Poceli su framegen uvrstavati u system requirements 
Dobro je to, prilagođavaju igru fičeru a ne obrnto
Bas sam probao Mafiu the old country, grafika nista wow, a na 5120x1440 maxed out, dlaa, cca 50-60fps na 4090, morao sam uključiti dlss quality i framegen da bi bilo igrivo koliko toliko pristojno... Razlika izmedu dlss i dlaa meni primjetna, framegen nema artefakta, ali se također osjeti delay (podnošljivo), mogu mislit kako je kada sa nekom slabijom karticom koja daje stvarnih 30fps nabije na 100+, a igra kasni 3 dana, neigrivo.
To su nam donijeli lijeni developeri i manjak napretka gpu-ova, a bojim se da neće biti bolje. Sramota da rdr2 iz 2018. izgleda i radi bolje bez điđa nego nove igre iz 2026...
Odron od igre, kartica od 2500€ nema 4k60fps-a..grafika ps4
Bas sam probao Mafiu the old country, grafika nista wow, a na 5120x1440 maxed out, dlaa, cca 50-60fps na 4090, morao sam uključiti dlss quality i framegen da bi bilo igrivo koliko toliko pristojno... Razlika izmedu dlss i dlaa meni primjetna, framegen nema artefakta, ali se također osjeti delay (podnošljivo), mogu mislit kako je kada sa nekom slabijom karticom koja daje stvarnih 30fps nabije na 100+, a igra kasni 3 dana, neigrivo.
To su nam donijeli lijeni developeri i manjak napretka gpu-ova, a bojim se da neće biti bolje. Sramota da rdr2 iz 2018. izgleda i radi bolje bez điđa nego nove igre iz 2026...
Odron od igre, kartica od 2500€ nema 4k60fps-a..grafika ps4
Odron od engine-a. Unreal Engine 5 je poznat po svojoj neoptimiziranosti. Mafia cisti primjer, engine ne može vrtiti ni kartica od 2500€ a grafika uopce nije impresivna.
Jos bolji primjer vam je Borderlands 4. Unreal treba zakonom zabranit.
Najbolje je to što ga sve više developera koristi jer je engine besplatan, odnosno plaćaju naknadu od 5% tek nakon što igra ostvari više od 1M $ prihoda.
A za krajnjeg usera ih boli ona stvar, kupi gpu od 2500€ i koristi DLSS, MFG tehnologije..
Arc Raiders radi fenomenalno na UE 5
Ja mlatim taman "Indiana Jones and the Great Circle" na 4k, sa večinom na ultra ili high, full RT, dlss performance i 3x FG sa ugodnih 144fps, i ja iskreno ne osjećam nikakav lag, bar nikakav bitan da utječe na igranje, a igra izgleda savršeno. Proba sam i bez dlss-a i fg (ne igrivo na 40ak fps) i bar meni igra izgleda grafično potpuno isto.
Ali to sam ja, ima ih ovde koji osjete bilo kakav lag zbog FG i vide svaku grafičnu nepravilnost zbog dlss-a, ali ja na sreću nisam u toj skupini!
Ja mlatim taman "Indiana Jones and the Great Circle" na 4k, sa večinom na ultra ili high, full RT, dlss performance i 3x FG sa ugodnih 144fps, i ja iskreno ne osjećam nikakav lag, bar nikakav bitan da utječe na igranje, a igra izgleda savršeno. Proba sam i bez dlss-a i fg (ne igrivo na 40ak fps) i bar meni igra izgleda grafično potpuno isto.
Ali to sam ja, ima ih ovde koji osjete bilo kakav lag zbog FG i vide svaku grafičnu nepravilnost zbog dlss-a, ali ja na sreću nisam u toj skupini!
Kolega Minneyar ima uvježbano i istrenirano oko za navedeno. Pogotovo kad je nedavno prešao sa 2k na 4k. Sad u još većoj rezoluciji bolje primjećuje nedostatke, pa se više nervira
. Također mi je više nego drago šta nisam u toj skupini.
FH6 -FG 4x, lag se ne primjeti.
Prešao sam nekolicinu SP naslova gdje sam palio x3 da imam lock i to je funkcioniralo pošto igru prije nisam igrao na drugačijim postavkama.