Poceli su framegen uvrstavati u system requirements 
Dobro je to, prilagođavaju igru fičeru a ne obrnto
Bas sam probao Mafiu the old country, grafika nista wow, a na 5120x1440 maxed out, dlaa, cca 50-60fps na 4090, morao sam uključiti dlss quality i framegen da bi bilo igrivo koliko toliko pristojno... Razlika izmedu dlss i dlaa meni primjetna, framegen nema artefakta, ali se također osjeti delay (podnošljivo), mogu mislit kako je kada sa nekom slabijom karticom koja daje stvarnih 30fps nabije na 100+, a igra kasni 3 dana, neigrivo.
To su nam donijeli lijeni developeri i manjak napretka gpu-ova, a bojim se da neće biti bolje. Sramota da rdr2 iz 2018. izgleda i radi bolje bez điđa nego nove igre iz 2026...
Odron od igre, kartica od 2500€ nema 4k60fps-a..grafika ps4
Bas sam probao Mafiu the old country, grafika nista wow, a na 5120x1440 maxed out, dlaa, cca 50-60fps na 4090, morao sam uključiti dlss quality i framegen da bi bilo igrivo koliko toliko pristojno... Razlika izmedu dlss i dlaa meni primjetna, framegen nema artefakta, ali se također osjeti delay (podnošljivo), mogu mislit kako je kada sa nekom slabijom karticom koja daje stvarnih 30fps nabije na 100+, a igra kasni 3 dana, neigrivo.
To su nam donijeli lijeni developeri i manjak napretka gpu-ova, a bojim se da neće biti bolje. Sramota da rdr2 iz 2018. izgleda i radi bolje bez điđa nego nove igre iz 2026...
Odron od igre, kartica od 2500€ nema 4k60fps-a..grafika ps4
Odron od engine-a. Unreal Engine 5 je poznat po svojoj neoptimiziranosti. Mafia cisti primjer, engine ne može vrtiti ni kartica od 2500€ a grafika uopce nije impresivna.
Jos bolji primjer vam je Borderlands 4. Unreal treba zakonom zabranit.
Najbolje je to što ga sve više developera koristi jer je engine besplatan, odnosno plaćaju naknadu od 5% tek nakon što igra ostvari više od 1M $ prihoda.
A za krajnjeg usera ih boli ona stvar, kupi gpu od 2500€ i koristi DLSS, MFG tehnologije..
Arc Raiders radi fenomenalno na UE 5
Ja mlatim taman "Indiana Jones and the Great Circle" na 4k, sa večinom na ultra ili high, full RT, dlss performance i 3x FG sa ugodnih 144fps, i ja iskreno ne osjećam nikakav lag, bar nikakav bitan da utječe na igranje, a igra izgleda savršeno. Proba sam i bez dlss-a i fg (ne igrivo na 40ak fps) i bar meni igra izgleda grafično potpuno isto.
Ali to sam ja, ima ih ovde koji osjete bilo kakav lag zbog FG i vide svaku grafičnu nepravilnost zbog dlss-a, ali ja na sreću nisam u toj skupini!
Ja mlatim taman "Indiana Jones and the Great Circle" na 4k, sa večinom na ultra ili high, full RT, dlss performance i 3x FG sa ugodnih 144fps, i ja iskreno ne osjećam nikakav lag, bar nikakav bitan da utječe na igranje, a igra izgleda savršeno. Proba sam i bez dlss-a i fg (ne igrivo na 40ak fps) i bar meni igra izgleda grafično potpuno isto.
Ali to sam ja, ima ih ovde koji osjete bilo kakav lag zbog FG i vide svaku grafičnu nepravilnost zbog dlss-a, ali ja na sreću nisam u toj skupini!
Kolega Minneyar ima uvježbano i istrenirano oko za navedeno. Pogotovo kad je nedavno prešao sa 2k na 4k. Sad u još većoj rezoluciji bolje primjećuje nedostatke, pa se više nervira
. Također mi je više nego drago šta nisam u toj skupini.
FH6 -FG 4x, lag se ne primjeti.
Prešao sam nekolicinu SP naslova gdje sam palio x3 da imam lock i to je funkcioniralo pošto igru prije nisam igrao na drugačijim postavkama.
Kolega Minneyar ima uvježbano i istrenirano oko za navedeno. Pogotovo kad je nedavno prešao sa 2k na 4k. Sad u još većoj rezoluciji bolje primjećuje nedostatke, pa se više nervira
. Također mi je više nego drago šta nisam u toj skupini.
FH6 -FG 4x, lag se ne primjeti.
Pa ne bas, 2x je uvijek ok, a cesto i 3x. Dok god je nativni FPS barem 50-60, problem nastaje kad je nativnih 15-20 pa se dode na 100 sa MFG x6, a neki eto i tako vole i nista im ne smeta.
James Bond 007 - First light
4k High - 27 fps.
4k, High, DLSS P, FG 6x = 165 fps.
Laga skoro i da nema. Dal je do najnovijih drajvera ili samog engine'a, full igrivo bez zamjetnog laga na FG 6x. Crazy.
165 fps na x6.......
to je jebenih 27 pravih fps-a......
blago se jensenu sa takvim gejmerima...... novi kožnjak i prst u uho......
kad pofali frejmova..... omogućit će x60......
mora i prominit onu poznatu 5070=4090..... to je bilo sa x4...... sad je 5070>4090.......
U........ljubomoran si 
Ne pričaj gluposti 
James Bond 007 - First light
4k High - 27 fps.
4k, High, DLSS P, FG 6x = 165 fps.
Laga skoro i da nema. Dal je do najnovijih drajvera ili samog engine'a, full igrivo bez zamjetnog laga na FG 6x. Crazy.
To ko da gledaš kroz prozor kako netko igra i vičeš šta da radi
A da ne pricamo o artefaktima, vec MFG x4 ima artefakata dovoljno da svatko s normalnim vidom itekako primijeti. x6 ne zelim ni zamisljat...
A da ne pricamo o artefaktima, vec MFG x4 ima artefakata dovoljno da svatko s normalnim vidom itekako primijeti. x6 ne zelim ni zamisljat...
Opet, artefakte vidiš SAMO ako znaš gdje ih tražit i šta gledat, a ako si udubljen u igru zaboli te ljeva noga za par artefakata kad konačno imaš preko 60 fps. Live and let other live!
Opet, artefakte vidiš SAMO ako znaš gdje ih tražit i šta gledat, a ako si udubljen u igru zaboli te ljeva noga za par artefakata kad konačno imaš preko 60 fps. Live and let other live!
ako te nije briga za vizualno..... nego igrivost.....
smanji detalje, smanji rezoluciju..... i dobiješ sigurno bolju igrivost sa isto fps-a, nego sa x6 na 4k high........
ma dobiješ vjerojatno i bolje vizualno dok se krećeš............
27fpsa i FG 6x na 165 i nema laga ? Auuuuuuuu brale, ovdje se neke teske droge koriste
Mozda on nema laga jer ima 14600k a sa ryzenom štuca.
smanji detalje, smanji rezoluciju..... i dobiješ sigurno bolju igrivost sa isto fps-a, nego sa x6 na 4k high........
U tome i je poanta jer me briga kako izgleda i zato evo sada igram Indianu Jonesa na 4k sa svim na max i uz to DLSS na performance i 3xFG, i ja NE vidim artefakte a sve savršeno radi bez da osjetim ikakav lag niti vidim doslovno ikakve artefakte.
Uz to, odakle uopće znaš kako mi igra izgleda kad igraš na AMD grafulji, niti mi je jasno šta radiš u ovoj grupi ako nemaš Nvidiju?
U tome i je poanta jer me briga kako izgleda i zato evo sada igram Indianu Jonesa na 4k sa svim na max i uz to DLSS na performance i 3xFG, i ja NE vidim artefakte a sve savršeno radi bez da osjetim ikakav lag niti vidim doslovno ikakve artefakte.
Uz to, odakle uopće znaš kako mi igra izgleda kad igraš na AMD grafulji, niti mi je jasno šta radiš u ovoj grupi ako nemaš Nvidiju?
Napisao sam par postova gore da je 2x i 3x uglavnom ok. I ja koristim uglavnom 3x. Al na 4x se vec zbilja vidi, a na 6x, boze mi pomozi. Al da, svakom svoje.
Napisao sam par postova gore da je 2x i 3x uglavnom ok. I ja koristim uglavnom 3x. Al na 4x se vec zbilja vidi, a na 6x, boze mi pomozi. Al da, svakom svoje.
Lijepota je u oku promatrača, netko ne vidi artefakte na x6 i nek se veseli. Meni osobno također artefakti ne updaju u oko kod MFG (osim ako se baš ne koncentiram da ih tražim) koliko ne podnosnim niti malo input laga koji osjetim čim upalim MFG x2 i to na preko 150FPS-a kada bi isao matchat refresrate monitora 180Hz. Doduše ovaj efekt je u Battlefield 6 MP gdje se MFG nebi trebao niti koristriti...
Bez jebe, stvarno fluidno i igrivo. Ko ima nvidiu naravno da može istestirat, 4k, high, stavit dlss Q/P, FG 6x, lag minimalan, vidjet će kolko je to dobro izoptimizirano i bam 155-165 fps'a.
U vezi artefakata, kolko sam skonto ne ponaša se svaki engine isto, outer worlds 2 ima dost artefakata, na FH6 nisam primjetio, James Bond tu i tamo, ali ne smeta ,niti ništa prestrašno kako neki preuveličavaju. Peglam ga na 4K, high, DLSS Q i FG 4x, 120-130 fpsa. Probati sa novim drajverima.
Mozda on nema laga jer ima 14600k a sa ryzenom štuca.
Komunikacija igrač/gamepad prema igri/računalu ide samo preko stvarno rendanog frejma, ne i preko frejm gena koji samo duplicira pravi frejm i zavarava oko. To je tehnologija fluidnosti, ne performansi.
Ako imaš komunikaciju samo putem pravog frejma a imaš 30 fpsa onda je to input lag na tridesetak mili sekundi.
Frejmeg se ne pali bez baznih 60 fpsa, jer kad se upali dodatno zapošljava resurse gpu tako da i tih 60 fpsa koje bi inače imao smanjuje na cc 52/55 te također podiže input lag.
CPU pi imao bitniji ulogu u takvom scenariju samo ako bi bio nesposoban hraniti GPU sa tih 30 ili 60 stvarnih FPSa