GTX 470 ili 5850 VaporX

poruka: 150
|
čitano: 29.106
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
RE: GTX 470 ili 5850 VaporX
dokly kaže...

novi driveri---------- >>>>>AMD have definitely lost this battle as it stands with the GTX 470 comfortably out-performing the HD 5870. amen prica zavrsena

gdje si to pročitao? nije da ne vjeujem nego samo tražim evidence

16 godina
neaktivan
dokly kaže...

novi driveri---------- >>>>>AMD have definitely lost this battle as it stands with the GTX 470 comfortably out-performing the HD 5870. amen prica zavrsena

Opet laž. Isprobaj obe kartice pa se uvjeri u drugačije.

15 godina
odjavljen
franky kaže...
dokly kaže...

Pa forumaši ovog foruma su se upravo uvjerili u ovu rečenicu koju je dokly napisao. Isina, 5870 je slabija kartica od GTX470. I puno je lošij buy od 5870 jer je i skuplja i sporija, i bez nekih gratis featursa koje nvidia ima.

Slobodno stisni thumb down ako te to toliko pali
15 godina
Yellow man kaže...

Napajanje koje ce pogonit kantu je Corsair 650w bilo koja da se parkira u kuciste,a sto se tice savjeta pojedinih forumasa tipa kupi hd5770 ili slicno ,pa dajte malo ozbiljnosti molim vas,vremenski cu nadograditi racunalo ali nista tipa i7 jer trenutno nije normalno dati cca.1000 eura za dvije komponente cisto a bih mogao igrati igre na 80-100 fps.

Sam si kriv, nisi naveo pola konfiguracije a tražiš "konstruktivne" savjete.

Valjda je matična ploča temelj sistema i od nje uveliko zavisi kakvu grafiku možeš ubosti.Za onoliko podataka koliko si dao HD5770 je bila logičan izbor.

znam koliko neznam
Poruka je uređivana zadnji put sub 19.6.2010 21:22 (maks-rs).
16 godina
neaktivan
Weky kaže...
franky kaže...
dokly kaže...

Pa forumaši ovog foruma su se upravo uvjerili u ovu rečenicu koju je dokly napisao. Isina, 5870 je slabija kartica od GTX470. I puno je lošij buy od 5870 jer je i skuplja i sporija, i bez nekih gratis featursa koje nvidia ima.

Molim?

Vaša neupućenost nije moja briga. Očito da ekipica sa ovog foruma iz svih reviewa izvlači iz konteksta ono što bi željeli vidjeti.

GTX470 je slabija kartica od HD5870, koliko se puta moram ponavljati...

Ako vam baš trebaju recenzije, naći ću ih.

15 godina
odjavljen

Očito tvoja ljubav prema ATi-u je prevelika da bi priznao da je GTX470 realno bolja kartica od 5870.

Slobodno nađi review, ali sa Force Ware 257.21 driverima. Ti vjeruješ reviewu po netu a ne micromanu sa foruma koji je poznat kao pouzdana osoba? LOL

GTX470 je osjetno bolja kartica samo zbog stabilnijeg FPS-a, boljeg držanja DX11 igara (stabilnij FPS), podrške za Physx. I još je jeftinija od 5870. Ma daj molim te kako će 5870 onda biti bolja kupnja. Ako nemozes shvatit probat cemo nacrtat.

15 godina

pa zasto mu se trudite objasnit kad je masni ATI fan, ljudi na forumu to shvacaju, on ne ko ga jeb.. lol.

15 godina
neaktivan
athlon64 kaže...

pa zasto mu se trudite objasnit kad je masni ATI fan, ljudi na forumu to shvacaju, on ne ko ga jeb.. lol.

nema to veze jel neko ati ili nvidia fan. obje strane imaju isplative i one manje isplative grafe. za nvidiu mislim da su im samo GTS250, GTX470 i eventualno još neka ako se nađe jeftino dobar buy, ostalo su previsoke cijene za ono što nude, pogotovo 480 i 285.

16 godina
neaktivan
Weky kaže...

Očito tvoja ljubav prema ATi-u je prevelika da bi priznao da je GTX470 realno bolja kartica od 5870.

Slobodno nađi review, ali sa Force Ware 257.21 driverima. Ti vjeruješ reviewu po netu a ne micromanu sa foruma koji je poznat kao pouzdana osoba? LOL

GTX470 je osjetno bolja kartica samo zbog stabilnijeg FPS-a, boljeg držanja DX11 igara (stabilnij FPS), podrške za Physx. I još je jeftinija od 5870. Ma daj molim te kako će 5870 onda biti bolja kupnja. Ako nemozes shvatit probat cemo nacrtat.

Micromanov test nije pouzdan

I. Koristio je staru instalaciju Windowsa na kojoj je vjerojatno 100 puta gazio drivere te stavljao raznorazne programe.

O vjerodostojnosti bilokoje osobe bi se dalo diskutirati.

Nisam fan niti ATija, niti nVidie, niti SiSa, niti ViVe, niti Intela. Nastojim gledati objektivno.

HD5870 je bolja po perfomansama, po zagrijavanju i po buci. Sranja kao CUDA i sl. meni kao običnom korisniku ne trebaju.

15 godina
neaktivan
franky kaže...

I. Koristio je staru instalaciju Windowsa na kojoj je vjerojatno 100 puta gazio drivere te stavljao raznorazne programe.

Nisam fan niti ATija, niti nVidie, niti SiSa, niti ViVe, niti Intela. Nastojim gledati objektivno.

HD5870 je bolja po perfomansama, po zagrijavanju i po buci. Sranja kao CUDA i sl. meni kao običnom korisniku ne trebaju.

KOje izlike još nečete smislit? Prihvatite činjenicu da su gtx470 i 5870 podjednake po preformasam, s tim da 470 drži stabilniji FPS, i ktom je još i jeftinija od 5870 i to ju čini best buy karticom u high end segmentu.  A oni koji nemogu prihvatit tu činjenicu su ili zadrti fanATIci ili jednostavno nisu intelektualno sposobni to uočiti.

15 godina
odjavljen
franky kaže...
Weky kaže...

A drugi revievi po netu su pouzdani? LOL

2. Hahahah. Pa šta ti misliš da konstanstno treba unistal instal windowsa da bi bilo vjerodostjno? Kaj misliš da stvarno tako i rade guru3D, anandtech? Hahaha. Jedino što treba koristiti je Driver Sweeper, ili Driver Cleaner, i test je potpuno pouzdan.

Da to je vidljivo iz tvojih postova.

HD5870 nije bolja po perfomasama. Podjednake su. Zagriajvanju? Fermi trpi i do 100C. Uostalom imas garanciju za sve. CUDA sranje? Fail si. Pogledaj Just Cause 2 kolko bolje izgleda. Očito nisi nikad koristio ni Physx on ni CUDA on u nekim igrama. Ja sam isto običan korisnik i smatram to kao jedan plus kod nvidije jer dobivam besplatno.

Znači, dao bi 200KN više za karticu koja je podložnija framedropovima, lošijim perfomansama u DX11 igrama, nema Physxa i CUDA, čudni driveri? Ok, ali to je vrlo, vrlo glup razlog. Ajde da jednako koštaju onda OK.

16 godina
neaktivan
GTX 470 ili 5850 VaporX

Evo ekipa:

http://www.techspot.com/review/283-geforce-gtx-400-vs-radeon-hd-5800/page10.html

The GeForce GTX 470 vs. Radeon HD 5850 comparison can be summed up much more easily. The Radeon HD 5850 was without a doubt the superior performer in our testing, washing away the GeForce GTX 470 in all but two games. Even when the GeForce GTX 470 hit the lead when playing Metro 2033 and S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat it was by a small 1-2 fps margin on average.

Novi driveri s obe strane, i7 965 tako da nema CPU bottlenecka.

Moj PC  
1 2 hvala 0
15 godina
odjavljen
franky kaže...

Evo ekipa:

http://www.techspot.com/review/283-geforce-gtx-400-vs-radeon-hd-5800/page10.html

The GeForce GTX 470 vs. Radeon HD 5850 comparison can be summed up much more easily. The Radeon HD 5850 was without a doubt the superior performer in our testing, washing away the GeForce GTX 470 in all but two games. Even when the GeForce GTX 470 hit the lead when playing Metro 2033 and S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat it was by a small 1-2 fps margin on average.

Baš si naivan. Osim što u testu nema niti jedan, ali baš niti jedan screen, i osim što je vjerovatno napament naštelano sve. Niti GPUZ validacije, niti CPUZ validacije... Dečko učiti još.

15 godina
protjeran
Weky kaže...

Mislim da umjesto HD5870 treba pisat GTX470 u ovoj zadnjoj rečenici...

You should change that or people might not understand you.Namigiva

I mean WTF?
15 godina
odjavljen
RisenFromTheBanned kaže...
Weky kaže...

Mislim da umjesto HD5870 treba pisat GTX470 u ovoj zadnjoj rečenici...

You should change that or people might not understand you.Namigiva

Kad me ovakvi ljudi poput vas zbune moram pogrjesit

Anyway GTX470 je puno bolja kupnja od 5870.

15 godina
Weky kaže...

Da , ima 3,1415926535897932384626433832795 FPS-a  više u prosjeku Smijeh.

znam koliko neznam
Poruka je uređivana zadnji put sub 19.6.2010 22:15 (maks-rs).
15 godina
odjavljen
maks-rs kaže...
Weky kaže...

Da , ima 3,1415926535897932384626433832795 FPS-a  više u prosjeku  Smijeh.

Nek ima i 0,1FPS u prosjeku više, kad je jeftinija od 5870. Jeftinija i podjednaka i stabilnij fps u igrama. Ako ti to nije dovoljno onda neznam kako da ti objasnim.

15 godina
GTX 470 ili 5850 VaporX

za mene postoji vise razloga zasto bi uzeo gtx, sam microman mi je reko da su mu neke igre izgledale fluidnije na njoj, mene benchmark scoreovi i fps ne zanimaju , lijepo je covjek reko da su mu neke igre ljepse i fluidnije, 2. te nove nvidie bolje rade u sli a velika je mogucnost da cu kad uzmem novi komp nakon nekog vremena kupit jos jednu jer namjeravam drzat full hd 24 ili vise inca monitor tako da ce da bi se sve igre gurale na ultra postvkama taj monitor bit dosta zahtjevan, istina da se malo vise griju ali totalno me boli briga, uostalom dosad sam samo na atiju pa me vuce znatizelja da isprobam nvidiu.

Moj PC  
1 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
Weky kaže...
franky kaže...

Evo ekipa:

Baš si naivan. Osim što u testu nema niti jedan, ali baš niti jedan screen, i osim što je vjerovatno napament naštelano sve. Niti GPUZ validacije, niti CPUZ validacije... Dečko učiti još.

Ljudi vjeruju reviewima iz BUG-a, a u njima nema niti jedan GPU-Z ili CPU-Z validation.

17 godina
franky kaže...
Weky kaže...
franky kaže...

Ljudi vjeruju reviewima iz BUG-a, a u njima nema niti jedan GPU-Z ili CPU-Z validation.

Ja mislim da ima :
http://www.bug.hr/forum/topic/graficke-kartice/duel-gtx470-vs-hd5870microman/54195.aspx

svaka slika.

We are nothing but the stones to pave the way...
Poruka je uređivana zadnji put sub 19.6.2010 22:19 (Ad4pt3r).
15 godina
protjeran
Weky kaže...

Točno, kada u mojoj kanti bude bila GeForce-ica.

I mean WTF?
15 godina
odjavljen

Jesi bas siguran? Barem nabacaju slike kartice i sl. slike iz benchmarka. Ovdje nema ništa, ni jedne slike i testirali su sa frapsom (ako su uopće testirali a i vjerovatno nisu). Prije bi vjerovao Mati Lukiću nego ovom izvoru.

16 godina
GTX 470 ili 5850 VaporX

Imam trenutno 5770 i igram sve ko veliki na 1680x1050 .Da kupujem karticu za višu rezoluciju od svih navedenih bih išao maksimalno na 5850 .Kartica je apsolutno dovoljna za sve igre   na full hd rezi, hladna i štedljiva .Po meni se ne ispalti u ovome trenutku iči na ništa skuplje jer ati/amd već krajem ove godine izbacuje novu seriju grafa koje će vjerujem biti 30-50 % brže od dosadašnjih .Nvidia u tom procesu debelo kasni.

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.6.2010 22:22 (forumaš).
Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Weky kaže...

nemoj sad pretjerivat. obje grafe su dobar buy i koju god kupi, kupac neće pogriješiti.

GTX prednosti: veći min fps, fluidniji gameplay, bolje vrti teselaciju i DX11 features, bolje skaliranje u SLI

HD prednosti: veći max fps, manje zagrijavanje, manja potrošnja

GTX nedostaci: max fps redovito manji od 5870, visoko zagrijavanje i potrošnja

HD nedostaci: slabije izvedbe s teselacijom i DX11 featuresima, "padovi" fps-a

dakle kad se sve skupa zbroji, grafe su tu negdje, mala prednost GTX470 jer je nešto jeftinija

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.6.2010 22:22 (ATiGamer).
15 godina
odjavljen
forumaš kaže...

Imam trenutno 5770 i igram sve ko veliki na 1680x1050 .Da kupujem karticu za višu rezoluciju od svih navedenih bih išao maksimalno na 5850 .Kartica je apsolutno dovoljna za sve igre   na full hd rezi, hladna i štedljiva .Po meni se ne ispalti u ovome trenutku iči na ništa skuplje jer ati/amd već krajem ove godine izbacuje novu seriju grafa koje će vjerujem biti 30-50 brže od dosadašnjih .Nvidia u tom procesu debelo kasni.

Nije dovoljna za Metro 2033, a i vjerovatno nadolazeće hitove poput Crysis 2 i sl.

16 godina
neaktivan
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
ATiGamer kaže...
Weky kaže...

nemoj sad pretjerivat. obje grafe su dobar buy i koju god kupi, kupac neće pogriješiti.

GTX prednosti: veći min fps, fluidniji gameplay, bolje vrti teselaciju i DX11 features

HD prednosti: veći max fps, manje zagrijavanje, manja potrošnja

GTX nedostaci: max fps redovito manji od 5870, visoko zagrijavanje i potrošnja

HD nedostaci: slabije izvedbe s teselacijom i DX11 featuresima, "padovi" fps-a

dakle kad se sve skupa zbroji, grafe su tu negdje, mala prednost GTX470 jer je nešto jeftinija

Mora ti bit jasna stvar da je bolje što GTX ima manji max fps. Kad ti imaš min fps 25, max 35, avg 30 to znači da je FPS izuzetno stabilan, i da je igra jako fluidna. Neznam kako az tebe, ali meni je skok sa 60 na 30 fps JAKO PUNO. HD5870 recimo ima max fps 50, min 25, avg 36. Što znači da čas imaš 30, nekad 40, nekad 60... Znači nestabilno. Što manji max fps, što veći min fps = igra fluidnije radi. Skok sa 50-ak fps-a na 30 ili manje je puno i osjeti se u igri.

16 godina
neaktivan
GTX 470 ili 5850 VaporX

Skok sa 50 fpsa na 30 se ne osjeti u igri koja nije direktno povezana sa FPSom (kao npr Quake 3, Call of Duty ili sl.) Ljudsko oko može vidjeti 24 sličice (ako se ne varam) u sekundi tako da svi skokovi iznad se ne osjete.

Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina

Za Crysis 2 će mo tek vidjeti ali s obzirom da su , zbog prelaska na konzole , smanjili mape ne vidim razloga da bude zahtjevnija od prvog Crysisa .Ako moja kartica vrti Metro bez problema sa isključenom teslacijom ne vidim problem da to ne radi i 5850 na stepenicu višoj rezoluciji .

17 godina

Franky ja ne znam kaj ti pokušavaš dokazati...Taj test je iz 4. mjeseca, a GTXice su sa zadnjim driverima tek proradile kak spada.

Svaka grafa ima svojih prednosti i mana, kao što je kolega gore naveo, no po meni su neisplative zbog manjka onih frapantnih DX 11 naslova ( ovi sitniji dodaci iz Metroa i Dirta ne igraju nikakvu ulogu ) i zbog brzog dolaska novih kartica koje bi trebale biti bolje po performansama.

We are nothing but the stones to pave the way...
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice