GTX 470 ili 5850 VaporX

poruka: 150
|
čitano: 29.124
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
RE: GTX 470 ili 5850 VaporX
franky kaže...
mtopol kaže...
franky kaže...
pasko kaže...
franky kaže...

Uzmi HD5850 bez ikakve sumnje. GTX470 je s njom u rangu, a ovih 40 eura rađe staviš u džep. 5 fpsa ne možeš osjetit, a 300 kuna više u novčaniku itekako možeš.

daj molim te GTX470 je u rangu sa 5870 a sa ovim novim driverima je i brza za nekoliko fps-aSmijeh

Molim te. Pročitaj kvalitetan review pa ces vidjet za kolko je HD5870 ostavlja iza sebe. A u 3DMarku, koji je pravi sintetički test i nije posebno optimiziran ni za jednu stranu, HD5850 je bolja od GTX470, isto tako vrijedi i za HD5870 i GTX480.

vidi se da si NOOB

Odmah, jelda?

Ovakav spam prijavljujem.

radi sto zelis ja sam samo rekao svoje misljenje,a to je da si ti noob, zato jer se iz aviona vidi da nisi upucen u trenutno stanje... GTX470 je u rangu s HD5870, mozda cak i brza i i ima stabilniji FPS.

Commodore 64 , 0.985MHz , 64Kb RAM, VIC II 6567/8567(PAL)
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
franky kaže...
Weky kaže...

Link?

http://www.tweaktown.com/articles/3303/nvidia_forceware_257_15_performance_analysis/index3.html

OK, nema 5870 testa, ali tu su perfomanse u prosjeku 5-10% bolje nego sa starim driverima, a budući da su bile i podjednake (ili radeonka čak malo jača) sa prijašnjim 197 driverima, očekivati je da su sada podjednake.

Slobodno stisni thumb down ako te to toliko pali
16 godina
neaktivan
Weky kaže...
franky kaže...
Weky kaže...

Link?

http://www.tweaktown.com/articles/3303/nvidia_forceware_257_15_performance_analysis/index3.html

OK, nema 5870 testa, ali tu su perfomanse u prosjeku 5-10% bolje nego sa starim driverima, a budući da su bile i podjednake (ili radeonka čak malo jača) sa prijašnjim 197 driverima, očekivati je da su sada podjednake.

Daj negdje gdje ima oba dvoje.

15 godina
odjavljen

Eto pa traži ja nemam vremena

16 godina
neaktivan
GTX 470 ili 5850 VaporX
Inače ja sam napravio rewiew sa GTX470 i HD5870, a kasnije sam čini mi se dodao benchove sa GTX470 i novim 2xx driverima.
Uglavnom sa novim driverima se vide poboljšanja, tako je recimo u STALKER-u CP GTX sa izjednacene pozicije otišla u vodstvo, U Crysisu još uvijek HD5870 ima nešto jači max FPS, al zato GTX ima jednag avg, a osijetno veći min FPS. U Far Cry 2 GTX je pomela HD5870 sa starim driverima, a sa novim prednost je još veća.U Batmanu GTX također mete pod sa HD5870. DIRT 2 je podijednak, blaga prednost na strani HD 5870.Metro 2033 je i sa starim driverima radio bolje na GTX-ici, a sa novim mogu imat uključen DOF a da ne gubim na preformansama.HAWX je definitivno na strani HD5870 Sto treba zahvaliti traljavoj implementaciji DX10.1 u GeForce graficke. AC2 radi primjetno bolje na GTX 470, a i sa GTX-Ivom nemam nepozeljnog kasnjenja izostravanja tekstura koje su kod HD5870 i tekako bile primjetne.
Inače GTX-ica drži stabilniji FPS u većini igra, a u nekima sam kod prelaska sa HD5870 na GTX470 dobio osijecaj da igra leti.
Tako da mojapreporuka ide GTX470, a da danas opet trebam birati između HD5870 i GTX470 definitivno bi opet uzeo GTX.
I'll be back
Moj PC  
6 0 hvala 2
16 godina
neaktivan
GTX 470 ili 5850 VaporX
E da zaboravio sam 3D mark vantage. Naime tu osijetno briljira HD5870, čak do te mjere da sam ja sa 10.4 driverima imao bilje rezultate nego Oly sa GTX480(stock) i 197.55 driverima.
I'll be back
Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
GTX 470 ili 5850 VaporX

Koja je razlika u cijeni između HD5870 i GTX470??

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ko mari za 3dmark, bitini su FPS-ovi u igrama. 5870 je jača od gtx470 puno u 3dmarku, ali u igrama su podjednake, možda je nvidia bolja jel ima stabilnij FPS

15 godina
neaktivan
mtopol kaže...

GTX470 i 5870

16 godina
neaktivan
mrog 33 kaže...
mtopol kaže...

GTX470 i 5870

znaci GTX-ica je i jeftinija...

16 godina
neaktivan
GTX 470 ili 5850 VaporX

Evo ga flame-war počeo još na prvoj stranici Poljubac

NOBODY wants you, NOBODY loves you, NOBODY misses you, NOBODY needs you, NOBODY cares about you, NOBODY makes you happy, dont cry My name is NOBODY!!! Dao joj je dvanaest ruža i jednu umjetnu.
Moj PC  
0 5 hvala 0
15 godina
odjavljen
microman kaže...
Inače ja sam napravio rewiew sa GTX470 i HD5870, a kasnije sam čini mi se dodao benchove sa GTX470 i novim 2xx driverima.
Uglavnom sa novim driverima se vide poboljšanja, tako je recimo u STALKER-u CP GTX sa izjednacene pozicije otišla u vodstvo, U Crysisu još uvijek HD5870 ima nešto jači max FPS, al zato GTX ima jednag avg, a osijetno veći min FPS. U Far Cry 2 GTX je pomela HD5870 sa starim driverima, a sa novim prednost je još veća.U Batmanu GTX također mete pod sa HD5870. DIRT 2 je podijednak, blaga prednost na strani HD 5870.Metro 2033 je i sa starim driverima radio bolje na GTX-ici, a sa novim mogu imat uključen DOF a da ne gubim na preformansama.HAWX je definitivno na strani HD5870 Sto treba zahvaliti traljavoj implementaciji DX10.1 u GeForce graficke. AC2 radi primjetno bolje na GTX 470, a i sa GTX-Ivom nemam nepozeljnog kasnjenja izostravanja tekstura koje su kod HD5870 i tekako bile primjetne.
Inače GTX-ica drži stabilniji FPS u većini igra, a u nekima sam kod prelaska sa HD5870 na GTX470 dobio osijecaj da igra leti.
Tako da mojapreporuka ide GTX470, a da danas opet trebam birati između HD5870 i GTX470 definitivno bi opet uzeo GTX.

A Bad Company 2 jesi probao? Uglavnom po očekivanju novi driveri donose bolje perfomanse, al i dalje nema šanse da GTX480 stigne 5970, tu još dosta kaska.

16 godina
neaktivan
GTX 470 ili 5850 VaporX
Nisam benchao BC2, al na oko su podjednake,jedino mi GTX drži bolji FPS na visokim AA postavkama(16x), al inače su veoma slične.
Mene je kod prelaska na GTX najviše dojmio Crysis Warhed i Metro2033, U Crysisu i Metro- u na GTX-ici pokreti izgledaju primjetno brzi.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
GTX 470 ili 5850 VaporX

Dajte mi recite da li bi gtx470 mogao ići na moje napajanje sa mojom konfom? Te kakvi mu priključci trebaju jel 2x6 pin ili 1x6 pin i 1x8 pin, jer moje napajanje ima samo 2x6 pin, jer kako izgleda driveri su je dosta poboljšali i stabilan fps je ono što najviše želim, rađe da mi je max fps niži ali minimalni viši pa će igra bolje vrtiti. Također me zanima da li bi osjetio veću razliku po pitanju buke/zagrijavanja zbog HAF-a?

Stoja
Poruka je uređivana zadnji put čet 17.6.2010 19:39 (Stoja).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Stoja kaže...

Dajte mi recite da li bi gtx470 mogao ići na moje napajanje sa mojom konfom? Te kakvi mu priključci trebaju jel 2x6 pin ili 1x6 pin i 1x8 pin, jer moje napajanje ima samo 2x6 pin, jer kako izgleda driveri su je dosta poboljšali i stabilan fps je ono što najviše želim, rađe da mi je max fps niži ali minimalni viši pa će igra bolje vrtiti. Također me zanima da li bi osjetio veću razliku po pitanju buke/zagrijavanja zbog HAF-a?

Mislim da bi ti napajanje bilo taman. 

Naravno da ćeš osjetit ogromnu razliku što se tiče buke i zagrijavanja, naravno prema gore.

16 godina
Stoja kaže...

Ne znam kakve je kvalitete taj chieftec, ali onako usporebe radi:

Corsair HX620 bez imalo problema drzi Q9550 naclockanog na 3,8GHz i GTX470 naclockanog na 835 (stock je 608):

Tako naclockani procesor i graficka vjerovatno dizu potrosnju u nebo, ali HX620 ih je meni bez imalo problema drzao. Ako je taj chieftec imalo u klasi kvalitetnijih napajanja vjerujem da ce to drzati bez imalo problema.

Sto se tice buke i zagrijavanja: imam CM Stacker i to onaj prvi model koji je supalj sa svih strana. Zagrijavanje i buka nisu problem i drze se sasvim u granicama normale, ali s druge strane i zagrijavanje i buka su veci nego sto su bili na GTX260.

S druge strane, nevjerovatno je zabavno na 1680*1050 nasvirati zloglasni Metro 2033 (koji ubija moderne graficke)  na Very High, ukljuciti Physx, poukljucivati na najvise sve sto graficke opcije igre nude, te i dalje igrati igru bez i najmanjeg trzaja.

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.6.2010 19:50 (Mauro).
16 godina
neaktivan
franky kaže...
Stoja kaže...

Naravno da ćeš osjetit ogromnu razliku što se tiče buke i zagrijavanja, naravno prema gore.

Kao i u porastu performansi prema gore...

16 godina
neaktivan
GTX 470 ili 5850 VaporX

Može neko staviti link tu od Crysis benchmark tool?

NOBODY wants you, NOBODY loves you, NOBODY misses you, NOBODY needs you, NOBODY cares about you, NOBODY makes you happy, dont cry My name is NOBODY!!! Dao joj je dvanaest ruža i jednu umjetnu.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
BannedOnThisForum kaže...

Može neko staviti link tu od Crysis benchmark tool?

LINK

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.6.2010 19:51 (Weky).
16 godina
neaktivan
Weky kaže...

Taj sam skinuo, i sa gamershell isti taj, ali ne radi, i sumnjivo mi je bilo to 0,8 MB, ima neki od 360 MB ili slično?

15 godina
odjavljen
Weky kaže...

Taj sam skinuo, i sa gamershell isti taj, ali ne radi, i sumnjivo mi je bilo to 0,8 MB, ima neki od 360 MB ili slično?

Meni provjereno radi. Demo je od 360MB, ovdje nema što biti više od 1MB s obzirom da se radi samo o .exe fajlu koji zadano dodaje naredbe u konzolu crysisa i pokreće i ispisuje rezultat benchmarka igre.

16 godina
franky kaže...

Mauro kaže...

Corsair HX620 bez imalo problema drzi Q9550 naclockanog na 3,8GHz i GTX470 naclockanog na 835 (stock je 608):

Tako naclockani procesor i graficka vjerovatno dizu potrosnju u nebo, ali HX620 ih je meni bez imalo problema drzao. Ako je taj chieftec imalo u klasi kvalitetnijih napajanja vjerujem da ce to drzati bez imalo problema.

Sto se tice buke i zagrijavanja: imam CM Stacker i to onaj prvi model koji je supalj sa svih strana. Zagrijavanje i buka nisu problem i drze se sasvim u granicama normale, ali s druge strane i zagrijavanje i buka su veci nego sto su bili na GTX260.

S druge strane, nevjerovatno je zabavno na 1680*1050 nasvirati zloglasni Metro 2033 (koji ubija moderne graficke)  na Very High, ukljuciti Physx, poukljucivati na najvise sve sto graficke opcije igre nude, te i dalje igrati igru bez i najmanjeg trzaja.

Pa za chieftec se govorilo nekad da rade dosta dobra napajanja, i zato sam njega uzeo pred 2 i pol godine kad se kupovao komp, da ne bi morao stalno nadograđivati. Mislim čak i da nvidia piše minimalno 550W za gtx470 ali valja biti siguran. Mauro, kakve naponske konektore ima grafa? Jel 2x6 pin konektor ili jedan 6 pin i 1 8pin? jer ako je ova druga solucija onda moje napajanje neće moći jer imam 2x6 pin-a te znači da ne bi mogao veću struju isporučiti za grafu. 

Edit: evo sad sam vidio slike da ima 2x6 pin, znači moje napajanje bi ga moglo natjeratiSmijeh Jedini problem je cijena što mi je previše za grafu izdvojiti(a još moram i monitor uzeti) tako da se nadam da će i nvidia i ati spustiti cijene kroz nekoliko mjeseci a ne da se mrtva trka vodi i stalno iste cijene stoje(da nekaćem da još i rastu)Neodlučan

Stoja
Poruka je uređivana zadnji put čet 17.6.2010 20:09 (Stoja).
16 godina
neaktivan
Weky kaže...
Weky kaže...

Meni provjereno radi. Demo je od 360MB, ovdje nema što biti više od 1MB s obzirom da se radi samo o .exe fajlu koji zadano dodaje naredbe u konzolu crysisa i pokreće i ispisuje rezultat benchmarka igre.

Ali ja imam Crysis Warhead, da nije zato? Ima li za warhead?

15 godina
odjavljen

Pa što nisi odmah rekao. Naravno da je različito.

LINK 

16 godina
neaktivan
Weky kaže...

Pa što nisi odmah rekao. Naravno da je različito.

LINK 

Imam problem, pokrenem ga, on mi izbaci da pokrenem kao administrator da bi se rezultati mogli spasiti (valjda preporučeni) u game config folder da budu postavke prema rezultatima, ja kliknem ok, i otvori mi program, vidim sve, sliku warheada, one kvačice da stavljam, ali je sve posivljeno, nemoguće kliknuti, čak ne mogu ni ugasiti dotični preko dugmića X na samom prozoru, nego moram preko task manager-a. A kao administrator ne mogu pokrenuti: desni klik na ikonu > run as administrator, ali toga mi nema, te opcije nema. Pomoć?

16 godina
neaktivan
Stoja kaže...
franky kaže...

Mauro kaže...

Pa za chieftec se govorilo nekad da rade dosta dobra napajanja, i zato sam njega uzeo pred 2 i pol godine kad se kupovao komp, da ne bi morao stalno nadograđivati. Mislim čak i da nvidia piše minimalno 550W za gtx470 ali valja biti siguran. Mauro, kakve naponske konektore ima grafa? Jel 2x6 pin konektor ili jedan 6 pin i 1 8pin? jer ako je ova druga solucija onda moje napajanje neće moći jer imam 2x6 pin-a te znači da ne bi mogao veću struju isporučiti za grafu. 

Edit: evo sad sam vidio slike da ima 2x6 pin, znači moje napajanje bi ga moglo natjeratiSmijeh Jedini problem je cijena što mi je previše za grafu izdvojiti(a još moram i monitor uzeti) tako da se nadam da će i nvidia i ati spustiti cijene kroz nekoliko mjeseci a ne da se mrtva trka vodi i stalno iste cijene stoje(da nekaćem da još i rastu)Neodlučan

550W Chieftec je lošiji od VX550. HX620 je druga kategorija. Bit će nategnuto, ako uspiješ pokrenut komp uopće :)

16 godina
maks-rs kaže...

Čime mu odnemažem? Čovjek ima najslabiji quad i monitor 22" @1680x1050 5ms. Cilj je valjda dobro "izbalansiran " PC a što se mene tiče može uzet i 5970 512-bit sa 4GB VRAM-a  Nevinašce.

Samo da imam para, da piknem 5970 pa da vidiš kako najslabiji quad to ne može potjerat

15 godina
protjeran
GTX 470 ili 5850 VaporX

i koju si kupio

xDDD

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
GTX 470 ili 5850 VaporX

Napajanje koje ce pogonit kantu je Corsair 650w bilo koja da se parkira u kuciste,a sto se tice savjeta pojedinih forumasa tipa kupi hd5770 ili slicno ,pa dajte malo ozbiljnosti molim vas,vremenski cu nadograditi racunalo ali nista tipa i7 jer trenutno nije normalno dati cca.1000 eura za dvije komponente cisto a bih mogao igrati igre na 80-100 fps.

P.S     Stvarno cijenim dobre savjete,jer znam da ih ovdje mogu naci,ali molim forumase koji prodavaju prazne price,npr. ova ti je graficka bolja od ove ili ovaj proc dere ovog za xxx%,a sami nisu imali prilike bilo testirati a kamoli posjedovati kojekakve komponente,vecina informacija do kojih dolaze su su sa web-a,a ruku na srce malo koji su vjerodostojni...

Stoga jos jednom hvala na savjetima(svima)   :)

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
protjeran
GTX 470 ili 5850 VaporX

novi driveri---------- >>>>>AMD have definitely lost this battle as it stands with the GTX 470 comfortably out-performing the HD 5870. amen prica zavrsena

Moj PC  
0 1 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice