NVIDIA Blackwell 50xx izdvojena tema

poruka: 4.859
|
čitano: 889.125
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
8 godina
Re: NVIDIA Blackwell 50xx
Digitale Maximale kaže...

Lijepo sam pričao, skakat ce cijene veselo, ocekujem opet 5090ke na 3300e 

NVIDIA Plans to Reduce RTX 50 Production by Up to 40% in Early 2026

Lako za 5090, tko ima 2500 može kesnit i 3000 ojra, ali ćemo opet naj... mi u sredini kada npr. 5070ti skoči na 1200 ojra pa se onda j...

Uglavnom, tko može, očito je zadnja sekunda da kupi novu grafulju

8 godina
Minneyar kaže...

"Problem" s Palit/ Gainward/ PNY je sto koriste nekvalitetne ventilatore, koji kao prvo minimalni RPM im je onak 1300, dakle cim se upale idu najmanje toliko, a kao drugo imaju vrlo iritantan buzzing zvuk motorica ili cega vec, koji je daleko glasniji i iritantniji od samog protoka zraka. Zvuk koji podsjeca na vibracije od HDD cagea, tko zna za to. Nekome nece biti nista strasno ili cak ni primjetno, ovisno di drzis komp i dal koristis slusalice, al meni osobno uzas iritantno. I imao sam 2 primjerka, oba su imala taj problem, a gledajuci po internetima, poprilicno je rasprostranjen - jedino ne znam dal je doslovno svaki primjerak takav, ali u svakom slucaju je poprilicno cest problem i lutrija.

Dok se ne vrti ništa zahtjevno venti su na 0% (tihi bios profil) a onda skoče tu na oko 1200 kad je temp preko 40ak stupnjeva. Istina nisu najtiši ali pošto mi je kutija ispod stola u kutu skoro nikad ih ne čujem plus to da nikad nije apsolutna tišina. Sad, dali bi volio imat još tiši model, da, dali bi platio dodatno 150 eur za to, ne. Možda kad istekne garancija kupim Arcticove super tihe vente i montiram ih gore, ali do tada će ovi bit sasvim ok.

16 godina

budu išle cijene gore svakako, ja sam naručio 4 komada 5070 baš iz tog razloga da ih imam na lageru u trgovini 

Intel 80286
9 godina

5090ki ni u EU nema ispod 2700e više... Zwer54 možeš mi neku čestitku poslat za Božić kako sma ti sredio onu 5090FE na Nvidia dropu prije 2 tjedna za 2100e 

NVIDIA RTX 5070 Series is Seeing Rapid Price Hikes in Japan; RTX 5070 Ti and RTX 5070 Both Increased by $50-$100 in Price this Month

Sheral si videocardz link u grupu sa vijestima da su FE in stock u EU... Dobro da nisi napisal da si bio posrednik u kupnji 🤣

16 godina

Onda će i polovne grafe otić u nebo.

DarthMarkus kaže... Normalno da radi fluidnio kad ti fali pol galaksije hehe
2 mjeseca
NVIDIA Blackwell 50xx

To ti je 2+2

Moj PC  
0 0 hvala 0
4 godine
Otimaju se svi za 5090, police u ducanima prazne..🤣😂
Moj PC  
0 1 hvala 0
8 godina
Boris grozni kaže...

Dižem kredit i kupujem odma 20 komada,pa za pola godine prodam za duplo 

Poruka je uređivana zadnji put danas u 12:35 (nikonja).
15 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Ma za godinu šiša ona i cijenu bitcoina :)

Some people are like clouds. When they disappear, it’s a beautiful day.
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Sve je to krivo stanje psihoze,kad su išle po 2500€+- bile su ili nedostupne ili preskupe.Sad kad su cijene skočile i kad ih možda nebude je opća pomama.. kad su izašle 4090-ke bile su predmet božanstva za 1800€,nema bolje kartice.Danas imaš ∼ 10% slabiju 5080 za 600€ manje pa je "totalni promašaj" kartica i loš omjer uloženog i dobivenog.

7 godina
ZGamer kaže...

Sve je to krivo stanje psihoze,kad su išle po 2500€+- bile su ili nedostupne ili preskupe.Sad kad su cijene skočile i kad ih možda nebude je opća pomama.. kad su izašle 4090-ke bile su predmet božanstva za 1800€,nema bolje kartice.Danas imaš ∼ 10% slabiju 5080 za 600€ manje pa je "totalni promašaj" kartica i loš omjer uloženog i dobivenog.

24 memorije vs 16 memorije. Nije ni cudo da se sa 5080 vecina sprda i da je kartica potpuno promasena. Pogotovo sada kada imas u ponudi 5070ti. 

11 godina

Daj mi pokaži tu superiornost 24gb ddr6 nad 16gb ddr7 u igrama?

12 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

stigla krmača...

Moj PC  
8 0 hvala 0
11 godina

Još kad bi znali koja je pasmina krmače?

4 godine
ZGamer kaže...

zaboravio od šoka

2 mjeseca
Boris grozni kaže...

Pa u stvari da, one najvise skaču od svih i prve su na udaru poskupljenja, a inace poskupljenje i smanjenje proizvodnje se odnosi na sve modele ako si mamuran došao pisat komentar pa nisi dobro pročitao objavu.

11 godina

Ima pilu u rukama,vadi hdd kavez 

15 godina
picajzla0707 kaže...

stigla krmača...

picajzla0707

Što je to sunce ti žarko.

Koliko si se ispružio. 

8 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

bilo je ili auto ili 5090 

Moj PC  
3 0 hvala 0
4 godine
nikonja kaže...

bilo je ili auto ili 5090 

17 godina
ZGamer kaže...

Ako je suditi po prijašnjim postovima: 5070ti.

15 godina
TomoR kaže...
ZGamer kaže...

Ako je suditi po prijašnjim postovima: 5070ti.

TomoR

Ali kaže da je krmača.

12 godina
hummer0 kaže...

picajzla0707

Što je to sunce ti žarko.

Koliko si se ispružio. 

giga 5070ti gaming oc, 918 ojra preko amazona, nema poštarine

naručio za kolegu, za dan-dva ću mu je ugraditi

hummer0 kaže...

Ali kaže da je krmača.

krmača zbog veličine 

Poruka je uređivana zadnji put danas u 15:46 (picajzla0707).
2 mjeseca
ZGamer kaže...

Imao sam i 4090 i 5080, tako da mogu rec da je 5080 bomba grafa za 1000-1100e, max naklokana dođe na 7% od 4090, dok je na stocku preko 20% sporija...

Naravno 4090 je GOAT i trajat ce kao 1080ti na sceni, to sam odavno rekao 

Blackwell je izuzetan overkloker, ne kuzim ove koji te grafe undervoltaju i underklokaju i sakate bespotrebno, rađe onda u startu kupite slabiji model i jos uštedite pare 

11 godina

Sve stoji,tko je upućen zna o čemu je riječ,tko nije uspoređuje 2 gen vrama i radi pretpostavke

14 godina
ZGamer kaže...

Imao sam i 4090 i 5080, tako da mogu rec da je 5080 bomba grafa za 1000-1100e, max naklokana dođe na 7% od 4090, dok je na stocku preko 20% sporija...

Naravno 4090 je GOAT i trajat ce kao 1080ti na sceni, to sam odavno rekao 

Blackwell je izuzetan overkloker, ne kuzim ove koji te grafe undervoltaju i underklokaju i sakate bespotrebno, rađe onda u startu kupite slabiji model i jos uštedite pare 

Pa nije svaki undervolt "sakacenje", osobno uvijek undervoltam tak da mi performanse budu bolje od stock, uz manje temp i buku i potrosnju. A OC mi nema smisla posto me ionako koci procesor :D

Al slazem se za ogranicavanje power limita i undervolt koji zbilja namjerno koci performanse, iako mogu i to shvatiti ako recimo izgubis 5-10% performansi a dobijes 50% manju potrosnju i buku. 

~beware the beast, but enjoy the feast he offers~
2 mjeseca
NVIDIA Blackwell 50xx

Ti si bas razvukao taj 5800X, imas ga od 2021...

Kako to da nisi nadogradio?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Ti si bas razvukao taj 5800X, imas ga od 2021...

Kako to da nisi nadogradio?

A nije bilo neke potrebe, i dalje mi daje dovoljno fps s obzirom da igram iskljucivo SP, i jos presao na 4k monitor. Plan je uvijek bio cekati AM6 / skroz preskociti AM5, al da sam znao da ce bas ovolko potrajat...  a sad taman kad sam poceo razmisljat je ovo RAM sranje, pa pojeo vuk magare...

~beware the beast, but enjoy the feast he offers~
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice