Radeon R9/7 serija

poruka: 3.409
|
čitano: 521.629
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Radeon R9/7 serija
Stjepanj kaže...
jopis kaže...
Granzon kaže...

Ok ekipa..... pare su tu pa bih vas zamolio za pmoć oko jedne malčeke dilemice..... koju 280x da uzmem?

-Gigabyte 280x

- Msi 280x

Koja bi po vama bila bolja opcija. Obadvije imaju 3 god. garancije pa se zapravo sve svodi na bolje hlađenje/manje buke.

Hvala na pomoći :D

Gigabyteicu, imho, bolji kuler, te tiši, te ako uzmemo sve učestaliju pojavu random overvoltanja kod msi grafi unazad godinu-dvije, gb je nobrainer.

nazalost nisi u pravu! ako se malo zgugla trenutne gigabytove wf3  imaju problema s bukom(medu najglasnijima{#}) prilikom loada (trenutni zbagirani bios daje previse rpm-a{#}), pa prema tome tko ne zeli poslje updejtati bios i s tim se zajebavati(a rekli su da ce uskoro to popraviti s updejtom) ovdje je trenutno bolji izbor Msi-jeva kartica!

za usporedbu asusova dc(2 venta) je za cak 5db tisa od wf3 sto je ogromna razlika!

evo ti cijeli screenshot

nadam se da sam pomogao!LP{#}

edit: i jos kaj se tice ocanja kod msi-a ono je standardno kod ovih modela tako da neocekuj cuda, ona su rezervirana za puno skuplje modele s puno boljim komponentama!

edit2. volio bi znati zbog cega ovaj td? moze na pm ak nema muda ovdje pitati...

Nakon 3 msi grafe u zadnjih godinu dana, i svih viđenih s.anja s njima, ja ne bih više hvala. Kome nije jasno, neka gugla, gore sam napisao o čemu se radi. Čovjek je pitao za savjet, ja sam napisao iz prve ruke iskustva sa zadnje moje 3msi grafe, nisam linkao ništa s neta, nego ono što sam sam vidio i pretrpio.

Ovo za bug sa bukom na 280x gigabyteovoj, nisam znao, ali za tih 5dB, ono blah, pa tak i tak na svakoj grafi profil venta slažem sam u afterburneru -.-, tako da ne znam baš da je msi bolji pick, a i pogledaj zasad dostupne testove gb-ice i msi-a, možda tamo ima još nekih detalja.

17 godina
Radeon R9/7 serija

malo je čudno ali ova msi gaming se dosta zagrijava obzirom kakav hladnjak ima klik klik,uz to su R9 280X veliki  potrošači te loš performance per watt

izgleda kao da je ovaj rebrand hd7970 teški fail i možda to treba zaobići te nikad ne kupovat odmah nešto novo dok se ne istestira

kradem mine iz minskog polja
Poruka je uređivana zadnji put uto 22.10.2013 12:21 (dery).
Moj PC  
4 3 hvala 0
17 godina
dery kaže...

malo je čudno ali ova msi gaming se dosta zagrijava obzirom kakav hladnjak ima klik klik,uz to su R9 280X veliki  potrošači te loš performance per watt

izgleda kao da je ovaj rebrand hd7970 teški fail i možda to treba zaobići te nikad ne kupovat odmah nešto novo dok se ne istestira

Pa mozda bas suprotno. Posto je to rebrand, ima sanse da se svi nedostaci isprave. A ima na netu hvala bogu dosta recenzija pa svako moze sam procijeniti kaj je isplativije za njega.

Meni osobno je gigabyte na computeruniversu trenutni bestbuy sto se tice r9 280x gafickih. Cijena sa dostavom 2178 kn. 

[M|C] jokaCRO ingame
13 godina
odjavljen
dery kaže...

Čudi me kako se ta r9ka grije tolko sa TF4. Moja gaming nije vidila veću temp od 71 il 72 u furmarku/msi kombustoru u sa oc-om :/...u c3 sa novim driverima 65 nakon ure :/

embrace whatever may come
12 godina
dery kaže...

Zanimljivo s obzirom da treci site ima drugacije rezultate:

http://www.guru3d.com/articles_pages/msi_radeon_r9_280x_twinfrozr_gaming_oc_review,9.html - a i nekako im najvise vjerujem.

14 godina
neaktivan
Radeon R9/7 serija

sa cijenom od 2200kn,i performansama blizu Gtx 770 nek se grije nekima to nece smetat,a ionako dolaze hladniji dani :)

♣ ♥ ♦ ♠
Moj PC  
7 0 hvala 0
18 godina
njuskalo1983 kaže...

sa cijenom od 2200kn,i performansama blizu Gtx 770 nek se grije nekima to nece smetat,a ionako dolaze hladniji dani :)

Il sam ja nekaj krivo propustil... Pa kaj 280X nije jača od gtx 770?

17 godina
zvonac kaže...
njuskalo1983 kaže...

Kako u kojoj igri, negdje je, negdje nije, budući da je 280x malo nasvirana 7970, a 770 malo nasvirana 680, odnosi su dakle ostali isti...

14 godina
zvonac kaže...
njuskalo1983 kaže...

, dok je

Ne, s tim da tf 770 tka ide na oko @1300MHZ dok je ovo i dalje HD 7970....Slažem se s Deryem, ovo je vrlo loš rebrand ...Jedino dobro od svega je cijena...

15 godina
neaktivan
Radeon R9/7 serija

Napisem uvijek ljudima da se ne zalijecu sa kupovinom niceg sto je tek ugledalo svijetlo dana a oni pocnu tuci TD jer su vec pokupovali.... {#}

Moj PC  
6 2 hvala 0
17 godina
Radeon R9/7 serija

Nek mi netko objasni što fali R9 280x? Ima li bolje grafe za 2200kn? Pa nek mi drma 50+ frejma na full hd(BF4) i nema sretnije osobe od mene!!!

StariGadCRO @battlefield
Moj PC  
8 0 hvala 1
14 godina
Butcher kaže...

Nek mi netko objasni što fali R9 280x? Ima li bolje grafe za 2200kn? Pa nek mi drma 50+ frejma na full hd(BF4) i nema sretnije osobe od mene!!!

7950 za 1800 kn....{#} **ducks for cover***

Šala - nema....!!! 2200 je super cijena...

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.10.2013 17:58 (DarthMarkus).
15 godina
Butcher kaže...

Ma daj,pa tu se kolju i neko ko nema pojma si bi mislil da je R9 280x najveći fail svih vremena.Čovječe,dobiš nabrijanu 7970 Ghz edition za 2200kn?!Ak je ovo fail,onda nekolicina ljudi sa foruma uključujući i mene samog,mora na pregled glave,jer nama je ova ponuda i više nego dobra.

Biti ili ne biti pitanje je sada.
Poruka je uređivana zadnji put uto 22.10.2013 18:01 (Zizo).
14 godina
neaktivan
DarthMarkus kaže...
zvonac kaže...
njuskalo1983 kaže...

, dok je

Ne, s tim da tf 770 tka ide na oko @1300MHZ dok je ovo i dalje HD 7970....Slažem se s Deryem, ovo je vrlo loš rebrand ...Jedino dobro od svega je cijena...

nije jedino dobro od svega cijena nego je meni i ja mislim ostalima najbitnija cijena + odlicne performanse.Ja sam uvik bija vise za zeleni tabor,jer su me uvik nervirali driveri od atia,al ako ati ovako nastavi moga bi se priselit kod njih,pa cu im i oprostit za drivere zbog realnih i dobrih cijena :)

♣ ♥ ♦ ♠
14 godina
njuskalo1983 kaže...
DarthMarkus kaže...
zvonac kaže...
njuskalo1983 kaže...

, dok je

nije jedino dobro od svega cijena nego je meni i ja mislim ostalima najbitnija cijena + odlicne performanse.Ja sam uvik bija vise za zeleni tabor,jer su me uvik nervirali driveri od atia,al ako ati ovako nastavi moga bi se priselit kod njih,pa cu im i oprostit za drivere zbog realnih i dobrih cijena :)

Ja se selim na 290 ili 290x kad izađe... Sve pohvale za spuštanje cijene, al ovo mi je sve već viđeno u oba tabora...Oću svježu krv prika...Konja, kubika i to...

Naravno, samo da cijena bude normališen, ode Džuka (s dukatima) u FUTURU i ima da frca kamenje poslije...

14 godina
neaktivan
DarthMarkus kaže...
njuskalo1983 kaže...
DarthMarkus kaže...
zvonac kaže...
njuskalo1983 kaže...

, dok je

Ja se selim na 290 ili 290x kad izađe... Sve pohvale za spuštanje cijene, al ovo mi je sve već viđeno u oba tabora...Oću svježu krv prika...Konja, kubika i to...

Naravno, samo da cijena bude normališen, ode Džuka (s dukatima) u FUTURU i ima da frca kamenje poslije...

{#}{#}{#}

♣ ♥ ♦ ♠
17 godina
Super64

Zanimljivo s obzirom da treci site ima drugacije rezultate:

http://www.guru3d.com/articles_pages/msi_radeon_r9_280x_twinfrozr_gaming_oc_review,9.html - a i nekako im najvise vjerujem.

Prije mi je to sumljivo  nego ova dva moja testa koja se podudaraju,jer tako jak gpu ne može imat tako nisku temp kao šta je guru prikazao.Možda je guru dobio bolji primjerak ,nečemo bit sigurni dok netko od nas ne istestira ovaj bugoviti rebrand.

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.10.2013 21:24 (dery).
15 godina
dery kaže...

Prije mi je to sumljivo  nego ova dva moja testa koja se podudaraju,jer tako jak gpu ne može imat tako nisku temp kao šta je guru prikazao.Možda je guru dobio bolji primjerak ,nečemo bit sigurni dok netko od nas ne istestira ovaj bugoviti rebrand.

Pa nije bed za testove...... odvriti ću ja par kada mi grafa stigne i kad se maknem iz 12 satne šihte :D

Inače, koliko sam čitao po netu, većina ljudi spominje da su prilikom testiranja ovih grafi koristili novije biose pa je pitanje koje su pak naši s pc eksperta koristili a koje ovi s gurua........ ista stvar je i s Gigabyte verzijom nažalost. Pravo stanje ću tek vidjeti kada grafa stigne a do tada....ono najteže.... čekanje {#}

Ja sam svoju kupio prvenstveno zbog toga što je ovo ipak provjerena grafa - 7970- sa odličnim performansama i odličnom cijenom..... čist za usporedbu:  msi gaming 770 je 600 kn skuplja a ne pruža toliko bolje performanse da bi opravdala tu razliku cijene. Osobno se nadam da će nvidia spustiti cijenu 770-tke na granice atijeve pa da i oni koji preferiraju nvidia grafičke imaju jako dobru ponudu u tom segmentu...... konkurencija je ipak  zdrava stvar na kojoj mi kupci najviše profitiramo :)

Čist da se zna, ja bih čekao još par tjedana na kupnju  r9 serije/ili neke cjenovno konkurente nvidie ali Bf4 izlazi za par dana, a mlađi brat mi ima slabu grafu (gtx 460 768 mb) pa sam odlučio ovu 7870 dati njemu a sebe počastiti novom.

Te naravno, da li je ovaj rebrand loš? Da li je onda i od nvidie rebrand loš? Nemam pojma iskreno da velim, ali za cijenu od 2300 kn performanse ove grafe su odlične pogotovo kad se uzme u obzir da sam u 3. mjesecu ove godine htio  kupiti 7870 hawk verziju koja je koštala isto toliko koliko košta 280x........

Uglavnom, meni je to bilo dovoljno za kupnju ove serije {#}

Battlelog: [G] pijana_carapa
Poruka je uređivana zadnji put uto 22.10.2013 21:45 (Granzon).
12 godina
Radeon R9/7 serija

LOL sumnjiv ovaj sumnjiv onaj.... Guru je zakon btw. Oni imaju nesto nize temperature u idlu od mene, ali ja imam nize u loadu BF3 sat vremena 66, Unigine Heaven 66, 3DMark 13 66.... jedino u Furmarku ide do 72.

2 0 hvala 0
17 godina
Radeon R9/7 serija

malo smo se svi zaletili sa oduševljenjem na cijene,probudite se,to sad postaje mid end koji ima bolesno veliku cijenu, psihologija skretanja pažnje

još gora stvar je kod nvidie jer imaju atomski bolesnu cijenu vrha mid enda tj gtx770

Super64 zar ti imaš msi 280 pa šta ne gukneš golube

hahaha td na istinite činjenice pa stvarno ste za {#}i nastavite spavat

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.10.2013 22:22 (dery).
Moj PC  
4 8 hvala 0
13 godina
Radeon R9/7 serija

Mislim da netkome tko ima 7950-7970 ove grafe nemaju smisla kao sto meni nemaju 770 pa cak niti stock 780.Za ekipu koja je preskocila AMD seriju 7 ili nvidia seriju 6 ovo je vec dobar upgrade.

Moj PC  
8 1 hvala 2
15 godina
dery kaže...

malo smo se svi zaletili sa oduševljenjem na cijene,probudite se,to sad postaje mid end koji ima bolesno veliku cijenu, psihologija skretanja pažnje

još gora stvar je kod nvidie jer imaju atomski bolesnu cijenu vrha mid enda tj gtx770

Unazad koliko?? 4-5?? generacija većina mid end grafa počinje svoj ciklus sa 2200+ kn cijenom a onda slijedi lagani pad. Pogledaj npr 5850 kojoj je cijena bila i veća.

Tu nažalost mi kupci ne možemo ništa.... cijene diktiraju proizvođači direktno a  koji se vjerojatno ispod stola dogovaraju za cjenovni rang grafi  za što su i ati/amd i nvidia bili optuženi u više navrata.

Jedina je opcija čekati sniženje cijena ili popustiti hypu. Osobno ne bih jos kupovao novu grafu jer me i 7870 služi jako dobro.... ali kao što rekoh bratu treba jača grafa pa sam morao nešto kupiti.....

Da je više proizvođača situacija bi vjerojatno bila bolja, ali nažalost imamo ih samo dva :(

Battlelog: [G] pijana_carapa
Poruka je uređivana zadnji put uto 22.10.2013 23:05 (Granzon).
18 godina
Radeon R9/7 serija

jao kad se sjetim 4870 koja je bila single gpu hig end, a kostala nesto manje od 2k.. di su ti dani {#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.10.2013 22:59 (4mal).
Moj PC  
8 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Granzon kaže...

Unazad koliko?? 4-5?? generacija većina mid end grafa počinje svoj ciklus sa 2200+ kn cijenom a onda slijedi lagani pad. Pogledaj npr 5850 kojoj je cijena bila i veća.

Tu nažalost mi kupci ne možemo ništa.... cijene diktiraju proizvođači direktno a  koji se vjerojatno ispod stola dogovaraju za cjenovni rang grafi  za što su i ati/amd i nvidia bili optuženi u više navrata.

Jedina je opcija čekati sniženje cijena ili popustiti hypu. Osobno ne bih jos kupovao novu grafu jer me i 7870 služi jako dobro.... ali kao što rekoh bratu treba jača grafa pa sam morao nešto kupiti.....

Da je više proizvođača situacija bi vjerojatno bila bolja, ali nažalost imamo ih samo dva :(

5850 je tad bila highend, kategorija 290-ke a kostala je tek nesto preko 2k

13 godina
odjavljen
MEGATAMA kaže...

Mislim da netkome tko ima 7950-7970 ove grafe nemaju smisla kao sto meni nemaju 770 pa cak niti stock 780.Za ekipu koja je preskocila AMD seriju 7 ili nvidia seriju 6 ovo je vec dobar upgrade.

100% agreed. gk104 kao i tahiti su chipovi koji ce zadovoljit uglavnom sve gejmere danas...ali normalno je da u ovom hobiju, kao i u drugim, uvijek želiš JOOOOŠ... no treba znat stat

embrace whatever may come
17 godina
ATiGamer kaže...

eto tko je budan, od serije 7 je išlo sve u k...

14 godina
ATiGamer kaže...
Granzon kaže...

a 5870? {#}

Ja sam Bošnjak i time se dičim, kome smeta lopatom ga spičim !
12 godina
dery kaže...

Super64 zar ti imaš msi 280 pa šta ne gukneš golube

hahaha td na istinite činjenice pa stvarno ste za {#}i nastavite spavat

Mislio sam ubost 770. Da. Za 3300 kn. No ustedio sam 1100 kn. Nije mi zao, dapace bas sam zadovoljan.

Inace. Ne znam o kakvim cinjenicama pricas. Lijepo sam stavio sliku - to je cinjenica. Nije mi jasno zasto pricas napamet. Nemas tu grafu - to je cinjenica. Vjerujes onim siteovima da bi razvio svoju izmisljenu tezu, a eto ja imam drugacija iskustva. I opet ces dobit TD jer pricas o cinjenicama - wtf napamet.

17 godina
neaktivan
ramzocro-HCR kaže...

a 5870? {#}

5850 se mogla otključati u 5870.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011. https://www.facebook.com/MandicPhoto
14 godina
Mitch kaže...
ramzocro-HCR kaže...

a 5870? {#}

5850 se mogla otključati u 5870.

Ne baš svaka, i ne baš u potpunosti.. Bilo je problema tu velikih, rijetko tko je bio uspješan.. Ja sam ih nekoliko izmjenio bio i sve su bile neposlušne 

Ja sam Bošnjak i time se dičim, kome smeta lopatom ga spičim !
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice