NVIDIA Blackwell 50xx izdvojena tema

poruka: 5.281
|
čitano: 1.036.232
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
8 godina
Re: NVIDIA Blackwell 50xx
lobotomac90 kaže...
Horned Reaer kaže...

evo ljepotica je stigla, nije moja ali ju je lijepo vidjeti!! Sada ide u računalo ugradnja 

Moram se osvrnuti samo da je ovo pokazatelj kakvi ljudi daju 3500 eurića za grafu...oni koji ju sami ne znaju niti ubaciti u kućište.

Da sam spreman tolike pare dati za grafu prvo bi ju gledo jedno sat vremena prije nego ju ubacim u kantu, a ne da mi netko drugi radi najzanimljviji dio posla. 

Istina - to je najbolji dio, prvo pola sata gledat kutiju i čitat sve na njoj jedno 6 puta, onda je u rukavicama izvadit i drugu polovicu sata joj se divit, jer kad je jednom stavim u kutiju je ionako više ni ne vidim!

17 godina

Malo sam šokiran iskreno, to kao da kupim auto od 100 000 eura i onda mi ga netko drugi ide odvest na registraciju 

EDIT: Da sam na koleginom mjestu lupio bi mu duplo veću maržu za kaznu i nezainteresiranost. 

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 13:15 (lobotomac90).
17 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Malo sam isprobavao undervolt koliko može nisko 5070ti, tražim neki sweet spot. Stavio sam neki srednji takt zapravo malo veči od prosjeka kako radi ovaj gpu. Postavio na 0.945mv za 2812mhz, power limit 116%. Potrošnja je u bf6 oko 180W na temp oko 52°- 990rpm, sobna 20° . Tko želi min decibela i super hladan gpu eto mali tip. 

Takt na Msi gaming oc Takt na Msi gaming oc
DarthMarkus kaže... Normalno da radi fluidnio kad ti fali pol galaksije hehe
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
dery kaže...

Malo sam isprobavao undervolt koliko može nisko 5070ti, tražim neki sweet spot. Stavio sam neki srednji takt zapravo malo veči od prosjeka kako radi ovaj gpu. Postavio na 0.945mv za 2812mhz, power limit 116%. Potrošnja je u bf6 oko 180W na temp oko 52°- 990rpm, sobna 20° . Tko želi min decibela i super hladan gpu eto mali tip. 

Probaj ravno 3ghz i 0.925mV, jos nisam vidio nekoga da mu to nije radilo.

5 godina
dery kaže...

Gaming rig s Palit 5070ti Game rock OC od 4 slota prakticki day one 0.970mV, 3000mhz core lock, memorija takoder na +3000mhz

treba nam vise ne manje sirotinjo temp od 55-65 kako kada.

17 godina
hahhaajaads kaže...
dery kaže...

Ne želim dizat puno radi temp i neka napona radi stabilnosti . Ali probat ću da vidim kako radi.

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 15:26 (dery).
12 godina
dery kaže...
hahhaajaads kaže...
dery kaže...

Ne želim dizat puno i neka napona radi stabilnosti. Ali probat ću da vidim kako radi.

Furmark si skini i pusti onaj "open" test i nek odradi 15-20min, ak ne freeza na tom opterecenju znaci da pogotovo nece freezat u igrama.

17 godina
hahhaajaads kaže...
dery kaže...
hahhaajaads kaže...
dery kaže...

Ne želim dizat puno i neka napona radi stabilnosti. Ali probat ću da vidim kako radi.

Furmark si skini i pusti onaj "open" test i nek odradi 15-20min, ak ne freeza na tom opterecenju znaci da pogotovo nece freezat u igrama.

Igre su mi jedini test i najpozdaniji. Koliko ti Watt potegne, koja ti je temp, rpm, sobna temp, ajde malo statistike?

16 godina
Vise zabave imam sa grafickim karticama, testiranjem, pracenje razovoja tehnologije, benchmarksima , upgrejdtitisom nego igranjem igara 😂
Intel 80286
Moj PC  
4 0 hvala 0
12 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

bogme ja se ne skidam s gejmanja zadnjih par dana, bilo me uhvatilo negejmanje mjesec-dva i sad se zakačio na novi gothic (of ash and steel) od jutra do sutra

čak i na poslu odigram kad stignem, doduše sve na low i uz fsr, ponekad i trzucka, ovoj igpu na rajzenu 8640hs to je očito malo previše 

preporodim se kad dođem doma i sve na max...

zasad sam odustao od nove grafe, ima da ova moja 3080 potraje dok traje ovo ludilo sa ai, jedino sam naručio 14600k i ddr4 matičnu da izvučem max iz grafe dok se ne smiri situacija

Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
dery kaže...
hahhaajaads kaže...
dery kaže...
hahhaajaads kaže...
dery kaže...

Igre su mi jedini test i najpozdaniji. Koliko ti Watt potegne, koja ti je temp, rpm, sobna temp, ajde malo statistike?

Sa 0.925 i 3ghz sam u bf na max 53c i 1000rpma, 210-220w i 25c sobna temp.

17 godina
Boris grozni kaže..

Gaming rig s Palit 5070ti Game rock OC od 4 slota prakticki day one 0.970mV, 3000mhz core lock, memorija takoder na +3000mhz

treba nam vise ne manje sirotinjo temp od 55-65 kako kada.

Kako 4 slota koliko mm ima(70mm techpower)? Moja cigletina 70mm tri slota. Moju sliku ubacilo u tvoju poruku.

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 17:02 (dery).
5 godina
dery kaže...
Boris grozni kaže..

Gaming rig s Palit 5070ti Game rock OC od 4 slota prakticki day one 0.970mV, 3000mhz core lock, memorija takoder na +3000mhz  treba nam vise ne manje sirotinjo temp od 55-65 kako kada.

Kako 4 slota koliko mm ima(70mm techpower)? Moja cigletina 70mm tri slota. Moju sliku ubacilo u tvoju poruku.

3.5 tocnije, ventilatori vire centimetar u 4 slotu u koji nemozes radi toga nista ubaciti.

17 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

...također 0.925 ....3000

Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
lobotomac90 kaže...

Malo sam šokiran iskreno, to kao da kupim auto od 100 000 eura i onda mi ga netko drugi ide odvest na registraciju 

EDIT: Da sam na koleginom mjestu lupio bi mu duplo veću maržu za kaznu i nezainteresiranost. 

lobotomac90 Zašto je to problem. Čovjek se voli igrati ili već što i ne želi ili ne zna slagati komp ili nema vremena.

Zašto ti svoj auto voziš mehaničaru popravljaj ga sam i mijenjaj ulje. To je baš zanimljivo.

Ja znam čovjeka koji je vrhunski programer, ali se ne kuži u hardver i uopće ga to ne zanima. 

7 godina
hummer0 kaže...

lobotomac90 Zašto je to problem. Čovjek se voli igrati ili već što i ne želi ili ne zna slagati komp ili nema vremena.

Zašto ti svoj auto voziš mehaničaru popravljaj ga sam i mijenjaj ulje. To je baš zanimljivo.

Ja znam čovjeka koji je vrhunski programer, ali se ne kuži u hardver i uopće ga to ne zanima. 

Zato sto pisu gluposti. Opet su udarili banove ovima koji su zeljeli nesto kvalitetno napisati tako da je opet sve po starome (jer su smetali mimozicama na forumu). Ismijavanje, off topic po temama i tako dalje. Nemas sto pametno ni procitati vise. Uskoro ocekujem otvaranje teme : pletenje  Ni meni, eto nije jasno. Nije mi problem sastaviti racunalo, sastavio sam ih masu. Servisirao sam ih masu, nema potrebe da gubim vrijeme i dan danas sa time. Platim nekome i dovidjenja. Zasto platim ? Jer mogu i jer me u ovim godinama ne zanima vise sarafanje po kucistu i namjestanje kablova, vec neke druge stvari. 

8 godina
SamoPitam3 kaže...
hummer0 kaže...

Zato sto pisu gluposti. Opet su udarili banove ovima koji su zeljeli nesto kvalitetno napisati tako da je opet sve po starome (jer su smetali mimozicama na forumu). Ismijavanje, off topic po temama i tako dalje. Nemas sto pametno ni procitati vise. Uskoro ocekujem otvaranje teme : pletenje  Ni meni, eto nije jasno. Nije mi problem sastaviti racunalo, sastavio sam ih masu. Servisirao sam ih masu, nema potrebe da gubim vrijeme i dan danas sa time. Platim nekome i dovidjenja. Zasto platim ? Jer mogu i jer me u ovim godinama ne zanima vise sarafanje po kucistu i namjestanje kablova, vec neke druge stvari. 

Ekipa ovde u prosjeku složi sebi novu konfiguraciju svakih cca 4-5 godina, što znači cca sat vremena slaganja komponenti u kučište svakih 4-5 godina je baš ludo trošenje vremena... ali ti si očito jako zaposlena i bitna osoba ako nemaš niti toliko vremena za uživat u hobiju, nego radije platiš nekome što tebi uzme skoro pa ništa vremena ako si ih tolikoooo složio.

P.S. nitko nikoga ovde ne ismijava nego nam je jako čudno da netko tko može kesnit 4-5t eur za takvu mašinu nema želje uživat u slaganju iste, ali eto hvala bogu da ima takvih inaće naš kolega nebi imao posao 

16 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Da, staviš naočale za čitanje ak si u godinama i složiš to sve za pola sata laganini. I onda onaj nervozni prvi pritisak na tipku paljenja...kad se pitaš da li su sve komponente ispravne ili nemaš sreće.

Lego kockice, bilo i ostalo....nitko ih nebu bolje složeio nego kaj si to sam napravim.

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
dery kaže...
hahhaajaads kaže...
dery kaže...

Ne želim dizat puno radi temp i neka napona radi stabilnosti . Ali probat ću da vidim kako radi.

ja imam obicnu 5070, i ide mi na 0.925mV i 3ghz. Temp je max oko 48 do 50c, dode na 53 54c i onda upali tek ventilatore na grafickoj, cim se oni upale pada na 50c i u najvecem slucaju ode ispod 50c

battletag:MasnaKrvavic#2275 steam:Hitman
17 godina
hahhaajaads kaže...
dery kaže...
hahhaajaads kaže...
dery kaže...

Meni RTX 4070Ti Super uredno odradi Furmark i jos pokoji stres test kod undervoltanja.

I onda ju fino srusi Diablo4 

Ovaj moj primjerak i nije bas neki undervolter...

Bolje šutjeti i biti smatran glupim, nego progovoriti i otkloniti svaku sumnju.
17 godina
Mauro kaže...
hahhaajaads kaže...
dery kaže...
hahhaajaads kaže...
dery kaže...

Meni RTX 4070Ti Super uredno odradi Furmark i jos pokoji stres test kod undervoltanja.

I onda ju fino srusi Diablo4 

Ovaj moj primjerak i nije bas neki undervolter...

Igranje je najbolji test. Ostavio sam na 0.935mV za 2830mhz najsigurnije bez velikog oc radi par fps-a.

11 godina

Furmark sam upalio jednom prije x godina,i taj puta je prikazao stabilno nestabilan oc

11 godina
dery kaže....

Igranje je najbolji test. Ostavio sam na 0.935mV za 2830mhz najsigurnije bez velikog oc radi par fps-a.

Napravi si 2-3 profila i šaltaj po potrebi u igrama gdje ti treba manje ili više snage.Šteta je držat taj takt na kartici kad imaš još 10% pref. do 3ghz koji radi skoro svima a ispod 1mV.

17 godina

Čudo koliko može nisko, prolaze dvije igre na 0.920mV sa 2925mhz oko 170w. Znači sa standardnih 280w doveden na potrošnju jednaku rtx3060. 

Poruka je uređivana zadnji put danas u 13:17 (dery).
17 godina
hummer0 kaže...
lobotomac90 kaže...

Nije problem uopće, nego više "fun fact", jer krećem od pretpostavke ako je netko spreman toliku lovu pljunuti na komp da je teški entuzijast i da voli hardveraj, pa mu tako ne bi trebao biti problem pošarafati sve sam, baš naprotiv bi mu to trebalo stvarati zadovoljstvo, ali očigledno nije uvijek tako.

Što se tiče auta, ja osobno nisam nikakav entuzijat za iste, niti vozim skupi auto, te me isti ne zanima osim toga da me može odvesti sigurno gdje treba, a da spadam u skupinu entuzijasta koji će dati puno love za auto, dosta stvari bih imao volje i sam pročačkati, iako si dao totalno krivu usporedbu, jer mislim da je ipak zahtjevniji i ozbiljniji posao popravak auta, nego slaganje kompa što djeca koju to zanima u osnovnoj školi već lagano kuže.

Mislim da vrhunski programer neće ni gledati grafu tipa rtx 5090, jer mu ista za programiranje ne treba...osobno ih znam par koji su jako dobri u tom poslu i svi programiraju na Macbooku.

Meni osobno je baš gušt sve slagati, a nije mi problem platiti 20 eura da netko to složi za mene, ali jednostavno onda to nije to s obzirom da mi je ovo hobi koji volim, a ne trošim ni približno love na isti kao što je cijena kompa sa spomenutom grafom, stoga mi je i dalje suludo da je netko spreman dati 5000 eura za komp, a da ne voli toliko isti da bi se sam pozabavio time.

SamoPitam3 kaže...
hummer0 kaže...

Eto, neka si ti nama uljepšao ovu temu sa svojim mudrim i zanimljivim komentarom. 

Poruka je uređivana zadnji put danas u 14:42 (lobotomac90).
5 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Stizu prve recenzije novih monitora s NvidiaG-sync Pulsar modulom, kod nas trenutno ovaj Aoc je paprenih 800€urića za 1440p, no za sad im cijene idu od cca 650€ vjerovatno kad malo poplave trziste ce se cijene stabilizirati.
Oled je uglavnom mrtav s svim svojim manama kao i cijenom o brzini da ne pricam ovo je ravno duplo brze od bilo kakvog degradirajuceg Oleda.
Osobno cekam 4k a mozda i neki 5k model u 144+hz Mini led naravno jer s G-sync Pulsarom prakticki vise nikome nece trebati minimalno 200-500fpsa/hz a niti bijesni Gpu od 1000+€ da bi dobio išta priblizno tome pogotovo na vecim rezolucijama gdje je to ravno nemogucem.
Ovim ce si zapravo sami sebi narusiti prodaju high-end gpu-ova.
Nvidija je s ovim napravila gaming i industrijsko čudo u vizualnoj čistoci pokreta na ekranima ravnoj brzini CRT

Poruka je uređivana zadnji put danas u 15:52 (Boris grozni).
Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
Boris grozni kaže...

Stizu prve recenzije novih monitora s NvidiaG-sync Pulsar modulom, kod nas trenutno ovaj Aoc je paprenih 800€urića za 1440p, no za sad im cijene idu od cca 650€ vjerovatno kad malo poplave trziste ce se cijene stabilizirati.
Oled je uglavnom mrtav s svim svojim manama kao i cijenom o brzini da ne pricam ovo je ravno duplo brze od bilo kakvog degradirajuceg Oleda.
Osobno cekam 4k a mozda i neki 5k model u 144+hz Mini led naravno jer s G-sync Pulsarom prakticki vise nikome nece trebati minimalno 200-500fpsa/hz da bi dobio išta priblizno tome pogotovo na vecim rezolucijama gdje je to ravno nemogucem.
Nvidija je s ovim napravila gaming i industrijsko čudo u vizualnoj čistoci pokreta na ekranima ravnoj brzini CRT

Oled mi je must have sljedeče. Mi volimo degradirane olede, eto tebi taj mini pulsiraj led.

13 mjeseci
NVIDIA Blackwell 50xx

OLED TV je najbolji hardware upgrade koji sam napravio u posljednjih 10 godina. G-sync upaljen, u većini igara lockanih 120 fpsa, nema tearinga ni apsolutno nikakvih mana osim ako ti baš svjetlo tuče direkt u TV. Burn-in priznajem kao potencijalni problem, ali evo spojen mi je na PC već skoro 4 godine i za sada ga nema a radi se o prvoj generaciji (LG C1). Fascinantno kako ljudi koji nemaju OLED lupetaju ovdje jer su pročitali nešto na hardverskim sajtovima ekvivalentnim 24sata, i onda znaju bolje od nas koji ga koristimo svakodnevno godinama.

5 0 hvala 0
12 godina
lobotomac90 kaže...

Nije problem uopće, nego više "fun fact", jer krećem od pretpostavke ako je netko spreman toliku lovu pljunuti na komp da je teški entuzijast i da voli hardveraj, pa mu tako ne bi trebao biti problem pošarafati sve sam, baš naprotiv bi mu to trebalo stvarati zadovoljstvo, ali očigledno nije uvijek tako.

sto ljudi, sto ćudi

moj frend voli gejmat, voli i uložit lovu u to, nedavno sam mu uzeo 5070ti gigu gaming oc, baš fina krmača od grafe... al ne zna apsolutno ništa od šarafanja, a bogme nit od štelanja postavki na bilo čemu osim igrica

sve mu ja ugrađujem, poštelam, čistim kućište... jbga, uopće ga to ne zanima, jedva čeka da ja završim i da može gejmat, nije ga briga nit za izgled, nit za ledice, jedva sam mu objasnio koliko je bitno uložit i u nešto drugo osim cpu i gpu, sad donekle kuži da mora imat i dobro napajanje, kućište, hladnjak, ventove itd., al opet ga to ne zanima, meni prepusti sve, iako voli znat koliko će više fps dobit od grafe ili cpu

17 godina

Kakva li mu je gospođa prijatelju, to ti nama reci 

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice