NVIDIA Blackwell 50xx izdvojena tema

poruka: 5.268
|
čitano: 1.032.893
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
8 godina
Re: NVIDIA Blackwell 50xx
lobotomac90 kaže...
Horned Reaer kaže...

evo ljepotica je stigla, nije moja ali ju je lijepo vidjeti!! Sada ide u računalo ugradnja 

Moram se osvrnuti samo da je ovo pokazatelj kakvi ljudi daju 3500 eurića za grafu...oni koji ju sami ne znaju niti ubaciti u kućište.

Da sam spreman tolike pare dati za grafu prvo bi ju gledo jedno sat vremena prije nego ju ubacim u kantu, a ne da mi netko drugi radi najzanimljviji dio posla. 

Istina - to je najbolji dio, prvo pola sata gledat kutiju i čitat sve na njoj jedno 6 puta, onda je u rukavicama izvadit i drugu polovicu sata joj se divit, jer kad je jednom stavim u kutiju je ionako više ni ne vidim!

17 godina

Malo sam šokiran iskreno, to kao da kupim auto od 100 000 eura i onda mi ga netko drugi ide odvest na registraciju 

EDIT: Da sam na koleginom mjestu lupio bi mu duplo veću maržu za kaznu i nezainteresiranost. 

Poruka je uređivana zadnji put danas u 13:15 (lobotomac90).
17 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Malo sam isprobavao undervolt koliko može nisko 5070ti, tražim neki sweet spot. Stavio sam neki srednji takt zapravo malo veči od prosjeka kako radi ovaj gpu. Postavio na 0.945mv za 2812mhz, power limit 116%. Potrošnja je u bf6 oko 180W na temp oko 52°- 990rpm, sobna 20° . Tko želi min decibela i super hladan gpu eto mali tip. 

Takt na Msi gaming oc Takt na Msi gaming oc
DarthMarkus kaže... Normalno da radi fluidnio kad ti fali pol galaksije hehe
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
dery kaže...

Malo sam isprobavao undervolt koliko može nisko 5070ti, tražim neki sweet spot. Stavio sam neki srednji takt zapravo malo veči od prosjeka kako radi ovaj gpu. Postavio na 0.945mv za 2812mhz, power limit 116%. Potrošnja je u bf6 oko 180W na temp oko 52°- 990rpm, sobna 20° . Tko želi min decibela i super hladan gpu eto mali tip. 

Probaj ravno 3ghz i 0.925mV, jos nisam vidio nekoga da mu to nije radilo.

5 godina
dery kaže...

Gaming rig s Palit 5070ti Game rock OC od 4 slota prakticki day one 0.970mV, 3000mhz core lock, memorija takoder na +3000mhz

treba nam vise ne manje sirotinjo temp od 55-65 kako kada.

17 godina
hahhaajaads kaže...
dery kaže...

Ne želim dizat puno radi temp i neka napona radi stabilnosti . Ali probat ću da vidim kako radi.

Poruka je uređivana zadnji put danas u 15:26 (dery).
12 godina
dery kaže...
hahhaajaads kaže...
dery kaže...

Ne želim dizat puno i neka napona radi stabilnosti. Ali probat ću da vidim kako radi.

Furmark si skini i pusti onaj "open" test i nek odradi 15-20min, ak ne freeza na tom opterecenju znaci da pogotovo nece freezat u igrama.

17 godina
hahhaajaads kaže...
dery kaže...
hahhaajaads kaže...
dery kaže...

Ne želim dizat puno i neka napona radi stabilnosti. Ali probat ću da vidim kako radi.

Furmark si skini i pusti onaj "open" test i nek odradi 15-20min, ak ne freeza na tom opterecenju znaci da pogotovo nece freezat u igrama.

Igre su mi jedini test i najpozdaniji. Koliko ti Watt potegne, koja ti je temp, rpm, sobna temp, ajde malo statistike?

16 godina
Vise zabave imam sa grafickim karticama, testiranjem, pracenje razovoja tehnologije, benchmarksima , upgrejdtitisom nego igranjem igara 😂
Intel 80286
Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

bogme ja se ne skidam s gejmanja zadnjih par dana, bilo me uhvatilo negejmanje mjesec-dva i sad se zakačio na novi gothic (of ash and steel) od jutra do sutra

čak i na poslu odigram kad stignem, doduše sve na low i uz fsr, ponekad i trzucka, ovoj igpu na rajzenu 8640hs to je očito malo previše 

preporodim se kad dođem doma i sve na max...

zasad sam odustao od nove grafe, ima da ova moja 3080 potraje dok traje ovo ludilo sa ai, jedino sam naručio 14600k i ddr4 matičnu da izvučem max iz grafe dok se ne smiri situacija

Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
dery kaže...
hahhaajaads kaže...
dery kaže...
hahhaajaads kaže...
dery kaže...

Igre su mi jedini test i najpozdaniji. Koliko ti Watt potegne, koja ti je temp, rpm, sobna temp, ajde malo statistike?

Sa 0.925 i 3ghz sam u bf na max 53c i 1000rpma, 210-220w i 25c sobna temp.

17 godina
Boris grozni kaže..

Gaming rig s Palit 5070ti Game rock OC od 4 slota prakticki day one 0.970mV, 3000mhz core lock, memorija takoder na +3000mhz

treba nam vise ne manje sirotinjo temp od 55-65 kako kada.

Kako 4 slota koliko mm ima(70mm techpower)? Moja cigletina 70mm tri slota. Moju sliku ubacilo u tvoju poruku.

Poruka je uređivana zadnji put danas u 17:02 (dery).
5 godina
dery kaže...
Boris grozni kaže..

Gaming rig s Palit 5070ti Game rock OC od 4 slota prakticki day one 0.970mV, 3000mhz core lock, memorija takoder na +3000mhz  treba nam vise ne manje sirotinjo temp od 55-65 kako kada.

Kako 4 slota koliko mm ima(70mm techpower)? Moja cigletina 70mm tri slota. Moju sliku ubacilo u tvoju poruku.

3.5 tocnije, ventilatori vire centimetar u 4 slotu u koji nemozes radi toga nista ubaciti.

17 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

...također 0.925 ....3000

Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
lobotomac90 kaže...

Malo sam šokiran iskreno, to kao da kupim auto od 100 000 eura i onda mi ga netko drugi ide odvest na registraciju 

EDIT: Da sam na koleginom mjestu lupio bi mu duplo veću maržu za kaznu i nezainteresiranost. 

lobotomac90 Zašto je to problem. Čovjek se voli igrati ili već što i ne želi ili ne zna slagati komp ili nema vremena.

Zašto ti svoj auto voziš mehaničaru popravljaj ga sam i mijenjaj ulje. To je baš zanimljivo.

Ja znam čovjeka koji je vrhunski programer, ali se ne kuži u hardver i uopće ga to ne zanima. 

7 godina
hummer0 kaže...

lobotomac90 Zašto je to problem. Čovjek se voli igrati ili već što i ne želi ili ne zna slagati komp ili nema vremena.

Zašto ti svoj auto voziš mehaničaru popravljaj ga sam i mijenjaj ulje. To je baš zanimljivo.

Ja znam čovjeka koji je vrhunski programer, ali se ne kuži u hardver i uopće ga to ne zanima. 

Zato sto pisu gluposti. Opet su udarili banove ovima koji su zeljeli nesto kvalitetno napisati tako da je opet sve po starome (jer su smetali mimozicama na forumu). Ismijavanje, off topic po temama i tako dalje. Nemas sto pametno ni procitati vise. Uskoro ocekujem otvaranje teme : pletenje  Ni meni, eto nije jasno. Nije mi problem sastaviti racunalo, sastavio sam ih masu. Servisirao sam ih masu, nema potrebe da gubim vrijeme i dan danas sa time. Platim nekome i dovidjenja. Zasto platim ? Jer mogu i jer me u ovim godinama ne zanima vise sarafanje po kucistu i namjestanje kablova, vec neke druge stvari. 

8 godina
SamoPitam3 kaže...
hummer0 kaže...

Zato sto pisu gluposti. Opet su udarili banove ovima koji su zeljeli nesto kvalitetno napisati tako da je opet sve po starome (jer su smetali mimozicama na forumu). Ismijavanje, off topic po temama i tako dalje. Nemas sto pametno ni procitati vise. Uskoro ocekujem otvaranje teme : pletenje  Ni meni, eto nije jasno. Nije mi problem sastaviti racunalo, sastavio sam ih masu. Servisirao sam ih masu, nema potrebe da gubim vrijeme i dan danas sa time. Platim nekome i dovidjenja. Zasto platim ? Jer mogu i jer me u ovim godinama ne zanima vise sarafanje po kucistu i namjestanje kablova, vec neke druge stvari. 

Ekipa ovde u prosjeku složi sebi novu konfiguraciju svakih cca 4-5 godina, što znači cca sat vremena slaganja komponenti u kučište svakih 4-5 godina je baš ludo trošenje vremena... ali ti si očito jako zaposlena i bitna osoba ako nemaš niti toliko vremena za uživat u hobiju, nego radije platiš nekome što tebi uzme skoro pa ništa vremena ako si ih tolikoooo složio.

P.S. nitko nikoga ovde ne ismijava nego nam je jako čudno da netko tko može kesnit 4-5t eur za takvu mašinu nema želje uživat u slaganju iste, ali eto hvala bogu da ima takvih inaće naš kolega nebi imao posao 

16 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Da, staviš naočale za čitanje ak si u godinama i složiš to sve za pola sata laganini. I onda onaj nervozni prvi pritisak na tipku paljenja...kad se pitaš da li su sve komponente ispravne ili nemaš sreće.

Lego kockice, bilo i ostalo....nitko ih nebu bolje složeio nego kaj si to sam napravim.

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice