Eto, radim ovu temu jer više ne znam što da napravim. Ja i kolega Hyperion smo pokušavali neke stvari ali nije uspjelo. Problem je sljedeći:
HD 5850 mi ne prikazuje sliku na monitoru, monitor je novi, potpuno ispravan, radi sa drugom grafičkom. 5850 je isto ispravna, kolega Hyperion ju je testirao kod sebe i sve radi odlično. No ne želi mi prikazat sliku na novom 23" monitoru, kao nit na starom 17" LCD-u, a ono što je zanimljivo je da radi normalno kad spojim 15" stari CRT.
Dakle sve je ispravno, ali ne prikazuje sliku, pokušao sam mijenjati kablove, DVI, VGA, DVI na VGA adapter i ništa, flashao sam BIOS od matične na najnoviji. Jednostavno ne znam što više pokušati, pa molim za pomoć ako tko ima kakvu dobru ideju.
Zašto HD5850 radi normalno sa starim CRT-om, a na novijim LCD-ovima uopće ne prikazuje sliku?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ima li grafička hdmi ili display port? Jesi probao preko njih?
Ima hdmi, ali nemam nit kabel nit adapter za to... samo što je problem što ne radi na DVI, a stvarno nemam više opcija...
Kažeš da je monitor novi pa pretpostavljam da ima hdmi ulaz. Hdmi je poprilično jeftin pa probaj preko njega
Da ne otvaram novu temu zamolio bi za pomoć ovdje jer se isto radi o grafi 5850 i nadam se da mi autor teme neče zamjeriti.
Radise o sljedečem,kada broj okretaja venta na grafi naraste na preko 30% čuju se neobični zvukovi,nebi rekao zujanje nego više kao da nešzo limeno vibrira, trebao bi vaš savjet što bi to moglo biti da ju ne raskapam pošto je grafa još pod garancijom.
Napominjem da je grafa je ispuhana od prašine i u prvih par sati je bilo ok a onda je opet počelo. Molio bi vas da mi pokušate ukazati što bi to moglo biti,jer sam bez kompa ako ju odnesem na servis.Hvala!!!
Da ne otvaram novu temu zamolio bi za pomoć ovdje jer se isto radi o grafi 5850 i nadam se da mi autor teme neče zamjeriti.
Radise o sljedečem,kada broj okretaja venta na grafi naraste na preko 30% čuju se neobični zvukovi,nebi rekao zujanje nego više kao da nešzo limeno vibrira, trebao bi vaš savjet što bi to moglo biti da ju ne raskapam pošto je grafa još pod garancijom.
Napominjem da je grafa je ispuhana od prašine i u prvih par sati je bilo ok a onda je opet počelo. Molio bi vas da mi pokušate ukazati što bi to moglo biti,jer sam bez kompa ako ju odnesem na servis.Hvala!!!
Vibriranje, nemožeš to fixat osim kupit novi cooler ili prebacit tu turbinicu sa recimo HD4870 referentne na HD5850 (isti su samo je kod HD4870 bolji). To su kod HD6 serije koliko čujem sredili, a kod nvidije je to osjetno bolje no ne savršeno.
Nema do onih scythe-ovih sa musashi-a, nečujno čovječe.
Vibriranje, nemožeš to fixat osim kupit novi cooler ili prebacit tu turbinicu sa recimo HD4870 referentne na HD5850 (isti su samo je kod HD4870 bolji). To su kod HD6 serije koliko čujem sredili, a kod nvidije je to osjetno bolje no ne savršeno.
Nema do onih scythe-ovih sa musashi-a, nečujno čovječe.
pošto je do isteka garancije ostalo još 9 dana da nosim to na servis,mislim neznam dali to zujanje spada pod garanciju,grafa je XFX
Kažeš da je monitor novi pa pretpostavljam da ima hdmi ulaz. Hdmi je poprilično jeftin pa probaj preko njega
Evo ga, spojio sam HDMI i radi, ali kvaliteta slike je katastrofalna, wtf, kao da je niža rezolucija, nema oštrine... probao sam u Bulletstormu i javlja se screen tearing... uključim vsync u igri i dalje ista stvar... HDMI je sranje
Evo ga, spojio sam HDMI i radi, ali kvaliteta slike je katastrofalna, wtf, kao da je niža rezolucija, nema oštrine... probao sam u Bulletstormu i javlja se screen tearing... uključim vsync u igri i dalje ista stvar... HDMI je sranje
Možda je na grafi loš/riknut digitalni izlaz, ili pojačalo na njemu?
Hmm, ali ako kod Hyperiona sve radi OK... Tko bi ga znao.
Možda je na grafi loš/riknut digitalni izlaz, ili pojačalo na njemu?
Hmm, ali ako kod Hyperiona sve radi OK... Tko bi ga znao.
Upravo tako, ne znam u čemu je stvar onda...
Jedino što mi još pada na pamet je da malo podigneš napon na PCI-E (mislim da ide sa 1.1V na 1.2V)
a nis probaj ak imas drugi pcl slot stavit grafu
Ne mogu se nis sjetit!!!
a nis probaj ak imas drugi pcl slot stavit grafu
To sam probao i ništa... jbt, sve je ispravno i radi posebno, ali spoji grafu i monitor sa DVI-om i nula bodova. Što je glupo jer se to pojavilo samo od sebe jedno poslije podne dok me nije bilo doma nego se nešto skidalo... tak da nemam pojma.....
Evo da ne otvaram novu temu postat cu tu problem s HD5850.
Kad igram bilo sta nece da koristi taktove od 725 i 1000, nego ide max do 550 i 900.
Jel zna netko kako bi to mogao rješit?
Evo da ne otvaram novu temu postat cu tu problem s HD5850.
Kad igram bilo sta nece da koristi taktove od 725 i 1000, nego ide max do 550 i 900.
Jel zna netko kako bi to mogao rješit?
Probaj OC'at na 726/1000. Može i sa CCC, ili sa MSI Afterburner, pa si napravi posebne profile za 2D i 3D.
dobri ljudi pomagajte ne znam šta da radim više
Da li imaš sačuvan original BIOS koji je bio gore? Koji je točno model grafičke? Imaš neku drugu grafičku da ju staviš da ne flashaš na slijepo?
Da li imaš sačuvan original BIOS koji je bio gore? Koji je točno model grafičke? Imaš neku drugu grafičku da ju staviš da ne flashaš na slijepo?
imam original bios 5850 imam i drugu graficku inace model je Sapphire 5850 1GB
imam original bios 5850 imam i drugu graficku inace model je Sapphire 5850 1GB
Ako imaš dva PCI-E porta, stavi obje grafičke u komp (ovu koja ne radi u drugi port), pa je flešaj natrag. Ako ne ide, onda ćeš morati na slijepo, tako da pripremiš bootabilni USB stick ili CD.
Npr, kako je opisano ovdje:
http://www.overclock.net/t/342894/how-to-blind-flash-a-gpu#post_4002826