- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Istina je i ne samo 5070 Ti nego i 5060 Ti 16 GB nakon nje.
R33mba#2892
Pa najavili su da vračaju rtx 3060 u proizvodnji i prodaju. To su se smilovali gamerima jer su dobri i vjerni kupci.
I 5060 8 GB je prioritet za 2026, neznam koja budala bi to kupila:
https://www.techpowerup.com/345167/nvidia-to-prioritize-rtx-5060-at-expense-of-rest-of-50-series
I 5060 8 GB je prioritet za 2026, neznam koja budala bi to kupila:
https://www.techpowerup.com/345167/nvidia-to-prioritize-rtx-5060-at-expense-of-rest-of-50-series
Sa 6x MFG bit će i brža od 4090!!!!
/sarcasm off
Od najave super modela za 5xxx seriju se doslo do najave 3060 8GB modela i najave odustajanja od trenutnih modela s 16GB VRAMA. Nisam bas siguran da ce potpuno odustati od njih (cisto da pokriju ovo sto imaju pod garancijom), ali cijene...
Da nije sijecanj, mislio bi da je prvi travanj 
Posljedica uporabe AI umjesto mozga i nestade nama grafa. Na kraju će postojat samo AI koji se ne jede. Samo neka whisky i sarme ne diraju.
Gledam na austrijskom E TEC cijene odisle u p.m.Nek si kupuje dubrad po tim cijenama.Sramota. pljuc
Moja Palit je u doslovno dva dana (iz dosade pogledao cijenu) skočila sa 840 na 950 na MF-u!!!! A ja je kupio za 730 sredinom 12 mjeseca!
To je poskupljenje od 30% u mjesec dana!!!!!!!!! WTF
Trenutno je najjeftinija INNO3D za 860 eur i je zasada na lageru
Nije jeftino ali kako kaže uskoro će im cjena u nebo ako je istina oko zaustavljanja proizvodnje, tako da tko želi nek počne tipkat broj kartice 
Najavili iste čipove sa 50% više vrama,sad stružu vram sa postoječih.Valjda će i crveni skužit kakva igra se odvija u međuvremenu 
Strah me pomislit cijena nadolazećih serija kroz koju godinu, čim kreće u tom smjeru ne bude se pisalo dobro za krajnje korisnike 
rtx 6xxx bude paperlaunch, sta se igralo igralo se dobro pa Hrvatska uvodi vojni rok pa ce biti neka zanimacija i vise koristi nego blejanje u ekran.
A šta da rade onda oni koji su matori za vojni rok? Pitam za legu 
Ujutro sam finalizirao odabir na 3 kartice 5060 Ti 16GB i odabrao PSU, sad sam mislio naručiti.
Otišlo sve gore 100 eura...
Samo se ti nečkaj , bude ti i više otišlo.
Nah, gotovo, ASUS Dual 5060 Ti 16GB i be quiet! Pure Power 13 M 750W sam uzeo za 680 eura. Nije optimalno, no tu smo di smo.
mamma mia, pa sta nisi uzeo 5070tku izvana za 550€ ?
Više razloga. Želim VRAM, imam loša iskustva sa Njemačkom i između sam banaka i neda mi se žicat ljude da plate za mene.
Nedavno sam naručio nešto iz Njemačke i to je bila čitava priča, i nije bilo prvi put, treba mi malo vremena to zaboravim i opet naručujem.
Kupio sam nešto skuplje i banka je sve napravila krivo. Svađao sam se s njima, natjerao ih da sve poprave i zatim sam im rekao da mi daju sve moje novce i zatvore mi račun. Tako da imam samo gotovinu lol.
I dalje jeftinije nego da kupujem za 2,3 mjeseca. Samo se nadam da je ASUS ok marka, mislim da nikada nisam vidio njihove grafičke.
Nikakve uplate na račun, to traje predugo, ako te baš strah korištenja kreditnih onda kreiraš virtualnu jednokratnu u Revolutu platiš i automatski je ta kartice nepostojeća za sljedeće kupovine. Sigurnije od toga ne ide!
A za one koji ne isporučuju u HR postoji Mailbox.de, i iskreno jeftinije i brže ne ide. U prosjeku za male pakete, tipa grafička, je poštarina oko 15ak eura.
Razumjem da se nekima neda zaj.... jer i HR IT šopovi moraju od nečeg živjet ali nažalost od mene teško....
Više razloga. Želim VRAM, imam loša iskustva sa Njemačkom i između sam banaka i neda mi se žicat ljude da plate za mene.
Nedavno sam naručio nešto iz Njemačke i to je bila čitava priča, i nije bilo prvi put, treba mi malo vremena to zaboravim i opet naručujem.
Kupio sam nešto skuplje i banka je sve napravila krivo. Svađao sam se s njima, natjerao ih da sve poprave i zatim sam im rekao da mi daju sve moje novce i zatvore mi račun. Tako da imam samo gotovinu lol.
I dalje jeftinije nego da kupujem za 2,3 mjeseca. Samo se nadam da je ASUS ok marka, mislim da nikada nisam vidio njihove grafičke.
Pa dobro, to je banka problem.. ja sam narucio 5070ti prek casekinga na mailbox, nakon uplate (erste, george sa onom insant opcijom) sljedeci dan grafa poslana u mailbox i do mene je dosla nakon cca 7 dana (bilo bi manje da nije vikenda), ali ok, ak ti treba vise vrama onda opravdano. Uostalom, koliko sad gledam u dosta ducana 5070tke za ispod 600e su vecinom out of stock, dok su dostupne one za 650+e (i to najgori modeli)
Jebote kako me usralo sad kad pogledam, krajem 9og uzmem RAM, s ostatkom konfiga za 152 eura, 32 GB DDR5 CL28 6000 Corsair Vengeance, sad 900-1000 gdjegod, i plesnem Astral 5080 prije Božića za 1550 s dostavom, sad ih nema nigdi. Mislio čekat 6000 seriju, al nešto u stomaku mi je reklo da ide sve u lipi k. na ko zna koliko...
svi smo cini mi se predosjecali, jer i ja uzeo i novi proc 7800x3d i novu grafu 5070, 32gb rama 6000, promjenio i napajanje odma itd, također i bratić i kolege, apsolutno svi promjenili taman tik prije ovih dizanja. Prvi put da sam potrefio kako spada, inace sam ja onaj koji se sjeti mijenjat kad ode sve u k
Znalo se da će rasti cijene, kako RAM-a, tako i grafičkih kartica, ali i SSD-ova. Lijepo sam prošle godine u srpnju kupio G.Skill Ripjaws 2x16 GB DDR4, prošli mjesec Samsung 870 EVO od 500 GB, Ryzen 7 5700X i isto tako prošli mjesec Sapphire RX 9060 XT 16 GB Pure izvedbu. I sve to po ajmo reći normalnim cijenama. Koliko god je 430 € za tu grafičku možda malo puno s obzirom da je to "60" rang kartice, midrange. Ali sada već ide preko 500 € u većini naših webshopova. I odlično me služi na 1440p rezoluciji.
svi smo cini mi se predosjecali, jer i ja uzeo i novi proc 7800x3d i novu grafu 5070, 32gb rama 6000, promjenio i napajanje odma itd, također i bratić i kolege, apsolutno svi promjenili taman tik prije ovih dizanja. Prvi put da sam potrefio kako spada, inace sam ja onaj koji se sjeti mijenjat kad ode sve u k
Ja uzimao čisto iz potrebe radi Lightrooma, PS-a i sl. jer mi RX6800XT počela raditi velike probleme zbog AI alata u najnovijim ažuriranjima. Kupio RTX 5070Ti u 9. mjesecu 2025. Na kraju mi ni to nije bilo dovoljno za komforan rad u programima jer mi je CPU (Ryzen 7 5700G) bio ogroman bottleneck. Odlučio promijeniti skoro sve (osim kućišta, monitora i napajanja). Tako nakon nekoliko tjedana uzimam i CPU sa 32 GB RAM-a, a zatim za 2 tjedna radi future proof još 32 GB RAM-a. Tada je bio dosta jeftin.
Na kraju se pokazalo da sam se ukrcao na zadnji vlak. Cijene RAM-a su već za koji tjedan počele ići u nebo. A sada vidim i da mi je grafa stotinjak (i više) € skuplja nego kad sam je kupovao. A najavljuje se da će biti još i gore.
Imam osjecaj ako se ovaj AI crap nastavi ode nama gejmanje u qurac..
Sta ako i crrveni i zeleni odustanu od gejminga jer im ovo vise isplativo??
Sve ce se svest na konzole?? (ako im se i za to bude pravio hardware)
Imam osjecaj ako se ovaj AI crap nastavi ode nama gejmanje u qurac..
Sta ako i crrveni i zeleni odustanu od gejminga jer im ovo vise isplativo??
Sve ce se svest na konzole?? (ako im se i za to bude pravio hardware)
Cloud gaming kolega
google stadia je bila ispred svog vremena :D
Neće to vječno, svakih par god dođe tak neko sranje pa porđe, kao i bitcoin, mining i gluposti, ram je isto tako prije 5+god.
2011 sam Gskill ripjaws DDR 3 pločice od 2x4GB platio 1370 kn. (čini mi se da je to srazmjerno prihodovnom statusu države i mojim prihodima bilo još skuplje nego danas)
Sam i5 2500k je koštao 1500kn
Nije uvijek sve bilo sjano s cijenama.