GTX 10xx (Pascal) klub (2016)

poruka: 15.735
|
čitano: 1.562.775
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: GTX 10xx (Pascal) klub (2016)
D3lBoy kaže...

Vec sam prije stavljao testove i nemam BN sa i5 + 1070 u witcheru... U onom videu igra drzi GPU i CPU na 99% u Novigradu, da ne snima palo bi to na 80ak, a ako GPU usage ne pada ne vidim problem. Jedino gdje vidim pravi BN u svom slucaju je Battlefield 1. Witcher samo u nekim djelovima Novigrada nagura CPU na 99%, dobar dio grada ne, a van grada (90% mape) jedva da koristi CPU. Također u Blood & Wine je nova mapa i CPU je jos mirniji tamo. Witcher je GPU heavy

Čak nekad ne mora past GPU usage ispod 99% da bi igra davala manje FPS-a nego s primjerice i7. Oću reć, uzmimo primjerice i5 i i7 + GTX 1070. U oba slučaja u nekoj igri će GPU usage bit 99 al će s i7 izbacivat više FPS-a. Sad, nazvat to BN-om ili ne? Neznam.

9 godina
protjeran

Tonči 

Ja sam napisao da ce kod nas cijene doci do 5800kn, ti si rekao da je to nemoguce, eto to je cijela filozofija, a price o MSRP, inozemstvu, Todoriču, Iluminatima i bermudskom trokutu me ne zanimaju 

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Tonči kaže...
 To što kartica nije izašla ne znači da:

- se ne znaju performanse

- da Nvidia ne zna performanse

- da Nvidia već nema Vegu kod sebe

Već sam rekao i nemam se namjeru ponavljati: 1080Ti ne ugrožava Titan X jer onaj tko je kupac TitanXa već ga je kupio. Tko nije, ni neće.

Što se uvođenja Volte tiče, to je prodajna odluka. Volta je već gotova, samo je pitanje:

- staviti ili ne u proizvodnju kartice za GeForce itd.

- kad ih staviti u proizvodnju

Ne, nije mogla. 1080Ti je tu da bude kartica za vjerojatno Q1-Q3 2017 i pandan Vegi. Izašla je dovoljno rano jer to može sebi priuštiti i jer tako uzima tržište Vegi u slučaju da Vega bude brža od 1080 i smanjenjem cijene 1080 (potrebno zbog prodaje) otvorilo se prostora za $750-$1050 kartice. Yieldovi GP102 su bolji, prilika je tu.

znaci po tebi, svi koji su htjeli, dosad su uzeli Titan X i odsad se on vise nece prodavati jer ga nema tko kupiti lol

i nvidia ima vegu kod sebe? ides, a otkud to (AMD dopusta da se Vege proizvode bez nadzora)? znaju performanse vege ili pretpostavljaju? imaju samo jednu vegu ili cijeli lineup? koje drivere koriste? :D 

po tebi Nvidia zna sve vec o Vegi i korigirala je cijene i izbacila novi proizvod na trziste (1080Ti) kao rani odgovor na nadolazece kartice konkurenta? 

i za voltu nvidia ima dovoljno HBM2 modula da je mogu pustiti u proizvodnju kad hoce po cijeni koju su originalno zamislili?

mislim ti toliko toga pretpostavljas (sto ne bi bio problem, svi to radimo, da se onda drzis toga ko pijan plota sve dok ne ispadne suprotno) i onda lagano s vremenom kontriras sam sebi (sto naravno neces priznati), ali svoje odgovore napises tako da prikrijes mazanje ociju (udjes u neke tehnicke vode i dodatna nagadjanja) i krenes u pasivno agresivne napade protiv ljudi koji te prozovu (sto se svede na: "ja znam najbolje jer radim sa bijesnim racunalima"), i to ti je praksa vec neko vrijeme koliko sam primjetio 

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.3.2017 12:40 (Fanu).
16 godina
odjavljen
Lucidius kaže...

Tonči 

Ja sam napisao da ce kod nas cijene doci do 5800kn, ti si rekao da je to nemoguce, eto to je cijela filozofija, a price o MSRP, inozemstvu, Todoriču, Iluminatima i bermudskom trokutu me ne zanimaju 

Pa neće. FE model je $699 što je s PDV-om $873. 820€ je trenutno cijena FE modela. 5800 kuna je 779 eura, što je ispod cijene FE modela s PDV-om. Ti bi za tu cijenu AIB karticu? Manje od FE modela?

Not going to happen.

prodajem jednu od mašina (onu za veš)
9 godina
protjeran

Pa isto tako sam prosle godine kupio na izlasku Phoenix 1080 za 5600, a u to vrijeme su i FE isle po 6500-6600kn, isto kao i ostali custom modeli, znaci da lako moguce je ovo sta pricam.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Tonči kaže...
picajzla0707 kaže...

release price 780ti i 1080ti je u dolar ista - 699 dolara

Kako si lukavo preskočio 980Ti koji je bio jeftiniji. 

ja sam se referirao na tvoju tvrdnju da "ovaj razred nikad nije bio ovako skup", nema tu nikakve lukavosti koju ti vidiš u teorijama zavjere 

a što se tiče 980ti, o tome smo milijun puta raspravljali - cijela 9xx serija je izašla s neočekivano nižim cijenama, u prosjeku za 50usd niže od očekivanog i od serije prije

pun ti je net prvih recenzija u kojima ističu da je gtx970 neočekivano jeftina - a ako ćemo o tome tko dere svoje kupce sjeti se da je u samo dan-dva cijena radeona 290x je u našim trgovinama pala i do soma kuna nakon izlaska gtx970, dakle sve koji su kupili 290x prije izlaska 9xx serije amd je napravio budalama prodajućim im grafe za soma kuna više

zašto je nvidia 1xxx seriju vratila na razine 7xx serije i zašto je 9xx bila izuzetak od njihove politike u određivanju cijena, sasvim je irelevantno za tvoju tvrdnju koja je bezvezna

16 godina
odjavljen
Fanu kaže...

znaci po tebi, svi koji su htjeli, dosad su uzeli Titan X i odsad se on vise nece prodavati jer ga nema tko kupiti lol

Većina da, jer te kartice kupuje onaj tko može, a tko može kupuje ih odmah. Sad još uvijek postoji tržište onih koji jednostavno mogu pa hoće i ignorirat će 1080Ti, ali je znatno manje.

Možeš li mi dati odgovor:

1. Tko će kupiti Titan X (Pascal) sada pored 1080Ti, ako nije u grupi onih koje ja smatram potencijalnim kupcima:

- ljudi koji imaju dovoljno novca da ih nije briga i žele najbrže

- ljudi kojima baš treba 12GB VRAM-a, a ne "samo" 11GB (mislim da ih ima jako malo)

Imaš li neki stav koji je suprotan mome ili samo cjepidlačiš?

Fanu kaže...

i nvidia ima vegu kod sebe? ides, a otkud to (AMD dopusta da se Vege proizvode bez nadzora)? znaju performanse vege ili pretpostavljaju? imaju samo jednu vegu ili cijeli lineup? koje drivere koriste? :D 

Ako ja kao vanjski partner mogu dobiti inženjerske modele kartica, može i osoba koja će istu proslijediti Nvidiji. Imaju daleko više resursa, daleko bolje veze, a AMD je dosad imao nekoliko skandala s curenjem podataka i materijala.

Imaš li dokaz da Nvidia nema primjerak ili informacije o Vegi ili se tvoj suprotni stav temelji isključivo na tvom osobnom mišljenju?

Fanu kaže...

i za voltu nvidia ima dovoljno HBM2 modula da je mogu pustiti u proizvodnju kad hoce po cijeni koju su originalno zamislili? 

Pa očito je da nema, nije li?

Imaš neko objašnjenje zašto Volta nije izašla za Quadro i GeForce osim skupe proizvodnje i price gauginga (Pascal je još profitabilan kao GP100 i GP102). Imaš neki drugi razlog?

Fanu kaže...

mislim ti toliko toga pretpostavljas i onda lagano s vremenom kontriras sam sebi (sto naravno neces priznati), ali svoje odgovore napises tako da prikrijes mazanje ociju (udjes u neke tehnicke vode i dodatna nagadjanja) i krenes u pasivno agresivne napade protiv ljudi koji te prozovu (sto se svede na: "ja znam najbolje jer radim sa bijesnim racunalima"), i to ti je praksa vec neko vrijeme koliko sam primjetio 

Vjerovao ili ne, to je uobičajeno. Dok nemaš neke informacije, pretpostavljaš. Kako vrijeme protječe stižu nove informacije pa imaš drugačiju sliku itd. Dakle, to ti se zove "predviđanje", počne kao nagađanje, s vremenom prelazi u informirano nagađanje i na kraju imaš rezultat, manje ili više točan.

To tako i inače funkcionira u svijetu tehnologije. S manje informacija više griješiš, s više informacija manje griješiš. Obrnuto je proporcionalno. 

Nigdje ne piše "ja znam najbolje jer", nego samo piše "mislim da se to neće dogoditi". Točka. To što bi ti htio da bude drugačije, skroz je druga priča.

Što, ti stvarno očekuješ da ja nešto kažem i držim se tog mišljenja, bez obzira što su se okolnosti promijenile? Radiš li ti to tako? Pa nije li to malo... glupo?

Ako trenutno 1080Ti nema konkurenciju i nema ugroze, ne postoji apsolutno niti jedan razlog da spuštaju cijenu. Koji ti razlog vidiš za to? Za Lucidiusa nagađam da je razlog njegova želja da to bude tako. Koji ti razlog imaš?

Da ti odmah kažem: svako mišljenje koje ovdje iznesem, pa tako i ovo da se cijena 1080Ti neće mijenjati, odnosi se isključivo na datum kad je napisano. Za mjesec dana, dva dana ili 3 sata mogu imati potpuno drugačiji stav i mogu i ne moram ga iznijeti ovdje.

Smatram to posve normalnim i prihvatljivim te ne vidim problem u tome, kao što 1080Ti ne smatram 4K karticama, makar Nvidia i njeni ljubitelji tvrdili da jest. 

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.3.2017 12:59 (Tonči).
16 godina
odjavljen
picajzla0707 kaže...

a što se tiče 980ti, o tome smo milijun puta raspravljali - cijela 9xx serija je izašla s neočekivano nižim cijenama, u prosjeku za 50usd niže od očekivanog i od serije prije

zašto je nvidia 1xxx seriju vratila na razine 7xx serije i zašto je 9xx bila izuzetak od njihove politike u određivanju cijena, sasvim je irelevantno za tvoju tvrdnju koja je bezvezna

Očito smo loše očekivali. :) To ide u prilog onome da se Nvidija prilagođava stanju na tržišti i uzima gdje može. Zapravo sasvim jasan pokazatelj da su uobičajena tipična kompanija koja neće rezati cijene ako ne mora. :) 

12 godina
Tonči kaže...

Ako trenutno 1080Ti nema konkurenciju i nema ugroze, ne postoji apsolutno niti jedan razlog da spuštaju cijenu. Koji ti razlog vidiš za to? Za Lucidiusa nagađam da je razlog njegova želja da to bude tako. Koji ti razlog imaš?

hah, opet se vracamo na:

ti nisi vidio apsolutno niti jedan razlog za izbacivanjem 1080Ti na trziste, pa eto tu smo

vezano uz voltu - napisao si:

Volta je već gotova, samo je pitanje:

ispada da je nvidia moze odmah staviti u proizvodnju, zato sam spomenuo HBM2, jer pretpostavljam da nvidia ne moze staviti u proizvodnju voltu za geforce kartice dok se ne rijesi problem sa HBM2 dostupnoscu 

niti argumentiram da ce spustati cijene 1080ti - boli me briga, ionako je sve iznad gtx1070 bacanje para za prosjecnog korisnika/gamera

i nije problem sto ti mjenjas misljenje, vec kako se postavis sa svojim misljenjima - covjek stekne dojam da imas neke teske insiderske informacije

12 godina
Tonči kaže...

To ide u prilog onome da se Nvidija prilagođava stanju na tržišti i uzima gdje može. Zapravo sasvim jasan pokazatelj da su uobičajena tipična kompanija koja neće rezati cijene ako ne mora. :) 

što je tu drukčije od konkurentske kompanije?

pogotovo ako uzmeš u obzir ovo što se dogodilo u trenutku izlaska 970 i kako je amd napravio svoje kupce budalama prodavajući im mjesecima 290x kartice za soma kuna veću cijenu, sve dok su mogli i dok ih konkurencija nije natjerala da tu cijenu spuste

trebamo li se sjetiti kako je amd kresnuo cijenu 7970 na 500 dolara u odnosu na 6970 koja je koštala po izlasku sa 370 usd - tko je tu "lukavo digao cijene" i masno naplatio status najbrže grafe

a što je sa 290x koja je u odnosu na 7970 izašla s još većom cijenom od 550 dolara i to "lukavo dizanje cijena"?

tko uopće tu "lukavo diže cijene"

ili si i dalje uvjeren kako je nvidia baš u svemu zločesti vuk, a amd dobra crvenkapica

i na stranu doprinos tehnologiji, sad pričamo o deranju kupaca 

16 godina
odjavljen
Fanu kaže...

hah, opet se vracamo na:

ti nisi vidio apsolutno niti jedan razlog za izbacivanjem 1080Ti na trziste, pa eto tu smo

vezano uz voltu - napisao si:

Volta je već gotova, samo je pitanje:

ispada da je nvidia moze odmah staviti u proizvodnju, zato sam spomenuo HBM2, jer pretpostavljam da nvidia ne moze staviti u proizvodnju voltu za geforce kartice dok se ne rijesi problem sa HBM2 dostupnoscu 

niti argumentiram da ce spustati cijene 1080ti - boli me briga, ionako je sve iznad gtx1070 bacanje para za prosjecnog korisnika/gamera

i nije problem sto ti mjenjas misljenje, vec kako se postavis sa svojim misljenjima - covjek stekne dojam da imas neke teske insiderske informacije

Pa da, nisam vidio razlog sve dok Vega nije postala opasna, a postala je opasna nešto prije najave 1080Ti, kad su procurili rezultati gdje Vega konkurira 1080. 

Da, Nvidia, da hoće - može staviti Voltu u proizvodnju. Ali - neće. Razloga ima više (koje ja smatram bitnima):

- Pascal je dovoljno dobar i nema konkurencije (do Vege, a i s Vegom imaju prostora)

- HBM2 je toliko skup da im jednostavno nema smisla za jeftine proizvode od "do 1000 eura". HBM2 uredno radi u GP100 od 6000 eura. GDDR6 stiže vjerojatno za Pascal refresh. Čemu sebi uskraćivati profit?

Problem HBM2 nije samo u yieldovima, nego prvenstveno cijeni. Nvidia, da želi i može, može financirati cijelu novu tvornicu za HBM2. Može bulk-kupiti sav HBM2 koji izlazi s traka. Može balansirati pa prodavati HBM2 u karticama s 5000 eura profita ili u karticama s 50 eura profita. Pitanje je love. Uvijek.

Cijela rasprava nastaje zbog toga što ja tvrdim da neće spuštati cijene. Sad to više nije bitno? :( 

Imam poneke insajderske informacije. Ponekad. Ali nisam ja kriv za dojam koji netko stekne.

picajzla0707 kaže... 

ili si i dalje uvjeren kako je nvidia baš u svemu zločesti vuk, a amd dobra crvenkapica

i na stranu doprinos tehnologiji, sad pričamo o deranju kupaca 

Da probaš pisati o tematici bez naglaska na tome kako si uvrijeđen u ime Nvidije? 

11 godina
neaktivan
LogicusMPS kaže...
D3lBoy kaže...

Vec sam prije stavljao testove i nemam BN sa i5 + 1070 u witcheru... U onom videu igra drzi GPU i CPU na 99% u Novigradu, da ne snima palo bi to na 80ak, a ako GPU usage ne pada ne vidim problem. Jedino gdje vidim pravi BN u svom slucaju je Battlefield 1. Witcher samo u nekim djelovima Novigrada nagura CPU na 99%, dobar dio grada ne, a van grada (90% mape) jedva da koristi CPU. Također u Blood & Wine je nova mapa i CPU je jos mirniji tamo. Witcher je GPU heavy

Čak nekad ne mora past GPU usage ispod 99% da bi igra davala manje FPS-a nego s primjerice i7. Oću reć, uzmimo primjerice i5 i i7 + GTX 1070. U oba slučaja u nekoj igri će GPU usage bit 99 al će s i7 izbacivat više FPS-a. Sad, nazvat to BN-om ili ne? Neznam.

To znaci da je jedan jaci od drugog, nebih to zvao BN. To je tako napuhano, BN je kad cpu baš koci grafu a ne kad daje 1,7fpsa vise. Također mislim da nebi bilo velike razlike sa i5 ili i7 + 1070 u Witcheru, bez obzira na usage. Na i7 ce racunati manji usage jer softwarei njega vide kao 8 jezgri. Normalno da ce usage bit niži

Battlelog: D3lBoy-00
12 godina
Tonči kaže...

Da probaš pisati o tematici bez naglaska na tome kako si uvrijeđen u ime Nvidije? 

nisam ja uvrijeđen u ime nvidie, za mene je nevidia kapitalističko smeće koje nas dere iz godine u godinu

ali reagiram na tvoje pisanje prema kojem je 1080ti skupa kao niti jedna dosad - iako nije jer je iste cijene kao i 780ti, na pisanje u kojem je 1080ti preskupa i meh, iako donosi itekako dobar porast perfomansi, na pisanje kako je istovremeno 480 "pristojna kartica za pristojnu cijenu" iako je 1080ti price-performance bolja, na pisanje kako je 1080ti kujac od grafe jer nije 4k kartica, a 480 je ok iako po istim kriterijima nije 1080p kartica... itd. itd. itd. 

može se tvojeg pisanja s naglaska uvrijeđenoga u ime amd-a nabrajati do sutra

16 godina
odjavljen
picajzla0707 kaže...
Tonči kaže...

nisam ja uvrijeđen u ime nvidie, za mene je nevidia kapitalističko smeće koje nas dere iz godine u godinu

ali reagiram na tvoje pisanje prema kojem je 1080ti skupa kao niti jedna dosad - iako nije jer je iste cijene kao i 780ti, na pisanje u kojem je 1080ti preskupa i meh, iako donosi itekako dobar porast perfomansi, na pisanje kako je istovremeno 480 "pristojna kartica za pristojnu cijenu" iako je 1080ti price-performance bolja, na pisanje kako je 1080ti kujac od grafe jer nije 4k kartica, a 480 je ok iako po istim kriterijima nije 1080p kartica... itd. itd. itd. 

može se tvojeg pisanja s naglaska uvrijeđenoga u ime amd-a nabrajati do sutra

Pa ja sam 780Ti kupio onda za 730-750 eura, tako nešto, naći ću račun. 980Ti me koštao ispod 700 eura, a 1080Ti ispod 820 eura ne možeš ni sanjati. Za mene je to rast cijene, iako imaš potpuno pravo da su po MSRP-u 780Ti i 1080Ti jednaki.

To sve skupa nema nikakve veze s time što 850ish eura za GPU smatram jednostavno preskupim. Što 260ish eura smatram pristojnim i prihvatljivim. Je li 1080Ti brža 3.23x od RX480? Nije, brža je oko 2,5x u Primalu, GTA5 itd.. što je manje efikasno po cijeni. Cijena je viša 3,2x, performanse 2,5x. 

Nisam nigdje napisao da je 1080Ti "kurac od grafe". Samo da nije 4K kartica, jer - nije.  RX480 nije baš ni 1080 kartica, ali za taj cjenovni razred ni ne mora biti. 1080 kartica su 980Ti, 1070...

10 godina
odjavljen
Tonči kaže...

Jedina šansa da 1080Ti pada je ako izgubi tron, a u što sumnjam.

Kakav tron, zar nisi puno puta rekao da je Titan X jači ?

Cijenite više pitku vodu.
13 godina
neaktivan

Treba uzeti u obzir i cijene. Tu je matematika čista, nitko normalan neće ni pogledat titana pored Ti za gaming.

15 godina
D3lBoy kaže...
LogicusMPS kaže...
D3lBoy kaže...

To znaci da je jedan jaci od drugog, nebih to zvao BN. To je tako napuhano, BN je kad cpu baš koci grafu a ne kad daje 1,7fpsa vise. Također mislim da nebi bilo velike razlike sa i5 ili i7 + 1070 u Witcheru, bez obzira na usage. Na i7 ce racunati manji usage jer softwarei njega vide kao 8 jezgri. Normalno da ce usage bit niži

Istina, nije BN grafe :) Al pustimo Witcher, ima igara di sam primijetia podosta veću razliku između i5 i i7, na 99% usage. Oću napomenit, nije stvar koliki je procesor ima usage. Recimo da je i7 ima 30% i i5 50% u tom slučaju, GPU 99-100% na oba sistema. FPS dosta viši na i7. I da, govorim o 1080p i 1440p rezuluciji, izraženije u 1080p.

16 godina
odjavljen
Glavas_ZG kaže...
Tonči kaže...

Jedina šansa da 1080Ti pada je ako izgubi tron, a u što sumnjam.

Kakav tron, zar nisi puno puta rekao da je Titan X jači ?

To što je brži ne mijenja da je irelevantan za tržište... sad je u domeni statusnog simbola.

12 godina
Tonči kaže...

Pa ja sam 780Ti kupio onda za 730-750 eura, tako nešto, naći ću račun. 980Ti me koštao ispod 700 eura, a 1080Ti ispod 820 eura ne možeš ni sanjati. Za mene je to rast cijene...

opet ponavljam, pogledaj odnos dolara koji je itekako bitan u toj priči

onda je dolar bio 1,3 naprama eura i po tadašnjoj cijeni u dolarima, ti si 780ti platio čak i više nego bi danas platio 1080ti

pogledaj dolje odnos dolara i eura od 2013. do 2017. i naći ćeš jasnu razliku zašto si ti plaćao jeftinije 780ti u eurima

16 godina
odjavljen
LogicusMPS kaže...
D3lBoy kaže...

Istina, nije BN grafe :) Al pustimo Witcher, ima igara di sam primijetia podosta veću razliku između i5 i i7, na 99% usage. Oću napomenit, nije stvar koliki je procesor ima usage. Recimo da je i7 ima 30% i i5 50% u tom slučaju, GPU 99-100% na oba sistema. FPS dosta viši na i7. I da, govorim o 1080p i 1440p rezuluciji, izraženije u 1080p.

Jesi li u istoračunalo stavio i5 pa zatim i7 na istom taktu i testirao istu igru u istoj sceni?

15 godina
Tonči kaže...
LogicusMPS kaže...
D3lBoy kaže...

Jesi li u istoračunalo stavio i5 pa zatim i7 na istom taktu i testirao istu igru u istoj sceni?

Isto. U mom kompu kojem sad imam, GTX 1070, i5 6500 i i7 6700K na 4.5. Nije isti takt CPU-a, al GPU je bia u oba (tj više igara) na 99% sa oba proca, a FPS je bia viši na i7. Prvi primjer CS GO, pa Battlefield 4 i 1, i tako dalje. Znači, ne govorim o taktovima procesora, mođda bi bilo isto da sam stavia i5 6600K i i7 6700K na isti takt, neznam, nisam proba. Al govorim o 99-100% GPU utilizationu, koji je u oba slučaja bia prisutan, sudivši po MSI Afterburneru, dok je na i7 dava više FPS-a u istim scenama u istim igrama.

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.3.2017 19:14 (LogicusMPS).
9 godina
protjeran

I kad su na istom taktu je razlika osjetna 

Core i7 7700K vs Core i5 7600K Stock/4.8GHz Gaming Benchmarks

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.3.2017 19:25 (Lucidius).
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
Lucidius kaže...

Tu se bas vidi koje smece su ostale igre kad se porede sa Division-om, koja je bila u banani na pocetku ali je postala vrhunski optimizovan naslov, razlika izmedju i5 i i7 ne bi smjela biti tolika nikako, jer po nekoj logici i5 je neisplativ jer ce mu se i3 ili pentium sa HT previse pribliziti.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Poruka je uređivana zadnji put sri 29.3.2017 20:00 (chaselol).
13 godina
protjeran

u Division benchmarku nema mrtve macke, sta tamo cpu ima da radi...

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
LogicusMPS kaže...

Nije isti takt CPU-a

Huh, to je onda neusporedivo. Ponovi test. :) 

Što se tiče zauzeća, jezgre i virtualne jezgre za Windowse su ravnopravne kod prikaza, ali po performansama koje mogu dati vrlo su različite tako da HT trebaš isključiti ako te zanima zauzeće.

Lucidius kaže...

Jedina moguća razlika na istom taktu je od -??% do +30% i to samo ako igra može iskoristiti više od 4 jezgre. Ne mogu gledat' video, ali svaka igra gdje postoji razlika znači da bi još više benefita imao da imaš pravi 6/8-jezgreni CPU. Ukupna maksimalna teoretska korist od sve 4 virtualne jezgre je do 30%.

Stjepanj kaže...

Pravit ću se da nisi pitao ovako blesavo pitanje...  

13 godina
protjeran

kaj blesavo?, vidis da razlike nema, pa u benchu ja nisam vidio mrtve duse za razliku od gta5 pogotovo ovaj test od digitalfoundry-a gdje su smanjeni detalji, tu razlika treba biti vidljiva sto su i htjeli pokazati!

Ja imam ravno 30% vece perfomasne u bf4 MP s i7 6700k nego s 6600k isti takt, isti detalji, isti gpu(koji je uvjek 99%/gtx 980)LP

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.3.2017 21:00 (Stjepanj).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
Tonči kaže...
Huh, to je onda neusporedivo. Ponovi test. :) 

Što se tiče zauzeća, jezgre i virtualne jezgre za Windowse su ravnopravne kod prikaza, ali po performansama koje mogu dati vrlo su različite tako da HT trebaš isključiti ako te zanima zauzeće.

Nisam rekao zauzeće CPU-a, već GPU-a. Ako je u oba slučaja, u svim igrama GPU bia 99-100%, odakle razlika u performansama?

16 godina
odjavljen
Tonči kaže...
Stjepanj kaže...

Pravit ću se da nisi pitao ovako blesavo pitanje...   

Stjepanj kaže...

kaj blesavo?, vidis da razlike nema, pa u benchu ja nisam vidio mrtve duse za razliku od gta5 pogotovo ovaj test od digitalfoundry-a gdje su smanjeni detalji, tu razlika treba biti vidljiva sto su i htjeli pokazati!

Ja imam ravno 30% vece perfomasne u bf4 MP s i7 6700k nego s 6600k isti takt, isti detalji, isti gpu(koji je uvjek 99%/gtx 980)LP

Pa postavio si pitanje kao da je posao CPU-a na likovima koji se kreću i da se čudiš što CPU radi kad toga nema (zapravo ima pred kraj nešto). 30% je teoretski maksimum, ali BF4 je igra koja može koristiti više od 4 jezgre pa nije neočekivano. Jel' ti CPU bio na 99%? :) Ako nije onda teško da može biti bitne razlike sve dok igra nije takva .

Inače, možeš imati jednu jezgru procesora na 99% da su ti druge slobodne i da ti pomaže samo viši takt. Možeš imati GPU na 99% i s manjim i višim taktom, jer 99% ne znači da je to baš max od kartice kao što kod DX11 igara može CPU biti usko grlo, a da nije na 100%, nego na 25% za quad ili 12,5% za 8-core. 

Zato što se većina igara oslanja uvijek na jednu jezgru za grafičke operacije. To je ono što DX12 i Vulkan mijenjaju; omogućavaju pripremu podataka za grafičku karticu na više jezgara prije slanja niza preko jedne jezgre. To omogućava da se malo rastereti glavna jezgra procesora i dobije više snage od sporijih procesora.

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.3.2017 21:40 (Tonči).
13 godina
Stjepanj kaže...

Imam osjecaj da nisi ni igrao Division i kao i obicno nemas pojma o cemu pricas 

Division je jedna od igara koja pokazuje sta je DX12 i koliku razliku donosi i da nam takve igre trebaju a ne neke sulude OC egzibicije i procesori na 5ghz 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
13 godina
protjeran

sve je meni to jasno...samo velim za Division nema razlike jer nema nicega, mjeri praznu mapu u Bf dobis isti drek!

Moj PC  
0 1 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice