagrijava okolinu. Overclockani GTX 780 i Titan griju vise, pa hladnjaci nemaju nikakvih problema.

Ne, nisam čuo da temp gpu ne utječe na okolinu. Jer evo moja 770ka na loadu grije kućište što mogu osjetit kad držim ruku na exhaust fanu pokraj nje, dok je u idlu zrak koji izlazi hladan...tako da ovo rezoniranje ne razumijem. I u ref. dizajnima cooleri imaju mali exhaust otvor sa strane koji puše u kućište...

Referentni titan ili 780ka na defaultu idu na 80C koji su blow type cooleri. Nereferentni modeli su hladniji: http://www.guru3d.com/articles_pages/msi_geforce_gtx_780_gaming_review,8.html (60C stock!!!); http://www.techpowerup.com/reviews/MSI/GTX_780_Lightning/30.html

14 godina
Radeon R9/7 serija

A sto bi bilo da se na 290X stavi neki aftermarket hladnjak, npr Accelero Xtreme PLUS?

Meni na overklokiranoj GTX 570 u opterecenju ne prelazi 50°C.

A posto novi AMD klockaju do odredjene temperature, a ne frekvencije, sto bi se dogodilo??

Battlefield 3: [G] CyberDemonVZ
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
CyberDemonVZ kaže...

A sto bi bilo da se na 290X stavi neki aftermarket hladnjak, npr Accelero Xtreme PLUS?

Meni na overklokiranoj GTX 570 u opterecenju ne prelazi 50°C.

A posto novi AMD klockaju do odredjene temperature, a ne frekvencije, sto bi se dogodilo??

Pa vidiš da EK već prodaje custom vodena.....

http://videocardz.com/47155/ek-debuts-water-block-amd-radeon-r9-290x

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.10.2013 20:13 (DarthMarkus).
14 godina
CyberDemonVZ kaže...

Dovodi se u pitanje kompaktibilnost(hladnjaka ofc)...

Upošto ima mogućnost većeg clocka zbog manje temperature s aftermarket haldnjakom onda bi ti vrata bila veća što se tiče clockanja... I samim tim perfomansama...

15 godina
Radeon R9/7 serija

Mislim da nas u ne tako dalekoj budućnosti čeka poboljšana verzija 290x....R9 290 XT!{#}

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.10.2013 20:14 (Zizo).
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
DarthMarkus kaže...

Pa vidiš da EK već prodaje custom vodena.....

http://videocardz.com/47155/ek-debuts-water-block-amd-radeon-r9-290x

Meni treba samo block(zavisi koju grafičku budem na kraju uzeo), i pumpa, sve ostalo imam... Sad mi se dovodi u pitanje isplativosti(ipak je 100€ kvalitetniji block) i di bi s radijatorom... {#}

14 godina
Radeon R9/7 serija

Da to je opet 100 eurića....{#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Radeon R9/7 serija

Evo, nova grafa novi problemi {#}

Naime, prilikom loada i to bilo kakvog čuje se zujanje kondenzatora i to dosta jako :(

Gurao sam ventove do 100% i oni rade savršeno tako da jedino ostaju kondenzatori.

vaša mišljenja? Možda i koji savjet, ako imate volje naravno, bi bio jako dobrodošao.

Također postoji i problem biosa.......naime imam onaj stariji a ne onaj noviji koji sam linkao gdje stoji da ispravlja vrm overheating.

Prilikom pokretanja msi gaming aplikacije javlja mi da updatam vga bios što pak ne mogu napraviti preko msi live updata.....

I tako ja gledanjem preko onog linka koji sam dao prije skuzim da imam stariji bios (jos i prije instaliranja gaming aplikacije) i naravno ocu staviti novi..... nope, nis nada.

Naime moram ići na msi forum i tamo traziti bios koji će mi tko zna kada dati :/

A postupak updatanja...... strah me i pomisliti sto ću sve morati napraviti da to napravim jer po tutorialima ovo je ravno instaliranju win95 sa diskta :)))))

Battlelog: [G] pijana_carapa
Moj PC  
0 2 hvala 0
16 godina
neaktivan
eywa33 kaže...

Ne, nisam čuo da temp gpu ne utječe na okolinu. Jer evo moja 770ka na loadu grije kućište što mogu osjetit kad držim ruku na exhaust fanu pokraj nje, dok je u idlu zrak koji izlazi hladan...tako da ovo rezoniranje ne razumijem. I u ref. dizajnima cooleri imaju mali exhaust otvor sa strane koji puše u kućište...

Referentni titan ili 780ka na defaultu idu na 80C koji su blow type cooleri. Nereferentni modeli su hladniji: http://www.guru3d.com/articles_pages/msi_geforce_gtx_780_gaming_review,8.html (60C stock!!!); http://www.techpowerup.com/reviews/MSI/GTX_780_Lightning/30.html

Griju wati koje kartica trosi za rad, ne temperatura na kojoj radi. Znaci, gledaj potrosnju.

14 godina
Granzon kaže...

Naime, prilikom loada i to bilo kakvog čuje se zujanje kondenzatora i to dosta jako :(

{#}

13 godina
odjavljen
Granzon kaže...

Evo, nova grafa novi problemi {#}

Gurao sam ventove do 100% i oni rade savršeno tako da jedino ostaju kondenzatori.

vaša mišljenja? Možda i koji savjet, ako imate volje naravno, bi bio jako dobrodošao.

Također postoji i problem biosa.......naime imam onaj stariji a ne onaj noviji koji sam linkao gdje stoji da ispravlja vrm overheating.

Prilikom pokretanja msi gaming aplikacije javlja mi da updatam vga bios što pak ne mogu napraviti preko msi live updata.....

I tako ja gledanjem preko onog linka koji sam dao prije skuzim da imam stariji bios (jos i prije instaliranja gaming aplikacije) i naravno ocu staviti novi..... nope, nis nada.

Naime moram ići na msi forum i tamo traziti bios koji će mi tko zna kada dati :/

A postupak updatanja...... strah me i pomisliti sto ću sve morati napraviti da to napravim jer po tutorialima ovo je ravno instaliranju win95 sa diskta :)))))

I moja 770ka je zujala upočetku. Sada je tiša, tek na benchevima poput compute-a na passmarku i sličnih di fps ide preko 1k, onda se zujanje čuje no puno manje nego prije...valjda se triba razradit malo, nedi sam pročitao da pustiš neki unigine bench da vrti preko noći da se kondezatori "razrade"...nisam to pokušavao no mislim da će ti kroz mjesec to ić tiše...ako ti je preglasno, rma, reci da ti žena ne može spavat :P

a i probaj sa novim biosom, pogotovo ako su sredili vrm temp

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.10.2013 20:27 (eywa33).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice