Nova kartica ruši PC

poruka: 41
|
čitano: 8.345
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Nova kartica ruši PC

Imao sam isti problem sa xfx 6950 1gb ddr5,siva slika dolazi jel kartica ima blokadu na određenoj temp.pregrijavanja...meni se to desilo prijer par dana ono kad je vani bilo +40 a ja tukao igre cjeli dan i puff...Ali tebi se očito stalno pregrijava!koju marku imaš?

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.9.2011 11:51 (galinjo24).
15 godina
neaktivan
Nova kartica ruši PC

Kućište je Zalman Z7 Plus te je airflow dobro postavljen i hd 5870 u idle-u mi nikada nije prelazila 37 stupnjeva.Jedan vent sprida , jedan straga i jedan puse direktno na graficku.

Graficka koju sam dobio u zamjenu je XFX HD 6950 1gb verzija.

Temperature ove kartice se u idle-u kreću od 50 do 60 stupnjeva što je visoko.(Iako neki kažu da je to normalno za 69xx)

Kada idem isforsirati graficku na neki bench max temperatura je 85 što je nisko.(malo čudno...)

Molio bih iskusnije forumaše da se javljaju jer sam već isprobao sve te jednostavnije načine u CCC-u  i slično.

@galinjo24 nije do nikakve blokade jer se rusi u idleu

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.9.2011 16:31 (razorst3).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Nova kartica ruši PC

Samo ću još pitat jeli normlno da GPU sa 50 stupnjeva u idle-u skoči na 60 kad otvorim 2 taba u mozzili? lol. Nevirujem da bi običan tekst trebao toliko utjecati ali ....

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
razorst3 kaže...

Samo ću još pitat jeli normlno da GPU sa 50 stupnjeva u idle-u skoči na 60 kad otvorim 2 taba u mozzili? lol. Nevirujem da bi običan tekst trebao toliko utjecati ali ....

Mislim da nije normalno ali NE preporučujem ti da diraš po hladnjaku i po pasti, jednostavno je salji u servis.

Ofc.
15 godina
neaktivan
Nova kartica ruši PC

Normalno je ako se švrlja po YT-u i koristi hardverska akceleracija...

Moj PC  
6 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Nova kartica ruši PC

ja ti imam sličan problem upravo s 5750, znaju mi se pojavit crte preko ekrana ili mi se pc jednostavno smrzne i restarta... problem je u napajanju jer nedaje konstantan napon. probao od frenda napjanje i sve radi super. s tim da sam ja imao 4850 i prešao na 5750, iz amd-a su mi objasnili da 5750 treba cijelo vrijemo konstantan napon u suprotnom se javljaju takvi problemi...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
razorinc kaže...

ja ti imam sličan problem upravo s 5750, znaju mi se pojavit crte preko ekrana ili mi se pc jednostavno smrzne i restarta... problem je u napajanju jer nedaje konstantan napon. probao od frenda napjanje i sve radi super. s tim da sam ja imao 4850 i prešao na 5750, iz amd-a su mi objasnili da 5750 treba cijelo vrijemo konstantan napon u suprotnom se javljaju takvi problemi...

Hmm..isti problem sam i sam imao, crvene crtice katkad po ekranu. Problem je bio u tome što je kartica imala 3 različita radna profila(kao i većina drugih), tj. u mirovanju bi spuštala takt i napon. Crtice bi nastale vjerojatno zbog nedovoljno visokog napona u mirovanju. Imam još par teorija o tome, ne da mi se tipkati sad. Ugl. problem sam riješio jednostavno stavljanjem custom vBIOS-a, tj. samo sam u orginalnoj verziji malo podigao vrijednosti napona za 2D i low-3D profil i crtice su nestale.

To sa promjenom napajanja kod tebe mi baš čudno zvuči, jer HD4850 troši više od HD5750..

17 godina
neaktivan
Penryn kaže...
razorinc kaže...

Hmm..isti problem sam i sam imao, crvene crtice katkad po ekranu. Problem je bio u tome što je kartica imala 3 različita radna profila(kao i većina drugih), tj. u mirovanju bi spuštala takt i napon. Crtice bi nastale vjerojatno zbog nedovoljno visokog napona u mirovanju. Imam još par teorija o tome, ne da mi se tipkati sad. Ugl. problem sam riješio jednostavno stavljanjem custom vBIOS-a, tj. samo sam u orginalnoj verziji malo podigao vrijednosti napona za 2D i low-3D profil i crtice su nestale.

To sa promjenom napajanja kod tebe mi baš čudno zvuči, jer HD4850 troši više od HD5750..

da 4850 troši više struje, al su mi rekli da su to dvije potpuno različite grafe, da ih nemogu uspoređivat, da 5750 traži konstantniji napon... ovo s bios-om kaj ti kažeš je i meni palo napamet, al sam odusto...

17 godina
neaktivan
razorinc kaže...

da 4850 troši više struje, al su mi rekli da su to dvije potpuno različite grafe, da ih nemogu uspoređivat, da 5750 traži konstantniji napon... ovo s bios-om kaj ti kažeš je i meni palo napamet, al sam odusto...

I na kraju si morao mijenjat napajanje zbog nje?

17 godina
neaktivan
Penryn kaže...
razorinc kaže...

I na kraju si morao mijenjat napajanje zbog nje?

nisam još, nije mi tolko hitno pošto većinom igram cod4 promode na low detaljima, pa radi bez problema... al ako krenem igrat brotherhood na full detaljima, onda mi se pojave crtice ili crni ekran, kad smanjim detalje radi super, isto tako radi super kad stavim od frenda napajanje, bez greške...

15 godina
neaktivan
Nova kartica ruši PC

Uvjeren sam da nije do napajanja, a i iskusniji forumaš AtiGamer vam je lijepo napisao na prošloj stranici da 6950 trosi cak i manje od moje bivse 5870 koja je pravila artifakte.

(Probao sam sa svim isključenim ventovima ,dvd citacima itd..., a i napajanje je dobro)

mate960 kaže...

Mislim da nije normalno ali NE preporučujem ti da diraš po hladnjaku i po pasti, jednostavno je salji u servis.

Ma naravno da neću sad tu filozofirat , ali muka mi je više nosit u linksa i čekat da drugi put pošalju u Zagreb u servis pa dok ona dodje nazad itd... a nemam zamjensku trenutno tako da neću moć niti email pregledat...

Mislim da sam uspio rjesiti problem , pricekat cu jos do sutra pa cu updateat post da objasnim što i kako....

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.9.2011 0:17 (razorst3).

1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice